Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Cz. XVI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 15:19   #4021
_eNchaNted_
Wtajemniczenie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Cz. XVI

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
ogarnęłam się trochę, ale wczoraj się przeraziłam nie na żarty

Paulinko ja prawo jazdy odebrałam po 5 dniach od egzaminu jest taka strona, na której możesz sprawdzać czy już jest dokument do odbioru, tak jest ze wszystkim: z prawkiem, z dowodem osobistym, z paszportem
Ty jeździsz bez dokumentu, a ja na egzamin przyjechałam samochodem
pewnie też dlatego mnie oblał za pierwszym razem

Lady zebrałaś już zęby z podłogi?
kupiłam w końcu ten tusz złoty Astora poszłam dzisiaj na zakupy wyprzedażowe i po prostu w sklepach dzicz, uciekłam mierzyłam suuuper kieckę w Housie, ale nie wcisnęłam dupy
więc pojechałam się pocieszyć do Rossmana i Inglota
jest jest pamiętam jak sprawdzałam co 2 godziny czy prawko już na mnie czeka

_eNchaNted_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:20   #4022
Adzi07
Zakorzenienie

Cześć
Ale u mnie wiosna
Teraz już po świętach mogło by tak zostać
Świeci słońce i jest na plusie 12 stopni

Lady
To czekam na listę podarunków
A z zegarkiem fajny patent

Encha
Ojej to na sylwka tez tak Ci naszykowali
Ja w sylwester spędzę z tz bo 31 z rana przyjadę do de.ale w nowy rok chyba tez pójdę do pracy.
Odwdzięczę się za tak długi urlop

Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej
Abs 9/30
Adzi07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:22   #4023
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _eNchaNted_ Pokaż wiadomość
ja tak samo, wymykałam się z wykładów i ćwiczeń na uczelni, żeby zejść do kiosku z komputerem i sprawdzić ale dzięki temu właśnie tak szybko odebrałam

aaa mnie też dzisiaj łeb boli i senna jestem, drugą noc przez @ zawaliłam ale teraz to już tylko lepiej będzie
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:25   #4024
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Bry

Ja dzisiaj tylko podczytuje... katar męczy mnie strasznie i nawet mi sie nie chce głowić nad odpisywaniem. Także wybaczcie
rozumiem tez tak nieraz mam
zdrówka kochana
Cytat:
będziesz niepocieszona, czyli też wolisz jaśniutki?
najładniej to Ci chyba ta c12 wychodziła może spróbuj jeszcze w jasnych odcieniach czegoś poszukać, czegoś z popielem/fioletem, żeby Ci rudo/żółto nie wychodziło może jakaś profesjonalna??
a przypomnij mi Asiu, jakim alfaparfem robiłaś i co było nie tak?

no właśnie po C12 kolorek mi najbardziej odpowiadał mimo że bardzo się ocieplał pod koniec ,ale miałam bardzo przesuszone włoski po niej
wellaton mi w sumie odpowiadał i był delikatny dla włosków ,ale od czasu jak zmieniłam farbke po C12 wychodził mi taki szeroki(ok 5cm) zzółknięty odrost po tygodniu od farbowania i to mnie wnerwiało
alfaparf 11.10 wyszedł u mnie ciut za ciepło i zbyt szybko zrudziało

wiecie to też chodzi o to ,że usłyszałam parę przykrych komentarzy i epitetów od bliskiej mi osoby (nie Tż) które tak mnie przytłoczyły i zdołowały ,że posunęłam się do przyciemnienia i niby było ok z początku ,a teraz coraz częściej oglądam zdjęcia w jaśniutkich włoskach i zaczynam żałować że przyciemniłam ,ale wy(większość) też w sumie twierdziłyście ,że w ciemniejszych lepiej oprócz snow i Bunny i teraz nie wiem już totalnie jak lepiej najgorsze że raz myslę -ciemne lepsze a na drugi dzień, że w jasnych jednak lepiej się czułam i nic już nie wiem chyba jakaś deprecha mnie łapie niepotrafię się zdecydować

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:28   #4025
xLADYx
Zakorzenienie

Cytat:
też dostałam parę kosmetyków, m.in. zapas Max Factora podkładu a do Rosska musiałam pojechać po krem dla dzieci, bo już mi tata marudził, że się kończy, lakier Inglota sobie kupiłam i ten tusz Astora, bo tyle z tym zwlekałam

kurczę no z jednej strony jestem wściekła, że kiecki nie było większej, a z drugiej się cieszę, że dupa i cycki mi nie przeszły, od razu z uśmiechem pomyślałam, że jestem nieźle spasiona
ja już tuszu mam zapas
dostałam m.in. różyk z burżujka teraz brzoskwinkę
śmieszne też, że każdy znalazł pod choinką perfumy
muszę zebrać wszystko do kupy i napisać
bo jak porozrzucane to zapomina się
xLADYx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:29   #4026
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
wiecie to też chodzi o to ,że usłyszałam parę przykrych komentarzy i epitetów od bliskiej mi osoby (nie Tż) które tak mnie przytłoczyły i zdołowały ,że posunęłam się do przyciemnienia i niby było ok z początku ,a teraz coraz częściej oglądam zdjęcia w jaśniutkich włoskach i zaczynam żałować że przyciemniłam ,ale wy(większość) też w sumie twierdziłyście ,że w ciemniejszych lepiej oprócz snow i Bunny i teraz nie wiem już totalnie jak lepiej najgorsze że raz myslę -ciemne lepsze a na drugi dzień, że w jasnych jednak lepiej się czułam i nic już nie wiem chyba jakaś deprecha mnie łapie niepotrafię się zdecydować
cooo? kto się posunął do takich świństw? dlatego, że miałaś jasne włosy? o rany

ja sama też nie wiem co z tym wellatonem, jak mam świeże włosy to kolor jest bardzo ładny, nic do niego nie mam, ale np. nie ma szans, żebym na drugi dzień wyszła z domu w rozpuszczonych włosach, bo właśnie wtedy wydają się żółtawe

wiecie co, rozjaśniacz rozjaśniaczem, połowy włosów przez niego nie miałam, ale muszę przyznać, że kolor po nim zawsze mi się podobał, nic nie rudziało ani nie żółkło
Stary 2011-12-28, 15:32   #4027
xLADYx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adzi07 Pokaż wiadomość
Cześć
Ale u mnie wiosna

Lady

Encha
Ja w sylwester spędzę z tz bo 31 z rana przyjadę do de.ale w nowy rok chyba tez pójdę do pracy.
postaram się do jutra ogarnąć wszystko bo niby wypad na 3 dni a tyle roboty :mdeleje:
mam dzisiaj strasznego lenia i senna jestem jak Bunny

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
ja się nie mogę doczekać soboty, zrobię sobie znowu grzywajkę tylko niech mi nic nie spierdaczy, bo umrę
sylwestrowa fryzka od razu
a jakie plany?

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
cholera, że ja o tym nic nie wiedziałam

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Adzi u mnie w święta było 12 i zero śniegu
Stary 2011-12-28, 15:38   #4028
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie mogę doczekać soboty, zrobię sobie znowu grzywajkę tylko niech mi nic nie spierdaczy, bo umrę
ciekawe jak tym razem będzie się układać
ja sama sobie trzasnęłam i jest lepiej niż po fryz
Cytat:

ja sama też nie wiem co z tym wellatonem, jak mam świeże włosy to kolor jest bardzo ładny, nic do niego nie mam, ale np. nie ma szans, żebym na drugi dzień wyszła z domu w rozpuszczonych włosach, bo właśnie wtedy wydają się żółtawe

wiecie co, rozjaśniacz rozjaśniaczem, połowy włosów przez niego nie miałam, ale muszę przyznać, że kolor po nim zawsze mi się podobał, nic nie rudziało ani nie żółkło
ja tez tak miałam
u mnie tylko C12 nie odznaczała się nawet po kilku miesiącach przy głowie było równiutko i jasno a teraz to mam miks zółto-niodowo-biały

CEL 60 cm

Stary 2011-12-28, 15:40   #4029
czekoladowoo
Zakorzenienie

Też tak mam po Wellatonie, ale mi to nie przeszkadza wogóle bo po każdej farbie tak mam.

Zrobiłam inhalacje sobie i chwilowo chociaż ciutke lepiej
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 15:44   #4030
xLADYx
Zakorzenienie

ja też dlatego codziennie praktycznie myję głowę inaczej nie rozpuszczę
Stary 2011-12-28, 15:47   #4031
_eNchaNted_
Wtajemniczenie

Cytat:

podpisuję się w sumie to nie pamiętam, żebym narzekała kiedyś na kolor za czasów rozjaśniacza

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
a myślałam, że dalej masz grzywajkę, odrosła już?

Cytat:
Cześć
Ale u mnie wiosna

Lady

Encha
słoneczko? u mnie od rana szaro i smutno

no, niespodziankę mi zrobili ale przeboleję, może to i lepiej zaoszczędzimy pieniążki, w nowym roku się przydadzą

a to Ty jeszcze na urlopiku wypoczywasz, ale Ci dobrze

Cytat:
ja tak samo, wymykałam się z wykładów i ćwiczeń na uczelni, żeby zejść do kiosku z komputerem i sprawdzić ale dzięki temu właśnie tak szybko odebrałam

aaa mnie też dzisiaj łeb boli i senna jestem, drugą noc przez @ zawaliłam ale teraz to już tylko lepiej będzie
ja to w sumie miałam jaja z prawkiem, wchodziłam, wchodziłam na tą stronę i nic, cały czas mi pokazywało, że w toku czy coś takiego po jakiś 2 tygodniach pojechałam do urzędu spytać co z moim prawkiem, okazało się, że przekręcili jedną literkę z mojego nazwiska i jeździłam na takim 'nieprawdziwym' z karteczką wypisaną z wydziału komunikacji w razie kontroli później po tygodniu odebrałam już te prawdziwe prawko

Cytat:
zdrówka kochana

no właśnie po C12 kolorek mi najbardziej odpowiadał mimo że bardzo się ocieplał pod koniec ,ale miałam bardzo przesuszone włoski po niej
wellaton mi w sumie odpowiadał i był delikatny dla włosków ,ale od czasu jak zmieniłam farbke po C12 wychodził mi taki szeroki(ok 5cm) zzółknięty odrost po tygodniu od farbowania i to mnie wnerwiało

Asiu, pootwieraj sobie zdjęcia w tym ciemniejszym kolorku i w tym jaśniejszym, oglądaj milion razy, porównuj, analizuj weź karteczkę pozapisuj sobie wszystkie + i -, może wtedy będziesz wiedziała w co celować

a tak szczerze, z ręką na sercu, w którym się czułaś lepiej, bardziej atrakcyjnie?

Stary 2011-12-28, 15:57   #4032
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
może nove zrobi Ci metamorfozę w ph?

ja też dzisiaj cholernie senna jestem to chyba ta pogoda + krótkie spanie (wierciłam się, kręciłam, nie umiałam zasnąć a o 6 już pobudkę miałam )

u Ciebie 2c m to chyba i tak nie widać różnicy
a jak tam? falki górują czy proste?

a co do Lajli to, no różnie.. dalej bryka, szaleje, skacze (chociaż na łóżko jeszcze wskakiwać nie potrafi, za mała jest, ale myślę, że to kwestia czasu) na dworze słucha się coraz bardziej, czasem ma momenty, że nawet pięknie przy nodze idzie, krok w krok ze mną
tylko, że... na spacerach dalej chce wpierdzielać kamienie, liście i inne duperele ale pilnujemy ją w miarę możliwości..
do psów dalej się nie przekonała, stawia się na psy większe od niej o 10 razy (tzn. szczeka i w momencie odpowiedzi zwiewa z podkulonym ogonem)
sygnalizowania potrzeby jeszcze się nie nauczyła (chociaż mogłaby już popiskiwać pod drzwiami ) ale ona ma dopiero 3,5 miesiąca także wierzę w to, że wszystko przed nią

no właśnie, ciekawe jak tam Kotki mała
ja wlasnie siorbie kawke i juz mi lepiej
moja lola na szeleczkach pieknie zasuwa przy nodze, nie walczy ze smycza, dopiero jak poczuje ze jej popuscilam smyczy to leci na tyle ile moze- cos tam wacha sobie i zaraz laduje przy mojej nodze no cud pies!
z innymi psami kaplica odkad dojrzala nie jest wcale agresywna, zawsze jak widzi psa to popiskuje jak szczenie i leci do niego merdajac... tylko ze inne suki zaraz sie na nia rzucaja a to taka mala ciota- kladzie sie na plery i obrywa wiec ostatnio jak psa nie znam to nie podchodze bo wynika bitka i lola dostaje bo sie nie broni
to jedzenie wszystkiego minie jej... i nauka czystosci tez latwo pojdzie- jak przyjdzie na to czas.

a wloski faluja poki co
tylko zauwazylam ze silikony im nie sluza w nadmiarze- jesli uzyje szamponu loreala i potem odzywki/maski tez loreala to dupa blada- wlosy proste jak druty bez czesania
a jak szampon biedronkowy/ isana z rossa to krecioly przepiekne
tez tak masz?
no i dyfuzor juz ujarzmilam juz sie nim nie bije
Cytat:
też dostałam parę kosmetyków, m.in. zapas Max Factora podkładu a do Rosska musiałam pojechać po krem dla dzieci, bo już mi tata marudził, że się kończy, lakier Inglota sobie kupiłam i ten tusz Astora, bo tyle z tym zwlekałam

kurczę no z jednej strony jestem wściekła, że kiecki nie było większej, a z drugiej się cieszę, że dupa i cycki mi nie przeszły, od razu z uśmiechem pomyślałam, że jestem nieźle spasiona
nie no kitka, grubas jestes nie z tej ziemi!

Cytat:
slicznie ci bylo w grzywie... w ogole jak dla mnie-to grzywy zawsze dodaja uroku i tego czegos twarzy tylko musi byc dobrana pod typ urody
np. u mnie grzywka na bok/skosna= konska twarz
to samo bez grzywki= kon, jajko blleeee...
jedyny minus to podcinanie grzywy raz w miesiacu, ale da sie przyzwyczaic
Stary 2011-12-28, 15:58   #4033
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak mam po Wellatonie, ale mi to nie przeszkadza wogóle bo po każdej farbie tak mam.

Zrobiłam inhalacje sobie i chwilowo chociaż ciutke lepiej
ja raz sobie zrobiłam inhalacje, i myslałam że się uduszę po niej tak mi nos zatkało że ani w góre ani w dół nie mogłam powietrza przepuścić i czoło mi chciało rozwalić i powiedziałam sobie nigdy więcej
Cytat:

Asiu, pootwieraj sobie zdjęcia w tym ciemniejszym kolorku i w tym jaśniejszym, oglądaj milion razy, porównuj, analizuj weź karteczkę pozapisuj sobie wszystkie + i -, może wtedy będziesz wiedziała w co celować

a tak szczerze, z ręką na sercu, w którym się czułaś lepiej, bardziej atrakcyjnie?
juz tak robiłam i wiem że jasne piękniejsze
oczywiście w jaśniutkich czułam się sexy atrakcyjnie

CEL 60 cm

Stary 2011-12-28, 16:15   #4034
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
zdrówka kochana

zdradz co za bliska osoba? tesciowa? siostra itp? w kazdym razie- kobita? jesli tak- to watpie by to bylo szczere
i powracamy tu do klucza- pamietacie jak gadalysmy ze blond to kolor ktory musi byc dobrany do charakteru rowniez bo nie kazda osobowosc blond udzwignie w kazdym odcieniu? wiec wlasnie- biale blondy i bardzo jasne, jako ze sa malo naturalne i budza glupie komentarze, zazdrosc itp powoduja wlasnie to ze osoby niepewne siebie i slabego charakteru cuduja z wlosami- jasniej-ciemniej.
bo np. jak mnie sie dziwila dawna pracodawczyni- ze takie biale wlosy?!- to ja to olalam i czesciej robilam odrost by sie nie czepiala na pewno bym sie nie zmienila bo ktos ma cos do moich wlosow to jego problem, nie moj.
a byly tez plusy- inna pracodawczyni uznala ze piekny mam kolor i wlosy i ze przykuwam uwage wiec robilam za "kroliczka" i reklame na calej dzielnicy naszego saloniku
tak wiec zdania podzielone- nie da sie pasowac wszystkim, wazne w czym sie indywidualnie czujemy dobrze! pamietaj asiu ze poprzez wszechobecna zazdrosc i zawisc beda osoby gnojace cie, po to tylko bys sie mieszala z tlumem i nie wyrozniala
wszystko zalezy od ciebie i twojego charakteru.
czy ugniesz sie i dla spokoju wmieszasz w tlum, czy bedziesz wyrozniac ale nastawic sie trzeba rowniez na zdania malo pochlebne...
popatrz po fotkach, wypisz + i -...
podejmij jedna decyzje, bez cudactwa
ja tam cie uwielbialam w jasniutkim chlodnym blondzie i pazurkach przy buzi i podtrzymuje

Cytat:

kitka a probowalas doplukac kolor plukanka?
bo ja mam nowy patent- 219 po tygodniu traci swoj szaro-srebrny blask a robie plukanke co 2 mycie i caly miesiac mam piekny kolor bez zoltego, rudego itp. a dodatkowo plukanka powoduje nieziemski blask wlosow generalnie dziala jak nablyszczacz- chodzi mi o srebrna
moze warto sprobowac?
a jak nie zawsze zostaja szampony koloryzujace na kilka myc- jakis golebi, srebrzysty, perlowy czy cos na 5 minut.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
ja raz sobie zrobiłam inhalacje, i myslałam że się uduszę po niej tak mi nos zatkało że ani w góre ani w dół nie mogłam powietrza przepuścić i czoło mi chciało rozwalić i powiedziałam sobie nigdy więcej

a tak z reka na sercu co sprawia ze myslisz o przyciemnieniu?
ten komentarz waznej osoby?
odrost ze sie zdeko odcina?
tylko na powaznie, bez krecenia...

bo ja widze ze jakby chodzilo tylko o ciebie- to chcesz jasne- i czujesz sie wtedy sexi, atrakcyjna, swiezsza, mlodsza, zadbana itp. ale czuje ze jest cos co powoduje twoja decyzje o przyciemnieniu...?
Stary 2011-12-28, 16:22   #4035
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bez inhalacji to wogóle przy zatokach nie uciągne... Jeszcze jak mi katar gardło drażni i kaszel sie pojawia to zasnąc nie idzie. Ale mam patent na to, w szafce zawsze u nas stoi buteleczka amolu i ja wtedy na łyżeczke biore troche cukru i na to kilka kropelek amolu. Czekam aż sie troche cukier rozpuści i jazda. A oddech można potem tak złapać że ah
Tak samo amolem robie inhalacje, biore troche wody do garnka, podgrzewam i tak wlewam po 2-3 kropelki i wciagam nosem czy tam twarzą
Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
zdradz co za bliska osoba? tesciowa? siostra itp? w kazdym razie- kobita? jesli tak- to watpie by to bylo szczere
i powracamy tu do klucza- pamietacie jak gadalysmy ze blond to kolor ktory musi byc dobrany do charakteru rowniez bo nie kazda osobowosc blond udzwignie w kazdym odcieniu? wiec wlasnie- biale blondy i bardzo jasne, jako ze sa malo naturalne i budza glupie komentarze, zazdrosc itp powoduja wlasnie to ze osoby niepewne siebie i slabego charakteru cuduja z wlosami- jasniej-ciemniej.
bo np. jak mnie sie dziwila dawna pracodawczyni- ze takie biale wlosy?!- to ja to olalam i czesciej robilam odrost by sie nie czepiala na pewno bym sie nie zmienila bo ktos ma cos do moich wlosow to jego problem, nie moj.
a byly tez plusy- inna pracodawczyni uznala ze piekny mam kolor i wlosy i ze przykuwam uwage wiec robilam za "kroliczka" i reklame na calej dzielnicy naszego saloniku
tak wiec zdania podzielone- nie da sie pasowac wszystkim, wazne w czym sie indywidualnie czujemy dobrze! pamietaj asiu ze poprzez wszechobecna zazdrosc i zawisc beda osoby gnojace cie, po to tylko bys sie mieszala z tlumem i nie wyrozniala
wszystko zalezy od ciebie i twojego charakteru.
czy ugniesz sie i dla spokoju wmieszasz w tlum, czy bedziesz wyrozniac ale nastawic sie trzeba rowniez na zdania malo pochlebne...
popatrz po fotkach, wypisz + i -...
podejmij jedna decyzje, bez cudactwa
ja tam cie uwielbialam w jasniutkim chlodnym blondzie i pazurkach przy buzi i podtrzymuje
I tu jest racja, ja właśnie w momentach jak nie byłam pewna siebie to miałam myśli o przyciemnianiu...
Stary 2011-12-28, 16:29   #4036
Adzi07
Zakorzenienie

Lady
OK to czekam na listę
Jestem bardzo ciekawa

Encha
Tak ja jeszcze na urlopie prawie 3 tygodnie się relaksowałam
Ale 1-go chyba pójdę do pracy Ale jeszcze się zastanawiam
A pieniążki po sylwku zawsze będzie można wydać na jakiś wypad albo bardziej praktycznych rzeczy
U mnie Tz juz steskniony na maxa to sylwester bedzie bardzo upojny i intymny

Abs 9/30
Stary 2011-12-28, 16:31   #4037
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xLADYx Pokaż wiadomość
sylwestrowa fryzka od razu
a jakie plany?
mama miała pójść do frynia, ale stwierdziła, że włosy nie zdążyły jej odrosnąć, więc zapytała czy nie chcę ja się przejść na jej termin podciąć włosów, więc idę
na Sylwestra zero planów
Cytat:
ciekawe jak tym razem będzie się układać
ja sama sobie trzasnęłam i jest lepiej niż po fryz
no ciekawe ciekawe, mam nadzieję, że znowu nie będę musiała jej nosić spiętej
Cytat:
Napisane przez xLADYx Pokaż wiadomość
ja też dlatego codziennie praktycznie myję głowę inaczej nie rozpuszczę
mam to samo, a tak mi się nie chce myć codziennie, zwłaszcza zimą
Cytat:
a myślałam, że dalej masz grzywajkę, odrosła już?
już dawno!
nie ma po niej śladu
Cytat:
slicznie ci bylo w grzywie... w ogole jak dla mnie-to grzywy zawsze dodaja uroku i tego czegos twarzy tylko musi byc dobrana pod typ urody
np. u mnie grzywka na bok/skosna= konska twarz
to samo bez grzywki= kon, jajko blleeee...
jedyny minus to podcinanie grzywy raz w miesiacu, ale da sie przyzwyczaic
dziękuję!
myślę właśnie tak samo, wkurzałam się na moją grzywkę, że się nie zawsze dawała ułożyć, ale jak odrosła to czuję, że mi czegoś brakuje na tej głowie, więc idę zrobić ją znowu
Cytat:
kitka a probowalas doplukac kolor plukanka?
bo ja mam nowy patent- 219 po tygodniu traci swoj szaro-srebrny blask a robie plukanke co 2 mycie i caly miesiac mam piekny kolor bez zoltego, rudego itp. a dodatkowo plukanka powoduje nieziemski blask wlosow generalnie dziala jak nablyszczacz- chodzi mi o srebrna
moze warto sprobowac?
a jak nie zawsze zostaja szampony koloryzujace na kilka myc- jakis golebi, srebrzysty, perlowy czy cos na 5 minut.
nie próbowałam nigdy, ale będę musiała tak zrobić, albo właśnie płukanka albo te szampony, tylko które najlepsze są?
Stary 2011-12-28, 16:32   #4038
Adzi07
Zakorzenienie

Lady
U mnie tez na święta było ciepło i bez śniegu
Teraz to już dla mnie zimy być nie musi
Moze już wiosna się rozpocząć

Abs 9/30
Stary 2011-12-28, 16:36   #4039
_eNchaNted_
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wlasnie siorbie kawke i juz mi lepiej
moja lola na szeleczkach pieknie zasuwa przy nodze, nie walczy ze smycza, dopiero jak poczuje ze jej popuscilam smyczy to leci na tyle ile moze- cos tam wacha sobie i zaraz laduje przy mojej nodze no cud pies!
z innymi psami kaplica odkad dojrzala nie jest wcale agresywna, zawsze jak widzi psa to popiskuje jak szczenie i leci do niego merdajac... tylko ze inne suki zaraz sie na nia rzucaja a to taka mala ciota- kladzie sie na plery i obrywa wiec ostatnio jak psa nie znam to nie podchodze bo wynika bitka i lola dostaje bo sie nie broni
to jedzenie wszystkiego minie jej... i nauka czystosci tez latwo pojdzie- jak przyjdzie na to czas.

a wloski faluja poki co
tylko zauwazylam ze silikony im nie sluza w nadmiarze- jesli uzyje szamponu loreala i potem odzywki/maski tez loreala to dupa blada- wlosy proste jak druty bez czesania
a jak szampon biedronkowy/ isana z rossa to krecioly przepiekne
tez tak masz?
no i dyfuzor juz ujarzmilam juz sie nim nie bije
o tyle mamy dobrze, że jak chce jej się siusiać i nie zdążymy to wyłapać, żeby z nią wyjść, to idzie na mate i tam załatwia swoje potrzeby
mam nadzieję, że nauczy się wszystkiego, szczególnie tego pożerania na spacerach, bo czasami doprowadza mnie tym do szału

to dobrze, że falujesz, wolę Cię w falach
mi się bardziej falują po Timoteiu chociaż teraz przez te kaloryfery nie są tak fajnie skręcone jak w lecie były

Cytat:

teraz przeglądnęłam Twój album i dla mnie z tych zdjęć, tu jest faworyt! fryzurka i kolor
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=109508

Stary 2011-12-28, 16:37   #4040
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Lady
U mnie tez na święta było ciepło i bez śniegu
Teraz to już dla mnie zimy być nie musi
Moze już wiosna się rozpocząć
u mnie w wigilie lał deszcz, w pierwszy dzień świąt świeciło słońce a w drugi znowu lało

i jak dla mnie też mogłaby już przyjść wiosna
Stary 2011-12-28, 16:43   #4041
xLADYx
Zakorzenienie

jadę na pocztę i do smażalni
muszę opalić się przed sylwkiem
Stary 2011-12-28, 16:48   #4042
blond bunny
Zakorzenienie

kitka ja mam plukanke z delii- srebrna. w rossie ok 5zl.
stezenie dostosowuje do koloru po farbie- w sensie- im zoltsze wlosy mi sie wydaja lub malo popielate tym mocniejsza robie
mokre wlosy maja kolor centralnie stalowo- srebrny po niej ale piekny i nie boje sie juz o niebieskie pasma wlosow, bo najgorsze po rozjasniaczu poszlo i na farbie nigdy nie bedzie fioletowych/granatowych pasemek no chyba zebys ja zywcem nalozyla bez rozcienczenia
jesli ktos po plukance mowi ze nie widzi roznicy- to znaczy ze spienial i za slaba zrobil- efekt zawsze jest!

a z szamponetek- palette ma mrozny blond, golebi... nalozone na 5 minut ochlodza wlosy powiedzmy na tydzien czasu.
z joanny mozna nalozyc farbe srebrny pyl lub szlachetna perla- zalezy jaki chcesz uzyskac polysk na wilgotne wloski na np 15 minut.
albo joanna ma tez szamponetke perlowy blond ale nie wiem jak wychodzi... no mozna kombinowac ile wlezie i tak sie zmyje wiec nie ma co sie bac
a odswiezenie koloru raz w miesiacu np. zawsze po 2 tyg od odrostu za 5zl to zaden majatek! a pozwoli na zadowolenie z koloru chlodnego w 100%. i nie trzeba sie wtedy bawic w farbowanie po pasmie tylko rozrobic i jak szampon- jako malaks i gotowe!

z mojego doswiadczenia wynika- ze w 90% jesli klientka byla zadowolona po farbowaniu z koloru w 100%, a po ok 2 tyg twierdzi ze wlosy jej zzolkly- chodzi tu o popiele!- to jest to wynik nie tego ze wlosy faktycznie zzolkly, co tego, ze sie popielaty polysk wymyl... bo jak porownac wymyty popiel do tego samego poziomu natury czy zlotego blondu- to dopiero kurczakowy jest - to klienta widzi nagle ze wcale z kolorem nic sie nie stalo, dalej jest chlodny na tle innych choc juz nie tak srebrzysty i to tyle
pomijam tu rzadkie wypadki faktycznego rudzienia wlosow czy jesli odrost na starcie wyszedl kurczakowy- to juz nic nie pomoze wtedy.
Stary 2011-12-28, 16:51   #4043
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
kitka ja mam plukanke z delii- srebrna. w rossie ok 5zl.
stezenie dostosowuje do koloru po farbie- w sensie- im zoltsze wlosy mi sie wydaja lub malo popielate tym mocniejsza robie
mokre wlosy maja kolor centralnie stalowo- srebrny po niej ale piekny i nie boje sie juz o niebieskie pasma wlosow, bo najgorsze po rozjasniaczu poszlo i na farbie nigdy nie bedzie fioletowych/granatowych pasemek no chyba zebys ja zywcem nalozyla bez rozcienczenia
jesli ktos po plukance mowi ze nie widzi roznicy- to znaczy ze spienial i za slaba zrobil- efekt zawsze jest!

a z szamponetek- palette ma mrozny blond, golebi... nalozone na 5 minut ochlodza wlosy powiedzmy na tydzien czasu.
z joanny mozna nalozyc farbe srebrny pyl lub szlachetna perla- zalezy jaki chcesz uzyskac polysk na wilgotne wloski na np 15 minut.
albo joanna ma tez szamponetke perlowy blond ale nie wiem jak wychodzi... no mozna kombinowac ile wlezie i tak sie zmyje wiec nie ma co sie bac
a odswiezenie koloru raz w miesiacu np. zawsze po 2 tyg od odrostu za 5zl to zaden majatek! a pozwoli na zadowolenie z koloru chlodnego w 100%. i nie trzeba sie wtedy bawic w farbowanie po pasmie tylko rozrobic i jak szampon- jako malaks i gotowe!

z mojego doswiadczenia wynika- ze w 90% jesli klientka byla zadowolona po farbowaniu z koloru w 100%, a po ok 2 tyg twierdzi ze wlosy jej zzolkly- chodzi tu o popiele!- to jest to wynik nie tego ze wlosy faktycznie zzolkly, co tego, ze sie popielaty polysk wymyl... bo jak porownac wymyty popiel do tego samego poziomu natury czy zlotego blondu- to dopiero kurczakowy jest - to klienta widzi nagle ze wcale z kolorem nic sie nie stalo, dalej jest chlodny na tle innych choc juz nie tak srebrzysty i to tyle
pomijam tu rzadkie wypadki faktycznego rudzienia wlosow czy jesli odrost na starcie wyszedl kurczakowy- to juz nic nie pomoze wtedy.
zapisałam, żeby się przyjrzeć szamponetkom, które wymieniłaś i tej płukance
dziękuję, na pewno coś z tego wykorzystam
Stary 2011-12-28, 16:51   #4044
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
o tyle mamy dobrze, że jak chce jej się siusiać i nie zdążymy to wyłapać, żeby z nią wyjść, to idzie na mate i tam załatwia swoje potrzeby
mam nadzieję, że nauczy się wszystkiego, szczególnie tego pożerania na spacerach, bo czasami doprowadza mnie tym do szału

to dobrze, że falujesz, wolę Cię w falach
mi się bardziej falują po Timoteiu chociaż teraz przez te kaloryfery nie są tak fajnie skręcone jak w lecie były

teraz przeglądnęłam Twój album i dla mnie z tych zdjęć, tu jest faworyt! fryzurka i kolor
ale po timotei'u odzywce czy szamponie? czy komplecie? jakiego masz?

mnie tez asia sie tu podoba
Stary 2011-12-28, 16:53   #4045
caskada
Zakorzenienie

Cytat:

swieta prawda ja na brak wlosow nie narzekam juz od lat ale co najwazniejsze wlosy nie zmieniaja koloru nie musze nic odswiezac dlatego tak ciezko mi przejsc na farbe bo boje sie tych komedii z zolknieciem rudzeniem wyplukaniem koloru

ale przycielismy z tz w pilkarzyki on wygral 3:1
Stary 2011-12-28, 16:54   #4046
_eNchaNted_
Wtajemniczenie

Cytat:
Lady
OK to czekam na listę
Jestem bardzo ciekawa

Encha
Tak ja jeszcze na urlopie prawie 3 tygodnie się relaksowałam
Ale 1-go chyba pójdę do pracy Ale jeszcze się zastanawiam
A pieniążki po sylwku zawsze będzie można wydać na jakiś wypad albo bardziej praktycznych rzeczy
U mnie Tz juz steskniony na maxa to sylwester bedzie bardzo upojny i intymny
to korzystaj jeszcze z tych kilku dni wolnego
jak TŻ stęskniony to na pewno będzie gorąco

no tak, dostanę większą premię za sylwka, więc moze w moje urodziny gdzie wyskoczymy na weekend w ramach rekompensaty

Stary 2011-12-28, 16:55   #4047
czekoladowoo
Zakorzenienie

Dziewczynki zajrzyjcie do klubu prosze
Stary 2011-12-28, 16:58   #4048
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki zajrzyjcie do klubu prosze
lecę
Stary 2011-12-28, 17:00   #4049
_eNchaNted_
Wtajemniczenie

Cytat:
ale po timotei'u odzywce czy szamponie? czy komplecie? jakiego masz?

mnie tez asia sie tu podoba
po szamponie, tym avokado https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html
jakoś najbardziej po nim mi się falują

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
swieta prawda ja na brak wlosow nie narzekam juz od lat ale co najwazniejsze wlosy nie zmieniaja koloru nie musze nic odswiezac dlatego tak ciezko mi przejsc na farbe bo boje sie tych komedii z zolknieciem rudzeniem wyplukaniem koloru

ale przycielismy z tz w pilkarzyki on wygral 3:1
ale macie frajdę z tymi piłkarzykami
my też jak jesteśmy ze znajomymi gdzieś w knajpie i są piłkarzyki to pykamy jak jestem w drużynie z TŻ to zawsze wygrywam dobry jest skubany

Edytowane przez _eNchaNted_
Czas edycji: 2011-12-28 o 17:02
Stary 2011-12-28, 17:01   #4050
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:

hi hi tak czułam że o ta fotę będzie chodzić to była farba z avonu i w ten dzień byłam u fryz na obcięciu i ona czymś mi włoski wymyła ,że wydawały się bielusieńkie i błyszczały jak sztuczne i ta fryzurka po obcięciu

CEL 60 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości