|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Indios Bravos Tutaj widziałam tylko tą starą wersje Vatiki nie wiem na czym ona jest
![]()
![]() |
#3212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3213 |
Rozeznanie
|
Indios Bravos ok dzięki wielkie
![]()
![]() |
#3214 |
Przyczajenie
|
Dla mnie zapach Amli z Dabur jest okropny. Dziś obudziłam się w nocy z bólem głowy. Nie mogłam zasnąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3215 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3216 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, czy ktoraś z was ma porównanie jak spisuje się olej Heenara stosunku do Sesy? Jak dla mnie Sesa była super, tyle że mi się właśnie kończy i szukam czegoś podobnego tylko w przyjaźniejszej cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3217 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny chce kupić olejek do włsów ( blond, suche, puszace ale to co mnie meczy najbardzien to to ze sa kompletnie pozbawione plasku, 0 połysku) i sie zastanawiam nad:
sesa / vatiką kokosowa / czy tym olejkiem z owoców almy prosze o rade, ktory najlepeszy ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3218 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3219 |
Raczkowanie
|
jestem po czwartym użyciu sesy (nakładam na zwilżone wodą włosy na całą noc, rano zmywam szamponem babydream) i szczerze mówiąc podchodziłam do jej działania sceptycznie gdyż kokos moim włosom nie służy. Co do wyglądu moich włosów to muszę chyba jeszcze poczekać, ale jestem w szoku, że sesa tak szybko wpłynęła na ich wypadanie :O Wcześniej podczas mycia traciłam dwie garście. Po zaledwie czwartym użyciu sesy podczas kąpieli znalazłam dokładnie pięć włosów! W ciągu dnia po przejechaniu ręką po kucyku sporadycznie coś wypada i nie wyciągam kilku kosmyków za każdym razem
![]() ![]()
![]() |
#3220 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaczynam od zajęcia wygodnego miejsca przed telewizorem ![]() Olejowanie zaczynam od masowania skalpu. Moczę końcówki palców w miseczce z mieszanką olei, rozcieram i delikatnie wkładam palce we włosy i masuję skalp. Czynność powtarzam aż cała skóra głowy jest pokryta. Podczas masażu skalpu co jakiś czas delikatnie przeciągam dłonie wzdłuż długości włosów (tak jakbym chciała związać je w kucyk). Pozostałą resztkę oleju, który nie wtarłam w skalp nakładam na już częściowo naolejowane włosy. Resztki oleju w miseczce wycieram końcówkami włosków ![]() Mój cały rytuał nakładania olejów trwa ok. 15 minut. Ogólnie, jeśli chodzi o olejowanie moich włosów to: - używam bardzo małej ilości olejków. Mam włosy za łopatki, a moja mikstura zakrywa zaledwie dno małej miseczki. Dzięki technice, którą stosuję, jestem w stanie pokryć całe włosy. Kiedyś używałam większej ilości olejów, nie rozprowadzałam olejów tak dokładnie i miałam gorsze efekty. Po prostu olej nie przeniknął dokładnie w strukturę moich włosów. - olejowanie rozpoczynam od skalpu, bo zauważyłam że wtedy mniej włosów mi wypada. Podobnie nie olejuję na głowie spuszczonej w dół, bo zauważyłam, że wtedy tez więcej włosów mi wypadało. - olejuję suche włosy - albo przed myciem, czasami choć rzadko zdarza mi się po myciu (ale zanim nałożę olej czekam aż wyschną). Nakładanie na suche + wcześniej przeczesane włosy również spowodowało ich mniejsze wypadanie podczas olejowania. Mam nadzieję, że komuś mój opis kiedyś się przyda ![]() Edytowane przez letito Czas edycji: 2012-01-08 o 12:19 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3221 |
Zadomowienie
|
Robię identyczne. Ale i tak jednorazowo schodzi mi ok 50 ml oleju. Włosy są dokładnie naolejowane jednak nic nie ścieka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3223 |
Przyczajenie
|
Potrzebuję kilku wskazówek w kwestii olejowania włosów. Mam problem z wypadadającymi włosami więc przerobiłam masę szamponów, cudownych odżywek ampułek itp. Zachecona opiniami z forum zakupiłam kilka olejków, szamponów i odżywek.
Stosuję je następujaco. Wieczorkiem wcieram olejek (brininghaj lub amla lub khadi stymulujący wzrost włosów)w skórę głowy i włosy. Idę spać z miksturą na włosach. Z rana je myję szamponem khadi z amlą a następnie nakładam ożywkę 3 minutową shikaki z miodem. Niby wszystko ok ale mam problem z rozczesaniem włosów. Włosy wyglądają ładnie, są błyszczące ale zanim je rozczeszę to schodzi ok 10 minut (mam włosy delikatne i cienkie długość za łopatki). Może robię coś nie tak, może powinnam użyć innego szamponu lub odżywki? Chciałabym olejować włosy ale zależy mi także na ich wyglądzie - włosy się elektryzują (dodam, że ich nie farbuję więc raczej nie są zniszczone), wydaje mi się, że szampon lub odżywka wysusza włosy a taki wniosek wyciągam stąd, że po umyciu z rana włosów mam bardzo wysuszone ręce. Doradźcie coś. Może inny szampon, odżywka (jestem zdesperowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3224 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje się, że wszystko powinno być ok. Masz cały zestaw indyjski. Choć może to być wina szamponów. Wydaje mi się, że większość z szamponów ajurwedyjskich ma SLS w składzie. Ten składnik niestety może powodować, że możesz mieć przesuszone włosy. Być może dlatego się elektryzują? Nie wiem jakie są składy odżywek indyjskich, które używasz? Może coś w ich składzie nie pasuje Twoim włosom. Bardzo duzo dziewczyn używa olejów, o których piszesz. Ale z tego, co czytam, to większość używa do mycia naolejowanych włosów szamponów bez SLS np. BabyDream. Ja robię podobnie. Dlatego nie mam wysuszonych włosów. Nie mam też problemów z elektryzowaniem. Dodatkowo, jak większość dziewczyn używam odżywek bez silikonów [odżywki indyjskie chyba tez nie powinny ich mieć w składzie, ale nie wiem tego na pewno]. Ja np. mam maski Bingo. A jeśli chodzi o plątanie włosów - jeśli naolejujesz rozczesane włosy, a potem umyjesz delikatnie włosy (nie mierzwiąc ich) i tak samo nałożysz odżywkę, to wydaje mi się, że nie powinnaś mieć aż tak dużych problemów z rozczesaniem. I tak na koniec, to może daj szansę kosmetykom, które masz. Być może włosy muszą się dopiero do nich przyzwyczaić. Moje długo przyzwyczajały się do BabyDreama i kuracji bezsilikonowej. Podobnie, jak Ty miałam na początku problemy z plątaniem włosów. Edytowane przez letito Czas edycji: 2012-01-08 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3225 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3227 |
Raczkowanie
|
Używam ostatnio również śmierdzącego olejku Khadi - witualizującego, nakładam go na noc na skalp i długość włosa i spię dodatkowo w czapce i na ręczniku na poduszkach
![]() ![]() Plątanie się włosów chyba rzeczywiscie jest kwestią ich przyzwyczajenia się do kosmetyków bez silikonów - też miałam splątane i dostawałam szału:-/ Więc głowa do gory! rozplączą się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aqua, centrimonium, chloride, cetearyl, alcohol, myristyl, olea fruitolie, prununs amigdalus, dulcis, lawsonia inermis-extract, parfum, magnesium nitrate, magnesium chloride, methylchloroisothiazoline , citric, acid. na moje oko silikonów brak ![]() Ja jednak niezmiernie będę wierna Vatice Dabur Coconut Enriched ![]()
![]() |
![]() |
#3230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hm, jak oczy pieką i łzawią to to raczej nie wskazane.
![]() |
![]() |
#3232 | |
BAN stały
|
Cytat:
Skład Bio Bhringraj Biotique: Bhringraj (Eclipta erecta), Amla (Emblica officinalis), Tesu (Butea frondosa), Mulethi (Glycyrrhiza glabra), Brahmi (Hydrocotyle asiatica), Goa Dugdha (Cow milk), Aja Dugdha (Goat milk). Tu chyba nie ma silikonów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmmm, może by tak kupić... ![]() Nie ma silikonów, a jest podany olej bazowy?
![]() |
![]() |
#3234 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3235 |
BAN stały
|
Nie ma silikonów, a jest podany olej bazowy?[/QUOTE]
Napisane przez monia1122 ![]() Skład Bio Bhringraj Biotique: Bhringraj (Eclipta erecta), Amla (Emblica officinalis), Tesu (Butea frondosa), Mulethi (Glycyrrhiza glabra), Brahmi (Hydrocotyle asiatica), Goa Dugdha (Cow milk), Aja Dugdha (Goat milk). Tu chyba nie ma silikonów ![]() Tak jest podany: olej kokosowy ![]() Edytowane przez monia1122 Czas edycji: 2012-01-10 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
ja też nie mogłam go używać, ale stosuję ( a raczej teraz mam przerwę) krem do rzęs l'biotica i bardzo go sobię chwalę
A ja już przebieram nóżkami bo leci do mnie Navaratna, niestety tylko czerwona. ALe jestem szalenie jej ciekawa- zwłaszcza działania na bóle głowy Edytowane przez lele Czas edycji: 2012-01-10 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3237 |
Zadomowienie
|
Gdzie zakupiłaś ten krem L'biotic ?
![]() |
#3239 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]()
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() Szukaj kolo biovaxow, ale nie na polce promocyjnej, tylko na tej z regularna cena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.