|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
I będę mogła wtedy dwuznacznie mawiać: "eh, mam dziś włosy do doopy!"
|
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja mierzyłam sobie od czubka głowy do najwęższego miejsca w talii to wyszło mi jakieś 67 cm. A długość pasemka moich włosów od najniższego miejsca na głowie to jakieś 43 cm. Do wymarzonej długości zostało mi jeszcze około 25 cm...
Przy moim tempie wzrostu włosów to się w życiu chyba takiej długości nie doczekam
|
#3753 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście ze względu na skład nie stosuję go codziennie tylko raz w tygodniu, ale włosy rosną mi szybciej przy regularnym stosowaniu.Cytat:
|
|
#3754 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
też bym chciała się tak "żalić", ale kiedy to będzie ![]() No niezbyt... ale cicho! nieważne, na pewno takie będą za pół roku ![]() <tralalala, nie słucham cię >
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
Okej, dzięki za odpowiedzi
A i łykał ktoś jeszcze belissę, tą z opakowaniem takim z różowymi napisami ? Bo dziś własnie kupilam, ale chyba przepłaciłam, bo 16,99 a czytałam, że 50 kapsułek nawet za niecałe 9 zł mozna kupic ;>
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie nakładam go na całość ze względu na SLS tylko skalp, na resztę włosów muszę zakupić tego bez SLS.
|
|
|
|
|
#3758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3759 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Na allegro ok 20zł (liczę razem z przesyłką) za 480g. Niestety taniej się nie da dostać w PL.
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3762 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w aptece ten 480g kosztował bodajże jakieś 27 zł
|
#3763 |
|
Nindżopesz
|
Na DOZie jest chwilowo Farmona Jantar jeśli kogoś to interesuje, właśnie sobie zamówiłam.
|
|
|
|
#3764 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3765 | |
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Nad czołem rośnie mi grzywka w szalonym tempie, nie wiem tylko czy to efekt Jantara czy Capitavitu. Ale coś wcierać muszę dalej, to jak uzależnienie
|
|
#3766 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie, jak nie wetrę czegoś wieczorem to mam takie dziwne uczucie w środku
|
#3767 |
|
Nindżopesz
|
Z cyklu bardzo głupie pytania o północy - zakładając, że niektóre z Was chcą zapuścić włosy do pasa/zapięcia stanika/czegokolwiek/niepotrzebne skreślić a jednocześnie wycieniować w V/U to szpic (najdłuższe końcówki) ma sięgać tego właśnie miejsca czy hmm, gęstsza część fryzury?
A tak mi się na ciekawość zebrało
|
|
|
|
#3768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Przyczajenie
|
Ja sobie zamówiłam Oryginalny Indyjski olejek do włosów ciemnych, Dabur Amla Hair Oil. Sprawia, ze włosy stają siê długie podobno :P Przeznaczony do włosów do ciemnego blondu po czarne.
Dam znać jak będzie działał na włoskach ![]() |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3770 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczam włosy
Cytat:
podcinanie w praktyce wyglada tak ''co urosnie to sie ścina'' i tak ciagle.. bez sensu ...;p |
|
|
|
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
Moje włosy są obcięte własnie w takie V, ale są strasznie nierówne. Muszę coś z tym zrobić, ale najpierw trzeba je trochę zapuścić..
Pod koniec października '11 podcięłam końcówki i obcięłam grzywkę, która miałam do końca nosa. Teraz zmierzyłam i urosła mi prawie 8 cm!! Reszta włosów to jakieś 6-7 cm, więc myślę, że to całkiem niezły wynik Średnio 2cm na msc. Teraz pije drożdże, więc mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej
Drożdże 06.08. - 06.11. PROJEKT DENKO Moja pielęgnacja włosów ![]() Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen. Edytowane przez joracuppi Czas edycji: 2012-01-23 o 20:22 |
|
|
|
#3772 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czytam ten wątek już od kilku miesięcy i naprawdę podnosicie mnie nie duchu
Historia moich włosów jest taka, że przez większą część życia miałam długie, tak za łopatki (proste jak drut). No i 2 lata temu ścięłam... na boba (do brody) Utrzymywałam fryzurę do lutego 2011, kiedy postanowiłam zaszaleć i bardziej tego boba wycieniować. Nie wiem dlaczego nikt mnie przed tą decyzją w głowę młotkiem nie walnął, albo czymś innym No więc zapuszczam, obecnie najdłuższe włosy są ciut dłuższe niż do ramion, tzn. opierają się o ramiona i wywijają na zewnątrz. Myślę, że przyrost jest niezły, szczególnie odkąd stosuję Seboradin Niger (szampon, balsam i lotion) i maskę z BioWaxu. Do tego serum BioWax na końcówki i olej z wiesiołka doustnie. Zamówiłam też Dabur Vatika i będę olejować. Niestety, używam suszarki, bo się przeziębiam, jak latam z mokrą głową ![]() Niech moc będzie z nami
|
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss_dior, powodzenia w zapuszczaniu włosków
!Ja dzisiaj zwiększyłam swoje "ambicje" włosowe z 60 cm. na 65 cm Myślę, że to optymalna długość, co na ten temat uważacie?Ciekawe kiedy uda mi się taki wynik osiągnąć. Myślę, że zajmie mi to jeszcze z 6 miesięcy. Chociaż biorąc pod uwagę podcięcie włosów o 1,5- 2 cm. to z ponad miesiąc dłużej. Ale na razie nie podcinam ich, bo się dobrze mają
|
|
|
|
#3774 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja zrobiłam sobie symulację w photoshopie i stwierdziłam, że dla mojej figury najlepsza będzie długość odrobinę za talię, kształt U Czyli pewnie około 70 cm.
|
|
|
|
|
#3775 |
|
Wtajemniczenie
|
Redhaired Witch, nawet symulacje robisz, hehe
Widziałam Twoje włoski w innym wątku Ładne i oryginalne. U mnie włoski nie będą sięgać wtedy nawet do talii. Myślę, że tak z 5 cm. przed talię będą ![]() Swoją drogą jak sie robi taką symulację? Dałabyś radę mi taką zrobić jak wstawię fotkę? |
|
|
|
#3776 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Dzięki Ad. 2 zwyczajnie przekopiowałam sobie część włosów niżej, z kręconymi jest łatwo bo nie widać dokładnie przeróbek Nie wiem czy mi wyjdzie ale mogę spróbować jak dodasz zdjęcie.
|
|
|
|
|
#3777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na dniach dodam fotkę. Rozumiem, że na zdjęciu ma być cała sylwetka?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3778 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Podczytuje Was już od jakiegoś czasu..No dobra - przeczytałam caly wątek ze 2 razy i uznałam, że pora zabrać głos w sprawie! Na zasadzie - nie znam się to się wypowiem! Moja włosowa historia jest prosta i smutna - nigdy w życiu nie mialam dłuższych włosow niż pare cm za ramiona. Od kilku dobrych lat oscylują wokół boba w przeróżnych formach. Już dawno chciałam zasmakować piękna długich włosów, ale brak cierpliwości zawsze brał górę. Tym razem zawzięłam się i nie odpuszcze dopóki włosy nie będą długie do łokci! Mam nadzieje, że mnie przygarniecie Aktualnie schodzę z cięcia asymetrycznego boba - jestem w dziwnej fazie kiedy włosy z przodu są 2-3 cm. dłuższe niż te z tylu i wyglądam dziwacznie. Ale regularnie je podcinam i wyrównuje ![]() Po przeczytaniu tego wątku zainwestowalam w Seboradin lotion z czarną rzodkwią, jantar, wax, olej kokosowy, rycynowy i odżywke bs i zwykłą. Oczywiście nie używam wszystkiego na raz Wax 2 razy w tygodniu, aktualnie stosuje Seboradin (jantar czeka na swoja kolej), olej kokosowy codziennie na noc, rycynowy raz na tydzień na godzinę max. Odżywki po myciu.Niestety - muszę suszyć włosy suszarką, bo myje je rano i nie ma już wtedy czasu na naturalne metody ![]() Włosy farbuje od 5 lat na rudo. Nie są bardzo zniszczone, bo zawsze o nie dbałam - nie tak przesadnie jak teraz, ale zawsze była odżywka i jakaś maska regeneracyjna 1-2 razy w tygodniu. A jako, że pisałyście o tym dziwnym poglądzie, że z wiekiem kobiety powinny mieć krótkie włosy, to potwierdzam! u mnie w rodzinie kobiety po 25 roku życia tną włosy na krótko i już nigdy nie zapuszczają! Ja postanowiłam być inna - chociaż cholera wie co mi odbije zanim skończe 25 lat :P Pozdrawiam!
|
|
|
|
#3780 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

Oczywiście ze względu na skład nie stosuję go codziennie tylko raz w tygodniu, ale włosy rosną mi szybciej przy regularnym stosowaniu.

67,7 67 66 65 64 63 62 61 60
Ale nie nakładam go na całość ze względu na SLS tylko skalp, na resztę włosów muszę zakupić tego bez SLS.