|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. IV
Cytat:
Możesz spróbować Face Contour Kit Sleeka, kosztuje koło 30 zł i jest w nim brązer i rozświetlacz.
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze starym pedzlem mialam czesto na twarzy efekt plaskiego matu, teraz nowy idealnie naklada puder, dlatego polecam Maestro
|
|
|
|
#333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I pewnie odcień Light dla bladziocha?
|
|
#334 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#335 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() A oprócz tego lubię : sephora https://encrypted-tbn0.google.com/im...KZOY2fh-y--Rfg virtual http://e-stylist.pl/upload/products/...770da81a84.jpg essece http://www.essence.eu/uploads/tx_cos...gPowder_03.png Ikos ziemia egipska https://encrypted-tbn0.google.com/im...cRXiFU1qjqfEgg
|
|
|
#336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak je jeszcze dopadnę oczywiście ![]() Dziękuję, dziękuję, dziękuję
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
a dla mnie ten Ikos jest przereklamowany :P zdecydowanie wole Bikora
|
#338 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
I ja doczytałam że to jedno i to samo (że to była jedna firma ale się podzieliły i teraz wzajemnie oskarżają co podróbka a co oryginał)
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu to nie to samo
Bikor jest bardziej "kremowy" w swojej konsystencji niz Ikos ktory jestdosc twardawy aa ze sie sadza to prawda teoretycznie dzialanie maja podobne i sklady tez ale w dotyku ja wole Bikora
|
#340 | |
|
Moderator
|
Cytat:
)
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, ale się zmęczyłam obrabianiem zdjęć.
U mnie na blogu cienie Lucy Minerals. |
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu nie tyle ze mi sie nie podoba ale dosc meczy
dobrze ze nie trzeba go wachac i w trakcie nakladania nie czuc hehe aaa to prawda ze mozna sobie stopniowac efekt odkad ja dostalam to ja uzywam i na skorze nawet mi sie podoba ale jakos znika mi w trakcie dnia :/ sprobuje jeszcze na innych podkladach
|
#343 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie wlasnie
juz myslalam ze to cos ze mna nie tak hehe bo z reguly roze sie na mnie trzymaja caly dzien bez problemu
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
A ja .. po tym 'szalonym' weekandzie wróciłam do domu ... i mam nadzieje, że jakoś ogarnę zaległości.
Notka z piątku mi została do napisania O_o
|
#346 | ||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dzień dobry wieczór
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31917466]Ja wiem, że nie je się w nocy, ale... smacznego! [/QUOTE] ![]() Cytat:
Jeśli Tobie się podoba, to nic bym nie zmieniała. To przede wszystkim Twój blog Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nawet nie kusiło przez jakiś czas, ale się nie dałam, bo wiedziałam, że wsiąknę i polegnę ![]() Co do sposobów na ubicie Simka, TŻ zamieniał postać w ducha, np. przez zamurowanie w łazience [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31926817]Oho, mam kolejnego hejtującego anonima, który oburza się, że poza bronzerem powinnam mieć też róż i rozświetlacz, bo bez tego makijaż jest niekompletny i mam ogarnąć najpierw swoją cerę, a potem brać się za, uwaga, MAKIJAŻOWEGO bloga ![]() Uwielbiam takie komentarze [/QUOTE]Łomatko , nie ma to jak zgrywać eksperta-anonima ![]() Cytat:
W dodatku najczęściej robię ich za dużo, a potem nie umiem się zdecydować, które wybrać i leżą na dysku niewykorzystane
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#348 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny
Mam do Was ważne pytanie... Chodzi o pędzle Hakuro... zamówiłam sobie zestaw 8 pędzli http://allegro.pl/hakuro-zestaw-8-pedzli-do-makijazu-i2010318591.html oczywiście wcześniej oglądałam zdjęcia, czytałam opinie i oglądałam filmiki na YT o tych pędzlach. Zamówiłam od ladymakeup, która ma dobre opinie i prowadzi stronę poświęconą tym pędzlom. Jednak mam zastrzeżenia co do mojego zestawu... i nie wiem czy jestem przewrażliwiona czy faktycznie coś jest nie tak. Pędzle wydają mi się roztapirzone, tylko 3 wyglądają tak jak powinny (H50S, H60, H70)... Pozostałym odstają lekko wloski po bokach (H85 nie jest idealnie zbity, więc jak mają wyjść idealne kreski eyelinerem?), pędzle kulki są puszyste... a nie zbite... W tym jeden wcale nie jest taki miły dla oka (H77)... Mam mieszane uczucia, napisałam do kobity, czekam na odpowiedź, ale nie wiem czy nie powinnam odesłać tego zestawu. Nie są bardzo rozczochrane, ale na pewno różnią się wyglądem od filmiku np. Miss Heledore... wyglądają jakby już kilka razy były prane i włoski zaczęły odstawać, a na filmiku są ładnie zbite.... |
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Pędzicie jak szalone![]() Zauważyłam, że z każdą nową notką przybywa mi obserwatorów Fajnie. U mnie robienie zdjęć makijażom to nadal tragedia. Nie wiem jak Wam to ładnie wychodzi.... U mnie każdy włosek, plamka są podkreślone. Już zaczęłam myśleć nad zmianą aparatu...ale nie stać mnie :P Dlatego nadal tylko kosmetyki. Zdjęcia kosmerków delikatnie obrabiam, ale nie jestem specem. Donoszę, że za radą komentatorek zafarbowałam włoski Joanną No i kolor nieokreślony, ale jestem zadowolona. Nigdy sama bym nie spojrzała na te farby.Wena90 ja ich niestety nie używałam. Ale...może wstaw zdjęcia na bloga/tutaj to dziewczyny Ci coś bardziej doradzą? Bo bez zdjęć ciężko coś powiedzieć.
Edytowane przez Takajakaya Czas edycji: 2012-01-29 o 22:07 |
|
|
|
#350 |
|
Moderator
|
Notka mi wskakiwała godzinę ponad. A już tak ładnie mi bloger działał.
|
|
#351 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Ja też
przynajmniej na początku.Potem już jak muszę, to wybieram najważniejsze, ale resztę zamiast skasować, to dalej trzymam, chociaż wiem, że na 99% już użytku z nich nie zrobię ![]() Cytat:
U mnie to problem kolorystyki. Ile bym ustawień nie testowała, kolory zawsze wychodzą mi blade, pozjadane i często zupełnie inne, niż w rzeczywistości ![]() I nadal brak mi wprawy w doborze odpowiedniego ujęcia
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na blogu zaskakujący post
A raczej zaskakujące zdjęcia, bo nie myślałam, że kiedykolwiek się ujawnię ;p Możecie zerknąć
|
#353 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
Heloł heloł Dziewuszki! Ja właśnie na chwilę przerwałam moją randkę z milionem kilogramów celulozy, wyściubiłam nos znad kartek, notatek i innych pierdół...i oto jestem!
W ogóle jakaś szajba mi odbiła...nawet na bloga dodałam notkę, żebyście o mnie nie zapomniały...ja się tak łatwo nie dam! Co to, to nie! Dziękuję za uwagę, wracam do Nauki o polityce... bleh
"...Nie dbam o to, co ludzie myślą, albo mówią o mnie, wiem kim jestem..." 18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi? 16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk... 12.03 Poprawki w makijażu? You need this in your life!
|
|
|
|
#355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasiaen1 Czas edycji: 2012-01-30 o 00:07 |
|
|
|
|
#356 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zostały mi cztery koła/egzaminy, chyba, że będzie jakaś poprawka... Za tydzień mam nadzieję mieć już sesję z głowy - trzymajcie kciuki
|
|
|
|
|
#357 |
|
BAN stały
|
W ogóle ja się dziwię, że niektórzy tak chętnie biorą się za krytykę i się czepiają, że za kolorowo, za mocno, za słabo albo za dużo kosmetyków. Moja przyjaciółka świetnie się maluje, chce iść na kurs wizażu i często pan siedzący w szatni, ją krytykował, że za mocno się maluje. Sama też miałam okazję spotkać się z jego oburzeniem, gdy oddawałam płaszcz i miałam na sobie czerwoną szminkę. Nie wiem, czemu on tak nad tym boleje.
|
|
|
|
#358 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Też nie wiem, to akurat moim zdaniem kwestia osobistych preferencji. W każdym rzie makijazu nie wytykam, kazdy uczy się na własnych błędach i etap za ciemnego etapu też musiałam przejść
Teraz widzę, że matujący podklad i tusz to wieksza maska, bo wygląda sztuczniej niz twarz ozywiona rózem czy rozświetlaczem, bo konturowanie wymaga czesto ciut wiecej wprawy Ale to raczej kwestia rady niz wytykania :PUuuch, trzymajcie za mnie kciuki zebym przezyla najblizsze 2 tygodnie z jak najlepszym skutkiem, bo j juz ledwo zyję
|
#359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurde, dziewczyny... Zdarzyło Wam się kiedyś kupić/dostać zepsuty krem? Bo właśnie chciałam zabrać się za testy kremu do twarzy z Sylveco, odkręcam, a tu na powierzchni sam tłuszcz, dopiero po tą warstwą znalazł się krem, ale też o dziwnej konsystencji :/ |
|
|
|
|
#360 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mam fajny pędzelek, którym mogę zdziałać cuda. Wcześniej nie malowałam się różem, bo nie umiałam go nakładać. Winowajcą był marny pędzel.Będę trzymała kciuki Ja muszę przetrwać do pt., bo wtedy ostatni egzamin.Trz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

, nie ma to jak zgrywać eksperta-anonima 
W dodatku najczęściej robię ich za dużo, a potem nie umiem się zdecydować, które wybrać i leżą na dysku niewykorzystane