|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Myślenie, planowanie, staranie, brzuszków głaskanie - DZIDZIUŚ 2012-2015
Cytat:
ale ja i Tż i tak wiemy, ze oni sa specyficzni, bardzo tacy kulturalni(nie zebysmy my byli nie wychowani), ale czy jak jestescie z Tż w kuchni to za kazdym razem jak cos sobie dajecie czy podajecie to mowicei prosze i dziekuje, np przy wycieraniu talerzy? bo ja bym nawet nie nadazala, ale widocznie niektorzy potrafia, albo kazdemu z rodziy przedstawialisce swojego wybranka tak oficjalnie? ja mam 22 Tż 24 i my na luzie wszystko robimy, tzn myslimy racjonalnie, ale nie lubimy oficjalnych wejsc itd. sie rozpisalam o tej corce ma u mnie minus bo znaja sie 5 miesiecy i w maja maja slub, a wiedzieli, ze my bedziemy miec we wrzesniu, no ale.... i ja sie boje tej zazdrosci, ze jak ona bedzie miec dziecko(zycze jej jak najlepiej) to bedzie mnie pozniej pouczac, a ja nie lubie tego, wrecz nienawidze, lubie wszystko sprawdzic na sobie ![]() kiedys ktos powiedzial, ze ludzie biedni sa szczesliwsi i mysle, ze jest w tym jakas prawda. my zawsze dziemy sie martwic i zwklekac z dzieckiem bo szkola, bo czekam na awans, bo szukam pracy itd, mimo, ze mamy warunki do tego, zeby miec juz to dziecko, ale zawsze cos, a to moze wycieczka jest juz zaplanowana i nie mozna... Sami sobie tez stwarzamy problemy i wymowki. Moja kolezanka z podstawowki urodzila dziecko i nie pracowala, on pracuje a ona sie zajmuje dzieckiem i daja osbie rade:0 znam wiele takich przypadkow i ludzie sa szczesliwi ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
z czasem moze remont korytarza, ale to tak dla konfortu, ze jest wszystko nowoczesniebo teraz warunku sa dobre, wiec mamy szczescie, ze tescie nam to wszystko oddaja, bo niedawno okna wymienili i robili remont lazienki, wiec w tym nam pomogli, wiec czasem mi tak glupio, ze oni tam sobie na dole beda a my juz tak prawie na gotowe....moj Tż moze przyzwyczail sie, bo ja mu chyba z 3 lata o tym gadam, ze chce i chce, nawet jak czasem okres mi sie spoznial, to juz mial wizje ze jestem w ciazy i ze sie cieszy itp wiec moze to go przygotowalo na to. a Wiadomo, ze strach jest i ja tez bede sie bala, jak pewniego dnia zdecydujemy sie, ze od dzis bez zabezpieczenia i stramy sie, to na pewno bedzie adrenalina i Tż tez bedzie pewnie pod straszem wiec czasem mowie, ze lepiej jak jest wpadka, nie ma tego kombinowania tylko jest i trzeba sie cieszyc ![]() a ja dzidzi akurat chcialabym na wiosne wczesne lato bo mozna spokojnie na podworku soibe pochodzic i pospacerowac i dumnie wyjsc na spacer, bo w takiej pogodzie jak teraz to sobie tego nie wyobrazam, atak dziecko lekko ubranie mamusia tez i mysle ze byloby fajnie, no i tez mozna zaplanowac jakis urlopik nad morzem czy jeziorkiem, jak dziecko ma z 3miesiace to juz nie problem. ale wiadomo, ze nie mzona zakladac, ze od razu w sierpniu sie wszystko uda, bo teraz wiele par stara sie po kilka miesiecy. |
||
|
|
|
#3512 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poniekąd rozumiem to uczucie zazdrości, bo każdy chce się dzielić swoim szczęściem, żeby bliscy ekscytowali się ważnymi chwilami w jego życiu. A jeśli akurat się tak zdarzy, że ktoś inny ma to wcześniej, to staje się wszystko takie powszednie ja jestem najmłodsza z najbliższej rodziny i mam wrażenie, że wszyscy już te ekscytacje przeżyli i nie będzie nic wyjątkowego. Następny ślub, następne dziecko... Na szczęście TŻ u nich w rodzinie jest ten starszy, więc będzie pierwszy ślub, pierwszy wnuk ale jak wyprowadzimy się na drugi koniec świata, to też już nie będzie to samo ![]() Cytat:
ale to podstawa tak samo jak łazienka.U mnie też stety/niestety instynkt macierzyński wcześnie dał o sobie znać. Wzruszam się do łez nad każdym uśmiechem dziecka, szczęśliwą kobietą w ciąży, lubię oglądać łóżeczka na allegro... Chociaż najgorzej było około 2 lata temu, obecnie chyba odzyskałam nad tym wszystkim kontrolę. Co do TŻa to mój też się przyzwyczaja, jak mi się spóźnia @ to za każdym razem jest rozczarowany, bo już zaczynał się cieszyć... ciągnie go bardzo do dzieci i często mówi jak będzie chciał je wychowywać, zaczyna ten temat itd. ale też przez większość czasu, podobnie jak ja, chciałby jeszcze pobyć we dwoje, zwiedzić trochę świata, ustabilizować naszą sytuację z mieszkaniem... Jakkolwiek by się życie nie potoczyło, to i tak będzie dobrze i będziemy szczęśliwi Też zawsze chciałam urodzić latem, może dlatego bo sama jestem z zimy
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia gratulacje
Będzie Dominik??Ana mąz nie przepada za warzywnymi. 7 miesiąc zacznę za jakieś 2 tygodnie A mi się właśnie robi szafa
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Super
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Dziewczyny, a z innej beczki...biorę wiesiołek, ale nie do owulacji tylko cały czas, bo starania dopiero od kwietnia. Wtedy też zamierzam brać go tylko do owulacji - czyli w cyklu w którym zaczniemy się starać. Myślicie że tak będzie ok? Czy powinnam wcześniej już brać go tylko do owulacji? I druga sprawa, poczytałam trochę o Castangusie, brały go dziewczyny po odstawieniu na uregulowanie cyklu, czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Bo nie wiem czy można tak na własną rękę sobie zaserwować ten Castangus
Edytowane przez onyks Czas edycji: 2012-02-02 o 13:48 |
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana ja nie pomogę bo nie brałam tego. Za to siemię lniane wcinałam, bo to można cały cykl brać.
|
|
|
|
#3516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak ona bedzie mnie pouczac to ja chyba
|
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak zawsze bedzie...Cytat:
Wierze, ze napewno beda sie rownie cieszyc Waszym dzieckiem jak i od córkiU mnie moj syn to mojej mamy 3 wnuk i nie poczułam sie gorsza, bo niby w czym A Tescie dlugo czekali na wnuka i to był ich pierwszy i mimo,ze wyczekany to co chwile slucham pouczen, dobrych rad itp.Ale wrzucilam na luz, zreszta juz jej kiedys odpowiedzialam co nieco![]() Madzia i jak szafa? Moje dziecko zasnelo
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3518 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze mowilam ze chce syna pierwszego zeby pozniej opiekowal sie mlodsza siostra ale ostatnim czasem mi sie odmienilo chyba ze wzgledu na te wszystkie cudne ciuszki Cytat:
dziekuje Cytat:
Oj tak bedzie synus mamusi chodz maz tez dumny chodzi ![]() trzymam kciuki dziekuje bardzo Cytat:
Mi tez wszyscy mowili ze syn i sie nie mylili ale skad wiedzieli nie wiem ![]() dziekuje slicznie
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiedzialam po brzuszku
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3521 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie nie martw moje tez sie nie sprawdzily polozna pokazuje nam monitor widac nozki cosik miedzy nimy a ja " chlopak? " a on tak bedziecie mieli synka ![]() No wlasnie mial byc Dominik .. a ma cos kreci ze nie wiem czy mu sie podoba .. cos gada o Dawidzie Do czerwca jeszcze pewnie pare razy zmieni zdanie ale mysle ze go jednak do Doninika przekonam ![]() Trzymam kciuki za synka w takim razie Cytat:
![]() pare dni wczesniej wrzucalam sam brzucholek ![]() Cytat:
bawcie sie dobrze na weselichu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja schudlam 18kg strasznie mi brakuje zumby ![]() Cytat:
Imie wybrane Dominik chodz maz cos nosem kreci .. dokladnie to najwazniejsze ze wszystko wporzadku Cytat:
witaj
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde szafa dalej się robi.
Zabcia ooo czyli Dominik jeszcze nie jest pewien?? Dawid mi się bardziej podoba
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Byl wybrany Dominik a maz cos gada o Dawidzie A u Was zostaje Maja? Cytat:
![]() Ja wkoncu moge jechac bo czekalam cierpliwie az poznamy plec ![]() Juz niedlugo pojedziesz
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dominika to Nam chcieli tescie wcisnac
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia mnie Dawid się podoba, to nasz ostatni typ...
![]() Zmarzłam jak nie wiem co!!! |
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez onyks Czas edycji: 2012-02-02 o 15:44 |
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Zabcia bierz Dawida
Mi się Majka z każdym dniem coraz bardziej podoba więc może będzie i Majka
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie byl pewny .. do wczoraj Wczoraj mu czytalam wszystkie imiona i Dawid mi sie spodobal mi kurcze tak na dwa razy Mysle ze do czerwca zmieni jeszcze pare razy zdanie.Mi sie strasznie podoba imieBłażej ale w stanach odpada niestety ...
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Błażej spoko, ale David ładniej. No i Błażej faktycznie odpada, jeszcze Blazen by wołali do niego
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ,,dawid,, czy ,,david,,?
|
|
#3533 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby Wam się szybciej udało. Cytat:
Pamiętam Cię z wątku lipcówek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
nie podoba ci sie Dominik ?
jaki pierwszy? ![]() Cytat:
Jakos Dominik do mnie bardziej przemawia Chodz wiadomo wszystko sie moze zmienic
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
nie bardzo
|
#3536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mysle ze juz bardziej Dawid przez V bardziej zydowskie [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;32015522]Gratuluję ![]() Moje dziecko byłoby 7. wnukiem mojej mamy. I uwierz, że czeka na niego tak samo jak na poprzednie, wcale nie mniej [/QUOTE]dziekuje u nas bedzie pierwszy wnuk tak u moich rodzicow jak i u meza ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- U nas to kazde imie dziwne brzmi do nazwiska koledze w Chicago urodzil sie syn wczoraj bedzie Marcel
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Żabcia mi też się Dawid podoba
Madzia to czekamy na szafę ![]() Mrowinka wyczytałam, że jak się ma prolaktynę w normie to może ją za bardzo obniżyć Ja chciałam tak profilaktycznie brać żeby cykl mieć ładny, ale nie wiem czy sobie nie zaszkodzę Bo jednak nie wiem jak te cykle będę wyglądać, miałam @ z odstawienia a teraz czekam na pierwszą naturalną @.
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co na to David Beckham? ![]() ![]() Marcel bardzo ladnie
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę zmykac, mam korki za 5 min
Miłego popołudnia |
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Marcel był typem dla Chłopca.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

nawet w najlepszych stosunkach
ale ja i Tż i tak wiemy, ze oni sa specyficzni, bardzo tacy kulturalni(nie zebysmy my byli nie wychowani), ale czy jak jestescie z Tż w kuchni to za kazdym razem jak cos sobie dajecie czy podajecie to mowicei prosze i dziekuje, np przy wycieraniu talerzy? bo ja bym nawet nie nadazala, ale widocznie niektorzy potrafia, albo kazdemu z rodziy przedstawialisce swojego wybranka tak oficjalnie? ja mam 22 Tż 24 i my na luzie wszystko robimy, tzn myslimy racjonalnie, ale nie lubimy oficjalnych wejsc itd. sie rozpisalam o tej corce 
niestety mieszkając tak blisko trzeba brać to pod uwagę... bo ja już wiem, że tych wszystkich uwag rodem ze średniowiecza czy jakieś zabobonów pogańskich bym nie zniosła. Może jeśli to siedzenie osobno w domu to taki kłopot, to może znalazłabyś sobie jakąś wymówkę do tego siedzenia na górze (znając życie my byśmy sprawili sobie jakiegoś małego pieska 
ja jestem najmłodsza z najbliższej rodziny i mam wrażenie, że wszyscy już te ekscytacje przeżyli i nie będzie nic wyjątkowego. Następny ślub, następne dziecko... Na szczęście TŻ u nich w rodzinie jest ten starszy, więc będzie pierwszy ślub, pierwszy wnuk 
Będzie Dominik??

Wczoraj mu czytalam wszystkie imiona i Dawid mi sie spodobal mi kurcze tak na dwa razy