|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dziewczyny do dzieła! Zrzucamy zbędne kilogramy ! ;)
witam , chcęm zgubić pare kilo tak około 7 kg , mój wzrost 165 a waga 72 trochę jest a jakby było mało mam niedoczynność tarczycy i biorę leki . proszę o jakieś rady
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o dietę - mogę Tobie doradzić pod kątem Twojego schorzenia: nie powinnaś zanadto zmniejszać ilości kcal, bo to znacznie spowolni Twój metabolizm, a przy tarczycy to nie za dobrze. Konieczne jest połączenie diety z aktywnością fizyczną - bez tego ani rusz. Jedz dużo ryb morskich, nie ograniczaj zanadto soli (ale też bez przesady), pamiętaj, żeby dostarczać organizmowi pełnowartościowego białka (chude mięso, twaróg, cielęcina, jajka) - najlepiej do każdego posiłku. Wskazana jest oczywiście duża ilość owoców i warzyw, ale powinnaś unikać, jeśli to możliwe, kapusty, kalafiora, brukselki, produktów sojowych - zmniejszają one przyswajalność jodu w pokarmach. Orzeszki ziemne również są niewskazane. O fast-foodach i słodyczach nie wspominając ![]() (no właśnie Dziewczyny, wczoraj zeżarłam 5 kostek czekolady, jaka kara mi się należy? a może jakaś dyspensa? w końcu mrozy są i musiałam się jakoś dogrzać czymś słodkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
( Ja Cię podziwiam, bo jakby mi ktoś podsunął czekolade zjadłabym całą a potem jeszcze poszła do sklepu po następne 3.. ale ciii ![]() ![]() Z tym jodem faktycznie i ryby morskie trzeba jeść ! najwięcej ma dorsz ![]() Też przeszłam nerwice natręctw i prawie depresje, niestety należe do ludzi, którzy strasznie się wszystkim przejmują. Chodziłam po lekarzach, już nawet szukałam pomocy u księdza. Wkońcu sama z tego wyszłam. Czytałam dużo mądrych książek jak wpłynąć na swoje życie i podświadomość. Bardzo dużo zależy od nas samych i naszego nastawienia.Tak jak Winbag nauczyłam się panować nad lękami i sobą. Ale jeszcze czasami odzywa się moje gorsze Ja. Ja zawsze sobie powatrzam wkółko " Stres w niczym nie pomoże. Tylko spokój może mnie uratować", zaczełam robić tak, że w chwilach stresu mówie sobie " Moje małe ja boi się, to tylko małe ja a moje wielkie JA to spokój i opanowanie, teraz wydobywam swoje WIELKIE JA, które nie pozwoli zdominować małe, tylko spokój może mnie uratować" noi moje cytat z Paulo Coelho "Jeśli nie można się cofnąć, trzeba zrobić najlepszy krok aby pójść naprzód". Muszę zrobić wszystko co tylko moge najlepiej a tylko spokój mi w tym pomoże. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4204 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może by tak więcej napisała, czy się obija, czy ćwiczy, czy jada odpowiednio? a tak mamy tajny klub ![]() Cytat:
Ale wydaje mi się, że kilka spotkań z psychologiem może bardzo pomóc ![]() Czasem mała sprawa może wywołać lawinę zdarzeń i wpędza nas w coraz większy dołek. Choć musimy też mieć świadomość, że jesteśmy kobietami i na nasze odczuwanie ma wpływ też i nasz organizm. Jajka ok, tylko tych brokuł nie gotuj za bardzo!! Cytat:
Nie wiem jaki tryb życia prowadzisz, bo nic więcej nie napisałaś, ale podstawy pewnie znasz, 5 posiłków dziennie - najważniejsze śniadanie, dużo urozmaiconego ruchu i unikać przetworzonej żywności. I pić dużo wody, by organizm miał jak wydalić toksyny. słoniku czekolada, to energia więc kara 200 pajacyków i 4 minuty biegu w miejscu po 2 minuty szybkiego i 2 wolnego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i oficjalnie z moich świątecznych słodkich zapasów zostało wielkie, nieruszone pudło tofifi oraz duża paczka haribo. Boję się otworzyć to pierwsze, bo to jak puszka pandory będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niu, niu, 5 minutek w gorącej wodzie ![]() Cytat:
![]() A przed chwilą przeżywałam pokarmowy orgazm - usmażyłam sobie łososia ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4206 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psycholog będzie najlepsztm rozwiazaniem ![]() ![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Nie możesz sobie wszystkiego odmawiać ![]() Czekolada od czasu do czasu jest wskazana;D Cytat:
Hmm... Malina jada odpowiednio tak jak sie nauczyła przy Was ![]() Staram sie cwiczyć 2-3 razy w tygodniu ![]() A od jutra przez 2 tygodnie będe ćwiczyła na Moim ukochanym ![]()
![]() |
![]() |
#4207 |
Wtajemniczenie
|
hej! Ale dużo dziś nastukałyście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4208 |
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam
![]() Co tu dzis tak cicho ;> mam nadzieje, ze mobilizacja jest! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4209 |
Rozeznanie
|
Witaam
![]() Jak u was? ![]() ![]() ![]() Mam problem z chemią, a dokładniej reakcje redoks w środowisku? Nie kumam tego.. Może któraś pomoże? Wytłumaczy? ![]()
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cicho właśnie przez mobilizację! Wszystkie ćwiczą
![]() ![]() No i udało mi się osiągnąć swój wagowy, sobotni cel ![]() ![]() Cytat:
![]() A te reakcje redoks w środowisku - to chodzi o środowisko kwasowe/zasadowe/obojętne, czy o takie środowisko, środowisko? Jeśli to drugie, to takie przykłady z życia wzięte dawno kurcze były, kojarzę tworzenie rdzy, ale to tylko utlenianie, a nie red-oks ![]() Masz podać przykłady, czy jak? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4211 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A może jakoś na priv czy coś? ![]()
![]() |
![]() |
#4212 |
Zakorzenienie
|
hello.
jestem, mobilizacja też jest tylko taka ospała dzisiaj jestem i ledwo co do mnie dociera. aaa 68kg dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jaki cel na za tydzień? ![]() Ja za tydzień muszę ujrzeć 5 za szósteczką na wadze, po przecinku już mnie nie interesi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko nie mogę za szybko, bo spodni nie będę miała, tzn. będą za duże ![]() czyli znowu powtórzę, bo widzę, że u mnie działa, trzeba dużo chodzić. Oprócz tego, że na biletach się oszczędza i kondycję podnosi (na początku, to były małe odległości a teraz potrafię przejść całkiem spory kawał), to jak widzicie waga zjeżdża ![]() normalnie napiszę podziękowanie za rozkopany Poznań ![]() a i jeszcze jedno, śniadania!!!! od kiedy pilnuję by jeść jak należy Michalinko dziękuję bo, to w większości Twoja zasługa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4216 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny zaczęłam dzięki Wam jeść owoce, przedwczoraj sałatka banan-pomarańcza-jogurt naturalny, wczoraj jabłko... ale jakoś tak średnio mi idzie przekonać się do nich zimą.
Dziś rano upiekłam chleb orkiszowy a teraz gotuję kapuśniak. I odkryłam że teraz największym wyzwaniem (bo potrzebę czekolady, słodzenia herbaty, białych bułek już opanowałam) jest jedzenie 5 posiłków dziennie, jakoś tak bardziej naturalnie jest dla mnie obeżreć się na obiad :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4217 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się tak odzwyczajałam od cukru i dużej kolacji. Z dnia na dzień niej. Jeśli do tej pory jadłaś wielgachne obiady, to postaraj się zwiększyć śniadanie, a zmniejszać obiad. Bo jak będziesz najedzona śniadaniem, to większe prawdopodobieństwo, że organizm szybciej się naje. I dobry sposób przed obiadem wypij szklankę wody. Cytat:
![]() to jutro albo po jutrze zobaczymy Twoje jupi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4221 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4222 |
Rozeznanie
|
słonik, meryy - gratuluję spadków
![]() U mnie waga bez zmian, ale tłumaczę to sobie zbliżającym się okresem ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4223 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ukochany przyjechał i znowu maliny nie będzie ![]() Cytat:
ee z chemii, to ja noga. Jeśli historia, polski to coś wiem. Cytat:
![]() no to na leżąco nogami wywijaj, tzw. wymachy, też dobre bo na boczki i mięśnie nóg wzmacniają Cytat:
![]() piękne słonko dzisiaj więc psa zapowałam w ciepłe ubranko i siebie zapakowałam i poszłyśmy na dłuższy spacer. Ale radocha ![]() W słońcu całkiem dobrze się szło. I w szoku byłam bo w nocy śnieżek spadł, a na górkach żadnych dzieci? wiem, że zimno, ale żeby żadnego dziecka na sankach ![]() A po spacerze ciepły obiadek - wątróbka, ziemniaki i surówka ![]() a co u was dzisiaj na obiad? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Rozeznanie
|
meryy - faktycznie coś musi być w powietrzu, bo też psa na dłuższy spacer wzięłam
![]() ![]() ![]()
- O ile miałem możność stwierdzić, wydaje mi się, że powszechnie przyjęty przez kobiety sposób pisania listów jest nienaganny, z wyjątkiem trzech drobiazgów. - Jakich to, proszę? - Stały brak tematu, całkowite lekceważenie interpunkcji i częsta nieznajomość gramatyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() gdybym miała gdzieś w pobliżu górkę to bym poszła z sankami ![]() ![]() kurcze, a nawet psa nie mam, zeby pojsc z nim na spacer i musze sama. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4226 |
Rozeznanie
|
A mi się kilo przytyło i musze zrzucić. Coś nie mam motywacji. Aż mnie to przeraża.
Meryy89 miło mi ![]() ![]() Martuch Co tam masz z tej chemii? Ja jestem w niej dobra, może Ci pomoge? ![]()
![]() |
#4227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na spacerze widziałam tylko rodziny te które maja psa. I były tam szczęśliwe biegające dzieciaki. I teraz wiem już na pewno w moim domu zawsze będzie pies! Cytat:
fakt jak ma się psa to i są spacery, a jak piękna pogoda, to grzech nie wykorzystać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4230 |
Rozeznanie
|
Bardzo chętnie przyjmę każdą motywacje
![]() ![]() Ale też już stresuje się obroną ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Właśnie sobie przypomniałam! Odkryłam ostatnio przepis na własną czekolade ![]() Wlałam troche mleka do 1/4 szklanki takiego lekko zagrzanego do tego kakao z 4/5 duże łyżki i słodzik, roztarłam to wszystko aż powstała taka masa. Wiecie co? przepyszne to wyszło. Albo drugi opatentowany sposób na mus czekoladowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Ważyłam się.. 2 kg do przodu ![]() ![]() ![]()
It always seems impossible until it is done. ![]() Edytowane przez Michalinka89 Czas edycji: 2012-02-05 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.