|
|
#5191 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
|
|
#5192 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#5193 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety ledwo żyję. Ja niećwicząca... która jedyny ruch to przy dzieciach, albo jakieś gry na Xboxie... wzięłam się za ćwiczenia z MelB - przed Xboxem zresztą. Pół godzinny zestaw ćwiczeń i 210kcal za mną, jak na poczatek super... no i ledwo żywa jestem. Mimo, że program był całkiem łatwy i przyjemny... z pozoru!
|
|
|
|
#5194 |
|
Rozeznanie
|
38 minut na rowerku zaliczone
|
|
|
|
#5195 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia pięknie, brawo
|
|
|
|
#5196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5197 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 5 dzień diety. Dziś się zważyłam. Waże 95 kg
![]() Nie mam niestety czasu na w miare regularne jedzenie bo Agata marudna (próbowaliśmy przejść na zwykłe mleko modyfikowane i ją wysypało, łuszczy jej się skóra, do tego żęby wychodzą) najgorzej w nocy, bo się budzi kilka razy z kwękiem i zaszewstaje zeby ją pogłaskać i mnie ssie
|
|
|
|
#5198 |
|
Zakorzenienie
|
Scio no tak to z dzieciątkiem bywa. U nas na szczęście w miarę regularna sytuacja i nie ma ekscesów większych. U nas problem z Łucją za to był z mlekiem. Miała skazę białkową i musiała okropny Nutramingen pić. Ale dawaliśmy rade, a raczej ona dawała. Na szczęście skaza jej już minęła
|
|
|
|
#5199 |
|
Zakorzenienie
|
BASSIENKAW ja też ćwiczę z Mel B, teraz to ok. 2 godzin, n początku to po pół godzinie byłam padnięta.
A jak u Was objawiała się skaza białkowa? Moją niunię coś wysypało, wykąpałam dziś ją w krochmalu, jak nie przejdzie to jutro do lekarza, martwię się właśnie czy nie skaza. SCIO u mnie podobnie, ostatnio mała już przesypiała ładnie noce a dziś wstawałam do niej, dałam cycka i spała. A ma już jakieś ząbki, bo u nas jeszcze nic, a ślini się strasznie.
|
#5200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
off topując jeszcze bardziej. Kiedy Wyrosła Łucja ze skazy? |
|
|
|
|
#5201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do skazy białkowej to u Nas wyszło od takiego chropowatego czegoś za uszkiem... i tyle. Ale myśmy nigdy nie miały wielkiej skazy białkowej, jak niektóre dzieci, które okropnie wysypuje. Cytat:
|
||
|
|
|
#5202 |
|
Zakorzenienie
|
Basia Agata na Nutramigenie odd 8 tygodnia życia. Dostała bo wymiotowała mlekiem + zatwardzenia. A teraz wysypka. No nic wracamy do śmierdziucha (który teraz kosztuje 26 zł za puszke, więc da nam dodatkowo nieźle po kieszenie
)Marti Agu ma 2 dolne jedynki. Dałam jej na noc Nurofen i śpi na razie spokojnie, więc chyba idą z góry ![]() Podziwiam Was, ze się tak mobilizujecie. Ja jak nie mam bata nad sobą to sobie odpuszczam. |
|
|
|
#5203 |
|
Zakorzenienie
|
Scio potrzebujesz bata? Jesteśmy
Ja z Kają, którą prowdzę blog wspólny-cel znamy się tylko z wirtualnego świata. A największa motywacja to nie tylko ten blog, ale codzienna fura smsów, która naprawdę motywuje. Super sprawa ![]() Ja właśnie wcinam śniadanie, do pracy naszykowałam sobie jedzenie... mój jadłospis na dzisiaj 1. Teraz: dwie kromki chleba orkiszowego z sałatą lodową, pasztetem wędzonym, papryką 2. II Śniadanie: 2 kromki chleba orkiszowego (przeważnie nie jem dwa razy dziennie chleba, ale jest tak pyszny, że innej opcji nie było) z białym serkiem. Na jednej kromce będzie do tego truskawkowy dżem, na drugiej miód 3. Obiad: makaron pełneziarno spagetti z zielonym pesto, posypane słodkim serem i koperkiem 4. Podwieczorek: Koktajl z bananem i suszonymi śliwkami 5. Kolacja: sałata z sałaty lodowej, fety z suszonymi pomidorami, pomidorkami koktajlowymi, papryką czerwoną, szynką drobiową 6. Wieczorne jedzenie: chyba będzie wieśniak z dodatkami bo mam do dzisiaj wieśniaka ważnego |
|
|
|
#5204 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś tam mignęło mi pytanie Tyszki - pływam żabką! Tak prawdę mówiąc, pływanie nie jest moją najlepszą stroną i dopiero niedawno odważyłam się pływać na sportowym - "ratunku, nie mam gruntu, nie mam gruntu!"
![]() Wydarzenia minionych dwóch dni wykazały, że jestem osobą wielce niepoważną. W niedzielę wieczorem przymusiłam się do nauki do poniedziałkowego egzaminu - najważniejszego tej sesji. Nie trwało to dłużej niż pół godziny, bo zadzwoniła do mnie przyjaciółka i zaprosiła mnie do siebie na herbatę z noclegiem. No i zostałam u niej do rana. Nie spałyśmy ani minuty. Po rundzie całonocnych pogaduch, wskoczyłam pod prysznic, przebrałam się w egzaminową sukienkę i pognałam na wydział - niewyspana, nienajedzona, nienauczona, praktycznie nieżywa. Wróciłam do domu dopiero koło 18:00. I wtedy też zjadłam pierwszy posiłek. Niby jeden a w sumie trzy. Wpieprzałam jak dzika świnia.
|
#5205 |
|
Raczkowanie
|
Oj Plago odpuść sobie
![]() Zasłużyłaś na trochę szaleństwa Będzie co wspominać!Staram się omijać węglowodany w diecie, przynajmniej na wieczór. Nie jem słodyczy, no może czasem os tam dziobne. Wczoraj wchłonęłem niecałe 1000 kalorii a czułam się tak zdrowo najedzona!!! Apropo węgli - dążę do tego, że są nawet w makaronie pełnoziarnistym Lubella! Co one tam u diabła robią?????????????????? Czy idzie w ogóle omijać węgle??? Myślałam, że wystarczy zrezygnować ze słodyczy, a tu proszę - sa prawie wszędzie....
|
#5206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#5207 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Co tu się dzieje beze mnie?Chciałam poczytać co u Was ale no nie można Was(i mnie samej zostawić)
![]() Jedna się nie uczy(to są studia kobieto, to Twoja szansa na wykształcenie a Ty się opierdalasz?), jedna wcinała(Ladyyy patrz jak cudnie Ci szło), jedna wrzuca niezdrowe fotki(tak to możliwe już księżniczka Sissi -witelsbachowa elżbieta miała taką talię), nowizny(siema), nowizny starzyzny (scio bo dorwę Twoje GG i będę jęczeć lub będziesz zmuszona czytać moje opisy) tyszka- za wykresiki brawo dużo szczęścia,ładnych dzieci życzę, a ja nie mam już nic dietetycznego w domu bo rodzice zrobili zakupy pode mnie ale nie do końca i muszę iść na zakupy(bo wyjadłam warzywa i mleka do kawki już brak) i na pocztę(kopnijcie mnie mocno albo nie bo Wam to słabo idzie- folka na zakupy won bo jak nie to Ci ukrócę spanie!!!)To jak zwykle jedyna normalna i grzeczna w tym gronie jest Basia A i stwierdzam,że a) brakuje mi forum i Was b) jestem naukoholikiem co utrudnia mi naukę odpoczywania c) ambicja mnie zabije d) studia zrujnują mi wątrobe e) ja nie mam problemu z kofeiną, mam problem gdy jej brak Cytat:
Wcinamy zdrowe węgle! ![]() Majonez light winiary- posiadam w lodówce, podobnie jak odtłuszczony ser żółty lub pleśniowy. Rzeczy o tak dużej zawartości tłuszczu odtłuszczajmy dla naszego zdrowia i diety =) http://smak-zdrowia.blogspot.com Fajny blog dorwałam. Masa przepisów
|
|
#5208 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, moja pociska pierwszą drzemkę więc czas na kawkę i mozna spokojnie poklikać.
Dziewczyny, te chudzielce to ku przestrodze były wklejane, cobyśmy się do takiego stanu nie doprowadziły hehe ![]() A ja wciągnęłam śniadanko, chlebek razowy ziarnisty z szynką z indyka, pomidirkiem i ogorkiem, pyyycha Bassienkaw, możesz napisać jak robisz to spagetti z pesto? ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Plaga, al Ty gigantka jesteś, ale czasem trzeba poszaleć
|
#5209 |
|
Raczkowanie
|
f_ola zlituj się, nigdy nie interesowąłm się zawartością jedzenia, tylko jego smakiem wduuużych ilościach!
pastwi się CHUDERLAK!
|
#5210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się uczę przez cały semestr systematycznie i później sesja to niespieszny spacerek w ciepłe majowe popołudnie przy milusim wietrzyku nawiewającym z południowego-zachodu. Toteż opierdalam się aż gwiżdże. Ale fakt faktem, wykorzystuję swoją szansę na wykształcenie w dość osobliwy sposób, bowiem zapisałam się na wykłady z IV rokiem biologii ogólnej. Już pomijam to, że zafajdałam sobie nimi poniedziałki*, to pikuś. Profesor prowadzący biologię człowieka zapowiedział mi, że podejdę wraz z jego studentami do egzaminu, bo nie wyobraża sobie, żeby specjalnie dla mnie opracowywał inną formę zaliczenia. Liczę, że z jego strony był to czysty w-maliny-wpuścizm, czy też w-pole-wyprowadzizm, no bo jak to tak... *Zaczynam o 8:00 prawem prasowym, w połowie lektoratu o 13:00 biegnę do pracy, a stamtąd jeszcze szybciej na wykłady z technik analizy dna, które kończą się o 21:00. Do domu mam spory kawał, bo mieszkam poza miastem, z resztą kampus jest na końcu świata. Zląduję więc tuż przed 23:00.
|
|
#5211 |
|
Zakorzenienie
|
Plaga, ale zapracowana kobieto jesteś, o 23ciej w domciu, szok! Podziwiam
|
#5212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#5213 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Pastwię się zawsze, nad sobą też się pastwię i mi z tym dobrze. To z Nami się zaczniesz interesować i powoli się nauczysz co i jak ;d No chyba,że tak- to zwracam honor. No i Ty politologia to inna sprawa niż u mnie.miłego dnia.
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2012-02-07 o 12:01 |
|
|
|
|
#5214 |
|
Raczkowanie
|
cHĘTNIE SIĘ NAUCZĘ.
i DZIĘKI NA LINK DO BLOGA, bardzo CIEKAWY
|
#5215 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spagetti z pesto robiłam pierwszy raz... Ugotowałam makaron, wrzuciłam na patelnię na oleju ryżowym, dodałam trochę pesto, wymieszałam wszystko ładnie. Posypałam słodkim serem i koperkiem
|
|
|
|
#5216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chętnie przyznam, że prawo to kierunek bardziej prestiżowy. Przytaknę, że politologia to kierunek dający marne perspektywy, a magister politolog nie ma nic wspólnego z użytecznością społeczną. Ale, do diabła, to się nie przekłada na poziom trudności egzaminów... Skąd Wam się to wzięło? Wcześniej mnie to denerwowało, teraz śmieszy. Bo przyglądam się ludziom z roku i oni też tu przyszli mając z tyłu głowy przekonanie, że politologia to pięcioletnie wakacje, które kończą się wręczeniem dyplomu. Kto słabszy, już odpadł (co trzecia osoba), a co silniejsi walczą łapiąc po trzy warunki na rok. Powiesz - bo na politologię idą miernoty. No idą. Stanowią lwią część studentów tego kierunku. Ale oprócz nich jest tutaj także znakomita grupa brainiaków, którzy wcale nie mają łatwego życia. W dodatku wisi nad nimi krzywdzące piętno stereotypu studenta politologii...
|
|
#5217 |
|
Zakorzenienie
|
Plaga, zgadzam się z tym co piszesz w 100% i podpisuję się obiemia rękami
Basia, myślałam ze może pesto sama robisz, kiedyś ktoś mi mówił ale nie pamiętam. Muszę koniecznie spróbować takie spagetti jak piszesz, dzięki
|
#5218 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam poważną chrapkę na to pesto.... mniami
A co do studiów, to krzywdzące poglądy zawsze były i będą... Tak samo jest ze studentami dziennymi / kontra zaoczni, którzy wcale nie mają łatwiej, bo muszą nauczyć się tego samego przy dużo mniejszej liczbie zajęć, muszą nauczyć się sami, mając przy tym pracę i często rodziny........ Sama to przeżyłam studiując germanistykę... dzienni - co to nie oni a jak sie okazywało, wcale nie odstawali od nas wiedzą i umiejętnościami.
|
#5219 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie zjadłam makaroooonooo z serkiem wiejskim, no uwielbiam! Podpinam się pod podpunkt E! Kaaaaaaawaaaaaaaa! Dzisiaj jestem nieżywa, a nie ma mojej rozpuszczalnej już, mam nadzieję, że rodzice kupią , bo w przeciwnym razie padnę trupem na fitnessie.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-02-07 o 13:47 |
|||
|
|
|
#5220 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pesto pierwszy raz kupiłam... pewnie kiedyś sama zrobię... ale najpierw chciałam sprawdzić co to i jak smakuje. Teraz muszę kupić czerwone pesto i wypróbować
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

)

, bo w przeciwnym razie padnę trupem na fitnessie.