![]() |
#91 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pyatnie do ginekologa
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Banasik, przepraszam, jeśli Cię uraziłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzien dobry,
mam problem. Mieszkam na Slowacji od niedawna i dopiero sie ucze jezyka. Bylam niedawno na badaniach u ginekologa i dostalam takie wyniki: cytol. nalez ASCUS (hranicny nesuspektny nalez ASCUS) graniczna wysokosc markeru Ca 125 (Ca 125=30,8 U/ml) pozit RA - C50 teta endometrium lekko podwyzszone 10mm. Bardzo prosze o pomoc, bo nie wiem co sie dzieje i na ile jest to powazne!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
nikt jej nie osadza tylko dobrze radzi .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pilne pytanie do ginekologa !!!
Cytat:
Nikt z nas uzytkowniczek ,nie postawi diagnozy bo nie ma do tego prawa , moze pan doktor ale najlepiej udac sie do wlasnego lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Uznajcie to proszę za oficjalne zwrócenie uwagi. ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2007-09-01 o 09:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
No cóż...19 listopada ktoś nie chce byc w ciąży, 30 już chce... Ja sądzę, że pytanie miało na celu zdobycie innej informacji niż to, czy jest szansa na zajście w ciążę, "bo bardzo chcę"
A co do wiedzy - brak mi po prostu słów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
pewnie jest jakaś szansa na ciążę jeśli przerwie się branie tabletek np. na poczatku opakowania - organizm kobiety może wtedy zareagować na różne sposoby
czytałam też opinie że w pierwszych tygodniach po odstawieniu antykoncepcji niektóre kobiety są wyjątkowo płodne (ale nie pamiętam czy było to jakoś uzasadnione badaniami) choć ja raczej wolałabym odczekać kilka cykli, żeby organizm wrócił do swojej naturalnej równowagi, żeby hormony własne zaczęły normalnie pracować, a wszelkie "resztki" antykoncepcji opuściły organizm - znaim zdecydowałabym się na ciążę niestety również mam wrażenie, że autorka dziwnie podchodzi do tego zachodzenia w ciążę ![]()
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
a więc dziewczynki, powiem tak mam juz całkiem sporo lat ale po prostu ostatnio przezyłam i miewam "nastroje", a co do oceniania to "nie oceniaj nikogo, bo nie wiesz cvo przeżył i jaka jest jego wewnętrzna walka", wasze zachowanie mówi tylko o jednym, że to wy jestesnie niedojrzałe i na domiar wszystkiego uwielbiacie osądzać innych, jest taki rodzaj ludzi i własnie chyba wy się do niego zaliczacie, przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale tak uważam i nie mam zamiaru się z tym kryć podobnie jak wy to zboprbiłyście
a pytać i mieć wątpliwości wolno każdemu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
tabletki antykoncepcyjne a ciąża
Od trzech lat biorę tabletki antykoncepcyjne Diane-35,które lekarz ginekolog zalecił mi w celu wyleczenia trądziku.powracałam do tych tabletek 3 razy,nie miałam wiekszych skutków ubocznych brania tych tabletek oprócz zwiększenia masy ciała o 17 kg w pierwszej kuracji...aktualnie myśle o założeniu rodziny wiec pytałam pani ginekolog czy branie takich środków nie przeszkodzi mi w zajściu w ciążę,stwierdziła,że to nie ma wpływu.Jednak wiele kobiet ma z tym problem,oprócz tego interesuje mnie czy branie środków antykoncepcyjnch dluższy okres czasu nie bedzie mial negatywnego wpływu na płód?ponadto ginekolog zapisal kuracje hormonalną bez wczesniejszych badan-czy to normalne,jesli oprócz trądziku przed braniem tabletek przez 8 miesięcy nie miałam miesiączek?
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki antykoncepcyjne a ciąża
Cytat:
![]() Nie, nie jest to normalne. Lekarz powinien cię zbadać, zrobić wyniki. Zwłaszcza, że występował brak miesiączki- czyli coś było nie tak w organizmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
...po Odstawieniu Tabletek...
mam być może dziwne pytanie , ale chciałabym dowiedzieć się jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jeśli współżyję bez zabezpieczenia jakiś tydzień po odstawieniu tabletek. Czy nie jest to takie proste ze względu że organizm musi sie przystosować, powrócić do normy czy jest to bardzo prawdopodobne ze względu na brak zabezpieczenia???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Dot.: ...po odstawieniu tabletek...
Tak na prawdę nie wiadomo kiedy po odstawieniu tabletek anty nastąpi owulacja. Więc lepiej nie ryzykować seksu bez zabezpieczenia.
Ja się spotkałam z różnymi opiniami na ten temat, łacznie z taką, że zaraz po odstawieniu tabletek występuje nagły wzrost płodnosci. I w zasadzie mam koleżankę, która bardzo szybko po odstawieniu zaszła w ciążę. Więc jeśli nie planujesz dzieciaczka, to lepiej się zabezpieczaj ![]()
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
![]()
witam!chcialabym zajsc w ciaze zaraz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (triminulet) jakie jest ryzyko wystapienia ciąży mnogiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Dot.: ryzyko ciąży mnogiej?
tooska Gospodarka hormonalna to bardzo skomplikowana sprawa i wydaje mi się że trudno tu mówić o jakiejś regule, że po tabletkach anty będzie ciąża mnoga.
Jestem świadkiem, że wcale nie musi tak być, wiele moich znajomych koleżanek po odstawieniu tabletek anty jest w ciąży pojedyńczej ![]() ![]() Nie wiem czy to będzie jakaś rada, ale jeżeli masz mozliwość możesz przecież skontrolować cykl w którym będziesz się starać o dzidzię. Poproś swojego ginekologa żeby zmonitorował Ci cykl, dowiesz się ile będziesz mieć pęcherzyków w danym cyklu. Jeśli będzie jeden, a obawiasz sie ciąży mnogiej to możesz się śmiało starać ![]() Ale wiesz to też nie do końca, bo natura jak wiadomo jest chytrzejsza od nas ![]() Natomiast ciąża bliźniacza jednojajowa, to już osobny rozdział i jesli już do niej dojdzie to absolutnie nie można tutaj mówić o jakichkolwiek wpływach czynników zewnętrzych czy wewnętrznych gdyż lekarze uważaja to za dzieło czystego przypadku. Powodzenia ![]()
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mam pytanie po jakim czasie starań od odstawienia tabletek zaszłyście w ciąże?? Od jakiego czasu i jakie brałyście tabletki??
Ten wątek napewno pomoże wielu kobieta, które chcą kiedyś zajść w ciążę... a biorą tabletki. Czy napewno jest tak, że wystarczy je odstawic i o razu sie uda?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki a ciąża
No tak... ale w tamtych wątkach sa poruszane konkretne problemy..a tu myslałam, że każdy by napisał nazwe tabletek, czas jej brania i po jakim czasie zaszedł w ciąże... taki zbiór dla rozeznania...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
czy mogę przyjśc do gapinetu ginekologicznego w kozaakach wysokich na obcasie, czy będę musiała kozaki też zdjąć podczas badania
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
BAN stały
|
hehe.... ciekawe pytanie
![]() to chyba zależy od Twojego Lekarza- jeśli jednak jesteś osoba kulturalną to chyba powinnaś ściągnąć te kozaki-ja czy przychodzę w klapkach czy buciorach to i tak ściągam bo inaczej czułabym się jakby mi ktoś kłaniał się do stóp......... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziwne pytanie. Ginekolog Ci w końcu nóg nie bada. Tym bardziej na "samolociku" też się nigdzie stopami nie opierasz wiec ja nie widzę problemu. Z resztą co to za różnica czy musisz czy nie musisz ich zdjąć? Oczywiście lekarz może uważać inaczej, ale to chyba będą wyjątki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
hmmm mnie to pytanie dziwi ze względu na porę roku
![]() ![]() Jeżeli tylko potrafisz zdjąć spódnice/spodnie/rajstopy, a potem majtki bez ściągania kozaków ![]() ![]()
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadnijcie kto to napisal ![]() Pytanie czy ginekolog moze byc podczas badania w kozakach na wysokim obcasie czy musi je zdjac ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
No tak - zboczeniec
![]()
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Mam pytanie odnośnie robienia szpagatów. Czy to prawda, że można w ten sposób przerwać błonę dziewiczą? Proszę o odp. Z góry dziekuję ![]()
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Zależy, gdzie i z kim robisz te szpagaty.
![]() (Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
HeH Rozumem
![]() Ale tak na serio sie pytam? ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Dot.: Stosowanie antykoncepcji a planowanie ciąży i płodność - zbiorczy
jaki wplyw moze miec stosowanie tabletek antykocepcyjnych podczas ciazy [nieswiadome]? moze dojsc do uszkodzenia plodu czy poronienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.