|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
oby jednak u Ciebie było szybciej i łatwiej karo_z muszę, nie ma wyjścia
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja np obawiam sie ze nie bede chciala dawac dziecka nikomu procz meza albo ze mama, tesciowa i kolezanka beda mnie pouczac, krytykowac...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Roksape ale masz piekna hemoglobinke
Ja tez sie zdziwilam, ze mi wzrosla z 11,3 na 11,6 ![]() Ja tez jestem w 37 tygodniu, wiec bezpiecznie mozemy juz rodzic, dzidzia ma wyksztalcone wszystko co trzeba, teraz tylko czekac. Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie infekcji i dobre wyniki z wymazu!
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska łączę sie z tobą w bólach
|
|
|
|
#4625 |
|
Rozeznanie
|
Ok kochane ja lecę =) 3majcie się, odezwę się w weekend!
buziaki i szczęśliwych porodów!!!!!!
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-02-22 o 19:56 |
|
|
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
Tak, od tego roku tacierzyńskiego jest 2 tyg, jest dodatkowe wolne z tytułu "opieki nad żoną po porodzie" musi tylko lekarz wystawić zaświadczenie że żona potrzebuje opieki, przysługuje 9 dni po sn i 14 dni po cc
|
#4627 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mnie też dopiero wysłał na USG to po 31 tygodniu Cytat:
dzięki!
|
|
#4628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam nadzieje, ze tym razem nie bedziemy popekane i ponacinane bo tylek nie ten wiec zycze nam wszystkim tego ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
Emigra wiesz ona jest wielką damą z Hrubieszowa ( boże raptem 20tys mieszkańców a się panoszy i przemądrza jak by to nie wiadomo gdzie było) małe przy Ukraińskie miasteczko gdzie przy każdym supermarkecie jest tłum ukraińców a ona tak naprawdę ze wsi zaraz przy tym mieście.
Ja to już całkiem z zadupia bo mam już do tej mieściny 15km Szczerze mówiąc to nigdy nie można się było z nią dogadać choć nie ukrywam, że ja zawsze jak poznaję kogoś to wolę zagadać i się przekonać kim ta osoba jest. Ona sobie wybiera kogo lubi i z tymi osobami tylko rozmawia. Jak mój mąż mieszkał w Wawie i przez pierwszy miesiąc z nimi mieszkał to usłyszał jak rozmawia ze swoją mamą i mojego męża darmozjadem nazywa. Nie mógł znaleźć pokoju to go wygnała do mysiej dziury spać taką mu '' luksusową'' miejscówę znaleźli. Przecież jej mąż to rodzony brat TŻ... W ogóle szkoda słów hehe Aguśkaa to też mój najlepszy wynik od początku ciąży to żelazo ale ja brałam 2x dziennie 2 tabletki. Teraz sobie zmniejszę dawkę,żeby wynik się trzymał. Wg. mnie dziwne, że kazała mi je całkiem odstawić. I dziękuję mam nadzieję, że Urosept da radę tym razem
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
będziecie chciały aby Wasi TŻ brali ten urlop opieki nad żoną po porodzie?
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma u niego z tym problemu bo pracuje w budżetówce więc się nie czepiają, jego kolega został ojcem miesiąc temu i też brał
|
|
#4632 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka jak najbardziej. Tym bardziej, ze ten 2tygodniowy urlop ojcowski jest w 100% platny. Nie wyobrazam sobie byc sama po porodzie z małym dzieckiem jednym a tym bardziej z dwojka (3 latkiem i noworodkiem)
![]() Ide sie polozyc kochane bo juz nie moge Te przepowiadacze mnie wykonczą.
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
a to wtedy ja się muszę w szpitalu prosić o jakieś zaświadczenie aby on uzyskał tą opieke?
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4638 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super zdjecia na mailu: gkatarzynka slicznie wygladasz Karo89 jaka ty szczuplutka,brzusio super!
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj muszę porozmawiać o tym z mężem a wtedy jak to się załatwia w pracy od razu jedzie z zaświadczeniem i ma wolne? |
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawozi do firmy i tym zajmuje się dalej pracodawca. Za te 2 tygodnie płaci ZUS i opieka wynosi 80% - jak przy normlanych chorobowym.
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
podczytuje was cały dzień ale jakoś nie mam weny na odpisywanie dziś nie wiem co mi mega leń cały czas mnie trzyma i nie chce puścić ![]() Konia trzymam kciuki za jutro żeby wszystko przebiegło pomyślnie
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny śliczne brzuszki na mailu
|
|
|
|
#4643 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nawet nie wiem kiedy miałam ostatnią miesiączkę o tym, że jestem w ciąży też zorientowałam się w 4-5 tygodniu. Reasumujac z drugiego USG chyba w 8 tygodniu wychodzil termin porodu 30.04 i tak został wpisany do karty, pozniejsze pomiary miedzy innymi podobno ten najbardziej dokladny czyli pomiar mozdzka w okolicach 22 tygodnia pokazywal tydzien wczesniej i szczerze mowiac tego wolala bym sie trzymac ale moj gin twardo przystaje przy pierwszym pomiarze Przeczucia mam ze bedzie szybciej a moze to raczej płonne nadzieje ![]() Zobaczymy co pokaże kolejne USG, juz dawno nie wiedzialam małego jestem ciekawa jaki jest duzy. I zapomniałąm napisać - zaopatrzyłam się w melise ![]() Zmykam się komać bo nic się dziś nie zdrzemnełam, ale za to poprasowałam TZ wszytskie koszule i koszulki. Musze wyczyscic kosz na pranie i biore sie za ubranka .. powolutku. Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-02-22 o 20:39 |
||
|
|
|
#4644 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolca super brzuszek
zgrabniutki
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szczupla jestes zazdroszcze
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
![]() Jesteśmy z Ewą od poniedziałku wieczorem w domku. I nadal jest fajnie Powiem wam że moment kiedy stanęłam w domu z małą w naszej sypialni- po prostu ocean łez.Jeszcze ten dzień był taki emocjonalny, to jeszcze to wrażenie że ostatni raz stałam tam jeszcze z brzuszkiem a teraz przynoszę tam własne dziecko... aż teraz mi trudno to opisać... Zaraz potem mąż wręczył mi wielki bukiet i podziękował... tutaj już szlochałam Ale nie mogłam się opanować.Malutka nakarmiona no to może skrobnę Wam RELACJE Z PORODU: Jak już wam wcześniej sygnalizowałam cały mój organizm mówił mi że poród blisko... miał racje. W nocy obudziłam się ok 1 bo poczułam że coś mi tam spływa, miałam taki bardzo wodnisty śluz podbarwiony krwią (rano miałam badaną szyjkę i podejżewałam że to może być to, z drugiej strony wyglądało to troche jak wody). Obudziłam męża i postanowiłam że położe się jeszcze na chwile. Miałam skurcze-więc zaczęłam je mierzyć i były średnio co 8 minut, czasami przerywane słabszymi i krótszymi. Postanowiliśmy że jednak pojedziemy do szpitala. Zanim wyprostowałam włosy zebraliśmy się to była już godzina 2. Na IP położna mnie zbadała, zrobiła KTG i powiedziała że sama nie wie... bo rozwarcie jest na 2 palce co mnie kwalifikuje do przyjęcia, ale że skurcze nie są jakieś giga i że sama nie wie- a nie chce żebym siedziała 2 dni w szpitalu. Ale po konsultacji z lekarzem zapadła decyzja... na porodówkę!Rozgościliśmy się na sali którą nawet pokazywałam wam kiedyś na forum. Rozłożyli mi bardziej łóżko żebym mogła jeszcze trochę poodpoczywać między skurczami, w międzyczasie zrobili USG - bo cały czas ważyła się decyzja czy próbujemy SN czy od razu CC-bo jestem niska, miednica zawężona itp. No ale przystali na próbe porodu SN. Skurcze robiły się coraz bardziej i bardziej bolesne, musiałam już przy nich głęboko oddychać. Badania rozwarcia szyjki podczas skurczy... Wow-to było hardcorowe doznanie. Lekarzowi prowadzącemu poród zaczął się podobać postęp akcji i kazał mi zwiększyć aktywność, wejść do wanny itp. Za jakiś czas przebili mi pęcherz płodowy i jak już wody odpłynęły to zaczęła się prawdziwa walka z bólem. Nie krzyczałam (jeszcze) ale muszę przyznać że ten ból mnie paraliżował, odcinał od świadomości zupełnie. Oddychałam i to było jedyne wyjście z tej sytuacji. Mąż cały czas był przy mnie, czasami widziałam że jest przerażony tym że mnie tak boli a on nie może nic na to poradzić, ale był bardzo dzielny. Kiedy poczułam że skurcze zamieniają się w parte lekarz zaproponował kroplówkę z oksytocyną, ja oczywiście nie zgodziłam się-mówiłam że boje się że nie wytrzymam bólu (wtedy przy najwyższym momencie skurczu już krzyczałam a położna ściemniała że wcale nie będzie dużo bardziej boleć..taaa) no ale podpięli mnie do KTG i niestety zorientowali się że małej spada tętno i tutaj już potoczyło się ekspresowo, bardzo szybka decyzja o cesarce, podpisanie zgody -widzę że mąż ma łzy w oczach ale sama byłam tak zamroczona bólem że było mi wszystko jedno. Szybko na blok operacyjny, anestezjolog po drodze wypytał mnie o potrzebne mu informacje. Maska na buzi... i sala pooperacyjna. W tym czasie mąż byl przygotowany z rozpinaną koszulą na kangurowanie malutkiej. Ja dostałam dzidzie po godzinie od CC i już jej nie oddałam położne tylko mi ją przewijały, mała Ewa od razu zaprzyjaźniła się z cycuszkami i do dzisiaj już pałaszuje moje mleczko-jeżeli to twardnienie i pobolewanie piersi było nawałem-to nie było źle. Wczoraj kąpaliśmy malutką pierwszy raz, poszło świetnie i bez płaczu...uffff ![]() Kochane widzę że u was atmosfera pełna napięcia i oczekiwania na kolejne porody. Nie wiem kiedy i jak was nadrobię bo mimo wszystko dzidziuś+dom bardzo absorbuje. Dzisiaj mogliśmy z mężem przytulić się mocno się bez brzuszka pomiędzy nami, fajne uczucie po tylu miesiącach z Ewą w środku. Teraz trzeba będzie korzystać z momentów we dwoje kiedy będzie spała. Pozdrawiam was serdecznie i postaram się mimo wszystko podczytywać i pisać ![]() Dobrej nocki! p.s. Ewa dziękuje za komplementy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.

oby jednak u Ciebie było szybciej i łatwiej

wkurzyłam się bo do następnej wizyty czyli 6.03 napewno by mi spadło a zleciła mi jedynie badanie moczu.
bo mnie też dopiero wysłał na USG to po 31 tygodniu 

Te przepowiadacze mnie wykonczą.
mega leń cały czas mnie trzyma i nie chce puścić 
za jutro żeby wszystko przebiegło pomyślnie