Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-06, 21:13   #3001
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
bardzo ładnie się zachowała... z resztą Twój małż też
wydawało by się że takie zachowanie powinno być naturalne, ale dzisiaj różnie z tym bywa wśród ludzi
Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
ja osatnio sąsiadce odnosiłam kluczyki do bmw bo zostawiła w zamku samochodu, nawet jestem w stanie ją zrozumieć bo ma 2 małych dzieci które wozi gdzieś do niani albo do żłobka ah te baby roztargnione
wiecie co, wstyd się przyznać, ale mi też się kilka razy to zdarzyło i też sąsiad jeden dwa razy mi zadzwonił i powiedział a zwykle było tak, że je zostawiałam jak się z nim na klatce spotykałam jak ze spaceru z psem wracałam, bo jego dzieciaki psa zaczepiały a ja psa musiałam pilnować, żeby na nie nie skoczył i w tym zamieszaniu zapominałam o kluczach więc ja ją też rozumiem i tym bardziej mówiłam, że wcale się nie musi odwdzięczać. A ta i tak winko przyniosła i przyznam, że to bardzo miłe

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Migreny po czerwonym winie? Pierwszy raz słyszę Tylko po winie masz?
zasada jest prosta - im ciemniejszy alkohol, tym gorsze migreny wywołuje. A czerwone wino jest dość "słynne" u migrenowców.

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:20   #3002
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorową porą! Ja trochę pospałam za dnia a wcześniej poszalałam na podwórku trochę i teraz plecy mnie bolą i nawet kąpiel nie pomogła.
Ivoncia nie denerwuj się zbytnio i dużo odpoczywaj - zobaczysz, że następnym razem będą same dobre wieści
ajka niepokojące te Twoje przygody - może skonsultuj to z lekarzem? I oczywiście nie prowadź jeśli nie musisz.
Mandragorrka, Maciejka ślub ma być w kwietniu - miał być 14 ale ciężko z tym terminem więc chyba będzie 21. No i niestety nie u nas w miejscowości tylko w innej - musimy jeszcze zdecydować w której. Co do obrączek to będą te, które Wam pokazywałam i obie takie same czyli jednak moja będzie bez kamieni.
Już pisałam wcześniej, że w czwartek mam wizytę to wtedy pogadam z moją ginekolog. Będę miała tez usg, od ostatniego minął równy miesiąc.
Dobrze, że ja mam już swój za sobą

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
wiecie co, wstyd się przyznać, ale mi też się kilka razy to zdarzyło i też sąsiad jeden dwa razy mi zadzwonił i powiedział a zwykle było tak, że je zostawiałam jak się z nim na klatce spotykałam jak ze spaceru z psem wracałam, bo jego dzieciaki psa zaczepiały a ja psa musiałam pilnować, żeby na nie nie skoczył i w tym zamieszaniu zapominałam o kluczach więc ja ją też rozumiem i tym bardziej mówiłam, że wcale się nie musi odwdzięczać. A ta i tak winko przyniosła i przyznam, że to bardzo miłe

zasada jest prosta - im ciemniejszy alkohol, tym gorsze migreny wywołuje. A czerwone wino jest dość "słynne" u migrenowców.
Hmm..zawsze się człowiek dowie czegoś ciekawego Nie wiedziałam,że można mieć migreny od wina i w ogóle, że im ciemniejszy alkohol tym gorzej
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:21   #3003
chmielinka
Zadomowienie

a mój małż sobie ostatnio wymyślił że musi zmienić telefon na 'biznesowy' i męczy mnie żeby kupić sony ericsson xperia arc s a jeszcze rok temu jak kupił sobie zwykły telefon to mnie męczył o nokię e52 i w końcu uległam... pod warunkiem że przez 2 lata da sobie spokój z wymianą telefonu.. i co? po roku mnie męczy o nowy (katastrofalnie drogi)

i nie zgodzę się oczywiście... za nic w świecie

te chłopy są jakies dziwne

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:22   #3004
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Migreny po czerwonym winie? Pierwszy raz słyszę Tylko po winie masz?
u mnie wystarczy kilka łyków wina i już czuję ból głowy teraz mi to nie grozi ...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:23   #3005
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie wieczorową porą! Ja trochę pospałam za dnia a wcześniej poszalałam na podwórku trochę i teraz plecy mnie bolą i nawet kąpiel nie pomogła.
Ivoncia nie denerwuj się zbytnio i dużo odpoczywaj - zobaczysz, że następnym razem będą same dobre wieści
ajka niepokojące te Twoje przygody - może skonsultuj to z lekarzem? I oczywiście nie prowadź jeśli nie musisz.
Mandragorrka, Maciejka ślub ma być w kwietniu - miał być 14 ale ciężko z tym terminem więc chyba będzie 21. No i niestety nie u nas w miejscowości tylko w innej - musimy jeszcze zdecydować w której. Co do obrączek to będą te, które Wam pokazywałam i obie takie same czyli jednak moja będzie bez kamieni.
Jednak bez kamieni się zdecydowałaś. Też będzie dobrze
Pewnie z tym terminem musicie szybko się namyśleć, żeby 21 też nie uciekł.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:23   #3006
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm..zawsze się człowiek dowie czegoś ciekawego Nie wiedziałam,że można mieć migreny od wina i w ogóle, że im ciemniejszy alkohol tym gorzej
od wina, od piwa, mój mąż to nawet od wódki
a ta sama zasada się tyczy kaca - im ciemniejszy alkohol, tym większy kac po nim (oczywiście mówimy o sytuacji, kiedy ktoś upije się podobnymi dawkami )

Stary 2012-03-06, 21:26   #3007
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
a mój małż sobie ostatnio wymyślił że musi zmienić telefon na 'biznesowy' i męczy mnie żeby kupić sony ericsson xperia arc s a jeszcze rok temu jak kupił sobie zwykły telefon to mnie męczył o nokię e52 i w końcu uległam... pod warunkiem że przez 2 lata da sobie spokój z wymianą telefonu.. i co? po roku mnie męczy o nowy (katastrofalnie drogi)

i nie zgodzę się oczywiście... za nic w świecie

te chłopy są jakies dziwne
Hehe, mój kiedyś też co chwile zmieniał telefon, ale mu przeszło. Jakiś oszczędny się zrobił ostatnimi czasami

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
od wina, od piwa, mój mąż to nawet od wódki
a ta sama zasada się tyczy kaca - im ciemniejszy alkohol, tym większy kac po nim (oczywiście mówimy o sytuacji, kiedy ktoś upije się podobnymi dawkami )
A to z kacem, to mi się obiło o uszy gdzieś, że im więcej kolorowych alkoholi ze sobą zmieszamy, tym większy kac ale z tą migreną, to serio- zdziwiłaś mnie
Stary 2012-03-06, 21:29   #3008
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Hehe, mój kiedyś też co chwile zmieniał telefon, ale mu przeszło. Jakiś oszczędny się zrobił ostatnimi czasami
mój też jest raczej z tych oszczędniejszych, ale coś ostatnio mu odbiło na punkcie tego telefonu

ok kochane lecę się myć i spać.
Kolorowych!

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:29   #3009
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Miły gest ze strony sąsiadki
A z winem to nie wiedziałam. Winko, szczególnie czerwone, bardzo lubię i odpukać migrenowy ból głowy mnie po nim nie dopadał.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
u mnie wystarczy kilka łyków wina i już czuję ból głowy teraz mi to nie grozi ...
Masakra, nie przypuszczałam, że po kilku łykach można mieć ból głowy. Współczuję. Tylko po winie Cię dopada czy jest to częstsze?

Stary 2012-03-06, 21:30   #3010
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Jakoś sobie z tym moim poradzę, w końcu radzę sobie już prawie dziesięć lat

a teraz ciekawa historia Małż jak wczoraj o 23 wychodził z psem na spacer zauważył, że sąsiadka zostawiła klucze w drzwiach. Dzwonił do niej ze 4 razy, aż w końcu otworzyła. No i przed chwilą ta sąsiadka dzwoni do nas, otwieram, a ona strasznie dziękuje za te klucze, i że nie wie jak się odwdzięczy i w ogóle. Mówię jej, że nie trzeba i nie ma żadnego problemu. A ta za chwilę dzwoni znowu i mi wino wręcza w ramach podziękowań hihi
Agunia, 10 lat? To tak samo jak my!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:31   #3011
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Miły gest ze strony sąsiadki
A z winem to nie wiedziałam. Winko, szczególnie czerwone, bardzo lubię i odpukać migrenowy ból głowy mnie po nim nie dopadał.
z innych rzeczy, o których mówi się, że mogą wywoływać migreny to czekolada (u mnie się sprawdza), orzechy włoskie i wszelkie konserwanty (zwłaszcza nie poleca się galaretek w proszku i konserw)

Stary 2012-03-06, 21:33   #3012
Soleilka
Zakorzenienie

Coś mnie dziś brzuch pobolewa i po Nospie nie przechodzi

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:34   #3013
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
mój też jest raczej z tych oszczędniejszych, ale coś ostatnio mu odbiło na punkcie tego telefonu

ok kochane lecę się myć i spać.
Kolorowych!
Dobranoc!
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Hehe, 10 lat to kupa czasu. Ciekawe co ja z mężem będę robić za 10 lat 9 marca mija rok odkąd jesteśmy razem
Stary 2012-03-06, 21:34   #3014
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Jednak bez kamieni się zdecydowałaś. Też będzie dobrze
Pewnie z tym terminem musicie szybko się namyśleć, żeby 21 też nie uciekł.
Termin nie ucieknie - ciężarówki mają fory Zresztą jak nie w jednym urzędzie to w drugim bez problemu możemy wziąć ślub mimo, że akurat w nim udzielają ślubów wyjątkowo w soboty - w tygodniu nie ma problemu (choć w sumie wolałabym w tym pierwszym ).
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:34   #3015
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
z innych rzeczy, o których mówi się, że mogą wywoływać migreny to czekolada (u mnie się sprawdza), orzechy włoskie i wszelkie konserwanty (zwłaszcza nie poleca się galaretek w proszku i konserw)
Matko jedyna- czkolada????
Stary 2012-03-06, 21:35   #3016
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a no, kupa czasu i momentami się zastanawiam, jakim cudem ja tyle z nim wytrzymałam

Stary 2012-03-06, 21:38   #3017
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Takie rzeczy też? Ja nie jestem migrenowcem ale mam koleżankę, która cierpi na takie bóle. Bardzo przykra dolegliwość. Czasem jak ją rozłoży to leży i za przeproszeniem "zdycha" przez 3 dni dopóki jej nie przejdzie.

Stary 2012-03-06, 21:38   #3018
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra, nie przypuszczałam, że po kilku łykach można mieć ból głowy. Współczuję. Tylko po winie Cię dopada czy jest to częstsze?
Bardzo rzadko boli mnie głowa (tak bez powodu), a jeśli już to krótko dlatego nigdy nie biorę nic przeciwbólowego.
A wina nie piję bo właśnie kilka łyków i już jest ta reakcja - ból głowy i wzmożone zmęczenie. Czytałam że to reakcja alergiczna - niektórzy ją mają.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:39   #3019
karmeelek
Zadomowienie

Mykam kochane do łóżeczka - małż mnie nasmaruje i mogę iść spać. Spokojnej nocy!
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:39   #3020
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
a no, kupa czasu i momentami się zastanawiam, jakim cudem ja tyle z nim wytrzymałam
haha z miłości kochana! z miłości!!!
to tym bardziej się nie martw o to , że on sie angażuje tyle ile byś chciała. Po prostu wie, że ty masz nad wszystkim kontrolę mój czasem nawet zapomni, żę jestem w ciąży ahhaaha rzadko bo rzadko ale np. ostatnio w restauracji chcial zamówić nam butelkę wina do kolacji

Dziewczyny a mam pytanie: cyz nie macie takiego uczucia , że tam gdzie dzidziuś leży w danym momencie to brzuch jest twardszy i delikatnie pobolewa??
Stary 2012-03-06, 21:43   #3021
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Termin nie ucieknie - ciężarówki mają fory Zresztą jak nie w jednym urzędzie to w drugim bez problemu możemy wziąć ślub mimo, że akurat w nim udzielają ślubów wyjątkowo w soboty - w tygodniu nie ma problemu (choć w sumie wolałabym w tym pierwszym ).
Muszę o tym pamiętać

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Bardzo rzadko boli mnie głowa (tak bez powodu), a jeśli już to krótko dlatego nigdy nie biorę nic przeciwbólowego.
A wina nie piję bo właśnie kilka łyków i już jest ta reakcja - ból głowy i wzmożone zmęczenie. Czytałam że to reakcja alergiczna - niektórzy ją mają.
A to fajnie, że tylko na winko musisz uważać przed chwilą Agunia pisała, że inne rzeczy, które mogą wywoływać migreny to czekolada, orzechy włoskie i wszelkie konserwanty. Jednej rzeczy można unikać

Stary 2012-03-06, 21:43   #3022
pumas
Zakorzenienie

Cześć
Miałam dzisiaj fatalny dzień w pracy, szkoda gadać. Ulga "pourlopowa" się skonczyła i trzeba było szybko wrócić do rzeczywistości.
Wróciłam na fitness, od razu mi lepiej.
Choroba przerzuciła się na gardło, także ledwo mówię.
Pozdrowienia i do nadrobienia
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:46   #3023
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Takie rzeczy też? Ja nie jestem migrenowcem ale mam koleżankę, która cierpi na takie bóle. Bardzo przykra dolegliwość. Czasem jak ją rozłoży to leży i za przeproszeniem "zdycha" przez 3 dni dopóki jej nie przejdzie.
też, ale tak naprawdę migrena nie jest jeszcze do końca zbadaną przypadłością. Najciekawsze jest to, że u różnych osób powoduje ją co innego i "przebiega" ona w nieco inny sposób. Stąd jej leczenie (ale i tak tylko objawowe) jest utrudnione, bo nie ma jednego, uniwersalnego leku, które pomoże wszystkim osobom. Dlatego najlepiej jest pójść do neurologa, który zleci bardzo dokładne badania i na ich podstawie przepisze lek o odpowiednim składzie.
Mi super pomaga solpadeine, a mojej koleżance wcale. Chociaż przy już bardzo ciężkiej migrenie, to on jedynie na jakiś czas łagodzi ból, a potem od nowa... Też miewam słynne trzydniówki niestety

Cytat:
haha z miłości kochana! z miłości!!!
to tym bardziej się nie martw o to , że on sie angażuje tyle ile byś chciała. Po prostu wie, że ty masz nad wszystkim kontrolę mój czasem nawet zapomni, żę jestem w ciąży ahhaaha rzadko bo rzadko ale np. ostatnio w restauracji chcial zamówić nam butelkę wina do kolacji

Dziewczyny a mam pytanie: cyz nie macie takiego uczucia , że tam gdzie dzidziuś leży w danym momencie to brzuch jest twardszy i delikatnie pobolewa??
no pewnie i z miłości

też miewam takie uczucie i też mi się wydaje, że to dzidziol, ale pewności nie mam

Stary 2012-03-06, 21:47   #3024
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Cześć
Miałam dzisiaj fatalny dzień w pracy, szkoda gadać. Ulga "pourlopowa" się skonczyła i trzeba było szybko wrócić do rzeczywistości.
Wróciłam na fitness, od razu mi lepiej.
Choroba przerzuciła się na gardło, także ledwo mówię.
Pozdrowienia i do nadrobienia
Pumas Ty lepiej wyluzuj
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:51   #3025
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
też, ale tak naprawdę migrena nie jest jeszcze do końca zbadaną przypadłością. Najciekawsze jest to, że u różnych osób powoduje ją co innego i "przebiega" ona w nieco inny sposób. Stąd jej leczenie (ale i tak tylko objawowe) jest utrudnione, bo nie ma jednego, uniwersalnego leku, które pomoże wszystkim osobom. Dlatego najlepiej jest pójść do neurologa, który zleci bardzo dokładne badania i na ich podstawie przepisze lek o odpowiednim składzie.
Mi super pomaga solpadeine, a mojej koleżance wcale. Chociaż przy już bardzo ciężkiej migrenie, to on jedynie na jakiś czas łagodzi ból, a potem od nowa... Też miewam słynne trzydniówki niestety
Bardzo Ci współczuję Wiem jak moja koleżanka przechodzi migreny. Eh może kiedyś wymyślą jakiś super lek

Stary 2012-03-06, 21:51   #3026
anna99302
Zadomowienie

Cytat:

no pewnie i z miłości

też miewam takie uczucie i też mi się wydaje, że to dzidziol, ale pewności nie mam
no właśnie leże sobie na kanapie z kompem na poduszce obok i czuję coś twardego takiego dotykam i jest twarde, naciskam i za chwile tego nie ma haha jakby podpłynął dzidziolek mój ale go odepchnęłam. możliwe to??
Stary 2012-03-06, 21:54   #3027
Maciejka__
Zakorzenienie

Linzey - na szczęście złe przeczucia się nie sprawdziły
Nicki - już mnie Iza poprawiła, że to miały być milimetry , ale dopiero teraz edytowałam post .
Agunia- nie zamartwiaj się. WIelu facetów ma problem z okazywaniem uczuć.
Ajka - może miałaś zły dzień po tym badaniu i omdleniu. Sprawdź jak się czujesz na krótszej trasie z mężem i jeśli trzeba, to skorzystaj z komunikacji zbiorowej. To też nie jest rozwiązanie idealne, bo wokół pełno chorych, ale lepsze przeziębienie, niż zasłabnięcie za kierownicą.
O Femibionie już pisałałam - staram się go brać w czasie większego posiłku niezależnie od pory dnia. Zalecenie brania w czasie obiadu może wynikać z lepszego wchałaniania z czymś, ale może też zapobiegać problemom żołądkowym wynikającym z łykania ich na pusty żołądek. Jak zapomnisz w czasie obiadu, to zjedz chociaż trochę jogurtu i też powinno być dobrze.
Depoison - ból i gniecenie w żołądku mam po herbacie z syropem malinowym, pysznych konfiturach wiśniowych Łowicz i jeszcze czymś owocowym lub warzywnym. Zimną wodę z tym samym syropem piję i nic mi nie jest. Jeszcze bardziej boli i gniecie po przetworach ze słabej zalewy octowej. Z mocnej nie jadam wcale, bo po prostu octu nie lubię... Tylko czasem skuszę się na grzybka.
Pumas - miałaś wrócić do pracy zdrowa.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za gratulacje.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-06, 21:56   #3028
Mandragorrka
Zakorzenienie

Jeszcze zagram (czyt. przegram) z małżem w jengę i idę do łózia
Dobrej nocy Mamusie

Stary 2012-03-06, 21:56   #3029
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo Ci współczuję Wiem jak moja koleżanka przechodzi migreny. Eh może kiedyś wymyślą jakiś super lek
u mnie i tak teraz się uspokoiła nieco (odpukać), ale miałam okres gdzie było ciężko... No i dzięki niej fatalnie wspominam I trymestr, bo w pewnym okresie miałam ją z niewielkimi przerwami dzień w dzień. Tylko jak się potem okazało, powodował ją duphaston (zresztą na ulotce wymienia się migrenę jako skutki uboczne), a ja miałam od gina zakaz brania solpadeine, a nic innego mi nie pomaga. Po odstawieniu dupka migreny miewam teraz naprawdę rzadko, zwykle tylko jak się naprawdę czymś mocno zdenerwuje

Stary 2012-03-06, 21:59   #3030
Soleilka
Zakorzenienie

Dziękuję za pochwały leżaczka Brawa należą się mojej mamie

I dziękuję za wypowiedzenie się w kwestii wózków

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
168 to wg mnie jest raczej wysoki wzrost. Jestem raptem 0 3cm wyższa i uważam się za wysoką Uwielbiam płaskie buty

To z tą jedynkę też sie musisz umówić na kanałowe jak najszybciej

BArdzo ładny
Ja mam właśnie 168 i jestem wyższa od większości koleżanek

Co do jedynki, to chyba była opuchlizna, bo już nic nie boli a i dziąsło normalnie wygląda. W sumie dentystka nic nie mówiła, że tam trzeba kanałowe

Dziękuję

Miałam Cię jeszcze zapytać dentystka mi dziś mówiła, że mam dziąsła wrośnięte w zęby () czy to może być przyczyną tego, że jak raz miałam usuwany kamień (prawa dolna szczęka), to mogły mi się tam obsunąć te dziąsła, które wiecznie krwawią? Dziwne to jest właśnie, bo tylko tam raz w życiu usuwała mi dentystka kamień i tylko tam mam problem z tymi krwawieniami
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Soleilka jak nadal masz możliwość kupienia prawie nowej mury za 500zł (kiedyś w kwa pisałaś) to ja bym się nie zastanawiała, jednak mnie nie bierz pod uwagę bo ja jestem absolutnie zakochana w tym wózku i prawie żaden inny mi się już nie podoba
To nie zależy ode mnie, a od koleżanki mojej mamy. To ona wszystko załatwia Aktualnie ma tego Implasta Boldera i jakiś z anglii będzie mieć za miesiąc, więc zobaczę co to takiego
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Mały ale widać, że ciążowy śliczny!

Może już nie będzie miało miejsca na takie zamachy?
dziękuję

oby
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

za takie pieniądze to ja bym brała. Przecież równie dobrze możesz trafić na bezawaryjny egzemplarz
Albo może być awaryjny i 500 zł w plecy
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z pracy zjadłam objadek i zaczynam nadrabic wątek Przy okazji pochwalę się moim nabytkiem - zestawem pościeli. To mój pierwszy zakup dla maleństwa
Ładna
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No proszę jaki zdolny detektyw na wątku Można cię wynająć jakby co?
To Hania napisała jak można znaleźć Natalię, ja tylko sobie popatrzyłam

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
wklejam moje nabytki
Ładne

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości