|
|
#751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zacznie zarabiać,to może się zmienić,ale na gorsze.Zwłaszcza,że już teraz wykazuje przesłanki na bycie skąpcem. |
|
|
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Podobną sytuację (z wystawianiem rachunku po noclegu) miała moja znajoma u swojego faceta. Byli ze sobą już jakiś czas, chłopakowi było bliżej do 30 niż do 20, ale mieszkał jeszcze z rodzicami. Dziewczyna spoza miasta, więc czasem zostawała u niego po imprezie. Rano od jego MATKI dostawała rachunek który wyglądał mniej więcej tak:
zużyta woda - koszt zużyty prąd - koszt zjedzone x kromek chleba - koszt zjedzone x plasterków sera - koszt Dziewczyna później jeździła tam z własnymi zakupami na śniadanie. Podziwiam ją, bo mnie by już przyszła teściowa nigdy nie ujrzała. |
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a skąd wiadomo ile kto zużył wody? |
|
|
|
|
#755 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia, może obserwowała licznik kiedy się kąpała
Albo szacowała średni koszt na dzień na osobę. Ja bym się zapadła pod ziemię po takim potraktowaniu, czułabym się jak jakiś pasożyt. Dziwi mnie, że ta znajoma w ogóle tam jeździła. |
|
|
|
#756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
Dobre pytanie. Nie mam pojęcia, wydaje mi się, że pokrywał za nią te "rachunki", ale to to żadna moja bliska koleżanka, a od roku razem mieszkają, więc nie pamiętam jak to było. Czasem też unikali spania u niego i zostawali razem gdzieś u znajomych, Na jej miejscu chyba oczekiwałabym, żeby nie stał z założonymi rękoma.
|
|
|
|
#758 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Niedawno zdałam sobie sprawę, że mój facet nie jest oszczędny (co uważam za dobrą cechę), ale zwyczajnie skąpy i brak mu czasem gestu. (zeby nie było, jestem za równouprawnieniem w tych kwestiach, ale gest od czasu do czasu wskazany
) Póki co nie wiem co z tym fantem zrobić.Jeedna z historyjek: Pierwsza raz od 8, 10 miesiecy zaprosił mnie na randkę, którą właściwie wyjęczałam, bo juz się robiłam jak roślinka z braku jakiegokolwiek romantyzmu i starania o mnie. Siedzimy wieczorem, ja się już szykuje, toaleta, mejkup, cuda na kiju, żeby tylko dobrze wyglądać dla niego... I nagle słyszę: Kochanie, ale dorzucisz mi się, co? Wszystko mi w tym momencie opadło... Na ogół jest tak, ze sie składamy na wszystko, czasem on w drodze wyjątku coś kupi, czasem ja. Tego wieczoru straciłam ochotę na randki... Koncert i niewielka kolacja to nie był jakiś ogromny wydatek, ale cóż...
|
|
#761 |
|
BAN stały
|
GhostInTheFog, ale musiało być Ci przykro
Ja też nie uważam, że facet powinien wszystko stawiać, ale raz na kilka miesięcy nic by się nie stało. Dziewczyna się starała, zadowolona i tu nagle taki tekst...Nie dziwię się, ja też bym się załamała. No i randka zepsuta
|
|
|
|
#762 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#763 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapiszę sobie i poczytam później
|
|
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
No jasne, sam mój wzrok w tym momencie mówił wszystko, ale była też rozmowa. Przepraszał, powiedział, ze chlapnął bezmyślnie.
Ale nie sprawiło to, ze poczułam się lepiej, bo to już nie pierwsza taka zagrywka. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, ze były o wiele gorsze. Ale wiem, ze on zdaje sobie z tego sprawę i próbuje z tym walczyć.
|
|
#765 |
|
Konto usunięte
|
Pierwsza randka, z kolegą, więc zgodziłam się na spotkanie u niego (podejrzewam, ze skąpstwa). Zrobiłam się głodna, zaproponowałam, że zamówimy pizzę.
Usłyszałam, ze ma w domu pomidory i moge sobie zjeść pomidora. Mam go uczy, zeby nie wydawac niepotrzebnie pieniedzy. Facet dwadzieścia pare lat... Pizze proponowałam na pół. Mimo to, sie nie zgodzil. Musiałam kupić sama, ale zjadł oczywiscie chetnie podsumowujac, ze mialam dobry pomysł. Wyliczyl tez, ze zjadl mniej niz ja, wiec słusznie to ja zapłaciłam. to była nasz ostatnia randka. |
|
|
|
#766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Na Twoim miejscu skakałabym do góry, że chociaż tym pomidorem chciał Cię poczęstować
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#771 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w mieście koncerty zaczynają sie od 5zł, a studencka kolacje mozna zjesc juz za 25zl/2os. Jak facet chce, to może, a jak nie chce - zawsze znajdzie powód. Na "uśmiech" mojego faceta wydałabym ostatnie pieniądze, które mam, bo jest najważniejsza osoba w moim zyciu. Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2012-03-10 o 19:23 |
|
|
|
|
#772 |
|
Konto usunięte
|
wiecie co... tak czytam, czytam i niektórych postów nie ogarniam. rozumiem, nie poznać się na facecie na pierwszych randkach, po pierwszych miesiącach... ale rok, lata już świadomie tkwić w związku ze skąpcem? do łóżka umiecie z nim iść a powiedzieć, że Wam przykro bo na Was skąpi, to już za dużo? no nie ogarniam.
ja miałam takiego znajomego, który wtedy pretendował do miana chłopaka. na pierwszym spotkaniu łaziliśmy po parku - i ok. Gadało się fajnie, ale w końcu sam stwierdził, że zrobił się głodny. Ja mu na to, że w sumie też i możemy iść coś zjeść (oczywiście z myślą, że płacę za siebie). On mi na to z dziwną miną, że on mnie może ZAPROSIĆ na precelka. Jak by mi ktoś w pysk strzelił - i teraz uwaga, uprzedzam ataki: że biedny, żebym się cieszyła że chciał mi drobnym gestem sprawić przyjemność. Koleś kasę miał, sam jadł dużo i precelkiem by się nie najadł a walnął tekstem, że mnie na precla zaprasza, jak bym tylko tej złotówki wtedy i tylko tego pieczywa była warta. Oczekiwałam po prostu odpowiedzi "ok, chodźmy na kebaba" i każde by za siebie normalnie zapłaciło. Odparłam, że nie, dzięki, na co on, żebyśmy jeszcze skoczyli do galerii. W galerii jakoś tak się złożyło, że naszła mnie ochota na lody, jego też, więc stoimy obok siebie w kolejce. Gdy przyszło co do czego, zamiast pozwolić chociaż, aby mnie pierwszą pani obsłużyła, wrył się przede mnie ze swoimi drobnymi, porwał gałkę, i zadowolony czekał aż też sobie zamówię. Wtedy zrozumiałam, że ze nieodłącznym partnerem skąpstwa jest buractwo. |
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Irisfeal, no najlepiej ocenić od razu nie wiedząc jak sprawa wygląda. Tak, ja organizowałam randki, on nie. Poza tym prawie zawsze jesteśmy u mnie wiec chcąc nie chcąc jakąs kolacjo randkę domową zawsze przygotuje. Koncert kosztował 15 zł, kolacja dla mnie drugie 15 albo i mniej. (nie łazimy po nie wiadomo jakich restauracjach). poza tym wiem ile mój facet zarabia i nie jestem idiotką, która wymagałaby jakichś gestów od faceta, który nie ma kasy. Tylko czasem po prostu boli, ze na hobby lecą grube pieniądze, a w randką raz na pół roku jest problem.
Salix, wydaje się, zę Twój post po części do mnie, zatem odpowiem. Nienawidzę skąpstwa. Ale na początku było normalnie. Miałam wzgląd na to, że chwilowo miał problemy z kasą i rozumiałam, że oszczędza. Ale jego skąpstwo wtedy się nie ujawniało. Tak na prawde zorientowałam się niecały rok temu, ze coś jest nie halo. (Pojedyncze, ale na prawdę hardcorowe sytuacje w dużym odstępie czasowym. Jeśli ktoś jest nie daj Boże wtedy z nami to mam ochote uciekać ze wstydu, niestety) Mówisz nie umiemy powiedzieć, tak?? A właśnie, ze umiemy i to od razu i dobitnie. Czasem reakcja jest taka 'no, faktycznie zachowałem się kretyńsko i mam z tym problem', a czasami 'nie rozumiem, nic w moim zachowaniu złego nie było' (przy drugiej opcji najczęściej reflektuje się po kilkunastu minutach). Jestem z moim 2,5 roku i pomimo to, ze ta cecha doprowadza mnie do szału, to chcę zawalczyć i zobaczyć co z tego będzie. Jeszcze jedna historyjka, z tych, po których wszystkiego się odechciewa. Poszliśmy do sklepu dokupić wędlinę do zapiekanek. A że działo się to w biegu to zapomniałam torby. Na miejscu oprócz kilku tych plasterków wędliny poprosiłam mojego żeby wziął tez mały ketchup, bo bez tego nie lubię. ' po co? bez tego można zjesc. W domu jakiś sos jest. Nie, nie będę tego kupował, bo u mnie będzie potem stało i sie zmarnuje' Byłam w takim szoku, ze mnie zatkało.
Daidai konjou ajisai... Edytowane przez GhostInTheFog Czas edycji: 2012-03-10 o 21:55 |
|
|
|
#774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zależy od hobby Mój znajomy ma pasję która wymaga wydawania sporej ilości kasy na sprzęt, znajoma jeździ konno na co idzie jej też mnóstwo kasy bo jeździ co najmniej 2 razy w tygodniu plus 'sprzęt' też nie jest tani. Ja też czasem wolę wydać kasę na moje hobby niż gdzieś wyjść. Niekoniecznie to wyraz skąpstwa.
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Nie oburzam
po prostu na forum istnieje pewna skłonność do radykalnego oceniania po zbyt małej ilości danych i tego nie lubię.Sałatka. Też mam hobby, ale potrafię zrównoważyć. Właśnie - kwestia priorytetów. I tego się obawiam. Dla mnie jak się wydaje tylko na hobby zapominając chociażby od święta o ukochanej osobie, to coś jest w relacji nie tak.
|
|
#776 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie kiedyś taki na radke zaprosił - napisał,ze fajnie nad morze pójść(mieszkam km od) a przy okazji można wziąć picie i nie trzeba na sok wydawać ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

Albo szacowała średni koszt na dzień na osobę. 

) Póki co nie wiem co z tym fantem zrobić.
Ja też nie uważam, że facet powinien wszystko stawiać, ale raz na kilka miesięcy nic by się nie stało. Dziewczyna się starała, zadowolona i tu nagle taki tekst...Nie dziwię się, ja też bym się załamała. No i randka zepsuta

Mój znajomy ma pasję która wymaga wydawania sporej ilości kasy na sprzęt, znajoma jeździ konno na co idzie jej też mnóstwo kasy bo jeździ co najmniej 2 razy w tygodniu plus 'sprzęt' też nie jest tani. Ja też czasem wolę wydać kasę na moje hobby niż gdzieś wyjść. Niekoniecznie to wyraz skąpstwa.