|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Klientka w krawacie
|
Dot.: Rossmann - cz. XII
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam ten antycellulitowy olejek i zmywa się bez problemu każdym szamponem jaki używałam więc pewnie i z tym, o którym piszecie nie byłoby problemu
Edytowane przez kami007 Czas edycji: 2012-03-13 o 18:52 |
|
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Ale długo
![]() Czekam, bo ostatnie dwie mnie nie zachwyciły
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
#3635 |
|
Raczkowanie
|
Mnie wręcz przeciwnie, to znaczy zachwyciła mnie tylko ta obecna
. Mam cichą nadzieję, że do końca marca nie będzie dużo fajnych promocji. Najbardziej rzucam się na kosmetyki do pielęgnacji, podkłady i kolorówki mnie nie intersują, do malowania używam tylko błyszczyków .
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie dziewczyny tak zachwalają produkty tej firmy, ale ja mam pewne zastrzeżenia. Kurcze, obawiam się że tak niska cena kosmetyków (podejrzanie niska) odbija się na ich jakości - czyt. chemicznym składzie. Nie mieści mi się w głowie, jak dobre produkty mogą kosztować tak niewiele, np. peeling do ciała za ok. 5,50zł gdzie zazwyczaj płacę drugie tyle. Nie twierdzę, że te kosmetyki są złe, ale zwyczajnie sama cena sugeruje mi, że kosmetyk jest średniego gatunku. Może któraś z dziewczyn to zdementuje? Może źle to sobie w głowie układam i nie mam racji. Nie raz zastanawiałam się nad kupnem czegoś z serii Alterry, ale zawsze odczuwam jakiś wewnętrzny opór. ![]() W dniu dzisiejszym zaszalałam - moje zakupy w Rossie: ![]() 1) Dove - Żel pod prysznic z olejkami pielęgnacyjnymi/formuła NutriumMoisture (CreamOil) - cena promocyjna 4,19zł 2) Lirene - Żel antycellulitowy pod prysznic - cena promocyjna 5,59zł 3) Syoss - Suchy szampon Anti-Grease (Dry Szampoo) - cena promocyjna 10,69zł 4) True Spirit - Zestaw do manicure - przecena bodajże z 21zł na 5,99zł! W skład zestawu wchodzi eleganckie etui a'la wężowa skóra, pęseta, pilniczek metalowy, obcinacz do paznokci, nożyczki i patyczek do skórek. Super zestaw za rewelacyjną cenę. Mały, lekki i poręczny - idealny do każdej torebki. ![]() 5) For Your Beauty - Szczotka do włosów za całe 1,99zł ![]() 6) No i moje największe szaleństwo dzisiejszego dnia..... BioSilk - szampon zwiększający objętość (Volumizing Szampoo). W zasadzie mam 4-5 szamponów, które używam naprzemiennie i których nie zużyłam nawet w połowie, ale koło takiej promocji nie mogłam przejść obojętnie. W sumie od jakiegoś roku nosiłam się z zamiarem wypróbowania tego "jedwabnego cuda", które tak zachwala M.Kożuchowska. Wyobraźcie sobie, że w moim Rossie szampony 350ml zostały przecenione z blisko 40zł na 25zł! Kurcze, nie mogłam się oprzeć - za taką cenę musi być porządny kosmetyk (przynajmniej tak to sobie tłumaczę). ![]() ![]()
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2012-03-13 o 19:39 |
|
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co racja to racja.
|
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3641 |
|
404 Not Found
|
Dziś nabyłam:
- podkład Rimmel w żelu (wreszcie )- puder Soft Compact (wróciłam do niego - dobry jest) - tusz do rzęs zielony Wibo Growing Lashes - żel do brwi Wibo (zobaczymy co to za cudo) - chusteczki intymne Facelle - pomadka do ust eveline Wzięłam Skarba I prawie osiem dyszek poszło, no żesz kurde no. A chciałam wejść tylko na chwilkę. |
|
|
|
#3642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może tym razem będzie coś z Alterry
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
|
#3643 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdybyś się np kiedyś bawila w tworzenie wlasnych kosmetykow to bys sie dowiedziala,ze koszty skladnikow , nawet w detalu, sa relatywnie niewielkie. Mi to bardzo otworzyło oczy na fakt ile my naprawde placimy za zawartosc opakowania a ile za reszte ![]() Więc są one tanie bo rossmann unika albo minimalizuje wiekszosc kosztow dodatkowych, co nie znaczy ze ich jakość na tym cierpi . Sorry za offtop
|
|
|
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
chusteczki intymne Facelle-lubię je!
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj kupilam dwie rzeczy i sie mile zaskoczylam. Plyn do plukania jamy ustnej colgate mial kosztowac 15 zl, a pani zawolala 11 zl
, kredka do oczu astor miala kosztowac 25 a zaplacilam 23 zl
|
#3646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3647 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Zgadzam się. Tusz Lancome Hypnose kosztuje 120 zł i jest koszmarem. Tusze L'oreal to wydatek rzędu 60 zł, a spisują się znacznie gorzej niż Essence za 12 zł czy Wibo za 10 zł. Uważam, że wśród tanich kosmetyków można znaleźć perełki. Nie wszystko złoto, co się świeci- wiele drogich produktów to niewypały, dziękuję za taki luksus.
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3649 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mi też otworzyło oczy kupowanie dobrych kosmetyków na Allegro (od sprawdzonych sprzedawców, oczywiście!) - np. podkłady Revlona za około 30 zł Brzmi co najmniej jak prima aprilis, a to przecież te same podkłady - tylko często ściągane z zagranicy, gdzie mogą być tańsze, a sprzedawcy nie ponoszą kosztów związanych z utrzymywaniem drogerii w sensie fizycznym - wynajem budynku, koszt pracowników, rachunki, koszty związane z prowadzeniem firmy itd itd. A kto pokrywa te koszty? No klient, oczywista sprawa. Także na ogół wszystko to, co się nie reklamuje zbytnio, działa sobie w ukryciu - jest tańsze. A jakie perełki można znaleźć to szok ![]() Ja też Cytat:
Wychodzi jeszcze taniej a jaki świetny Też jestem zdania, że często tańsze kosmetyki są dużo lepsze, ale to nie reguła - dlatego zawsze warto podczytywać czyjeś opinie i szukać sprawdzonych perełek Ale od czego jest nasze kochane KWC i blogosfera ![]() Cytat:
Ze zmywaniem nie miałam problemu, nie pamiętam już którego szamponu używałam bo na ogół biorę jeden z kilku, ale dwukrotne mycie i było ok. Tylko zapach mnie trochę drażni... Ale to już kwestia gustu
|
|||
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;32906879]Ale od czego jest nasze kochane KWC i blogosfera
[/QUOTE]Kurcze, jestem świeżakiem na tym forum i nie bardzo wiem, o co chodzi. ![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;32906879]Pytanie nie do mnie, ale ja mam Olejek ten z granatem i awokado i moim zdaniem genialny - tak mi na drugi dzień włosy błyszczały że szok, a jakie były miękkie... Ze zmywaniem nie miałam problemu, nie pamiętam już którego szamponu używałam bo na ogół biorę jeden z kilku, ale dwukrotne mycie i było ok. Tylko zapach mnie trochę drażni... Ale to już kwestia gustu [/QUOTE]A mogłabyś coś więcej napisać o tym olejku? Ile kosztuje, może jakieś zdjątko produktu... Kurcze, chciałabym też tego wypróbować.
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3652 |
|
BAN stały
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;32906879]No właśnie, a peeling z kawy?
Wychodzi jeszcze taniej a jaki świetny Też jestem zdania, że często tańsze kosmetyki są dużo lepsze, ale to nie reguła - dlatego zawsze warto podczytywać czyjeś opinie i szukać sprawdzonych perełek Ale od czego jest nasze kochane KWC i blogosfera ![]() Pytanie nie do mnie, ale ja mam Olejek ten z granatem i awokado i moim zdaniem genialny - tak mi na drugi dzień włosy błyszczały że szok, a jakie były miękkie... Ze zmywaniem nie miałam problemu, nie pamiętam już którego szamponu używałam bo na ogół biorę jeden z kilku, ale dwukrotne mycie i było ok. Tylko zapach mnie trochę drażni... Ale to już kwestia gustu [/QUOTE]hm...to teraz nie wiem, który lepszy ten pomarańczowy czy granat awokado? ![]() ![]() a możecie polecić jakiś dobry peeling do ciała i nie drogi?który dobrze "zdziera"... ![]() tylko nie domowej roboty- bo nie chce mi się babrać
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kosztuje coś około 5zł
|
|
|
#3654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3655 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dostanę ten peeling perfecty w tubce w ross? czy tylko saszetki? jeśli tak to w jakiej cenie?
|
#3657 |
|
Raczkowanie
|
u mnie na pewno jest na najnizszej polce z kosmetykami anty-acne obok eveline
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najbardziej mnie śmieszą zachwyty kulkami Guerlain
|
|
|
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam masę tanich kosmetyków i jestem zadowolona nie wszystko złoto ,co się świeci.. nie wszystko ,co drogie znaczy rewelacyjne..
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

mam ten antycellulitowy olejek i zmywa się bez problemu każdym szamponem jaki używałam więc pewnie i z tym, o którym piszecie nie byłoby problemu
. Mam cichą nadzieję, że do końca marca nie będzie dużo fajnych promocji. Najbardziej rzucam się na kosmetyki do pielęgnacji, podkłady i kolorówki mnie nie intersują, do malowania używam tylko błyszczyków
Nie twierdzę, że te kosmetyki są złe, ale zwyczajnie sama cena sugeruje mi, że kosmetyk jest średniego gatunku. Może któraś z dziewczyn to zdementuje? Może źle to sobie w głowie układam i nie mam racji.
Nie raz zastanawiałam się nad kupnem czegoś z serii Alterry, ale zawsze odczuwam jakiś wewnętrzny opór. 

, kredka do oczu astor miala kosztowac 25 a zaplacilam 23 zl