|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
a mi jak na złość wyszła ferba na ustach :/ i nie wiem czy jest to bezpieczne, a ja tydzień przed porodem :/ wrrrrrrrrr
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Zadomowienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
to dobrze, więcej pokarmu będzie
![]() moja Madzia mogłaby juz wstać bo z cycuchów już leci ![]() A propos spacerków to też planuję z małą wyjść chociaż na chwilę na taras bo na nim ma słonko ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#663 |
Zakorzenienie
|
no to mam dodatkową motywację aby sprężyć się z porodem :/
Firma męża chce go wysłać w delegację 1500 km od domu... w domu miałby być na jeden weekend raz w miesiącu :/ Ehhh... ale wcale nie mamy gwarancji, że po opiece czy urlopie go nie wyślą mimo wszystko... Co innego, gdyby miał jechać, jakby dziecko miało z pół roku...
#664 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
Hej hej,
nadaję z balkonu, girką co jakiś czas macham gondolą , w której śpi Królewna młodsza , a Królewna starsza poszła z Babcią do Prababci.Bozzzie jak jest przyjemnie, słoneczko i ten smorodek spalenizny (sprawdziałam czy to czasem nie moje butelki wyparzane się topią lub czy czegoś innego nie przypalam ![]() ![]() ![]() Wczoraj miałam zwarcie z tż, ale już się pogodziliśmy przed spaniem ![]() ![]() ![]() Niebytność chwilowa na forum i już się pogubiłam co komu miałam napisać ![]() Gosia ja też lubię mieć lekkie kieszenie ![]() A propos spacerów to my byliśmy w 21 dobie , tak wyszło jakoś, wcześniej z dwa razy na balkonie po 15 minut werandowałam, ale jakby było tak ładnie jak jest dzisiaj to bym wylazła wcześniej dużo. Co do jedzenia...ja jem wszystko prawie, podejrzana była reakcja na jabłko bardzo kwaśne ![]() Ze słodyczy jadłam placki z bitą, pączki i budynie jem.Planuję i tak tą dietę troszkę ukrócić o to slodkie , bo chciałabym wychodzić przy karmieniu na minusie , a jak będę tak wpierniczać to nic z spadku wagi się nie utrzyma. A no i wodę piję w ilościach niemierzalnych ![]() Balbinka dobrze,że z Dzieciątkiem wszystko ok ![]() Mała a może masz niską hemoglobinę ![]() Zia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aleś jest wytrzymała Kobita ![]() Teście zaproponowali ,że kupią nam osprzęt dla dzieci , czyli tą podstawkę dla Niny i torbę do wózka , aaa i adapter do fotelika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gotye sobie zapuściłam i jest wręcz cudnie, nic nie działa tak dobrze na mnie jak słonko i muzyczka Gosia to jest moja piosenka "porodowa"( mam też takie z porodu Niny , zawsze mam ciarki na nich ) ,ale już zawsze będzie mi się z Tobą kojarzyć i z Twoim TŻ , bo pisałaś ,że sobie do tego tańczycie czasem i jak słyszę to mi się kojarzy z porodem i z Wami ![]() ps. ciekawe co myślą o mnie sąsiedzi z bloku obok, siedzi na podłodze balkonu, macha nogą, wcina wafle ryżowe i pije żywca wodę, a ma minę jakby na plaży z drinkiem i wachlującym przystojniakiem przy leżaku czas spędzała ![]() ![]() Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-16 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
oooo właśnie tak, Karaiby
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja tylko na chwilke, bo skonczylam karmic, mąż gotuje obiad a ja planuje ubrac malca i dac na balkon bo ladna pogoda ![]() Dziekuje Wam wszystkim bardzo za miłe komentarze odnosnie zdjec ![]() Super ze wszystko. Trzymam kciuki by tak jak u mnie po wyjeciu krazka poszlo szybciutko ![]() Cytat:
![]() Tesciowa nawet mnie nie nawiedza, ale babcie przywiezlismy i nam pomaga ![]() Masaz szyjki musi byc bolesny, ja jak mialam ruszana szyjke przy badaniu rozwarcia lub po wyjeciu krazka w celu jej zbadania i rozmasowania co trwalo chwile myslalam ze umre z bolu. Nie chce Cie straszyc absolutnie, ale podobno mozna sie na masaz nie zgodzic. Teraz od tego sie odchodzi. Lepsze czopki na przyspieszenie lub oxy. Cytat:
![]() Pepuszek tez nam odpadl ale polozna doradzila, zeby jeszcze spirytusem przecierac do 2 tygodni. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moj robi ok. 6-8 kupek na dobe, wlasnie takiej konsystencji jak napisalas. Co do jedzenia, jem delikatniej ale codziennie wprowadzam nowosci i obserwuje na razie jest ok. Cytat:
![]() Chociaz to tez sprawa indywidualna. Ja brzuszek mam lekko wypukly, nie jest zle, ale pewnie bedzie wychodzil ze spodni hihi ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Moj brzuch jeszcze mocno zwisa ![]() Natkulec, a my mialysmy pozwolenie na spacerek juz w niedziele - czyli jak mala miala 4 doby, ale na 15 minut - bylo dosyc cieplo. Od wtorku wystawialam ja na pol h na balkon a dzisiaj zaliczylysmy godzinny spacerek - mamy piekna pogode, slonko swieci i jest chyba z 20 stopni ![]() Przyjechala moja mama wiec nie zagladam do kompa ![]() ![]() Wy tez odczuwacie ciagniecie w kroczu? Ja mam takkie uczucie grawitacji, jak pod koniec ciazy jak duzo pochodzilam ... nie umiem siedziec ani stac ani lezec ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Grrr
![]() A więc byłam na mieście i padam na pyszczek tak mnie nogi bolą ![]() Pogoda idealna, dużo ludzi chodzi bez kurtek, ja musiałam w zimowym płaszczu rozpiętym a i tak mi było ciepło. Nie miałam dzisiaj głowy do zakupów połowy nie kupiłam ![]() Co do torta idę na łatwzine kupiłam spody i krem waniliowy ![]() I przy okazji kupiłam sobie super a'la tunike koszulową rozpinaną idealną do karmienia jestem z niej zadowolona ![]() Teraz jestem mega głodna i czekam na TŻta będziemy jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Super,ze wszystko dobrze! Cytat:
A wiadomo juz kiedy to ma byc i czy to pewne? Bedzie mogl ktos pomagac ci w razie czego,moze mama? Cytat:
Powialo optymizmem,ze jesz w sumie normalnie i nic malutkiej nie jest.Oj mam nadzieje,ze i mnie sie uda,ze maly bedzie twardziel i nic nie bedzie mu sie dzialo po tym co zjem. Super z ta propozycja tesciow,fajnie jak takie powazniejsze wydatki odchodza wam.
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zawsze coś tam muszę mieć odłożonego na czarną godzine choć nie jest to dużo ![]() A byłam w Lidlu mają fajne rajstopki dla maluszków ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Zreszta w Polsce tez wyszlam po niecalym tygodniu z moda na dwor,powietrze nic zlego przeciez dzieckuu nie zrobi.No chyba,ze pogoda paskudna,to wiadomo ze trzeba zaczekac. Kochana z brzuszkiem jeszcze troche,nie minelo duzo czasu. Dobrze,ze nie masz juz problemu z laktacja. A przypomnij,bo nie pamietam czy mialas cos zapisane od poloznej na zahamowanie?
![]() |
#677 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki, zaraz sprawdze ktora urodzila jak mnie nie bylo od srody w nocy.bo nadrobic to moze i nadrobie jak juz odespie.
dziekujemy z Hania za kciuki, jestesmy od wczoraj wieczorem w domu, tazke w szpitalu bylysmy 20h. byla dzisiaj u nas polozna, o rany jak ona na luzie wszystko robi z takim malenstwem, patrzylismy i podziwialismy z Tz ![]() ogolnie Hania ma sie dobrze, pierwsza noc za nami - bylo dobrze, wstalam tylko 2 razy:1 na karmienie (troche piersia, troche formuly) i zmienilam pieluche i pozniej zmiana pieluchy. najgorzej jest tylko jak pierdzioszki nie chca isc, wiec troche musze jej wtedy pomoc. porod opisze na dniach, zdjecia zaraz wrzuce na maila. stracilam duzo krwi wiec jestem oslabiona,biore zelazo, porozcinali mnie chyba porzadnie bo czuje wszedzie szwy i trudno jest siedziec, sutki bola, ale jest git ![]() a wlasnie bo u mnie nie uzywali vacum, tylko jakies szczypce czy cos takiego, nie wiem dokladnie ale wygldalo to jak rzeznia ![]() ![]() dziekuje za przekazywanie wiesci Dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Nikki super, że już jesteś w domku
![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Mamuśki, które już urodziły !! Głupie pytanie czy wasza stopa się powiększyła tzn czy macie większą o numer ? Czy dalej taka sama jest i spokojnie chodzicie w swoich butach?? |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej hej, fajnie że jesteście już w domku i że jest git ![]() To miałaś pewnie poród kleszczowy, to są ciężki porody i pewnie faktycznie musieli Cię tam nieźle pociąć,mam nadzieję,że wszystko będzie się ładnie goić . Gosia mi na wyhamowanie laktacji (żeby się tak nie lało) położna kazała pić szałwie, ale wiem że są takie tabletki bromergon na zahamowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#680 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłego odpoczywania w domku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I smacznych pierożków ![]() A ja pomalowałam właśnie pazurki na wiosenne kolory różowo-pomarańczowo i poprzyklejałam kwiatuszki jakieś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
cierpiąca jestem
![]() byłam z małym na podwórku 1,5 h ... siedzę sobie na leżaczku, nagle skurcz i uczucie jakby mi ktoś szpile wbił w cewke moczową albo ujście szyjki... ciężko mi powiedzieć... wstaje do smyka a tu taki ból w miednicy, pachwinach i biodrach jakby mnie miało zaraz rozerwać ![]() ![]() jaja jakieś ostatnio się ze mną dzieją... Nikii89 luteina dopochwowo czy doustnie ? bo ja dostałam dopochwowo jak mi się brzuch stawiał, lekarz powiedział, że troszkę rozluźni szyjkę i macicę Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-16 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
karo89 nie martw sie tym paciorkiem, skoro i tak podadza Ci antybiotyk no to dzidzi nic nie bedzie
![]() Aguska wiem, ze moge odmowic masazu szyjki, tyle ze tutaj sie nie wywoluje inaczej do 14-15 dni po terminie. Mam wiec do wyboru to lub NIC. A oxy czy inne specyfiki to moze laskawie po 2 tyg ![]() ![]() Fajnie, ze tesciowa Cie nie meczy psychicznie ![]() koniakonia zyc nie umierac... ![]() ![]() MoniaHan to dlugo Cie tam nie trzymali, to dobrze bo ja tez nie chcialabym tam lezakowac dluzej niz to konieczne... adaikaka to moze przejsciowe, te bole czasem dopadaly i niektore z nas, jak sie da to polez sobie troche, na pewno troche Ci to ulzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Zakorzenienie
|
No to zakupy zrobione, posprzątane, zaraz pójdę rybkę smażyć na obiad pranie się suszy na balkonie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy do każdego wózka takie coś idzie kupić, najlepiej sprawdzić na stronie producenta Twojego wózka czy takie cos oferują,no i nie wiem jak dokładnie wyglądają te mocowania czy pasują do innych wózków
![]() ta moja podstawka kosztuje 250 zł , no i tak myślimy czy nie poszukać używanej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan super fotki! Hania jest urocza
![]() mag_99 Filipek rowniez slodziutki ![]() MoniaHan a dlugo polozna byla u was? I co konkretnie robila? Czekam z niecierpliwoscia na opis Twojego porodu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan śliczną masz córeczkę
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- mag_99 ślicznego masz synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a Wasze coreczki tez maja na pieluszce (zobaczylam wlasnie) troszke jasnej krwi i takie ni to siusiu ni to jakas wydzielina pomaranczowo - rozowawa.
na mailu piekne dzieciaczki ...sie poplakalam az ![]() u mnie po porodzie poki co tylko 5kg mniej i nie krwawie zbyt mocno. ide sie zdrzemnac poki maly mruczek spi. |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tak dalej pójdzie to jak wpadnę do mojego lekarza 29.03 to mu z miejsca karzę cesarkę zrobić ![]() z mamą unikam już kontaktu bo ona cały czas "donoś do końca, donoś do końca"... WIEM, że muszę donosić jak najdłużej, co najmniej do konca marca najlepiej do po świąt, ale mnie już tak wszystko boli, że takie gadanie doprowadza mnie do szału ![]() tym bardziej, że jakoś do opieki nad moim starszakiem się specjalnie nie garnie i sama muszę za nim biegać ... i tylko słyszę "oszczędzaj się, oszczędzaj się"... taaa samo się nie posprząta, samo się nie ugotuje, samo się nie wypierze, synek sam na spacer też nie wyjdzie przecież, sam się nie wykąpie... kiedyś napomknęłam, że chciałabym jeszcze przed porodem jej małego na cały dzień podrzucić chociaż... to jak zaczęła o tym myśleć, że najlepiej, żeby mój tata i brat byli wtedy w domu też, że bedzie musiała sobie wcześniej obiad ugotować itd. itp. to mi się odechciało już prosić ją o pomoc... oczywiście sama też jeszcze nie zapytała kiedy jej małego podrzucę... mówię Wam... babcie się takie udały, że ![]() moja teściowa jeszcze lepsza bo mieszka za ścianą (moi rodzice 3 km od nas) wpada do małego na 3 minuty z pytaniem czy chce czekoladkę oczywiście za czekoladkę ma jej dać buzi i spada do siebie ![]() a ja gryzę się w język bo awantura by była nie z tej ziemi normalnie ![]() wsparcie mam jak cholera... i jak tu nie chcieć wcześnie urodzić?? Tylko dobro maleństwa w brzuchu mnie jakoś trzyma w ryzach i próbuje się ograniczać... no to się wyżaliłam ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-16 o 14:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.