Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-19, 16:28   #1891
natee
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

co do drożdżówek znalazłam dwa fajne przepisy, na któryś z nich sie chyba porwe, bo tak mi sie juz chce polskich drożdżówek świeżutkich

https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2388
http://zpiekarnika.blogspot.co.uk/20...i-z-serem.html

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:33   #1892
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
co do drożdżówek znalazłam dwa fajne przepisy, na któryś z nich sie chyba porwe, bo tak mi sie juz chce polskich drożdżówek świeżutkich

https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2388
http://zpiekarnika.blogspot.co.uk/20...i-z-serem.html
Te z serem

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:34   #1893
Linka25
Zakorzenienie

a macie jakieś fajne przepisy na gulasz warzywny? taki bez mięsa

mam ochotę na taki z kaszą jaglaną...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:46   #1894
Maciejka__
Zakorzenienie

Sas - za wyniki na uczelni.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Muszę w końcu odebrać wyniki na cytomegalię. Zrobiłam miesiac temu (po raz pierwszy) i jeszcze nie odebrałam. Robiłyście?
Badania na cytomegalię miałam i przeciwciał brak.
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Fervex, Gripex... to drugie chyba bardziej skuteczne, ale przetestowałam raz, bo widziałam po nim zaokrąglone ściany . Do tego metody naturalne, witamina C itd.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Bo Sosnowiec to zagranica
A swoją drogą mam tam bardzo serdecznych znajomych i oczywiście w ogóle nie przeszkadza skąd są
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
i żeby pojechać do Sosnowca, to trzeba paszport mieć
(to jedna z pierwszych i najczęściej powtarzanych nauk, jakie słyszałam, gdy zaczęłam bywać na Śląsku)
Też coś takiego słyszałam. Nie dość, że w Katowicach np. na bułkę paryską/wrocławską mówią "baton", to jeszcze słuchałam o tej zagranicy i paszportach!

Dwa tygodnie temu miałam BMI = 20.7, a teraz na pewno trochę wzrosło.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:47   #1895
nadalka
Zakorzenienie

Linka25 smaruje się od początku ciąży, a rozstepy wyszły mi na przełomie 3-4 miesiąca. Smarowałam serum ujedrniającym, perfecta mama, eveline 3d, teraz serum na rozstepy z avon i innymi balsamami....
Stary 2012-03-19, 16:49   #1896
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Dziewczyny zaczęłam według niektórych kalkulatorów ciążowych[B] 7 miesiąc, a już na pewno trzeci trymestr

jak to zleciało... to chyba jesteś pierwsza

Cytat:
Muszę w końcu odebrać wyniki na cytomegalię. Zrobiłam miesiac temu (po raz pierwszy) i jeszcze nie odebrałam. Robiłyście?
ja robiłam w 3 miesiącu, na szczęście przechodziłam to dziadostwo

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja jak leżałam w szpitalu teraz, to miałam na sali babkę, która pracuje w pogotowiu. Opowiadała, że jak mieli przyuczanie do zawodu, to musieli oglądać różne filmy dokumentalne, żeby uczyć się na nich. Na jednym mówiła, że prawie zwymiotowała. Para narkomanów wsadziła do piekarnika swoje dziecko bo płakało... Naćpali się.... A później je zjedli

Patologia...
ja pie.....

Cytat:
W tamtym tygodniu mnie ominęło, więc pokazuję w tym.
Przepraszam, że taka wymiętolona, ale siedzę w dresie i bluzie TŻ

23t4d
malutki jeszcze domek ale już widać że tam mieszka dzidzuś, szczuplutka jesteś to i domek będzie szczuplutki

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, sorki że tak drastycznie, ale muszę wam pokazać, to mój brzuch .. ehh wiem strasznie wygląda i nic na to nie poradzę :/
Smaruję się czym wlezie już wszystko przerobiłam... i tak sobie są te moje rozstępy..
Tak to jest niestety, że jak mają wyleźć to wylezą.. nawet krem za 300zł nie pomoże :/

PS. sorki jak was ukłuje ten widok
nic na to niestety nie poradzisz, po ciąży będziesz intensywnie smarować i na pewno zbledną, ja też mam po ciąży trochę ale w ogóle ich nie widać bo tak zbledły, myśl o zdrowym dzidziusiu, przytulam mocccccno

ja dziś wyskoczyłam na zakupy, kupiłam sobie buty i zółtą torebkę, nie mogłam się oprzeć

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-03-19 o 16:50
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:52   #1897
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
W tamtym tygodniu mnie ominęło, więc pokazuję w tym.
Przepraszam, że taka wymiętolona, ale siedzę w dresie i bluzie TŻ

23t4d
ale ty masz malutki brzuszek taki fajny
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 16:52   #1898
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dziewczyny ale przeciez nie trzeba wcale intensywnie smarowac zeby byly blade. Rozstepy zawsze bledna. Ja nie smarowalam niczym, przyznaje, nie chcialo mi sie i szybko byly blade.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 16:55   #1899
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki, sorki że tak drastycznie, ale muszę wam pokazać, to mój brzuch .. ehh wiem strasznie wygląda i nic na to nie poradzę :/
Smaruję się czym wlezie już wszystko przerobiłam... i tak sobie są te moje rozstępy..
Tak to jest niestety, że jak mają wyleźć to wylezą.. nawet krem za 300zł nie pomoże :/

Kasik_12 7 mc zaczniesz równo w 27tc lub tak jak według mojego suwaczka 26t5dz, ja zaczynam 7mc w niedzielę a jestem 4 dni przed Tobą...

Nie trac nadziei , ja tez sie podłamałam, choć mam na razie tylko 3, może uda się nam je rozjaśnić i spłycic
Cytat:
a macie jakieś fajne przepisy na gulasz warzywny? taki bez mięsa

mam ochotę na taki z kaszą jaglaną...
Przepisy z mojej ulubionej strony mniammniam.pl
Cytat:
Gulasz warzywny
25 dag boczku
ok. 1/2 kg ziemniaków
duża cebula
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
2 ogórki konserwowe
2 łyżki oleju
2 łyżki mąki
2 łyżki mielonej słodkiej papryki
niepełna szklanka bulionu
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
sól, pieprz
szczypiorek
kwaśna śmietana
sposób przygotowania
1. Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, gotujemy 20 min.
2. Cebulę kroimy w półplasterki, paprykę w paski, ogórki na ćwiartki lub słupki, boczek w kostkę.
3. Boczek obsmażamy na oleju, dodajemy cebulę i paprykę, chwilę smażymy. Posypujemy mąką i mieloną papryką, mieszamy, dusimy ok. 5 min. pod przykryciem. Wlewamy rosół i słodką śmietankę, doprowadzamy do zagotowania, przyprawiamy. Dodajemy odcedzone ziemniaki i ogórki, ponownie gotujemy.
4. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem i dekorujemy kleksami kwaśnej śmietany.
Cytat:
Ratatouille
1 bakłażan
1 mała cukinia
2 dojrzałe pomidory (można zastąpić puszkowymi)
1 spora słodka cebula
2 ząbki czosnku
1 czerwona papryka
50 ml białego wytrawnego wina
olej i masło do smażenia
sól, pieprz
szczypta ziół prowansalskich
gałązka tytmianku
kilka świeżych listków bazylii
sposób przygotowania
Bakłażana umyć (nie obierać) i pokroić w dość grubą kostkę.
Cukinię umyć (nie obierać) i pokroić w plastry.
Cebulę pokroić w plastry.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dość cienkie paski.
Czosnek pokroić w drobną kosteczkę.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.
W szerokim rondlu rozgrzać olej i masło, wrzucić bakłażan, szybko go przesmażyć na sporym ogniu, po czym przełożyć go do rondelka, trzymać pod przykryciem.
Następnie w rondlu ponownie rozgrzać nowy olej i masło (bo bakłażan „wypił” cały tłuszcz) wrzucić cebulę, czosnek i cukinię, zeszklić je. Wlać wino.
Dorzucić paprykę, chwilę przesmażyć, dołożyć pomidory. Wrzucić całą gałązkę tymianku.
Przykryć całość i dusić ok. 20 minut.
Dodać odłożony bakłażan, wymieszać.
Przyprawić całość solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Chwilę jeszcze poddusić.
Wyjąć gałązkę tymianku.
Już na talerzach dorzucić listki bazylii.
Można podawać i na ciepło, i na zimno, smakuje bardzo dobrze ze spaghetti.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ja dziś wyskoczyłam na zakupy, kupiłam sobie buty i zółtą torebkę, nie mogłam się oprzeć
Choruję na żółtą torebkę ciągle szukam idealnej
gdzie kupiłaś swoją?
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-03-19 o 16:58
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:00   #1900
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
a tak wygląda smutna kicia (zdj. sprzed 10 minut). Prawda, że serce się kraje?
Prawda. Może laser ją uszczęśliwi.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:00   #1901
modnisia86
Zadomowienie

Ja jak narazie mam roztepy tylko na biscie i to tak pod spodem wiec nie widac tego zazbytnio Smaruje sie codzienie ale biust strasznie szybko mi urósł
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:10   #1902
ewka5891
Zakorzenienie

Wróciłam z zajęć, nadal się czuje fatalnie... w związku z tym zastanawiam się czy jutro mam się wybierać na zajęcia

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
przyjaciolka zadzwoniła ze ma dla niuni mojej 3 reklamowki ciuszków w piatek przywiezie gdzie ja to bede tzrymac
wow, ale fajnie, tez bym chciala taki telefon

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Dziewczyny z UK !
Macie pojęcie jak długo trwa wyrobienie tymczasowego paszportu dla dzidzi?
Troszke czytałam na stronce konsulatu. Chcielibyśmy na jesień zrobić maleństwu chrzciny w PL i stąd pytanie.
tez ostatnio się nad tym zastanawiałam, bo chrzciny rowniez planuje w Polsce... ale widze, ze Hania juz odpowiedziała
mam nadzieje, ze za dlugo nie bedziemy musiały czekać na dokumenty

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:

nie martw się, tak jak dzierwczyny mowią rozstępy później staną się jaśniejsze. Moze teraz powinnas smarowac czyms co je maskuje, przeciwdziala powstawaniu nowym?
Na uwarunkowania genetyczne niestety nie mamy wpływu....
wczoraj spotkałam znajomą, z która zaczęłąm rozmawiać o rozstępach, pyta sie czy cos uzywam.. a ja tak smaruje brzuch i piersi..a glupia blondynka zapomnialam, ze uda i tylek tez wypadało by czesciej nawilzac

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:16   #1903
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Moim faworytem też jest TAKO, ale ja chyba kupię jumper x, zresztą jakoś niedługo mamy się wybrać na spacer z kumpelą, co ma ten wózek, to sobie go dokładnie obejrzę i sprawdzę, jak się prowadzi
Jumpera właśnie nie mieli. Mam nadzieję, że będę miała możliwość je obejrzeć razem i porównać. Naprawdę najlepszy stelaż, jaki widziałam.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja tam za bardzo po jakichś dróżkach biegać nie będę, ale te nasze chodniki pozostawiają wiele do życzenia i widziałam już jak dzieci latają w tych wózkach. Dlatego stało się to dla mnie obowiązkowe. A X-lander bardzo mi się podobał

Dostałam paczkę, którą zamówiłam małej na all - przyszły pieluszki kolorowe, prześcieradełka i ręczniki - wszystko naprawdę super i w pięknych kolorach - o wiele lepiej wyglądają niż na zdjęciach na aukcji.
Przyszły też niedrapki - piękne kolorki. Jaka jestem zadowolona! Już się nie mogę doczekać powrotu tż, żeby to wszystko mu pokazać! Tylko oczywiście pewna starsza pani na poczcie mnie opieprzyła, że za wolno podeszłam do okienka... Była jedna kolejka - zykle jest do wszystkich okienek, a teraz się okazało, że Ci ludzie stoją do jednego konkretnego. Jak się zwolniło okienko i nikt nie podszedł, to grzecznie zapytałam, czy ktoś z nich idzie - a że nikt nie szedł, to podeszłam... Za długo dla tej pani, która powiedziała, że "czekam na zmiłowanie Boskie" Zajęło to jakieś 10 sekund
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:18   #1904
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
A wybierasz się do tej w Tbg? Bo ja do tej w Dębie chcę, jest darmowa a położne są rewelacyjne

A może to jakaś reakcja alergiczna na jakiś lek albo witaminy?

dziękuję
Alergia raczej nie bo nie swędzi, nie piecze, mam 4 plamki od miesiąca i nie pomaga smarowanie maściami, nic

nadalka tylko świeże rozstępy są tak widoczne, potem zbledną i będzie ok Nie będziesz o nich myśleć, bo dzidziuś Ci wynagrodzi swoją obecnością

A ja dziś dostałam prezent od małża Smartfona mi kupił

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Jumpera właśnie nie mieli. Mam nadzieję, że będę miała możliwość je obejrzeć razem i porównać. Naprawdę najlepszy stelaż, jaki widziałam.

Ja tam za bardzo po jakichś dróżkach biegać nie będę, ale te nasze chodniki pozostawiają wiele do życzenia i widziałam już jak dzieci latają w tych wózkach. Dlatego stało się to dla mnie obowiązkowe. A X-lander bardzo mi się podobał

Dostałam paczkę, którą zamówiłam małej na all - przyszły pieluszki kolorowe, prześcieradełka i ręczniki - wszystko naprawdę super i w pięknych kolorach - o wiele lepiej wyglądają niż na zdjęciach na aukcji.
Przyszły też niedrapki - piękne kolorki. Jaka jestem zadowolona! Już się nie mogę doczekać powrotu tż, żeby to wszystko mu pokazać! Tylko oczywiście pewna starsza pani na poczcie mnie opieprzyła, że za wolno podeszłam do okienka... Była jedna kolejka - zykle jest do wszystkich okienek, a teraz się okazało, że Ci ludzie stoją do jednego konkretnego. Jak się zwolniło okienko i nikt nie podszedł, to grzecznie zapytałam, czy ktoś z nich idzie - a że nikt nie szedł, to podeszłam... Za długo dla tej pani, która powiedziała, że "czekam na zmiłowanie Boskie" Zajęło to jakieś 10 sekund
Nie przejmuj się takimi starymi zrzędami
A pochwal się paczuszką
Stary 2012-03-19, 17:18   #1905
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
wow
okazja jest jakas, czy mial gest?

Synek

Stary 2012-03-19, 17:22   #1906
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
tez ostatnio się nad tym zastanawiałam, bo chrzciny rowniez planuje w Polsce... ale widze, ze Hania juz odpowiedziała
mam nadzieje, ze za dlugo nie bedziemy musiały czekać na dokumenty
Myślę, że tego czekania to będzie max miesiąc (u nas to były 3 tygodnie, dostaliśmy potwierdzenie złożenia dokumentów i datę kiedy paszport można odebrać). Grunt to mieć wszystkie dokumenty żeby nie trzeba było z tym kilka razy jeździć. Przy składaniu wniosku muszą być obecni oboje rodzice, za to paszport może odebrać jedna osoba (czasem wysyłają pocztą-ale to chyba jak ktoś ma daleko, my na szczęście konsulat mamy blisko domu).
Na pewno trzeba mieć wypełniony wniosek o paszport, zgodę obojga rodziców na jego wydanie, zdjęcia dziecka, pełny akt urodzenia i akt małżeństwa rodziców.

Sama będę musiała poczytać czy coś się przez te dwa lata nie zmieniło tzn. na pewno teraz umawia się online na złożenie dokumentów. Może to trochę ograniczy te kilometrowe kolejki
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:24   #1907
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Kochana szkoda, że wyskoczyły A widok nie kłuje. Niestety rozstępy są związane z ciążą i rosnącym brzuszkiem - z tym, że jednej się uda i się nie pojawią, a drugiej to nie ominie. Smaruj się i bądź dobrej myśli. Na pocieszenie tylko powiem, że moja sąsiadka miała cały brzuch poorany rozstępami. Po ciąży jak już brzuszek zszedł to i rozstępy wyblakły. Nie rzucają się w oczy. Zresztą ma wspaniałą córeczkę i nie narzeka

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
all right ale to jeszcze trochę czasu ale fajnie że się odnalazłyśmy
busikiem w jedną, w drugą nagonie Tż żeby przyjechał po nas
Szkoły rodzenia nie macie z Tż?

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Moja szwagierka ma pocięty po ciąży cały brzuch i piersi, ale nie ma większych problemów z zaakceptowaniem siebie taką, jaka jest. Wiadomo, czasami przy gorszym dniu włączy jej się narzekanie, ale wtedy zawsze powtarzam, że po-ciążowych rozstępów nie ma co się wstydzić. Są one świadectwem miłości i poświęcenia dla małego człowieczka, którego wydała na świat. Jedyne osoby, które powinny rozpaczać z powodu rozstępów to te, które dopuściły do nich obżarstwem i zaniedbaniem
Bardzo mądrze powiedziane

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:25   #1908
mała82
Zakorzenienie

Cytat:
wow
okazja jest jakas, czy mial gest?
miał gest
Stary 2012-03-19, 17:26   #1909
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
a zdjęcia gdzie?

mówisz? bo ja teraz patrzę już tylko na to zestawienie, które mamy na pierwszej stronie (coby jednolicie było), i wg niego do trzeciego trymestru to nam jeszcze dwóch tygodni brakuje

eee, co ty, ciesz się . Jak rzeczy są ciasne tylko w brzuchu, to pół biedy, jak tylko w biuście - też pół biedy. Ale jak i w brzuchu, i w biuście, to już koniec, absolutnie nie da się nosić (bo i pod pachami piją, i na plecach się marszczą i w ogóle wyglądają do dupy). Ja mam teraz cycory dobre dwa rozmiary większe i szlag mnie trafia, bo się okazało, że nici z moich ambitnych planów chodzenia w bluzkach sprzed ciąży .

glukoza? no tak, dają smakową (na szczęście, bo trochę się tego badania bałam)

trzy razy w palec - przed wypiciem glukozy, po godzinie i po dwóch.
a w żyłę kłuli mnie chyba w związku z czym innym - zdaje się, że to było powtarzanie badania przeciwciał, ale nie dam głowy (jak zwykle słuchałam jednym uchem)
Już też głupieję z tymi kalkulatorami według książki , którą ostatnio czytałam,, 9 miesięcy '' to tak pokazuje mi 7 miesiąc i 3 trymestr , można zgłupieć

Hanjah ja jeż mało tyłam ,a dzisiaj 4 kg na plusie
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:26   #1910
nel_a
Zakorzenienie

jestem już zapisana do nowego lekarza.
dopiero na 10.04 - pierwsza wizyta 150zł następne 120zł

kuło mnie dziś w okolicach jajników - tak przez 2-3 godziny.
I boli mnie też pierś - jak ją dotykam to mam tam taki punkt który boli

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:28   #1911
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
te wymioty to myślisz że to przez ciążę? trochę późno jak na mdłości ... ale w sumie reguły nie ma

powiedz gin o tych wymiotach również, bo skoro do tej pory nie miałaś to warto wspomnieć
Ja zaczęłam 24 tc. i spotykam się z toaletą regularnie, choć na szczęście nie codziennie.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Fajny ten Tako, podoba mi się

Znalazłam ideał, który ma wszystkie potrzebne parametry, 4 duże koła i przenie skrętne, niestety jest bardzo drogi, więc jeśli sie na niego zdecyduję rozejrzę się za używanym
http://bebecar.pl/products/stroller/vector-at
Ładny wózeczek, zaraz go obczaję

Cytat:

Kasik_12 7 mc zaczniesz równo w 27tc lub tak jak według mojego suwaczka 26t5dz, ja zaczynam 7mc w niedzielę a jestem 4 dni przed Tobą...

Biedna Ty jesteś Zupełnie się na tym nie znam, ale nic na to nie poradzisz i - jak dziewczyny mówią - zbledną.

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Nie przejmuj się takimi starymi zrzędami
A pochwal się paczuszką
Co za gest...
Wrzucałam link do sprzedawcy z listą rzeczy
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:31   #1912
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

Choruję na żółtą torebkę ciągle szukam idealnej
gdzie kupiłaś swoją?
w deichmannie, jeszcze nie wiem do czego ją będę nosić, najlepiej do wszystkiego
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:32   #1913
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Linka25 smaruje się od początku ciąży, a rozstepy wyszły mi na przełomie 3-4 miesiąca. Smarowałam serum ujedrniającym, perfecta mama, eveline 3d, teraz serum na rozstepy z avon i innymi balsamami....
rozumiem
wiem że najlepsze preparaty na rozstepy są francuskie np. Lierac, Mustela, - taka bardziej skoncentrowana, Elancyl
spróbuj
tylko że tych najmocniejszych nie można używać w czasie ciąży

Cytat:

Przepisy z mojej ulubionej strony mniammniam.pl
dzięki
z cukinią i bakłażanem najfajniej, ale te teraz są drogie i chyba niewiele warte..
Stary 2012-03-19, 17:36   #1914
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Daj link może się skuszę
Stary 2012-03-19, 17:36   #1915
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
jestem już zapisana do nowego lekarza.
dopiero na 10.04 - pierwsza wizyta 150zł następne 120zł

kuło mnie dziś w okolicach jajników - tak przez 2-3 godziny.
I boli mnie też pierś - jak ją dotykam to mam tam taki punkt który boli
zawsze bedziesz chodzic prywatnie? nie ma szans na nfz??

Synek

Stary 2012-03-19, 17:37   #1916
pumas
Zakorzenienie

Witajcie mamki !
Wpadam z krótkim pytaniem i informacją. Najpierw pytanko: co można przygotować dzisiaj na jutrzejsze urodziny? Wpada kilkoro "niezapowiedzianych" gości i muszę ich czymś ugościć, najlepiej na ciepło jedno danie i na zimno. Wszystko muszę przygotować dzisiaj!! Także za jakies 40 min lecę do sklepu po składniki, liczę na was
A informacja to taka, że wytępiłam wszystkie bakterie z moczu, mocz mam idealny, aż za bardzo, pewnie znowu się doczepi.... Ale mam to gdzieś, ważne, że wszystko jest OK. Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać!
Jak zwykle w biegu, żegnam się chwilowo z wami i wrócę niebawem po szybkie i proste przepisy Dzięki!!!!
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:39   #1917
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie mamki !
Wpadam z krótkim pytaniem i informacją. Najpierw pytanko: co można przygotować dzisiaj na jutrzejsze urodziny? Wpada kilkoro "niezapowiedzianych" gości i muszę ich czymś ugościć, najlepiej na ciepło jedno danie i na zimno. Wszystko muszę przygotować dzisiaj!! Także za jakies 40 min lecę do sklepu po składniki, liczę na was
A informacja to taka, że wytępiłam wszystkie bakterie z moczu, mocz mam idealny, aż za bardzo, pewnie znowu się doczepi.... Ale mam to gdzieś, ważne, że wszystko jest OK. Jutro mam wizytę, nie mogę się doczekać!
Jak zwykle w biegu, żegnam się chwilowo z wami i wrócę niebawem po szybkie i proste przepisy Dzięki!!!!
masz jutro urodzinki ???ja mam dzisiaj , czyli obie jesteśmy rybkami....

Jakąś sałatkę np gyros, szynkę w galarecie, karkówkę z piekarnika i udka , kabanosy

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-03-19 o 17:43
Stary 2012-03-19, 17:40   #1918
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
zawsze bedziesz chodzic prywatnie? nie ma szans na nfz??
mam, muszę nad tym pomyśleć.
Może przed tą wizytą 10.04 pójdę do przychodni - zobaczę jak taka wizyta wygląda

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 17:43   #1919
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Witajcie mamki !

może jakiś pyszny makaronik jako danie głowne?
wtedy reszta też w stylu włoskim
a może takie muszle makaronowe zapiekane ze szpinakiem i pomidorami, parmezan itp.? można przygotować wcześniej i tylko piec w piekarniku przed ich przybyciem / w trakcie

wtedy też deser we włoskim stylu
Stary 2012-03-19, 17:48   #1920
nitka_88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
masz jutro urodzinki ???ja mam dzisiaj , czyli obie jesteśmy rybkami....

Jakąś sałatkę np gyros, szynkę w galarecie, karkówkę z piekarnika i udka , kabanosy
Wszystkiego najlepszego!!!
Cytat:
może jakiś pyszny makaronik jako danie głowne?
wtedy reszta też w stylu włoskim
a może takie muszle makaronowe zapiekane ze szpinakiem i pomidorami, parmezan itp.? można przygotować wcześniej i tylko piec w piekarniku przed ich przybyciem / w trakcie

wtedy też deser we włoskim stylu
Dokładnie tak Albo domowa pizza, u mnie ostatnio zrobiła furorę

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości