Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-20, 12:49   #511
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanko odnośnie wina, zamówiliśmy tak:
- 6 butelek białego półsłodkiego (0,7l)
- 6 butelek białego półwytrawnego (0,7l)
- 12 butelek czerwonego półwytrawnego (1l)
- 12 butelek czerwonego półsłodkiego (6x0,7l i 6x1l)
Czy przy 100 osobach te 36 butelek starczy i czy białego wina nie jest za mało??? Wiem, że to zależy od osób zaproszonych, ale tak na oko nie wydaje Wam się to za mało???

Oprócz tego będa jeszcze ok 4 butelki Martini i inne alkohole, ale już sama nie wiem
Ty masz inne alkohole, więc jeżeli nie masz bardzo winolubnych gości, to powinno być ok.
Ja mam przewidywanych ok. 70 osób, kupuję 38 butelek wina - mam po 13 czerwonego i białego wytrawnego, do tego dojdzie 12 butelek różowego Carlo Rossi. Boję się że mało tego czerwonego będzie, bo w mojej rodzinie się takie pija głównie, ale po pierwsze raczej przesadzam i pewnie i tak zostanie, a po drugie też poprosiliśmy o wino zamiast kwiatów to najwyżej się wcześniej rozpakuje prezenty.

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Wklejam Wam dawno obiecane fotki butów, dorzucam fotki długopisów, księgi ślubnej. Odnośnie długopisów, bo któraś pytała: są na allegro (sztuczka też ma z all) i można kupować kilka sztuk- ja kupiłam 5.
Bardzo ładne te butki.

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Hmmm my mieszkamy na ostatnim piętrze i mamy dwóch sąsiadów tylko, to nikt do nich za często nawet nie przychodzi... A ja mam wrażenie, że anonimowość się już dawno straciła, gdzieś w okolicy powstania FB...
Dzięki za wyjaśnienie
Niby się zatraciła, ale mimo wszystko ja bym się nie zdecydowała na nazwisko na drzwiach, zresztą na fb też go nie mam.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
tylko ostrzegam ja nie jestem taka laska i chudzinka

ale kiecka jest cuudna

i cena też powala ale jej tak szybko nie zdradzę

ostatnie zdjęcie to rzeczywisty kolor no może jest ciutke ciemniejsza no taka śliwka w każdym razie
Jak nie laska jak laska, a sukienka super.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:51   #512
megan713
Wtajemniczenie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez agnes j Pokaż wiadomość
Witam w nowy watku

czy ktoras z Was kochane moze polecic weekendowy szybki kurs dla narzeczonych w Warszawie??? w naszej diecezji nie ma juz miejsc na weekend
Ja byłam i polecam na Tarchominie, koszt 160 PLN + 30 PLN poradnai jeśli nie jestes z ich parafii. W cenie masz wyzywienie,

http://wdrodzenaszczyt.blogspot.com/

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a ja na dzisiaj tyle zaplanowałam i znając życie nic nie zrobię
ale imieniny mam to mi wolno dziś poleniuchować
wszystkiego naj naj!!!
Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Koncze dzis cwierc wieku, dlatego tez czestuje Was torcikiem
również najlepszego

Cytat:
Pierwszy najładniejszy

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

No i za 3 tygodnie o tej porze będę się uśmiechała do fotografa w kościele

3 tygodnie!!!!!!!!!!!!!
Ale Ci zazdraszczam!!! czyli za 3 tyg i jeden dzień wszystkei będziemy PACZYŁY na zdjęcia Goszy

Cytat:
tą tajemnicę zdradzę niebawem
Bardzo ładniew niej wyglądasz - kolor przepiękny a czemu taka tajemnicza jestes co?

Wikusiaczku super zakupki, a co to za ksiega? skąd ja masz? podasz linka jakby coś? strasznie mi sie podoba i nigdzie takiej nie widziałam... jaka cena?

Edytowane przez megan713
Czas edycji: 2012-03-20 o 12:53
megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:52   #513
klaudusk_a
Zakorzenienie

[/B]kicia[/B] podoba mi się bardzo góra tej sukienki

a z okazji pierwszego dnia wiosny w piekarniku piecze się tarta z jabłkami i budyniem

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:54   #514
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Nam odmówiło już 30 gości (z obu stron) jak dobrze pójdzie, to na weselu zarem z dzieciakami będzie tylko 100 osób...(A samych dzieci poniżej 16 r.ż. będzie 11)

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:55   #515
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:

ale kiecka jest cuudna

ostatnie zdjęcie to rzeczywisty kolor no może jest ciutke ciemniejsza no taka śliwka w każdym razie
Świetna

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Już był temat wałkowany, ale powtórzę, bo nie ma co powielać mitów.

Piwonie sprowadzane są przez cały rok.

Moje już są zamówione.
W lutym tego roku (jak zamawiałam) kosztowały 14zł/sztuka, a we wrześniu zeszłego roku 3zł/sztuka. Mam nadzieję, że zamknę się w cenie 5zł/sztuka.

Są sprowadzane z Holandii, a najpóźniejsze odmiany z Alaski.

Dziewczynom z Warszawy mogę podać namiar na pw do mojej kwiaciarni.
To już trzeba zamawiać te kwiaty w kwiaciarni? Myślałam, że pójdę z 2 miesiące przed

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 12:56   #516
anusia-girl
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Nie mam ostatnio kompletnie czasu na wizaż i w zasadzie na nic ehhh...

kindziulindzia: Co do sytuacji z księdzem...

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Nasza zaproszenia [niestety na zdjęcia guzik widać ;/ nie widac koloru itp, ale i tak chce sie pochwalic :p]
Bardzo ładne

Cytat:
Koncze dzis cwierc wieku, dlatego tez czestuje Was torcikiem
Spełnienia marzeń!!!
Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość
Mam do pytanie. Tak się właśnie rozglądam za bukietami i powiedzcie mi który najlepszy? A może macie jakieś fajne bukieciki w kolorze pomarańczowym? W ogóle jakie z jakich kwiatów radzicie zrobić we wrześniu?
Jak dla mnie to ostatni sama chcę mieć właśnie taki... i cała moja kolekcja na komputerze jest z pomarańczowych kalii Wrzucam jednego pomarańczka, który też mi się podoba ze storczykiem

Miłego dzionka dziewczyny
Wracam do swoich obowiązków! :/

Cytat:

ale kiecka jest cuudna

Bardzo ładna sukienka! Prosta i elegancka... i ten dekolt!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (30,1 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez anusia-girl
Czas edycji: 2012-03-20 o 13:00
anusia-girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:00   #517
jagata
Wtajemniczenie

muszę się wyżalić.
Zapragnęłam mieć sweterek do sukni slubnej. Jakiś czas temu znalazłam Panią, która z chęcią chciała wykonać takie zamówienie. Oczywiście zwlekałam z kupnem włóczki ponieważ nie miałam jak do tej Pani dojechać oraz zimą w mrozy nie chciało mi się do niej wybierać. No i w końcu zebrałam się wyszukałam włóczkę pasującą odcieniem do sukni i napisałam do tej Pani... i mi odpisała, że miała operację i nie bardzo może się teraz podjąć wykonania sweterka...
i zostałam na lodzie. Szukam kogoś innego, ale bez skutku... i tutaj moja prośba do dziewczyn z okolic Krakowa. Czy znacie kogoś kto dzierga na drutach i podjałby się zrobić sweterek na 5 maja?

Z pozytywnych spraw, to w przyszłym tygodniu umówiłam się na przymiarkę sukni
Mogłabym już dziś tam jechać, ale nie mam jeszcze bielizny (musze w ciągu tygodnia coś znaleźć) i buty zaniosłam do szewca bo się okazało, ze mają takie beznadziejne fleki, że po prostu ślizgałam się w nich na podłodze z płytek i na panelach też! Dlatego też dziewczyny przed weselem przetestujcie swoje buty na wszystkich możliwych parkietach i podłogach żeby potem nie było, że możecie w nich jazdę figurową urządzać...

Co do alkoholu, to my na 300 osób (gdzie już z 30 nie będzie) mamy kupione po 10 butelek czerwonego, białego i różowego wina, 6 l whisky i mamy dokupić parę butelek martini i ginu.

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2012-03-20 o 13:02
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 13:01   #518
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika0208 Pokaż wiadomość
sukienka śliczna, ładnie podkresla figure i wyglądasz na wyzszą... to teraz zdradz cenę
i dlatego chciałam długą choc wszyscy twierdzili że długie to teraz nie w modzie no ale co mnie to obchodzi jak jestem niska a taka sukienka sprawa że wyglądam na wyższą

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Kiciu, a są jeszcze takie
w tym konkretnym sklepie nie

dobra już was nie trzymam w napięciu kupiłam ją NOWĄ z metkami w malenkim lumpiku w lublinie ( ) koszt... śmieszne 30 zł

i zaraz wchodzę na fleq i kupuje moje boskie buty bo mam kase teraz na nie
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:04   #519
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Kicia za sukienkę. A z jakiego ona jest materiału??

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ty masz inne alkohole, więc jeżeli nie masz bardzo winolubnych gości, to powinno być ok.
Ja mam przewidywanych ok. 70 osób, kupuję 38 butelek wina - mam po 13 czerwonego i białego wytrawnego, do tego dojdzie 12 butelek różowego Carlo Rossi. Boję się że mało tego czerwonego będzie, bo w mojej rodzinie się takie pija głównie, ale po pierwsze raczej przesadzam i pewnie i tak zostanie, a po drugie też poprosiliśmy o wino zamiast kwiatów to najwyżej się wcześniej rozpakuje prezenty.
teraz obliczyłam, że osób dorosłych będzie tylko 90, więc jak dokupię troszkę różowego i białego to powinno być ok.
Ale mi przykro, że tyle osób odmówiło

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdraszczam!!! czyli za 3 tyg i jeden dzień wszystkei będziemy PACZYŁY na zdjęcia Goszy
Chyba nie, bo mam poprawiny 11, a 12 jedziemy na poprawiny poprawin i 50tke mojej Chrzestnej Czyli relacja będzie pewnie w piatek, a w sobotę i niedziele mam szkołę

Bo nie wiem, czy Wam pisałam, ale moja kochana ciocia bardzo dobrze zniosła chemioterapie i nie ma przeciwwskazań, by przyjechała na moje wesele No i jej przełożona 50tkę (która miała być na początku marca) zrobimy w Polsce, bo i tak większość rodziny przecież tutaj będzie z okazji naszego wesela. Nie macie pojęcia jak się cieszę, że wszystko poszło ok. Oczywiście jeszcze trzeba mnóstwa badań i dalsze leczenie, ale najważniejsze, że wyniki po chemii znacznie się poprawiły i że ciocia czuje się bardzo dobrze! Oby tylko to cholerstwo poszło sobie i już nigdy nie wróciło!!!!!!!!

Dziewczyny, czy z racji tego, że mam 3 tygodnie do ślubu, mogę nagminnie wykorzystywać Waszą pomoc i pisać co chwilę z prośba o doradzenie, sprawdzenie lub uzupełnienie pewnych rzeczy. Bo czas leci, a ja nie wiem, czy wszystko mam już załatwione, czy w planach do załatwienia??????

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-03-20, 13:12   #520
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

teraz obliczyłam, że osób dorosłych będzie tylko 90, więc jak dokupię troszkę różowego i białego to powinno być ok.
Ale mi przykro, że tyle osób odmówiło

Chyba nie, bo mam poprawiny 11, a 12 jedziemy na poprawiny poprawin i 50tke mojej Chrzestnej Czyli relacja będzie pewnie w piatek, a w sobotę i niedziele mam szkołę

Bo nie wiem, czy Wam pisałam, ale moja kochana ciocia bardzo dobrze zniosła chemioterapie i nie ma przeciwwskazań, by przyjechała na moje wesele No i jej przełożona 50tkę (która miała być na początku marca) zrobimy w Polsce, bo i tak większość rodziny przecież tutaj będzie z okazji naszego wesela. Nie macie pojęcia jak się cieszę, że wszystko poszło ok. Oczywiście jeszcze trzeba mnóstwa badań i dalsze leczenie, ale najważniejsze, że wyniki po chemii znacznie się poprawiły i że ciocia czuje się bardzo dobrze! Oby tylko to cholerstwo poszło sobie i już nigdy nie wróciło!!!!!!!!

Dziewczyny, czy z racji tego, że mam 3 tygodnie do ślubu, mogę nagminnie wykorzystywać Waszą pomoc i pisać co chwilę z prośba o doradzenie, sprawdzenie lub uzupełnienie pewnych rzeczy. Bo czas leci, a ja nie wiem, czy wszystko mam już załatwione, czy w planach do załatwienia??????
no pewnie, po to przecież tutaj jesteśmy
Stary 2012-03-20, 13:15   #521
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

na metce pisze 100% polyester ale na prawdę w dotyku jest świetna taka mięciutka i dość gruby materaił jest (oczywiście jak na sukienkę tak żeby nie prześwitywało)

no Kochana a od czego my tu jesteśmy?

Stary 2012-03-20, 13:16   #522
D0tk4
Zadomowienie

kicia bardzo mi sie góra podoba co do dlugości, to faktycznie sprawia, ze wyglądasz na wyższa, choć ja na pewno bym sie na nia nie zdecydowała. Ale Tobie pasuje

Cytat:
Na pewno wszystkie bedziemy szczesliwe Ci doradzajac
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:17   #523
(kicia)
Zakorzenienie

a sukienka jest warta jakieś 200-300 zł w UK
:brzyda l:

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-03-20 o 13:19
Stary 2012-03-20, 13:17   #524
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
i dlatego chciałam długą choc wszyscy twierdzili że długie to teraz nie w modzie no ale co mnie to obchodzi jak jestem niska a taka sukienka sprawa że wyglądam na wyższą

w tym konkretnym sklepie nie

dobra już was nie trzymam w napięciu kupiłam ją NOWĄ z metkami w malenkim lumpiku w lublinie ( ) koszt... śmieszne 30 zł

i zaraz wchodzę na fleq i kupuje moje boskie buty bo mam kase teraz na nie
to jeszcze zdradz który to lumpik

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:17   #525
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Dajemy dzisiaj obrączki do grawerunku i jednak postanowiliśmy, że będzie tylko data i imię. Na mojej niewiele się zmieści, a chciałabym, by to co tam się znajdzie było czytelne.

Jeszcze mam pytanko odnośnie wina, zamówiliśmy tak:
- 6 butelek białego półsłodkiego (0,7l)
- 6 butelek białego półwytrawnego (0,7l)
- 12 butelek czerwonego półwytrawnego (1l)
- 12 butelek czerwonego półsłodkiego (6x0,7l i 6x1l)
Czy przy 100 osobach te 36 butelek starczy i czy białego wina nie jest za mało??? Wiem, że to zależy od osób zaproszonych, ale tak na oko nie wydaje Wam się to za mało???

Oprócz tego będa jeszcze ok 4 butelki Martini i inne alkohole, ale już sama nie wiem
Ja mysle ze wystraczy spokojnie, chyba ze wiesz, ze gosscie np pioja tlyko wino ialte to wtedy bym sie zastanowila, ale na moje "oko" wystraczajaco, jezeli jeszcze bedziesz miec inne kolorowe alkohole.

Cytat:
E87 no to Tobie też stoooo latek i spełnienia wszyyystkich marzeń

Kupiłam sukienkę na poprawiny ! ! !

taka jak wałączniku kolor śliwka jest cuuudowna za jakies 2-3 godizny sesja na mnie
Sliczna bardzo ladnie w niej wygladasz
Cytat:
Mam do pytanie. Tak się właśnie rozglądam za bukietami i powiedzcie mi który najlepszy? A może macie jakieś fajne bukieciki w kolorze pomarańczowym? W ogóle jakie z jakich kwiatów radzicie zrobić we wrześniu?
3 tez calkiem fajny Prosze tu link, ktory mi dziewczyny wczesniej poslaly http://www.slubniaczek.pl.tl/%3E%3E-...ogrodniczy.htm

Dziekuje wszystkim za zyczenia
Tusia wszystkiego najlepszego, wymarzonego cudownego slubu i wesela, spelnienia marzen i duzo sukcesow zawodowych
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:20   #526
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
to jeszcze zdradz który to lumpik
przy PKSie a weszłam tylko dlko dlatego że czekałam na autobus koło niego i tak z ciekawości zaszłam

Stary 2012-03-20, 13:22   #527
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
I to chyba jest najlepsze rozwiązanie w razie co to dokupić, bo nie wiem czy wiecie ale wódka jak długo stoi to się psuje i zależy kiedy te chrzciny by miały być czy zaraz po ślubie czy za jakieś 3 lata
No najlepiej jakby były najpóźniej rok po ślubie. Tż chciałby najlepiej już teraz, natychmiast. Ja też bym chciała ale nie widzi mi się dwa dni wesela w ciąży ( i to jeszcze wysokiej) to po pierwsze, a po drugie mamy zaplanowaną podróż poślubną i jakbym była w ciąży to raczej by to nie wypaliło bo bałabym się, że coś się stanie. A wiem, że jak nie pojedziemy teraz to już raczej w najbliższym czasie sie nie wybierzemy bo dzieci, budowa domu...

Cytat:

ale kiecka jest cuudna

Bardzo ładna uwielbiam taki kolor i cena marzenie....

Cytat:
Nam odmówiło już 30 gości (z obu stron) jak dobrze pójdzie, to na weselu zarem z dzieciakami będzie tylko 100 osób...(A samych dzieci poniżej 16 r.ż. będzie 11)
Jak czytam ile wam osób podmawiało to zaczyna się bać. Moja kucharka jak do niej dzwoniłam to zapytała mnie ile osób ja jej mówię, że na liście 206, a ona na to to zostanie jakieś 160. Babka od lat chodzi po weselach wiec pewnie ma racje.

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Świetna

To już trzeba zamawiać te kwiaty w kwiaciarni? Myślałam, że pójdę z 2 miesiące przed
Ja mam bukiet u dekoratorki sali w promocji za 100zł jaki tylko będę chciała ( tak mi powiedziała ) Ale z tego co się pytałam w kwiaciarniach to nawet tydzień wcześniej wystarczy przyjść i zamówić. Jedna babka mi powiedziała, że wcześniej nie przyjmuje bo się boi, że zapomni albo coś...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:33   #528
tenebrosa
Wtajemniczenie

Gosza, wal śmiało Czekamy! Ja pewnie będę robić to samo jak mi zostanie 3 tygodnie.

Dziewczynom, które mają dzisiaj swoje święto składam jak najlepsze życzenia - udanych ślubów, mało stresu i jeszcze mniej kłótni z TŻtami oraz spełnienia tego, czego same sobie dzisiaj życzycie!

Spotkania z usługodawcami: nasz wodzirej prosił, żebyśmy umówili się z nim nie wcześniej niż 2 tygodnie przed ślubem (tak żeby miał co najwyżej tylko jedno wesele przed naszym) i tak też zrobimy. Z pozostałymi usługodawcami również spotkamy się w przedostatnim tygodniu przed ślubem, tak żeby w te ostatnie dni już nie jeździć.

Kiciu, gratuluję zakup sukni i trochę zazdroszczę, że już masz outfit na drugi dzień Ale tak pozytywnie

Wino: my na 150 zakładanych osób kupimy chyba z 25 butelek białego, 25 różowego i ok. 10 czerwonego wina. Z moich obserwacji wynika, że więcej idzie tych lżejszych win aniżeli czerwonego. Poza tym będzie jeszcze drink bar i może jakieś dodatkowe wina do serów.
Stary 2012-03-20, 13:43   #529
paulinak18
Raczkowanie

Cytat:

3 tez calkiem fajny Prosze tu link, ktory mi dziewczyny wczesniej poslaly http://www.slubniaczek.pl.tl/%3E%3E-...ogrodniczy.htm
Dziękuję
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 13:43   #530
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
muszę się wyżalić.
Zapragnęłam mieć sweterek do sukni slubnej. Jakiś czas temu znalazłam Panią, która z chęcią chciała wykonać takie zamówienie. Oczywiście zwlekałam z kupnem włóczki ponieważ nie miałam jak do tej Pani dojechać oraz zimą w mrozy nie chciało mi się do niej wybierać. No i w końcu zebrałam się wyszukałam włóczkę pasującą odcieniem do sukni i napisałam do tej Pani... i mi odpisała, że miała operację i nie bardzo może się teraz podjąć wykonania sweterka...
i zostałam na lodzie. Szukam kogoś innego, ale bez skutku... i tutaj moja prośba do dziewczyn z okolic Krakowa. Czy znacie kogoś kto dzierga na drutach i podjałby się zrobić sweterek na 5 maja?

O kurde, kiepska sprawa. Niestety żadnych namiarów nie mam.

Kicia w szoku jestem, takie cuda w lumpie!

Dzięki dziewczyny
To wklejam to co mam, to co muszę załatwić i takie tam.
·

Mamy już:
· Godzina Mszy Św. 12.30
Kościół pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła
(protokół spisany, dokumenty dostarczone)
· Oprawa muzyczna ślubu: zespół ULTIMA Racibórz
· Sala: Dom weselny REGE w Bieńkowicach
· Zespół: Sami Swoi 2
· Fotograf: Jarosław Gnot nowyfotoart.pl
· Kwiaciarnia: pani Małgosia Krzykała Tworków
(zamówiony bukiet, butonierka, kwiaty na ołtarz, dekoracja samochodu)
· Samochód do ślubu: mercedes sec
· Kierowca: Mateusz
· Kucharka do keksów: ciocia
· Rozwieziony kołacz weselny
· Nauki przedmałżeńskie i poradnia: parafia WNMP Racibórz
· Zaproszenia wg własnego projektu- wszystkie rozdane
· Obrączki- Tik Tak Racibórz
· Garnitur dla Romka
· Buty dla Romka
· Zamówiona suknia ślubna
· Buty dla Gosi
· Bielizna Gosi (majtki +bh)
· I spowiedź przedślubna
· Wódka: Żubrówka Biała
· Zamówione wino
· Zamówiony fryzjer + make up
· Bus do rozwozu gości po weselu ( Opolony Racibórz)
· Świeczki
· Książeczki Droga Do Nieba
· Karteczki do kołaczy
· Koszula i krawat dla Romka x 2 na wesele i poprawiny
· Bielizna dla Romka (bokserki, skarpetki, )
· Spinki do mankietów (zamówione, mają przyjść lada dzień)
· Pończochy x 2

Do załatwienia w marcu:
· Organista
· Paznokcie
· Solarium
· Dermatolog
· Kosmetyczka
· Fryzura i make up próbny
· Bus do rozwozu gości (niby załatwiony, ale osobiście muszę potwierdzić)
· Kierowcy do rozwozu gości po weselu (podobno koledzy TŻta, ale chcę mieć pewność na 100%)
· Grawer na obrączki (idziemy dzisiaj)
· Spotkanie z usługodawcami (sala, zespoły, fotograf)

Do zakupienia:
· Biżuteria (kolczyki, naszyjnik, bransoletka)
· Torebka
· Sukienka na poprawiny
· Podziękowania dla rodziców
· Skompletować koszyczki do toalety dla gości
(ibuprom, stoperan, gumy do żucia, nitka z igłą, chusteczki hig, podpaski/tampony, chusteczki do demakijażu, chusteczki nawilżające, ew. rajstopy, lakier bezbarwny, mgiełka do ciała -> do męskiego to samo tylko bez podpasek/tamponów itp.)
· Przypory do kącika dla dzieci
(bloki rysunkowe, bloki kolorowe, kolorowanki, kredki, nożyczki, wycinanki, kleje, mazaki, naklejki slubne)
Przybory do kuferków dla świadkowej i do pokoju hotelowego
· Kolorowe alkohole: whisky, rum, wermut, likiery, koniak

Robótki ręczne:
· Winietki
· Menu (? chyba jednak zrezygnuję, bo menu będziemy ustalać na parę dni przed weselem)
· Karteczki do paczek (podziękowań/ gościńców)
· Wonioczki

To by było tyle na dzień dzisiejszy, sporo mi tego jeszcze zostało, ale na bieżąco ogarniamy. Jeśli zauważyłyście, że nie ma czegoś, co powinno być to piszcie proszę. wszystkie wskazówki mile widziane!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-03-20 o 13:45
Stary 2012-03-20, 13:48   #531
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję
Nie ma za co
Gosza jestem pod wrazeniem listy spraw

A ja mykam przygotowywac zaraz jedzonko na imprezke urodzinowa a za oknem taka piekna pogoda... wspaniale urodzinki
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 13:50   #532
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Kicia w szoku jestem, takie cuda w lumpie!
a no to dzięki m.in. nenie zainspirowana jej cudeńkami zrobiłam wycieczkę

Stary 2012-03-20, 13:53   #533
malwus20
Wtajemniczenie

Hejka
Byłam dziś w Zamościu i ostatecznie podjęłam decyzje że szyje sukienkę na poprawiny taka jak tu wam pokazywałam, materiał już dałam, przymiarka w następną środę Chodziłam też za stanikiem i byłam w Revii (nowym centrum handlowym) i oczywiście był jeden jedyny stanik na 4 sklepy z bielizna w rozmiarze 65 pod biustem ale z miseczke E która była ciut za duża i w kolorze wanilii

Przymiarkę sukni już ostatnią mam we wtorek natępny a ja jestem bez bielizny. Nie wiem już co mam robić

Dowiedziałam się też od znajomego o tym że niektórzy moi goście sie za coś na mnie fochają i czuje że przez to wymyślają głupie wymówki żeby sie na slubie nie pojawić. Sądzę że mówią że przyjdą a przyjdzie co do czego i się w ogóle nie pojawią.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-20, 13:55   #534
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
To wklejam to co mam, to co muszę załatwić i takie tam.
Jeszcze sporo tego macie, ale teraz to juz takie male sprawy. To co najwazniejsze juz jest Ekscytuje sie tym, jakbym ja za 3 tygodnie miala do slubu isc
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:07   #535
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Hejka
Byłam dziś w Zamościu i ostatecznie podjęłam decyzje że szyje sukienkę na poprawiny taka jak tu wam pokazywałam, materiał już dałam, przymiarka w następną środę Chodziłam też za stanikiem i byłam w Revii (nowym centrum handlowym) i oczywiście był jeden jedyny stanik na 4 sklepy z bielizna w rozmiarze 65 pod biustem ale z miseczke E która była ciut za duża i w kolorze wanilii

Przymiarkę sukni już ostatnią mam we wtorek natępny a ja jestem bez bielizny. Nie wiem już co mam robić

Dowiedziałam się też od znajomego o tym że niektórzy moi goście sie za coś na mnie fochają i czuje że przez to wymyślają głupie wymówki żeby sie na slubie nie pojawić. Sądzę że mówią że przyjdą a przyjdzie co do czego i się w ogóle nie pojawią.
No chyba żartujesz? Zamiast rozwiązać sprawę i jeśli naprawdę mają jakiś do Ciebie żal, to nie moga tego wcześniej załatwić? Nieładnie, nieładnie....

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Hejka

Jak dobrze pamiętam, to jesteś z Chełma lub okolic??
Stary 2012-03-20, 14:07   #536
justyna_g4
Zakorzenienie

A mnie tata tak wkurzył przed chwilą, że mam ochotę wyjść i nie wracać. Obiecał nam działkę na budowę domu. Ta działka to spadek po jego rodzicach. Jest jeszcze nie przeprowadzona z jego brata na niego. Obiecał mi jak z nim rozmawiałam, że zacznie to załatwiać. Pytałam mamę czy coś mówił jak tam byli,a mama, że nie. Dzisiaj się go pytam co zamierza, a on zaczął kręcić nosem, że żeby to załatwić to tyle pieniędzy trzeba, że teraz to wesele ble ble ble. Cały czas chodzi o to, że jego drugi brat też ma tam działkę i chce, żeby to przepisać za jednym zamachem, a cały czas beczy, że nie ma kasy i najbardziej by mu pasowało, że moi rodzice mu to zafundowali. Normalnie beczeć mi się chce, mieliśmy zacząć załatwiać zgody po ślubie,a tu coś czuję, że będziemy musieli szukać innej działki coś tak czuję.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-20, 14:08   #537
baskaeta
Zadomowienie

dziewczyny chciałam sie zapisać na próbny do kosmetyczki pytam czy jest termin wolny mówi mi pani ze dopiero na 21.04 to sie pytam czy maja wolny termin na 09.06 a pani mi na to ze maja 5 dni wolnego i Boze Ciało w czwartek i ze oni nie parcuja wtedy!

Matko a jak nie znajde kosmetyczki bo wszytskie maja wolne tego dnia pomocy!!!!!

Stary 2012-03-20, 14:15   #538
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Gosza jestem pod wrazeniem listy spraw
Mnie ona przeraża Ale im bliżej Waszych ślubów tym większe będą Wasze listy

Cytat:

Jak ja nie lubię takich osób
Na mnie się parę osób gfocha, że ich na wesele nie zaprosiłam, więc na ślub tez nie przyjdą. A ja sie zastanawiam, czy jak kogos widuję raz na miesiąc przy piwko, to znaczy, że muszę go na wesele zapraszać. Fakt jesteśmy dobrymi znajomymi, ale nie az takimi by sobie w życie z butami włazić

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Jeszcze sporo tego macie, ale teraz to juz takie male sprawy. To co najwazniejsze juz jest Ekscytuje sie tym, jakbym ja za 3 tygodnie miala do slubu isc
No dużo tego. dzisiaj jedziemy z obrączkami, ja pewnie ostatecznie kupię biżu, zakupimy już przybory do malowania dla dzieci oraz co nieco do niezbędników naszych. Do fotografa w tym tyg trzeba zajść, w piątek mam próbna fryzurę, do zespołu musimy zadzwonić... niby nic a jednak wiele.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Zmykam! Na zakupy i egzamin na brązowa odznakę z tańca towarzyskiego Oczywiście proszę o kciuki, by nam poszło jak najlepiej

See Ya!

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2012-03-20, 14:20   #539
baskaeta
Zadomowienie

ufff zapisałam sie do fryzjera i makijazystkiw jednym miejscu w sensie budynku heh i pracuja 09.06 ale do dziewczyn z 09.06 orientujcie się juz
Stary 2012-03-20, 14:21   #540
(kicia)
Zakorzenienie

Gosza

Malwus współczuję takich sytuacji fałszywi znajomi są najgorsi przy tobie są ok a za plecami obgadują

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości