|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
Bry
![]() ![]() Kasia_kuku: nie mam słów, wszystko już dziewczyny napisały... Przykro mi, że tak się sprawy układają/nie układają. ![]() kilianna: Ja powiedziałam swoim koleżanką, że jeśli któraś przyjdzie na biało to wyjdzie szybciej, niż się tego spodziewa i się domyśliły dlaczego, a ja je tylko utwierdziłam w przekonaniu: albo kogoś wyproszę, albo obleję czerwonym winem, albo TŻ kogoś obleje, albo moja mamusia wywali. Kilka zacnych scenariuszy, ale na moim weselu to ja będę gwiazdą ![]() ![]() Nena: : Twój TŻ wygląda super, trampki idealnie pasują do całej wizji i podkreślają poczucie stylu - brawo ![]() ![]() Fryzura: szlag mnie trafił dzisiaj, bo nie znalazłam nic, co by mnie usatysfakcjonowało... ![]() Podróż poślubna: złamałam się trochę, bo ja jestem osobą, która wszystko planuje i organizuje, nie lubię ani spontaniczności, ani niespodzianek, a dziś z TŻem zgodnie doszliśmy do porozumienia w kwestii podróży i z braku kasy czekamy na lasty, oby tylko udało się znaleźć Turcję w dogodnej cenie i terminie... ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012
Cytat:
ja pier**dziele bede juz miala cala piers pocieta ![]() no trafi mnie ![]() ladystar- piekna bizuteria ![]() ![]() a u d r e y- brawo za godzine i za 90% ustalenia formy slubu ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- kilianna- ja nie wiem po co Ty z nia wogole gadasz i sluchasz jej glupiego gadania... I wogole to sie dziwie ze i twoi rodzice nie poskarza sie Twoim tesciom ze ona jest nienormalna i zeby przystopowali ja troche... smutne ze bedziesz musiala ten swoj najpiękniejszy dzien spedzic z takim kims... na jednej sali ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- kindzia- z ta kasa to serio przegiecie totalne zby w sumie placic za calosc 1000 zl nie mowiec juz o organiście i innych takich... ![]() no ale i tak gratuluje spisania protokolu! :brawo: ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- aaa i nena super Twoj TZ wyglada! Wprawdzie trampki mi sie podobaja na Twoim Tz ale u swojego ich sobie nie wyobrazam ![]() Ale o to wlasnie chodzi! jesli Twoj Tz ma taki styl to jak najbardziej niech tak bedzie! Ale za to garnitur koszula i krawat ![]() ![]() ![]() i bylam dzisiaj na lumpach- bylo kilka bialych sweterkow ale takie przyniszczone byly wiec nie widzialam sensu ich zakupic... Moze trafie kiedys na cos lepszego ![]()
![]() |
#993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli natomiast jest inaczej to masz sie z czego pośmiać, tzn z tego jaki fatalny gust ma bratowa Twojego Tż ![]() Dowiedziałąm się dziś że kolejny tydzień mam zapracowany że ho ho.. ![]() Tz umówił nas na poniedziałek z kamerzystą, we środę z zespołem, we wtorek mam przymiarkę sukni ślubnej a we środe z rana i we czwartek po południu sukienki na poprawiny. Jeszcze tylko foto został i pewnie wyjdzie w piątek.
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
ołłł yeah
![]() ![]()
#995 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Kasia bardzo dobrą radę ci dziewczyny dały ![]() ![]() ![]() I mam jeszcze pytanie do was: Jakie wymiary mają wasze księgi gości? Zamówiłam album, z którego będę robić 35x35 i jakieś mi się to strasznie duże wydaje.
#996 |
Zadomowienie
|
Hey
Byliśmy wczoraj na spisaniu protokołu. Siedzieliśmy godzinę bo się z księdzem rozgadaliśmy. U nas poszło bezproblemowo. Ksiądz jest tak wyluzowany, że jak będzie tak w dniu ślubu to będzie dobrze ![]() Pytaliśmy się o opłaty i powiedział, że ile chcemy, to dajmy, na organistę zawsze się daje 50 zł, reszta wg uznania. Powiedział jak inni dawali, zakres był szeroki od 100 zł do 450. I my daliśmy te 450 zł plus 50 dla organisty. Już tyle myśleliśmy żeby dać to daliśmy. Może i dużo, ale przy księdzu już nie wypadało odejmować z tego jakiejś kasy. Reszta do obgadania powiedział, że w maju. Najlepiej też mu dać wszystkie ważne uwagi do ceremonii ślubnej na kartce napisane, żeby nie zapomniał. Chcieliśmy w ogóle tego księdza mieć na naszym ślubie i okazało się, że tego samego dnia udziela ślubu kuzynowi 40 km od nas, ale o 12:00, a my mamy o 15:00 więc obiecał, że zdąży wrócić do nas, udzieli nam ślubu i potem pojedzie z powrotem na imprezę weselną kuzyna do białego rana ![]() W nasz dzień jest tylko jeden ślub przed nami o 13:30. Potem po nas już są tylko wieczorne msze. Więc muszę się skontaktować z tą dziewczyną z 13:30 w sprawie obgadania dekoracji kościoła. Zaszaleć nie możemy, bo jest nas tylko dwie pary. Ciekawe czy będzie ugodowa.
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
no co mam Wam powiedzieć odnośnie kasy
![]() ![]() my już nic nie dajemy organistce ani kościelnemu jakby to ująć wszystko już jest w pakiecie, drażni mnie jedynie to, że musimy jeszcze na jakieś spotkania chodzić nena TŻ wygląda świetnie ![]() jutro ciąg dalszy rozdania ostatnich zaproszeń ![]() mam prośbę do dziewczyn, które już obmyśliły co i jak z ceremonią w kościele by się podzieliły swoimi planami ![]()
#998 |
Zakorzenienie
|
Jakie wybieracie czytania, psalm, pieśń do Ducha Św?
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;33068149] białe garnitury kojarzą mi się z alfonsami ![]() Ty to masz skojarzenia ![]() ![]() Ślub za 30 dni, dopiero z początkiem tego roku (a więc 4 miesiące przed) otworzyły mi się oczy, że to już tuż tuż i czas leci jak pogłupiały Edytowane przez niusia_87 Czas edycji: 2012-03-22 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
A zaproszenia na sam ślub też tak wcześnie sie powinno rozdawać?
Czy wystarczy na przykład tak z miesiąc wczesniej tylko? |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
hej laski
![]() wpadłam się tylko przywitać, bo zaraz muszę zbierać manatki i leciec do pracy.... a dziś czeka mnie dłuugaśny maraton i dopiero po 18 będę w domu. jak starczy mi sił to chcę się potem jeszcze wybrać na aerobik ![]() miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym Mszę będzie uświetniał kwartet na spółkę z organistą i zagra też podczas życzeń pod kościołem. Utwory jeszcze nie wybrane, ale podzielę się jak już coś ustalimy. Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry i miłego dnia! ![]()
![]() |
#1003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie mogłam dodzwonić się do kancelarii żeby podpytać się czy przepisali naszą datę i godzinę ślubu do tegorocznego kalendarza i teściowa ma się dziś przejść tam. Muszę mieć pewność zanim zamówię zaproszenia ![]()
![]() |
#1004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz sobie sprawdzę psalm 148 ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Wpisałam sobie w google "psalm na ślub" i na jednej stronie Drodzy Narzeczeni. Przedstawiam Wam treści czytań ze Starego Testamentu. Są to czytania do wyboru. Każdemu z czytań przypisany jest psalm responsoryjny. W niektórych parafiach ksiądz pozwala Młodym wybrać czytania. W innych tradycją jest, żeby to e,Pan Młody odczytał to czytani a Pani Młoda śpiewa psalm responsoryjny, lub ktoś z rodziny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa otuchy odnośnie nienormalnej bratowej
![]() Cytat:
![]() co do bratowej, ja z nią nie rozmawiam w ogóle ![]() Co do rodziców, to moi nie znają jeszcze teściow ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PS. Nam na naukach ksiądz powidział, że to bardzo miłe jeśli młodzi przychodzą z listą czytań które chcą, znaczy to że podchodzą świadomie do ślubu, a nie jest im obojętne co będzie czytane.
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-03-22 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1009 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
![]() Witam się i pytam, kot ukradł słońce ;> Hę? W ogóle miałam dzisiaj rano wrażenie, że jest piątek i tak mnie dopiero w pracy naszło, że dopiero czwartek. Masakrator, jak mi się dni ostatnio plączą ![]() Kiliana, ta Twoja bratówka to jakieś nieporozumienie jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Właśnie wróciłam z izby przyjęć bo znowu miałam atak i od chirurga. Zalecenia? Minimum jedno piwo dziennie spacery po schodach i gorące kompiele i tyle na dzień dzisiejszy. Dziś miałam dwie towarzyszki niedoli obie z kamicą. Jedna mówi że wolala by trzecie dziecko rodzic niż przechodzić przez to. Także wiecie mi poród nie straszny już
#1012 | |||
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie, ja bym chciała juz piatek, po zwolnieniu nie moge się odrobić z pracą i wieczorem dosłownie padam, a rano budzik mnie strasznie drażni i wstaję nieprzytomna. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | ||
Zakorzenienie
|
czołgiem
Cytat:
![]() Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kicia piwo to najlepsza recepta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
No i jak ja mam schudnąć pijąc piwo codziennie
![]()
#1017 |
Zakorzenienie
|
Zapomnialam Wam wczoraj opowiedziec, mamy na 100% kamerzyste
![]() ![]() ![]() ![]() Wiec chyba z tych dlugoterminowych rzeczy mamy wszystko ![]() ![]() Audrey bedziesz miala welon do sukni? Jesli tak to jaki? Bo nie wiem czy pamietasz, ja chcialam ten dlugi, ale odkad zmienila sie koncepcja dot. trenu ![]() ![]() ![]() Dobrze ze nie kupilam tego dlugiego wczesniej, choc juz prawie go klikalam ![]() Jeszcze jedno - bylam wczoraj w salonie sukien slubnych josephine, to byl chyba jeden salon w Krk, w ktorym nie bylam przed wybraniem sukni, na stronie znalazlam ok. 3 sukienek ktore chcialam przymierzyc i czulam wewnetrzny niedosyt ze tam nigdy nie poszlam no i przedwczoraj przejezdzalam ulica na ktorej ten salon sie znajduje, akurat bylo wolne miejsce parkingowe pod samym salonem ![]() ![]() ![]() ![]()
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2012-03-22 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to gdzie się podziewa ziomalka ma Margida? Ukradli ją? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.