|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII
No słoneczko już trochę przygrzewa, ja bym nie ryzykowała.
|
#632 |
|
Przyczajenie
|
Trzy tygodnie intensywnej pielęgnacji i zauważyłam coś ciekawego (z czego bardzo się cieszę
) - gdy spinam włosy i jeszcze wkładam opaskę (odrastająca grzywka...), nagle do góry wyskakują mi 4cm - owe bejbiki ![]() Miałam już obciąć zniszczone końce, ale udało mi się je zregenerować Genialny patent - w jeszcze wilgotne końcówki wetrzeć minimalną ilość oleju kokosowego, a potem jedwabiu (mam Mariona). Końcówki jak nowe! I całe włosy przez to cudownie wyglądają ![]() Ktoś pytał co przeciw promieniom UV. Z tego, co wiem, Jantar można stosować na włosy ochronnie w lecie. |
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
o cholerka
|
|
#634 |
|
Raczkowanie
|
Cześć.
![]() Ja również walczę ze swoimi włosami i marzę o ich szybkim poroście. :P W chwili obecnej jest to ok.47 cm. Mój cel to 60 Dwa razy ciut , ciut podciąć , wspomagać i patrzeć jak pięknie rosną. Narazie jestem w trakcie próbowania Jantarowej wcierki. Mam nadzieję, że da efekty.... |
|
|
|
#635 |
|
Raczkowanie
|
Od ok 3 tygodni stosuje raz w tygodniu wax, codziennie seboradin przeciw wypadaniu włosów i lotion z żeń szeniem, 3 razy w tygodniu maska seboradin przeciw wypadaniu włosów, 3 razy w tygodniu olejek alma z tym że olejek i maske zaczełam od tego tygodnia stosować a do tego vitapil codziennie, płucze włosy w rumianku i soku z połówki cytryny bo chce naturalnie rozjaśnic włosy.
Zauważyłamże włosy troszke podrosły ale minimalnie, jutro zmierze odrost choć nie jestem nastawiana na szybkie rezultaty stosowania kuracji. Są bardzo jedwabiste w dotyku i lekkie a do tego lsnia jak nigdy dotąd. Zobacze jak spisze sie amla na dłuzsza mete bo czytałam o niej same pozytywne opinie. Do osób które stosowały seboradin czy tez uzywacie codziennie lotion i szampon? Po jakim czasie zauwazyłyzscie efekty ? Który seboradin jest najlepszy na porost ?
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję z tym, że w maju zamierzam zrwzygnować z wcierania Jantaru i pozostać przy piciu samych drożdży i brać CP. Chcę zobaczyć czy Jantar ma rzeczywiście jakiś wpływ na moje włosy więc szukam jakiegoś sprayu, szamponu odżywki ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Dziewczyny, czy to możliwe żeby jedwab z biosilk'u wysuszał włosy ? Bo szukam czegoś co może mi końcówki wysuszać i tylko to mi przychodzi do głowy... Stosuję go dość długo baaaaardzo długo. Spotkała się któraś z Was z tym ? |
|
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma denata w składzie- może wysuszać.. |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie może wysuszać. Polecam jedwab CHI.
|
|
|
|
#639 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
nie płacz, odrosną ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- To zmieniaj! |
|
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- No to już mam odpowiedź co mi wysusz włosy pomimo mojego dbania o nie... Myślałam, że robię im dobrze jedwabiem a tu d**a... zakupię w takim razie CHI albo wax a+e
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Na końcówki polecam serum Biovax A+E albo Marion z olejkiem arganowym
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#642 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#643 |
|
Przyczajenie
|
Tak, tak, Biosilk ma denat i wysusza!!!
Naczytałam się trochę, jak szukałam ostatnio "zabezpieczacza" na końcówki. Na moją kieszeń był akurat Marion i uważam, że bardzo dobrze wybrałam Biowaxa jest ciutek droższy.Kiedyś (dawne dzieje) stosowałam Biosilka na całe włosy. Na początku efekt był niesamowity. A po miesiącu zastanawiałam się, co tak zaszkodziło włosom... Oczywiście nie doszłam do tego, że to jedwab, ale jakoś tak się złożyło, że go odstawiłam. Ale włosów długo nie udawało mi się zregenerować (ciężko zregenerować silikonami włosy, które są już nimi oblepione ).Głupi człowiek był, oj głupi... |
|
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam biowaxa ten taki czerwony czy bordowy i był na prawdę dobry. 1 problem nie wiem co, 2 problem przed wypłata jestem, 3 problem mam ochotę na delikatne pasemka ale boję się że wyjdzie kupa bo mam mocno czarne włosy tak od górnej części ucha w dół
|
|
|
#646 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Swoją drogą patrzyłam na skład i jest naprawdę dobry. A kosztuje "aż" ok.4zł
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Zakupiłam serum A+E
nałożę je na końcówki a na noc standardowo olej Przed akcją ,,zmiana koloru" zaczynam akcję ,,ratowanie końcówek" no i oczywiście butelkę Jantaru zakupiłam - nie mogłam przejść obojętnie ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale tak po pierwszej nocy? ciekawa jestem strasznie. |
|
|
|
|
#650 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
a coś czytałam że była (jest?) promocja na niego bo że niby cena na dowidzenia czy coś. Sama się zastanawiam
o ile jeszcze jest.Dla zainteresowanych analiz eliksiru GP ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2723 brak promotora to znaczy alko? Jantar czy Saponics tez nie mają i co ![]() chyba że są jakieś inne promotory? teraz jestem jej jeszcze bardziej ciekawa a zacznę dopiero na początku kwietnia.
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
o ile gdziekolwiek ją dostaniesz
![]() w Krakowie chyba wymiotło ją ze wszystkich Rossmannów Cytat:
A po eliksirze GP mam fajniejsze włosy niż po Jantarze
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle Rossmann ma je w swojej ofercie? Wydaje mi się, że nie.
Nie wiem czy przetłuszcza, bo ja myję włosy codziennie ![]() Ale jak użyłam jako mgiełkę to miałam piękne włosy. Jako wcierka też się spisywał lepiej niż Jantar, ale ja wcieram na noc i rano myję łebek |
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za Jantarem też nie przepadam, więcej nie kupię. Wolę choćby Saponics Cytat:
ja mam naturalny blond, ale nie jakiś bardzo jasny a a chciałabym rozjaśnić Cytat:
|
|||
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
są inne produkty, ale eliksirów nie ma
![]() a ktoś pisał że było wolne miejsce i że może na nie. No ale ja nie widzialam
|
|
|
|
#660 |
|
jesterhead
|
A gdzie można te eliksiry dostać? Pytałam dziś w aptece, ale nie mieli
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

) - gdy spinam włosy i jeszcze wkładam opaskę (odrastająca grzywka...), nagle do góry wyskakują mi 4cm - owe bejbiki 
Genialny patent - w jeszcze wilgotne końcówki wetrzeć minimalną ilość oleju kokosowego, a potem jedwabiu (mam Mariona). Końcówki jak nowe! I całe włosy przez to cudownie wyglądają 

więc szukam jakiegoś sprayu, szamponu odżywki 

nie mów o zmianach bo ja mam prze okrutną potrzebę zmian