|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdrośnice cz. 53 :-)
Hahahaha Aleks jesteś od dzisiaj moim mistrzem
najbardziej mnie rozwaliła fryzura w lustrze ![]() Moim zdaniem pasuje wszystko ![]() Motyl a może podciąć końcówki i zrobić jakąś regenerację włosów? nie wiem jak to działa, ale ponoć jest masa zabiegów, które "naprawiają" włosy. Może to coś da?
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
jakie to sa rozdwojone koncówki?:P bo ja sie zawsze zastanawiam jak to wyglada i dlaczego to takie złe
wiem jestem emodziurą:P---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- stygm gdzie moj przepis? :P:P
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Ano ma się ten talent do grafiki komputerowej
|
|
|
|
#2704 |
|
Polka Ogarniaczka
|
oki ^^ aleks
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
nie pasuje mi ten odcien wstazki a moze jednak zapodasz wstazke w pastelowym rozu, byloby do bucikow
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Narzut zrobil finalne zdjecia babeczek i waham sie nad pudrowym rozem, indygo albo takim bezem (tlem byl papier pakowy) ten indygo taki vinatge sie wydaje
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Karola to masz:
Sernik z brzoskwiniami: Ciasto: - 3 szkl mąki - 1 kostka margaryny bielskiej - 3/4szkl cukru pudru To posiekać wszystko razem nożem i dodać: - 4 żółtka - 2 łyżeczki z małym czubkiem proszku do pieczenia - cukier waniliowy - 1 łyżkę octu Wszystko wymieszać i zagnieść ciasto. 1/3 oddzielić i dzieląc na małe kawałki włożyć do zamrażarki; 2/3 rozwałkować i położyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę 36x21x7cm Ser: - 70-80 dag białego półtłustego (średnio wilgotnego) - 6 żółtek - 1 szkl cukru pudru - 1/2 kostki masła Żółtka, cukier, masło- zmiksować. Ser dwukrotnie zmielić i dodać zmiksowane składniki; wszystko razem dalej miksować i stopniowo dodawać: - 2 małe łyżki kaszy manny - 1 budyń waniliowy (na 0,5l mleka) - 1 płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Z 6 białek ubić pianę, dodać do sera i LEKKO wymieszać drewnianą łyżką. Można dodać skórkę pomarańczową albo suszone morele. Na ciasto wyłożyć ser, na niego brzoskwinie (ćwiartki albo ósemki). - 4 białka, które zostały ubić na sztywną pianę i dodać: - 3/4 szkl cukru pudru i dalej ubijając dodać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Ubitą pianę wyłożyć na brzoskwinie, a następnie utrzeć zamrożone ciasto (na dużych oczkach tarki). Piec ok. 1 h w temp. ok 200 stopni. Upieczony sernik poznajemy po tym, że środek jest lekko wypukły, ewentualnie płaski, a powierzchnia ma złoty kolor. Żeby sernik nie opadł podczas stygnięcia, w połowie pieczenia, ostrym nożem należy oddzielić ciasto od blachy. Smacznego!
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Spadam do pracy
Łisz mi lak!!! |
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa http://www.kali-modelina.blogspot.co...10/lizaki.html
Stary wpis, ale może jednak
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
kawa indygo
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie biale kwiatki to mdlo bedzie a moze fioletowa eustoma ?? i rozowa kokarda wtedy ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
już sobie przepisałam
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
aj łisz ju!
Cytat:
hm, chyba białe kwiaty nie bardzo... ja nie wiem Kawa, bier indygo |
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
a ser moze byc taki z wiadra zamiast mielic ten zwykly? bo ja nie wiem czym to mielic?
nie mam zadnej takiej maszyny do mielenia sera
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
to taki kolor jak ten z okladki w srodku, naprawde fajny
Arra nie pokaze bo Narzut powiedzial ze sama mam sie zdecydowac a nie z "wizażystkami"
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie masz maszynki do mięsa? ja w takiej zawsze mielę.
|
|
#2718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
zwiesiu takie lizaki z modeliny to ja sama moge zrobic
![]() kawa a ta laska co ci babeczke robila nie moze ci tez zrobic lizakow?
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lece na cwiczenia na drazku , znaczy jukari czyli drazek poziomy
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam maszynki do mięsa po co mi jak tż je mielone tylko w spaghetti to kupuje gotowe
![]() ![]() kurde to kupie takie zwykły w kostce biały ser tak? a blenderem mozna? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- kawa to powiedz mu ze dla ciebie opinie publiczna jest bardzo ważna, ja nawet nie wiem jaki to kolor indygo ![]() ![]() dlatego jestem za nim![]() aleks mi sie widzi ta złota wstązka chyba bardziej bedzie odbijac niż różowa tylko nie wiem czy buty beda do niej pasowały
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
kawa to powiedz mu ze dla ciebie opinie publiczna jest bardzo ważna, ja nawet nie wiem jaki to kolor indygo
![]() ![]() dlatego jestem za nim![]() aleks mi sie widzi ta złota wstązka chyba bardziej bedzie odbijac niż różowa tylko nie wiem czy buty beda do niej pasowały
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Karola nie można blenderem bo ciapę zrobisz
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
karo, stygm, ja na naleśniki ser rozgniatam widelcem, bo mi się nie chce mielić
może tak można? aleks, ja myślę, że tobie nie fiolet, ale może taki amarant? choć mi pasuje, by wstążka była w kolorze bukietu (np. jedno i drugie różowe). a ja wymyśliłam, że na święta zrobię muffinki z rabarbarem (jak dostanę) i otocze każdą muffinkę zieloną lub żółtą wstążeczką i tak zaniosę rodzicom i teściom - co myślicie? może być czy olać system i tylko muffiny dać? ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- kawa , jak wrócisz z poziomego drąga to pokazuj! przecież nie złamiesz obietnicy, nie będziesz konsultować tego z wizażystkami, tylko wizażankami, a tego nie obiecywałaś
|
|
|
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
aleks mnie też jakoś nie zgrywa się bukiet ze wstążką.
kawa wrzuć babeczkę z indygo, myślę że to będzie strzał w 10
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
Naj chodzi o to, żeby ser był puszysty, a rozgnieciony widelcem taki nie będzie.
btw. nienawidzę jak ktoś cokolwiek zmienia w przepisie, bo jak nie wyjdzie, albo coś pójdzie nie tak to potem jest "łeeee beznadziejny przepis". Więc skoro pisze, żeby zmielić, to trzeba zmielić O!
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
zwiesiu przeglądam blog tej laski co wrzuciłas z modelinowymi rzeczami i laska za grosz talentu nie ma
![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- to moze sasiedzi beda mieli maszynkę do mielenia mesa chociaz u nas wszyscy mlodzi jak my to po co komu taka maszynka?![]() ![]() wlasnie kawa ja tak jak naj nie jestem wizazystką nie złamiesz zakazu
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
a swoją drogą - zjadłam dziś na obiad kawałek lazanie (niby nie malutki, ale nie pojadłam jakoś specjalnie, zapiję to wodą
) i wiecie co? mój luby robi najlepsze lazanie EWER Olka, rozumiem ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
nigdy nie użyłam (ale teraz mam sporo prosiaka w zamrażarce, to mielone zrobię i zmielę sama mięcho). Zawsze mi pani w sklepie mieliła po zakupie
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Naj ja też zmieniam, jeśli już mam sprawdzony i wiem, że coś mi nie pasuje, albo mam ochotę coś dodać, ale pierwszy raz zawsze robię zgodnie z przepisem
![]() Karola ja np. uważam, że maszynka do mielenia mięsa jest bardzo ważna w domu i kiedyś jak będę miała swój dom tudzież mieszkanie, to mam zamiar zakupić w pierwszej kolejności np. do : -mielenia mięsa na pasztet - mielenia sera do sernika - mielenia maku do makowca
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

najbardziej mnie rozwaliła fryzura w lustrze 

już sobie przepisałam