Skakanka VS tłuszcz :) 2 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-26, 22:29   #4801
cwaniara_
Raczkowanie

Dot.: Skakanka VS tłuszcz :) 2

Hej Podczytując trochę wątek zostałam zachęcona do odkopania skakanki ustawiłam czas 20 min i dawaj zaliczyłam 1301, kuć się kułam parę razy pod koniec szczególnie ale nie dawałam za wygraną i skakałam ciągle dalej nie przejmując się.
cwaniara_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 07:01   #4802
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka :) Pokaż wiadomość
Hehe, jak ja kupiłam hula hop ( taki już cięższy porządny) to właśnie mój TŻ mnie nauczył kręcić Ja sobie myślę...nieee no ! On daje radę a ja nie ?!
ach, ci Tżeci

Cytat:
Napisane przez cwaniara_ Pokaż wiadomość
ustawiłam czas 20 min i dawaj, zaliczyłam 1301

ja wczoraj 600
Stary 2012-03-27, 09:02   #4803
DontForgetMyName
Wtajemniczenie

300 + rozgrzewka 7 min ;( nienawidzę tego choróbska które mnie tak wycieńczyło! sił w ogóle nie mam!

T: 55m
S:900s
R:20m
B:100
Niezliczony romans z Tiff
-2kg

DontForgetMyName jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:19   #4804
agnusek22
Wtajemniczenie

Wczoraj 1600 Ale pogrzeszyłam trochę...

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 09:38   #4805
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Wczoraj 1600

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 17:54   #4806
Kamcix
Raczkowanie

Ja dzisiaj 500 jak na 3 raz, to jestem z siebie zadowolona.

Kamcix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 18:57   #4807
cwaniara_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pstra Pokaż wiadomość

ja wczoraj 600

Co Wy tak codziennie skaczecie? a nie uważacie , że mięśniom trzeba dać odpocząć i uruchomić pracę innych niż te co dopiero były ćwiczone? Ledwo się dziś ruszam nogi jak ze skały takie ciężkie zakwasiory czytałam, że powinno się koniecznie skakać w obuwiu. Na palcach, max 30 min , nisko ok 10 cm nad ziemia no i i rozciąganie przed i po bedę skakać co drugi dzień

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 19:08   #4808
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cwaniara, bardzo dobre założenia ja mam nadzieję, że jutro będzie na tyle ciepło, że poskaczę na dworze
Stary 2012-03-27, 19:10   #4809
Kamcix
Raczkowanie

Cytat:
czytałam, że powinno się koniecznie skakać w obuwiu. Na palcach, max 30 min , nisko ok 10 cm nad ziemia no i i rozciąganie przed i po bedę skakać co drugi dzień
Ja też mam zamiar co dwa dni skakać.

U mnie szczerze mówiąc to z tym rozciąganiem i obuwiem słabo było jak na razie :P

Kamcix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 19:51   #4810
cwaniara_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kamcix Pokaż wiadomość
Ja też mam zamiar co dwa dni skakać.

U mnie szczerze mówiąc to z tym rozciąganiem i obuwiem słabo było jak na razie :P

Obuwie naprawdę jest konieczne, nie boli Was na drugi dzień śródstopie? to też źle działa na stawy. Łatwo o kontuzje skręcenie kostki itp. to że w domu to nie znaczy, że obuwie nie obowiązuje Ja wszystkie ćwiczenia wykonuje w obuwiu mimo, że są to np ćw. na leżąco na podłodze.
Te które pisały, że nie mogą skakać bo sąsiedzi to zapraszam na dwór przed dom/ blok i nie wstydzimy się gapiących sąsiadów/ludzi , ładnie się uśmiechamy i jedziemy dalej wieczorkiem jedni wychodzą biegać drudzy wychodzą skakać I rozciągamy się! jak chcemy mieć smukłe łydki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Mity i stereotypy fitnessowe pkt.4 napisane przez Wyraka)

4)„Im wiecej cwicze, tym lepiej” – niektore osoby wpdaja w taka pulapke, wykonujac w nieskonczonosc bezsensowne cwiczenia, np. machajac setki brzuszkow, robiac sobie 3godzinne sesje cwiczen, czy wykonujac cwiczenia danej partii miesni codziennie. Jesli cwiczenia nie pasuja do celow danej osoby, zwiekszenie ich ilosci nie da efektow, a moze tylko zaszkodzic – np. machajac te brzuszki bez konca mozna sobie wywalic plecy :brzydal: Z kolei zbyt dlugie cwiczenia moga prowadzic do tego, ze osoba cwiczaca wejdzie w faze kataboliczna i bedzie sobie palic miesnie w trakcie treningu. Miesnie potrzebuja odpoczynku, wiec nie ma mowy o intensywnych ich trenowaniu codziennie! Przemeczanie ich moze dac tylko efekt odwrotny od zamierzonego.

Edytowane przez cwaniara_
Czas edycji: 2012-03-27 o 19:54
Stary 2012-03-27, 20:36   #4811
DontForgetMyName
Wtajemniczenie

noi mi to zaburzyło wszystko bo ja jak nie będę skakać codziennie tylko co drugi dzien, to będę sobie ciągle odpuszczać bo jestem taka leniwa! (

-2kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-27, 21:28   #4812
cwaniara_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DontForgetMyName Pokaż wiadomość
noi mi to zaburzyło wszystko bo ja jak nie będę skakać codziennie tylko co drugi dzien, to będę sobie ciągle odpuszczać bo jestem taka leniwa! (
to na drugi dzień ćwicz ręce i ramiona żeby Cie nie bolały przy długim kręceniu bo kręcisz nadgarstkami pompki itp. zawsze możesz inne ćwiczenia porobić jakieś siłowe dasz rade
Stary 2012-03-27, 21:56   #4813
kropeczka :)
Raczkowanie

GG do kropeczka :)
Post Dot.: Skakanka VS tłuszcz :) 2

Dziewczyny, a ja dziś znowu nic, no! Jakoś jak nie pracuje to kompletnie nie mogę się z czasem zorganizować... Ale zła jestem na siebie, bo skakanie lubię i nie muszę ze sobą walczyć żeby zacząć tak jak na przykład z bieganiem Echhhh nie wiem gdzie mi ten czas ucieka.... chyba sobie zrobię plan dnia

P.S Biegacie w domu czy na dworze? Bo ja ostatnio z pięknej pogody korzystając wyszłam na dwór na hula hop i skakankę i było super przyjemnie Poza tym , że przez wiatr hula hop ciągle mi spadało

-14 kg

Wiosenne wytapianie tłuszczyku
Skakanka+ MŻ

72-71-70-69-68-67-66-65

Edytowane przez kropeczka :)
Czas edycji: 2012-03-27 o 21:59 Powód: literówka
kropeczka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:14   #4814
DontForgetMyName
Wtajemniczenie

jak nie możesz sobie poradzić z organizacją to znajdź sobie dodatkowe zajęcie a wtedy na wszystko znajdziesz czas

ja rok temu skakałam na polku, teraz się nauczyłam w mieszkaniu, przez moją słabą odprność ale jak tylko ją wzmocnie to wybieram słoneczne klimaty

-2kg

Stary 2012-03-28, 07:10   #4815
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Ja wczoraj 0- dzień odpoczynku. Dziś poskacze - 1000 spróbuję znów
Jak skaczę żabką to bolą mnie stopy, więc więcej skaczę rowerkiem i co 300 podskoków robię 100 żabką, albo pod koniec 200.

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Stary 2012-03-28, 08:18   #4816
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Co Wy tak codziennie skaczecie? a nie uważacie , że mięśniom trzeba dać odpocząć i uruchomić pracę innych niż te co dopiero były ćwiczone? czytałam, że powinno się koniecznie skakać w obuwiu
robię przerwy w weekendy
a wczoraj skoczyłam tylko 200, więcej nie dałam rady przez ból nogi, mam nadzieję, że sobie jej nie załatwiłam przez skakanie bez butów
Stary 2012-03-28, 09:40   #4817
agnusek22
Wtajemniczenie

Cytat:

Co Wy tak codziennie skaczecie? a nie uważacie , że mięśniom trzeba dać odpocząć i uruchomić pracę innych niż te co dopiero były ćwiczone? Ledwo się dziś ruszam nogi jak ze skały takie ciężkie zakwasiory czytałam, że powinno się koniecznie skakać w obuwiu. Na palcach, max 30 min , nisko ok 10 cm nad ziemia no i i rozciąganie przed i po bedę skakać co drugi dzień
Cytat:
Obuwie naprawdę jest konieczne, nie boli Was na drugi dzień śródstopie? to też źle działa na stawy. Łatwo o kontuzje skręcenie kostki itp. to że w domu to nie znaczy, że obuwie nie obowiązuje Ja wszystkie ćwiczenia wykonuje w obuwiu mimo, że są to np ćw. na leżąco na podłodze.
Te które pisały, że nie mogą skakać bo sąsiedzi to zapraszam na dwór przed dom/ blok i nie wstydzimy się gapiących sąsiadów/ludzi , ładnie się uśmiechamy i jedziemy dalej wieczorkiem jedni wychodzą biegać drudzy wychodzą skakać I rozciągamy się! jak chcemy mieć smukłe łydki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~
(Mity i stereotypy fitnessowe pkt.4 napisane przez Wyraka)

4)„Im wiecej cwicze, tym lepiej” – niektore osoby wpdaja w taka pulapke, wykonujac w nieskonczonosc bezsensowne cwiczenia, np. machajac setki brzuszkow, robiac sobie 3godzinne sesje cwiczen, czy wykonujac cwiczenia danej partii miesni codziennie. Jesli cwiczenia nie pasuja do celow danej osoby, zwiekszenie ich ilosci nie da efektow, a moze tylko zaszkodzic – np. machajac te brzuszki bez konca mozna sobie wywalic plecy :brzydal: Z kolei zbyt dlugie cwiczenia moga prowadzic do tego, ze osoba cwiczaca wejdzie w faze kataboliczna i bedzie sobie palic miesnie w trakcie treningu. Miesnie potrzebuja odpoczynku, wiec nie ma mowy o intensywnych ich trenowaniu codziennie! Przemeczanie ich moze dac tylko efekt odwrotny od zamierzonego.

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:10   #4818
Puchatek0807
Wtajemniczenie

900 dziś .

Stary 2012-03-28, 18:35   #4819
paradiso
Zadomowienie

Po długiej przerwie 1050, z trzema przerwami, jednak odkąd chodzę na fitness to kondycja mi się poprawiła!

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-28, 18:38   #4820
cwaniara_
Raczkowanie

Cytat:
robię przerwy w weekendy
a wczoraj skoczyłam tylko 200, więcej nie dałam rady przez ból nogi, mam nadzieję, że sobie jej nie załatwiłam przez skakanie bez butów

To radziłabym Ci robić częściej te przerwy niż w weekendy.Wyjaśnione powyżej . Naprawdę więcej nie znaczy lepiej i nie powinno się ćwiczyć codziennie tych samych partii mięśni , kiedy ma CI się mięsień odbudować jak Ty go codziennie katujesz . Jak nie skaczesz 2 dni na 7 dni to tak samo możesz nie skakać 3 dni na 7 tylko w innym rozkładzie bo chyba lepiej jest ćwiczyć choćby te 3 dni i przerwa i dalej 3 dni , niż 5 dni katowania i 2 dni odpoczynku. Wystarczy te 2 dni co i tak nie skaczesz rozplanować w tygodniu ,a nie pod rząd
Stary 2012-03-28, 19:07   #4821
regularkate
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Jeśli pozwolicie, to się przyłączę

Hopsam sobie już od dwóch tygodni, nie codziennie, bo nie zawsze jest czas, ale większej przerwy niż 2 dni staram się nie robić. Generalnie jest z moją kondycją nie najgorzej, ale mimo tego tłuszczyk nie chciał do tej pory prośbą ani groźbą spadać Dlatego liczę, że skakanka mi przyniesie rezultaty po, no powiedzmy, półtora miesiąca skakania Oprócz tego oczywiście stretching i brzuszki, zapoznam się też niedługo z a6w. A po świętach doprowadzam rower do porządku i w trasy!

Dziś wyskakałam 20 minut różnymi stylami, ale przyznam, że byłam padnięta potem. Nie nadążam z liczeniem, jak Wy. Humanistka jestem I gdzieś strasznie mi sie kusi ostatnio, paradoksalnie im więcej skaczę

Generalnie witam, Kasia jestem

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:37   #4822
SzaraLara
Raczkowanie

Wiem, że to pytanie jest denerwujące, ale muszę... Jak tam efekty?! Zakupiłam już skakankę, pogoda jest ładna, dziś już robiłam "przymiarkę". Nic, tylko zacząć, pewnie od jutra - 40min co drugi dzień. Ale potrzebuje jeszcze jakiegoś motywatora. Widzicie już jakieś pozytywne zmiany w ciałkach?
Stary 2012-03-29, 07:01   #4823
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puchatek0807 Pokaż wiadomość
900 dziś .
Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Po długiej przerwie 1050, z trzema przerwami, jednak odkąd chodzę na fitness to kondycja mi się poprawiła!
brawo dziewczyny

Cytat:
To radziłabym Ci robić częściej te przerwy niż w weekendy.Wyjaśnione powyżej . Naprawdę więcej nie znaczy lepiej i nie powinno się ćwiczyć codziennie tych samych partii mięśni , kiedy ma CI się mięsień odbudować jak Ty go codziennie katujesz . Jak nie skaczesz 2 dni na 7 dni to tak samo możesz nie skakać 3 dni na 7 tylko w innym rozkładzie bo chyba lepiej jest ćwiczyć choćby te 3 dni i przerwa i dalej 3 dni , niż 5 dni katowania i 2 dni odpoczynku. Wystarczy te 2 dni co i tak nie skaczesz rozplanować w tygodniu ,a nie pod rząd
dziękuję za dobre rady
ale po pierwsze uważam, że się nie katuje, bo skaczę około 10-15 min. po drugie wydaje mi się, że to bardziej brak rozgrzewki spowodował nadwyrężenie mięśnia, a po trzecie na razie nie skaczę, więc się regeneruje. jak mnie przestanie boleć i znowu zacznę skakać, to siebie poobserwuję co mi rzeczywiście zaszkodziło, czy to że robię to codziennie, czy że było na boso, czy że był to jednak brak rozgrzewki.

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Jeśli pozwolicie, to się przyłączę
Generalnie witam, Kasia jestem
witaj zapraszamy
Stary 2012-03-29, 07:12   #4824
paradiso
Zadomowienie

Cytat:
brawo dziewczyny

dziękuję za dobre rady
ale po pierwsze uważam, że się nie katuje, bo skaczę około 10-15 min. po drugie wydaje mi się, że to bardziej brak rozgrzewki spowodował nadwyrężenie mięśnia, a po trzecie na razie nie skaczę, więc się regeneruje. jak mnie przestanie boleć i znowu zacznę skakać, to siebie poobserwuję co mi rzeczywiście zaszkodziło, czy to że robię to codziennie, czy że było na boso, czy że był to jednak brak rozgrzewki.
:
Dziękujemy
Moim zdaniem winny jest brak obuwia. Też na początku skakałam bez butów i po dwóch, trzech dniach zaczynała mnie boleć kostka/stopa. Potem zaczęłam skakać w butach i problem kompletnie zniknął.

Chudniemy...?
Stary 2012-03-29, 08:05   #4825
Forget_me
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Można dołączyć? Od jakiś dwóch tygodnie ambitnie skaczę na skakance Mam nadzieję, że nie zabraknie mi zapału
Ja jak na razie robię zaledwie 300 podskoków Jak czytam o Waszych wynikach, to zaczynam się zastanawiać, czy kiedyś sama dojdę do takich wyników
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:13   #4826
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paradiso Pokaż wiadomość
Moim zdaniem winny jest brak obuwia. Też na początku skakałam bez butów i po dwóch, trzech dniach zaczynała mnie boleć kostka/stopa. Potem zaczęłam skakać w butach i problem kompletnie zniknął.
a u mnie się właśnie pojawił, jak założyłam buty

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Można dołączyć? Od jakiś dwóch tygodnie ambitnie skaczę na skakance Mam nadzieję, że nie zabraknie mi zapału
Ja jak na razie robię zaledwie 300 podskoków Jak czytam o Waszych wynikach, to zaczynam się zastanawiać, czy kiedyś sama dojdę do takich wyników
witaj
jasne że dojdziesz, albo będziesz sama miała jeszcze lepsze, wystarczy trochę wprawy
Stary 2012-03-29, 08:19   #4827
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
witaj
jasne że dojdziesz, albo będziesz sama miała jeszcze lepsze, wystarczy trochę wprawy
Początki zawsze bywają najgorsze Jak zaczynała skakać, to z ledwością zrobiłam 100 podskoków Wczoraj było już 306 dokładnie
Ciekawe, ile czasu zajmie mi dojście do takiej wprawy, jaką Wy macie
Stary 2012-03-29, 08:25   #4828
Pstra
Zakorzenienie

Cytat:
Początki zawsze bywają najgorsze Jak zaczynała skakać, to z ledwością zrobiłam 100 podskoków Wczoraj było już 306 dokładnie
ja też tak zaczynałam
a to też zależy od tego jaką masz kondycję, jeśli dobrą to pójdzie Ci sprawnie
Stary 2012-03-29, 08:35   #4829
paradiso
Zadomowienie

Cytat:
Witamy! I nie zrażaj się, ja najpierw ledwo mogłam zrobić 150, a potem padałam ze zmęczenia Teraz jest dużo lepiej, ale też nie potrafię skoczyć np.1000 bez przerw. Polecam skakanie przy oglądaniu filmu/tv/serialu, skupiamy się wtedy na akcji i czas szybciej płynie i się nie myśli o zmęczeniu

Pstra(coś się nie zacytowało), to ja już nie wiem o o chodzi... Może rzeczywiście się przeforsowałaś?

Chudniemy...?
Stary 2012-03-29, 08:37   #4830
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
ja też tak zaczynałam
a to też zależy od tego jaką masz kondycję, jeśli dobrą to pójdzie Ci sprawnie
Od stycznia biegam, więc kondycja mi się już troszkę wyrobiła na szczęście, bo w przeciwnym razie, to nie wiem, czy bym 50 podskoków zrobiła
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości