|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
witam
u mnie podoga paskudna, szaro buro deszczowo, u kogo słońce? niech mi promyczek prześle, plissssss ![]() a ja tak na chwilke, bom jadło muszem przygotowac dla moich latorośli ![]() ![]() hmmm, taki humorek z rana, to chyba dobrze aania u Was tyeż deszczowo?? i dziękuję za klik jacieeeee jak u Ciebie dołek?? mam nadzieje,że już nie doliny tylko pagórki ![]() a gdzie jest alibanmy, nataszka, nerola, i inne piękności no a właśnie Oli przyszła do mnie i się pyta czy przyjde do jej pokoju bo jest imprezka , Nati poszła sama, dziewczyny włączyły radio i sie bujają ![]() idem, ale wrócem ![]() aaaa jeszcze, zdrówka dla kajool, Szymuli, Iustyny, Zuziaka, i wszystkich wszystkich chorowitków Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-03-31 o 09:00 |
|
|
|
#1502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
Poza tym u mnie leje i wieje, więc nici z mycia okien (w sumie się cieszę) Postanowiłam zatem, że odpuszczę sobie wielkie sprzątanie ![]() W planach mam zatem obiad, kawę u mamy, może małe zakupy w rossie
|
|
#1503 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Współczuję wszystkim niewyspanym, a chorym zdrowia zyczę! U nas noc taka sobie, bo chyba kolejny ząb w drodze (biała krecha już jest). Pogoda pod chmurką... Mimo wszystko miłego weekendu życzę! |
|
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka czasami taka goraczka niewiadomego pochodzenia z infekcji ukł. moczowego.. iustyna -- głasiu głasiu.. jacieee mam podobne przemyślenia. Moje dziecie tak samo charakterne nie mam czasu, bede potem
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Sarenka ma katar, ale jakos specjalnie jej nie męczy. Za to mnie zaraziła na śmierć, masakrycznie się czuje. TZ cały weekend w pracy ![]() Mamy bańki z Biedry, za 1,49. Filmik nagrałam, Saren lekko w szoku co to lata My planujemy kupić latem tą przyczepke, którą się ciągnie za rowerem. |
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
laski widziałyście jak pampy podrożały w rossie juz ok 65zł
a My musimy mieć 4 paczki na miesiąc. |
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
o matko jedyna, na szczeście ja nie kupuje pampersów, tylko babtdream, to za to mam 3 paczki
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zapalenie gardła od wczoraj biorę antybiotyk
B miał wczoraj 38,5 temp zachowywał się normalnie ale kark gorący.Dał Calpol i temp spadła.A przyczyną był biały ząbek który powoli się przebija ![]() O też lekko chory tzn zakatarzony.Ten katar krąży jeden zdrowieje drugi dostaje a później ja. ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Mleko też odrożało ale jakiś czas temu.Ja dużemu jeszcze daje MM
|
|
|
|
|
#1509 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny witajcie
Bylam z Wami przez chwilke.... nie pisalam ale czytam Was na biezaco Bede wpadac tu czasami i cos skrobne do Was jesli pozwolicie... ![]() Uwielbiam Was i to sie nie zmieni ![]() Cytat:
![]() klikam caly czas wszystkim ![]() Cytat:
dla zdolnego synusia
|
||
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a avatarek słodziachny,
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bry Kuny |
|
|
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Emi przesyła Wam całuski ![]() ![]() Dzisiaj pierwszy raz wstała w łóżeczku, jaka dumna z siebie była ale cwaniara bo ledwo wstała to zaraz trzymała się jedną ręką i skakała, bujała się, "tańczyła" potem koope walneła i siadła |
|
|
|
#1516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela mam 16 schodków w domu.Kiedy był jamnik to było mu ciężko wchodzić z czasem już na piętro, mnie się podoba buldog francuski i zaraziłam nim męża, więc jest szansa że coś kiedyś kupimy, tylko właśnie czy ma sens? czy się nie będzie męczył przez te schody ?
|
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
i dziewczyny poporoszę o kliki
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Emi zdolniacha ![]() U nas pogoda fatalna, zimno, leje i wieje. Idziemy dzisiaj na urodziny do koleżanki |
|
|
|
|
#1520 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy!!!
agaG Wózek przecudny, mialam przyjemność prowadzi 2 x buzza i sa rewelacyjne A Antoś!!!Jak pięknie stoi, co się mama nie chwali Cytat:
Cytat:
carmelaSoprano U Ewki po dwóch tyg kataru też zaczął spływać żółto-zielony katar...też nie miałam pojęcia, że to oznaka powrotu do zdrowia dziewczyny sprzątające Oliweczka po pierwsze za super wyniki i że fasolina rośnie zdrowaa po drugie....to niesamowite, że w naszym kraju kobieta w ciąży nadal jest traktowana w taki sposób. Już pomijam fakt, ze płacisz za wizyte-a w jej ramach lekarz ma obowiązek Cie zbadać, udzielić informacji-jakim prawem pozwala sobie na takie dygresje????????Strasznie przykre... BeatkaJuleczke widzę pierwszy raz-oprócz avka-śliczna blondyneczka A jak Wam sie mieszka? Tż pewnie żałuje, że tak długo zwlekał? No i jak to rozstanie przeżyła teściowa? A u Nas koniec z walki z chorobą!!! Zrobiłam Ewci pierwsze spaghetti a'la mama i b.smakowało makaron,pomidory z puszki,pietruszka,marchew ,masełko i pierwszy raz ciutke cebuli![]() Jutro cały dzień znajomi z 6 letnią Mają,która uwielbia Ewcie |
||
|
|
|
#1521 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
dziękuję za powitanie wspaniałe ![]() AgaG super wózek, ja tylko nie była zachwycona oparciem w quinny, ono się nie reguluje prawda?ale bardzo bardzo bardzo podobają mi się te wózki,ja mam po Nadii McLarena to mam spokój z wózkiem.Dostawkę tylko muszę kupić,bo moja stara panna też chce jeździć wózkiem... ale Antoś mega zdolniacha,młodszy sporo od Nikosia,a przy moim "baranku" to mega silny facet ![]() Zanetka i Marinka brawo dla dzieci za nową umiejętność: ![]() Patik alergolog w maju,ale byliśmy w dermatologa,dlatego właśnie się bandażujemy.dostaliśmy maści cholesterolowe i zyrtec...w zasadzie nie dowiedziałam się nic czego już nie wiedziałam...trzeba liczyć tylko na to,że Nikoś z tego wyrośnie![]() zabandażowany Nikoś na dole...jest lepszy nic COPERFIELD,bo rano budzi się bez bandaży ![]() Kalinka nie wiem dlaczego,ale każdy chce mieć bardziej czysto na Święta i ja niestety też do nich należę ![]() Brumku mąż się cieszy i to bardzo wysypki Nikosia dalej jak u Kozidrak "pojawiasz się i znikasz, i znikasz , i znikasz..."A niezłą masz pamięć byłam z Nadią u okulisty w tamtym tygodniu,czytała z daleka zwierzątka bo literek jeszcze nie zna... i nawet widzi mikroskopijnego konika... Pani dr przebadała ją od A do Z i mówi,że dziecko ściemnia żadnej wady nie ma... zez się sam reguluje,jest coraz mniejszy a innej wady wzroku nie ma,bo ją dokładnie zbadała ale jestem bardzo zadowolona,bo nie mamy okularówA nikoś w nocy śpi lepiej niż ze mną.Odkąd go przeniosłam to tylko pierwszą noc mi dał popalić,a teraz już 2 noce przespał bez pobudki ![]() Iustynka i co jest ospa?? Brumku Ty masz kompleksy przy Antku AgiG. a ja co mam powiedzieć?Mojemu leniuchowi nie w głowie podnoszenie dupki do raczkowania...a stary chłop już ![]() Jacieee my kupiliśmy fotelik na rower jak Nadia miała 14 m-cy i to była porażka, dopiero w lato 2011 czyli jakieś 26m-cy -wtedy odczuwała radość z jazdy z mamą... a jeśli chodzi o to jakie człowiek ma wyobrażenia nie będąc jeszcze rodzicem... to nawet mi nie mów... ![]() Natko-powodzenia ze znalezieniem kompetentnej osoby ![]() no i lecę sprzątać dalej łazienkę miłego dnia dziewczynki
|
|
|
|
#1522 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() brumku maly pije ale nie chce nic jesc
|
|
|
#1523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miał miał. Śmiałam się że jak on nie chciał kupy od Emi to kupa go dorwała Moja dama też siedzi jak się ją posadzi, dwa razy jej się udało samej usiąść,raczkuje od tygodnia a dzisiaj pierwszy raz sama wstała, śmiałam się że usiąść sama raz dwa nie umie a już chce stać ![]() To przyszło z dnia na dzień. Cytat:
wystraszyłam się tego zdjęcia że mu się coś stało
|
||
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
Babonik, jak Nikoś biedny
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Myśle że 16 schodków to nie tragedia.
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Zadomowienie
|
Iustyna, o nieee, nie miało co już co się na Was zwalić.
![]() Powodzenia w walce z choróbskiem. ![]() Aania, Twój tż chyba nas podczytuje. ![]() Brumek, te filmy to jakaś masakra- jak te kobiety dostały prawo jazdy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1527 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kajool, zdrówka dla Szymona, biedaczka! Może szczepionka na rota ulży mu w chorobie
Iustyna, wszystko się Was ostatnio ima, nosz kurka Chyba trzeba wreszcie pomyśleć i zaczarować ten Wasz piękny domek Natka, kurcze szkoda małego, no i do nas wrócisz Cytat:
Lili, no nie mogę ![]() Scio, ale z Agatona przylepa Dawno fotek nie wstawiałaś ![]() Bo trza się pokazywać, czasem coć napisać a nie tylko z pałą na nas ![]() Brumek, nawet nie włączam filmików bo mi dziecko śpi, a sądząc po opisach pewnie też bym się śmiechem zanosiła Zostawię na później.Że trudno mu dogodzić? ![]() Cytat:
Nie wiem czy on wcześniej tez tak robił a ja byłam slepo zakochana czy mi to po prostu zwisało Karolcia wiedziała jak mamusię skutecznie przywołać ![]() Cytat:
Fajnie, że humorek dopisuje ![]() To już coś Ja się zebrać nie mogę.Okien też nie myję, szkoda mi zdrowia. Sprzątanie wielkie też nie będzie, w tym roku ani weny, ani czasu, ani pomocy, więc zlałam. Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1528 | ||
|
Zadomowienie
|
Trzymam za słowo
Cytat:
Dla psiorów też macie przyczepkę? ![]() Blondynka i Tobie zdrówka! MoniaZ, witaj! Dlaczego zniknęłaś? Widziałyśmy, że założyłas swój wątek Jak tam leci?Cytat:
Lili, to dobrej zabawy! Isiaok, to spagetti brzmi pysznie ![]() Baboniku po kim ta Nadia taka oszukistka??? Ale sobie jaja zrobiła, ale dobrze, ze tylko tak wyszło Zośka też ledwo co dupkę podnosi, o pełzaniu nie ma mowy, raz wybryk miała i koniec MADZIULKA!!!! Jak dziś Szymon???? Witam się wreszcie Noc słaba, tylko tyle powiem, że rano dospałam dzięki mężulkowi ![]() Miłego dnia! |
||
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ale Antoś już ładnie stoi
śliczny i jaki uśmiechnęty![]() a wózek super.Zance ost go zaproponowałam. ( pewnie też zast się nad zakupem ).Kojool Babyjoggery są fajne kiedyś też chciałam go kupić.Myślisz o modelu city mini? dziewczyny z wózkowego bardzo je chwalą.Chciałam go kupić ale miał jedną wadę ja mam 175cm Tż 185cm.Przy chodzeniu kopaliśmy w tą dolną rurkę.Trochę mnie to wkurzało.Później się zdecydowałam ale chciałam zob go ponownie ale się skończyły.I kupiliśmy Maclarena Xlr a późńiej sprzedałam Maca i kupiłam obecny wóz ![]() http://www.youtube.com/watch?v=QgVuzEwho5U ps.chodzi mi o tą rurkę co jest hamulec pewnie można się przyzwyczaić.Ale za to składanie ma boskie.Coś za coś
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-03-31 o 12:33 |
|
|
|
#1530 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Jedno słówko i każda mama mięknie ![]() Swędzi już Kubę? Cytat:
Fajnie będziesz miała z takimi dwiema córami psipsiółami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie, że dzieci potrafią w czymś takim znaleźć radość ![]() Super, że żadna wada wzroku Wam nie wyszła Ja kompleksów raczej nie mam, bo z tego, co czytam, to Tymuś rozwija się książkowo i wszystko, co w danym miesiącu "powinien" umieć, toumie Tylko wyjść ze zdziwienia nie mogę, że Antoś taki siłacz i robi to ze 2 miesiące szybciej niż przecitnie To chyba niestety normalne przy takich dolegliwościach, co? ![]() Ale skoro pije, to się chociaż nie odwodni, a to najważniejsze. Cytat:
Ale momentami mi ich szkoda było, jak sobie pomyślałam, co przeżywały np. nie mogąc zaparkować, jak cała ulica patrzy i trąbi...Cytat:
![]() I za pokonanie choroby! I za apetyt ![]() Cytat:
To już teraz pewnie ciągle będzie wstawać spryciula ![]() A mąż nigdy nie przewijał? Serio? ![]() Madziulka - jak Szymon dzisiaj? Gorączka ustąpiła? Agadus - klikam na najęta
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

zębole
Mleko też odrożało ale jakiś czas temu.Ja dużemu jeszcze daje MM

Stanął w łóżeczku. Aż podskakiwałam z radości, ku uciesze mojego dziecka 
dla zdolnego synusia

żadnej wady nie ma... zez się sam reguluje,jest coraz mniejszy a innej wady wzroku nie ma,bo ją dokładnie zbadała