|
Notka |
|
Konkurs Sephora Napisz w swoim wątku, jakie kosmetyki są niezbędne w Twojej kosmetyczce i wygraj wspaniałe nagrody marki Sephora! |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moje wielkie skarby
Może zabrzmi to trochę pretensjonalnie ale kosmetyki dla mnie znaczą bardzo dużo. To dzięki nim z szarej myszki, którą jestem rano kiedy wstaję z łóżka mogę się stać seksowną kobietką mającą możliwość zdobycia całego świata.
Od rana zaczynam z: -zelem do mycia twarzy (aktualnie posiadam marki NIVEA VISAGE PIĘKNO I ŚWIERZOŚC)- bardzo fajnie oczyszcza moją skórę -kremem do twarzy na dzień (tej samej firmy lecz z serii PURE & NATURAL z rumiankiem ponieważ mam cerę naczynkową a rumianek łagodzi podrażnienia) Na tym poranne kosmetyki się kończą. ![]() Później w zależności od pory wyjścia z domu nakładam na twarz: -zielony korektor na policzki (bez niego ani rusz. Kupiłam zestaw 4 kolorów marki KOBO ale nie jestem z niego w pełni zadowolona niestety ![]() -podkład do twarzy (pokochałam go od początku, marki REVLON posiadam 2 rodzaje- jeden z serii PHOTOREADY, drugi z serii COLORSTAY do cery mieszanej. CZADOWE SĄ!!!) -cień do powiek (nie mam ulubionego koloru ani marki) -czarna kredka do powiek (teraz posiadam z AVON'u i jestem z niej bardzo zadowolona. Nie jestem bardzo uzdolniona a z ta kredką działam cuda) -tusz do rzęs (w tej chwili marki AVON i MAYBELINE ONE BY ONE i rzęsy mam jak do nieba) -na koniec nakładam perełki brązujące (marki AVON)- idealnie ożywia makijaż. Idealnie wykony makijaż- efekt piorunujący. Po zakończonym dniu przychodzi czas na wieczorne kosmetyki. Nie wyobrazam sobie pójść do łóżka z makijażem więc: -mleczko do demakijażu (marki GARNIER, są dwa rodzaje jak ja to mówię zielony i różowy. Używałam obu i muszę powiedzieć, że są świetne. Tego produktu nigdy nie zamienię na żaden inny) -po raz kolejny żel do mycia twarzy (ten sam co wyżej wymieniony) -krem do twarzy na noc (marki AA do cery wrażliwej). Przed samym spaniem na rzęsy nakładam olejek rycynowy dla wzmocnienia ich. Po tak wspaniałym dniu można iść spokojnie spać. ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Jejciu wyszło jak wypracowanie...niedobrze niedobrze. Takie rzeczy się najciężej czyta jakie foux pas. Trzeba się poprawić i dodać jakieś zdjęcia ale to już chyba jutro bo dzisiaj to za późno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje wielkie skarby
Przedstwiłam mój dzień z punktu kosmetycznego
![]() Teraz czas na przedstawienie kosmetyków ![]() Punktem numer 1 jest TUSZ DO RZĘS. Wystarczy wytuszować rzęsy i twarz prezentuje się inaczej. Nie mam większego problemu z rzęsami. Ostatnio nawet zdziwilam się (na plus) gdy kupiłam tusz w znanej drogerii marki MISS SPORTY a moje rzęsy są zdumiewające. ![]() Punktem numer 2 jest PODKŁAD. Podkład to dla mnie "idealna druga" skóra. Używam tych mocno kryjących ponieważ mam duży problem z naczynkami na policzkach no i niestety prawie cały czas są czerwone. Polecam wszystkim te dwa podkłady ![]() Punktem 3 jest BŁYSZCZYK. Do podkładu i tuszu błyszczyk idealnie pasuje. Dla mnie najlepszy jest bezbarwny lub beżowy. Są to moje 3 podstawowe kosmetyki bez których nie ruszam się z domu ![]() Edytowane przez Smerfetka 24 Czas edycji: 2012-03-27 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wracając do RZĘS(!!)chciałabym wspomnieć o olejku rycynowym. Jest to istne cudo jak dla mnie. Wystarczy kilka razy zaaplikować a rzęsy stają się gęstsze i większe. Ja aplikuje bezpośrednio przed pójściem do łóżka wieczorem. Aplikator mam ze starego tuszu. Aby dokładnie wyczyścić szczoteczkę wyparzyłam ją we wrzątku.
Płyn kosztuje jakieś 2 złote, jest bardzo wydajny. Polecam każdej dziewczynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kolejna część moich wielkich skarbów.
Zacznijmy od perełek brązujących.Uwielbiam je!!! Nadają mojej skórze idealny kolor lekkiej opalenizny. Te są idealne dla mnie. Perełki te używała moja mama i to od niej na początku podbierałam i malowałam się. Dzisiaj posiadam już swoje ![]() ![]() KOREKTOR Ze smutkiem muszę przyznać, że nie jest za dobry ![]() PUDER Na zdjęciu dwa. Jeden matowy, drugi rozświetlający. Gdy nie używam rozświetlającego podkładu jest idealny. Ta mała tubeczka to BEZBARWNY PODKŁAD DO TWARZY. O nim to chyba nie trzeba nic mówić. Nazwa mówi sama za siebie ![]() I na koniec hit wszystkich imprez ![]() ![]() Edytowane przez Smerfetka 24 Czas edycji: 2012-03-29 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Weźmy pod lupę CIENIE.
Uwielbiam je. Kolory, wszystko to co można z nich stworzyć na powiece. Cudeńko ![]() Aktualnie uwielbiam kolor brązowy. Mieszam na oku dwa cienie (ciemniejszy i jaśniejszy) i dodaję do tego czarną krechę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To już chyba jedne z ostatnich wpisów
![]() Na koniec zostawiłam PIELĘGNACJE TWARZY ![]() Uważam, że jest to jedno z podstawowych zabiegów z jakich żadna kobieta nie powinna rezygnować. Dzięki temu, że dbamy o skórę już na początku możemy cieszyć się potem rezultatem. Bo przecież lepiej zapobiegać niż leczyć (np. w przypadku suchej cery). Zacznijmy od ŻELU DO MYCIA. Nie mam swojego ulubionego, także gdy mi się skończy to kupuję zawsze inny. W tej kategorii nie trafiłam jeszcze na KWC ![]() Kolejnymi w kolejce są KREMY NAWILŻAJĄCE I KOJĄCE. Mam tylko po jednym na dzień i noc. Tutaj również nie mam KWC. Chociaż najbliższe są mi NIVEA i GARNIER. Czas na PEELING I MASECZKĘ. Jako PEELING'U używam żelu do mycia twarzy CLEAN&CLEAR. Ma on malutkie drobinki, które delikatnie złuszczają mój naskórek. Jako, że mam naczynkową cerę nie mogę jej za bardzo podrażniać i ten żel sprawdza się idealnie w roli peeling'u. Po złuszczeniu naskórka czas na MASECZKĘ. Ja przekonałam się do CZERWONEJ GLINKI. Zamyka naczynka i nie podrażnia skóry. Oczywiście nie mogło zabraknąć MLECZKA DO DEMAKIJAŻU. Tutaj jestem wierna jednemu jedynemu. GARNIER ESSENTIALS!!! Cudowny wręcz. Zmywa wszystko delikatnie nawilżając skórę. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A teraz HIT HITÓW- SERUM WYSZCZUPLAJĄCE
Jest to mój ukochany KREM UJĘDRNIAJĄCY ![]() ![]() Pięknie pachnie (jak dla mnie), podoba mi się efekt chłodzenia. No i balsam na prawdę ujędrnia. Może nie odejmuje centymetrów tak jak podaje producent ale efekt widać. ![]() Polecam wszystkim dziewczynom ![]() Poczytajcie sobie ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...ycellulit.html |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.