|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() A ile masz wzrostu? Teliczku słoneczko - dziś też Cię nie będzie? ![]() Justynka - ja sie ma Zuza teraz? I jak Kupa-Ospiarz? ![]() .
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Przybiegam Brumeczku bo stęskniłam się
![]() ide nadrabiać...
#1803 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My kolejne badanie mamy 11 kwietnia (choć jakoś nie wierzę że wyjdzie lepiej niż ostatnio) Mówisz, że Igi był usypiany lekami, kurcze boję się że moją też tak trzeba będzie, jakoś nie potrafię jej ostatnio uspać... Cytat:
też nie chcę być niesprawiedliwa, mam ogólnie tendencję do panikowania... muszę się z tym przespać ide spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko uda nie wiem po co są ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() 2 - ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Taaaa, ale nie w moich proprcjach z 2 pryszczami z przodu ![]() 164 cm ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Uciekam lulu, nici ze sprzątania dzisiaj ![]() Słodkich snów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki.
![]() Wiecie co, stwierdzam że górne jedynki to jak dotąd najbardziej boleśnie wychodzące zęby. ![]() ![]() ![]() ![]() Ja cały czas czuję się słabo, coś to choróbsko nie chce dać mi spokoju. ![]() ![]() Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich Waszych wypowiedzi, ale ledwo żyję. Z tego co pamiętam to: Nerola, powodzenia dla Maksa- trzymam mocno kciuki. ![]() Dziubku, fajnie, że się odezwałaś. Wszystkiego dobrego dla Denisa! ![]() ![]() Marionko, świetne wieści! ![]() ![]() Iustyna, przeraziłaś mnie tym szpitalem ![]() ![]() Monia, cudne zajączki, aż wzroku nie można oderwać! ![]() Madziulka, winowajca znany i choroba ma się ku końcowi- super. ![]() Adrij, wow taki tuptający maluch, to już naprawdę poważnie wygląda- super! ![]() Piwnooka, Helenka idzie jak burza- super. ![]() ![]() Wodaqua,masz szczęście, bo faceci lubią takie "d.upiaste"! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więcej nie pamiętam, nie bijcie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Baboniku, ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a dlaczego dziewczyny mają wiedzieć że karmisz, jeśli mogę spytać? ![]() Miałam komuś jeszcze odpisać, ale zasypiam na siedząco... nie do życia jestem... dobranoc!
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Marinko brawo za wynik (a ile nerwów to kosztowało!!!)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
Marinka
![]() ![]()
#1809 |
Wtajemniczenie
|
Denis sto lat przystojniaku mój
Monia, iustyna zdrówka waszym choro witkom Banerki kliknięte agaG cały czas mam napisać i zapominam, świetny wózek(tak się po cichu zastanawiam czy do biegów by się nadawał bo to chyba taki jogger jest co?) Kajoolku ja się nabrałam na Twój primaaprilisowy news Dziubku w końcu jesteś łobuzie ![]() ![]() Lili – gratuluje papania Radziowego ![]() Jagody kupiłam w markecie nie pamiętam firmy ale żadna duża znana W opakowaniu o gabarytach jak lody litrowe Baz pod makijaż nie lubie wiec nie doradzę Agatulka świetnie wygląda w roli zmotoryzowanej damy i Ty scio ślicznie wyglądasz Brumeczku ![]() ![]() Ale widze że też nieźle wynagrodziłaś jego trud-komóra fiu fiu ![]() Gratuluje pierwszej jazdy spacerówą!!!- choć u nas wciąż wiecej gondoli w użyciu A nie było mnie wczoraj wieczorem bo… mąż mnie uprowadził Pieleszko zdrówka dla Hani Adrji-jestem pod ogromnym wrażeniem, fantasytycznie sobie radzi Twój Jaś (choć wiadomo że wszystkie Jaśki to fajne chłopaki) Monia –no nie wytrzymam jakie słodkie Te Twoje Króliczki ![]() Eliko podziwiam Cię że i tak potrafisz się zorganizować. a masz możliwość innego transportu do Wro Wodaqua ![]() ![]() A tyłeczka zazdroszę bo ja mam naleśniki Marinko ![]() Marzenko ![]() ![]() ufff nadrobiłam muszę sie opchwalić wczoraj pojechalismy na zakupy(wykorzystałam zniżkę do HM) i poszliśmy na obiad w restauracji i mój synek siedział w krzesełku i konsumował swój obiadek z nami ![]() chyba nawet mam fote w telefonie
#1810 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. ![]() ![]()
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Telik, cudny Jasiu (uwielbiam te pulchne rączki małych dzieci
![]() ![]() Brumek, a jesteś pewna, że to trójki mu dokuczają ![]() Byłaś u lekarza z tym krwawieniem? Nic na to nie poradził? To raczej nie jest zbyt dobre dla organizmu jeśli pojawia się chronicznie. ![]() Wiem, wiem, naskoczyłam na Ciebie jak matka, ale to z troski. ![]() Widzę, że Ty to naprawdę jesteś ciekawym przypadkiem medycznym. ![]() Aania, a co Ty tu robisz o tak później porze? ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-04-02 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mojego nieszczęsnego nosa, to kilka lat temu postanowiłam zrobić raz na zawsze z nim porządek. Przez kilka miesięcy snułam sie po laryngologach, każdy mówił co innego i nikt mi nie pomógł. I dałam sobie spokój ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
![]() A o męża jestem zazdrosna ![]() ![]() ![]() 2. ![]() ![]() Jak jeszcze Tymcia nie było, nawet jak już byłam w ciąży, wydawało mi się, że dziecko jednak jakoś wejdzie między mnie i męża i że będę potrzebowała wyrwać się od niego (dziecka) czasem, żeby poczuć się żoną, dziewczyną itp. Nawet zawarliśmy pakt: my dwoje przeciwko dzieciakowi ![]() A jak się urodził, to raptem wyparowało gdzieś to wszystko. I teraz najmilsze chwile z mężem są wtedy, kiedy i Tymuś jest z nami ![]() ![]() Śmieszy mnie teraz to, czego się obawiałam. I to, że uczucia do synka nie mogłam sobie wcześniej nawet wyobrazić ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
Teliku dziękuje. Jaś uroczy
![]() Brumku a ile Tymek ma juz ząbków? U nas tez jedynki najbardziej bolesne, Agatul pojękuje w nocy przez sen. I moja córa tez nietypowa, bo juz ma piękne górne dwójeczki a jedynki dopiero pod dziąsłem widać. Marinko super, ze wyniki w porządku ![]() A ja siedze i tworze przemyślenia na bloga ![]() Brumku ja mam podobnie. Choć nie pamiętam jak to było bez Agaty. Niczego nie stracilimy, wiec zyskaliśmy, choć czasem mam potrzebe wyjść gdzies ama (ale to moja potrzeba wynikająca z introwertycznej natury), ale Agata jest takim spoiwem które jeszcze bardziej połączyło nas jako małżeństwo. Nawet zwykłe dni, w których nie robimy nic efektowego, efektywnego z nią nabierają barw. Edytowane przez Scio Czas edycji: 2012-04-02 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się w pełni. I jest to dla mnie zaskoczenie wszechczasów ![]()
![]() |
#1815 |
Wtajemniczenie
|
:Hi:
Dzisiaj ja mam dyżur ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziecko skończyłam usypiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |
Zadomowienie
|
Marina
![]() Wodaqua przykro mi, ze Zosia się odstawiła. ![]() Aania trafiłaś na niezłego dowcipnisia. Marzena u nas z górną jedynką też było z płaczem (drugiej jeszcze nie ma). A w ogóle to dziwnie teraz mu te zęby idą - z lewej ma już jedynkę i dwójkę i z prawej dwójka idzie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Witamy się i my ![]() Pogoda znowu taka sobie... Ech, a już się tak ładnie robiło ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#1819 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A za drugie dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień Dobry Bobry ![]() Ja dzisiaj pracuję do 10 ![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
![]() nie mam weny.....
#1821 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miło mi bardzo, że cieszycie się razem ze mną
![]() Tak jak pisze Carmela, mnóstwo nerwów przez te 9,5 m-ca mnie to kosztowało, bo wiele, wiele razy jak mówiłam coś do malucha, czy śpiewałam, to gdzieś tam w środku zastanawiałam się, czy słyszy co do niego mówię. Straszne uczucie. A teraz już koniec tych obaw! Dostał naklejkę na pierwszą stronę książeczki zdrowia, że słuch jest prawidłowy. A mama będzie miała chyba najszczęśliwszą Wielkanoc w życiu. Eliko też się bałam środków nasennych, ale nie było innej rady, by maluch mi usnął. Godzinę ponad go usypiałam na rękach i nic, jeden wrzask. Więc zdecydowałam się na podanie, a pani doktor powiedziała, że tak podany raz lek nic a nic nie zrobi dziecku. Może być tylko osowiałe i apatyczne przez dzień. Bez tych syropów nie dało by rady zrobić tego badania, bo dzieciak musi twardo spać. A potem, jak doktorka ściągała mu już te diody z głowy, to obudził się, i jak zwykle rozrabiał. Dostał jeden znajomy mi syrop hydroxyzine chyba czy jakoś tak, i jakiś inny. A, i trzymam mega mocne kciuki za 11! Myślę, że będzie lepiej! Bądź dobrej myśli ![]() O, cieszę się, że dziubek się pokazała! martwiłam się. Dla chorowitków zdrówka! Właśnie w polsat cafe pokazują operację plastyczną dziewczyny ( powiększa cycki ), a i tak ma większe ode mnie ( bez operacji oczywiście). I to jeszcze jej fundują tę operację...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- A co tam u ![]() Ale nas dzisiaj na pasku ![]() Przypominam o głosowaniu na nas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Wtajemniczenie
|
Brumku jak mogłaś tak brzydko przekręcić imię mojego syna
![]() ![]() Najbardziej rozwala mnie babcia Tż, która do Kuby woła "Kubciu" a brzmi jak "Kupciu". Kiedyś koleżanka do mnie mówi:"uważaj Kuba" a ja zrozumiałam "uważaj kupa" i parząc pod nogi "gdzie? gdzie?" ![]() Marina strasznie się cieszę z pozytywnego wyniku badania!!!!!!!!!!!!!!
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Podoba się Wam mój sposób zapakowania prezentu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Zakorzenienie
|
![]() To na pocieszenie kliknę Ci w banerek ![]() Cytat:
![]() Ale ta mama go kocha ![]() Cytat:
![]() ![]() To może sprytnie zmienię temat - JAK ZUZA? ![]() Aha - mamy już 6 zębów. Oficjalnie i niezaprzeczalnie ![]() .
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Lili - po kliku dla każdej - zrobione
![]() Dziękuje dziewczyny za podpowiedzi odnośnie zabawki - zdecydowałam się na laptopa - teraz z niecierpliwością czekam aż przyjdzie ![]() Brumku - pytałaś o Szymcia ![]() ![]() Marinko nawet nie wiesz jak się cieszę ![]() ![]() No skleroza nie boli... Nie pamiętam więcej. W takim razie powiem jeszcze dzień dobry i uciekam mieszkanko ogarnąć. Aa jeszcze się pochwale - wczoraj była u Nas męża bratowa i dostaliśmy od niej fajny odkurzacz - używany, ale w idealnym stanie o taki: http://www.miele.pl/index.php?mnu=23...did=1621&vv=33
#1827 |
Zakorzenienie
|
Pięknie!!!
KLiknę Cię w nagrodę ![]()
#1828 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |||||
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() Cytat:
![]() ja chyba jestem serio jakaś dziwna, bo jak przed urodzeniem młodego chciałam dwójkę tak teraz chyba nie chcę mieć więcej dzieci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() znowu Beatkę wcięło ![]()
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
witam dziewczynki
![]() i znowu nie nadrobię;( na dzień dobry buziaki dla wszystkich no i gratki dlA Igorka za słuch! (nadrobiłam tylko tę stronę. u nas dużo i złego i dobrego: ale naaaajważenijsze- MOJA CÓRCIA I MĄŻ SĄ DLA MNIE NAAAAAJCUDOWNIEJSI ![]() idę sprzatać kuchnię iwona Edytowane przez iwonap79 Czas edycji: 2012-04-03 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.