W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 20:53   #1801
brumek
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
D
Tak tak, 5 z przodu brzmi dobrze, ale jak ja wyglądam Ja jestem drobna ale d.upiasta i to cały problem
Ponoć faceci takie lubią najbardziej
A ile masz wzrostu?

Teliczku słoneczko - dziś też Cię nie będzie?

Justynka - ja sie ma Zuza teraz? I jak Kupa-Ospiarz?

.
Stary 2012-04-02, 20:57   #1802
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Teliczku słoneczko - dziś też Cię nie będzie?

.
Przybiegam Brumeczku bo stęskniłam się
ide nadrabiać...
Stary 2012-04-02, 21:13   #1803
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczynki!

Bardzo dziękuję Wam za kciuki!

POMOGŁY!
słyszalność w OBU uszach 100 %. Igorek słyszy idealnie!

Nie odniosę się do postów, bo padam. To było wyczerpujące u długie badanie, dziecko po środkach nasennych i marudzi teraz.
Grunt, że słyszy.
Może to nasz papież Jan Paweł II miał mojego synalka na oku, i podarował mu taki cud ?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

w sensie, że nasennych do badania, bo miał badanie Abs czy abr jak to tam się nazywa. I za Chiny ludowe nie mogłam go uśpić, i musiał być zaaplikowany lek.
Tak bardzo się cieszę ale super!
My kolejne badanie mamy 11 kwietnia (choć jakoś nie wierzę że wyjdzie lepiej niż ostatnio)
Mówisz, że Igi był usypiany lekami, kurcze boję się że moją też tak trzeba będzie, jakoś nie potrafię jej ostatnio uspać...
Cytat:
Brrr, brzmi mało zachęcająco ta jego jazda A to taki niedzielny kierowca jest?
no raczej tak...i 69lat w tym roku...
też nie chcę być niesprawiedliwa, mam ogólnie tendencję do panikowania...
muszę się z tym przespać

ide spać dobranoc
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:19   #1804
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
wybacz.... pewnie dla Ciebie to nie smieszne ale nie moglam sie powstrzymac
Spoko spoko, już wyrosłam z przejmowania się tym , wręcz głoszę wszędzie, że mam bioderka do noszenia dzieci w łonie
Tylko uda nie wiem po co są

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
1 Spacer na świeżym powietrzu
2
Chyba dość często się zdarza, że dziecko po jakiejś chorobie samo rezygnuje z piersi. Już któryś raz o tym słyszę. Bliska znajoma przeżywała niedawno, że jej córeczka - piersiowy nałogowiec - zachorowała na ospę i od tego czasu nie chciała już jeść UU. Odwracała się, uciekała. Koleżanka pochlipała w poduszkę przez 3 dni i potem już wszystko było ok
1 - w dzień a i owszem, ale w środku nocy nie da rady
2 - Ja tak sobię myślę, że może już czas na odcycowanie u nas...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Ponoć faceci takie lubią najbardziej
A ile masz wzrostu?
Taaaa, ale nie w moich proprcjach z 2 pryszczami z przodu
164 cm

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Uciekam lulu, nici ze sprzątania dzisiaj
Słodkich snów
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:34   #1805
marzena_S
Zadomowienie

Hej dziewczynki.
Wiecie co, stwierdzam że górne jedynki to jak dotąd najbardziej boleśnie wychodzące zęby. Hania spała w dzień całe 5 minut , co jak na nią jest bardzo dziwne, bo zazwyczaj jej drzemki łącznie dają jakieś 1,5-2 godziny. W dodatku po kąpieli zasnęła na jakieś 30 minut, po czym obudziła się z płaczem i do tej pory jeszcze nie usnęła. Ząb prześwituje już pod dziąsłem, więc mam nadzieję, że zaraz się przebije.
Ja cały czas czuję się słabo, coś to choróbsko nie chce dać mi spokoju. W dodatku przez pół dnia leciała mi krew z nosa (raz był to nawet skrzep,a teraz krew cały czas spływa po gardle). Nie wiem czy to normalne bo ostatnio takie atrakcje to w podstawówce miałam.

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich Waszych wypowiedzi, ale ledwo żyję.
Z tego co pamiętam to:

Nerola, powodzenia dla Maksa- trzymam mocno kciuki.

Dziubku, fajnie, że się odezwałaś. Wszystkiego dobrego dla Denisa! Mam nadzieję, że szybko uda się rozwiązać problemy i wrócisz do Nas na stałe.

Marionko, świetne wieści! Bardzo się cieszę.

Iustyna, przeraziłaś mnie tym szpitalem , dobrze że jesteście już w domu. Niech dzieciaki szybko wracają do zdrowia.

Monia, cudne zajączki, aż wzroku nie można oderwać! Dobrze, że Kinga odzyskuje formę, to już chyba koniec waszego chorobowego łańcuszka.

Madziulka, winowajca znany i choroba ma się ku końcowi- super.

Adrij, wow taki tuptający maluch, to już naprawdę poważnie wygląda- super!

Piwnooka, Helenka idzie jak burza- super. Brakowało tu Ciebie, cieszę się że znalazłaś chwilę, żeby napisać co u Was.

Wodaqua,masz szczęście, bo faceci lubią takie "d.upiaste"! Rozumiem Twój smutek co do odstawienia, bo Hania je z UU już tylko przed snem i raz w nocy, choć czuje że i z tego niedługo zrezygnuje. Bardzo długo udało Ci się karmić i możesz być z siebie tylko dumna. I jak smakuje % po takiej przerwie? Pewnie szumi w głowie już po pierwszym kieliszku likieru?

Więcej nie pamiętam, nie bijcie.
Stary 2012-04-02, 21:35   #1806
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
I tez pamietam Anie w Lipnicy z brzuszkiem

Baboniku,

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Aniaa dzisiaj skończyłam. Też mam niedosyt.

Cytat:

POMOGŁY!
.
Super!
Cytat:
No tak, zapomniałam się podzielić smutna dla mnie wiadomością (nigdy nie myślałam, że tak o tym pomyślę) - Zosia odstawiła mnie jakieś 2-3 dni temu Przez tą angine zmniejszyła mi się ilość pokarmu i nie miała cierpliwości do ssania tak jak wcześniej (bo już wcześniej miałam mniej, ale miałam), potem było odrywanie się od cyca z płaczem i żalami, więc podałam mm... Dziwnie mi.

a dlaczego dziewczyny mają wiedzieć że karmisz, jeśli mogę spytać?

Miałam komuś jeszcze odpisać, ale zasypiam na siedząco... nie do życia jestem...
dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 21:36   #1807
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Marinko brawo za wynik (a ile nerwów to kosztowało!!!)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 21:41   #1808
zapałeczka
Zadomowienie

Marinka całe szczęście, że z Igorem wszystko w porządku!
Stary 2012-04-02, 21:47   #1809
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Denis sto lat przystojniaku mój
Monia, iustyna zdrówka waszym choro witkom
Banerki kliknięte
agaG cały czas mam napisać i zapominam, świetny wózek(tak się po cichu zastanawiam czy do biegów by się nadawał bo to chyba taki jogger jest co?)
Kajoolku ja się nabrałam na Twój primaaprilisowy news
Dziubku w końcu jesteś łobuzietelik tęsknił
Lili – gratuluje papania Radziowego
Jagody kupiłam w markecie nie pamiętam firmy ale żadna duża znana
W opakowaniu o gabarytach jak lody litrowe
Baz pod makijaż nie lubie wiec nie doradzę
Agatulka świetnie wygląda w roli zmotoryzowanej damy i Ty scio ślicznie wyglądasz
Brumeczku wielkie gratulacja z okazji prawdziwej gadaniny Tymkowej
Ale widze że też nieźle wynagrodziłaś jego trud-komóra fiu fiu
Gratuluje pierwszej jazdy spacerówą!!!- choć u nas wciąż wiecej gondoli w użyciu
A nie było mnie wczoraj wieczorem bo… mąż mnie uprowadził

Pieleszko zdrówka dla Hani
Adrji-jestem pod ogromnym wrażeniem, fantasytycznie sobie radzi Twój Jaś (choć wiadomo że wszystkie Jaśki to fajne chłopaki)
Monia –no nie wytrzymam jakie słodkie Te Twoje Króliczki
Eliko podziwiam Cię że i tak potrafisz się zorganizować.
a masz możliwość innego transportu do Wro
Wodaqua co u was? O już przeczytałam
szkoda że Zosiaczek się odstawił od piersi, ale utraty wagi zazdroszcze
A tyłeczka zazdroszę bo ja mam naleśniki
Marinko gratuluje dobrych wyników
Marzenko biedni jesteście, ucałowywuje was
ufff nadrobiłam

muszę sie opchwalić wczoraj pojechalismy na zakupy(wykorzystałam zniżkę do HM) i poszliśmy na obiad w restauracji
i mój synek siedział w krzesełku i konsumował swój obiadek z nami
chyba nawet mam fote w telefonie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0771.jpg (125,1 KB, 65 załadowań)
Stary 2012-04-02, 21:50   #1810
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Taaaa, ale nie w moich proprcjach z 2 pryszczami z przodu
164 cm
Ale dziś samokrytyczna jesteś

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1. Wiecie co, stwierdzam że górne jedynki to jak dotąd najbardziej boleśnie wychodzące zęby. Hania spała w dzień całe 5 minut , co jak na nią jest bardzo dziwne, bo zazwyczaj jej drzemki łącznie dają jakieś 1,5-2 godziny. W dodatku po kąpieli zasnęła na jakieś 30 minut, po czym obudziła się z płaczem i do tej pory jeszcze nie usnęła. Ząb prześwituje już pod dziąsłem, więc mam nadzieję, że zaraz się przebije.

2. Ja cały czas czuję się słabo, coś to choróbsko nie chce dać mi spokoju. W dodatku przez pół dnia leciała mi krew z nosa (raz był to nawet skrzep,a teraz krew cały czas spływa po gardle). Nie wiem czy to normalne bo ostatnio takie atrakcje to w podstawówce miałam.
1. O tak, górne jedynki bolą bardziej niż dolne, ale te trójki niestety chyba słusznie cieszą się taką złą opinią, bo jeszcze ich prawie nie widać, a już bolą mocniej niż inne do tej pory
2. U mnie to samo. Tylko że ja to mam stale, więc przywykłam
Stary 2012-04-02, 22:11   #1811
marzena_S
Zadomowienie

Telik, cudny Jasiu (uwielbiam te pulchne rączki małych dzieci ) i po jego minie domyślam się, że zakupy były udane.

Brumek, a jesteś pewna, że to trójki mu dokuczają (w końcu one wychodzą dość późno jak dziecko ma jakieś 15-18 miesięcy, przed nimi zazwyczaj pojawiają się jeszcze czwórki)?
Byłaś u lekarza z tym krwawieniem? Nic na to nie poradził? To raczej nie jest zbyt dobre dla organizmu jeśli pojawia się chronicznie.
Wiem, wiem, naskoczyłam na Ciebie jak matka, ale to z troski.
Widzę, że Ty to naprawdę jesteś ciekawym przypadkiem medycznym.

Aania, a co Ty tu robisz o tak później porze?

Edytowane przez marzena_S
Czas edycji: 2012-04-02 o 22:13
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 23:11   #1812
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek, a jesteś pewna, że to trójki mu dokuczają (w końcu one wychodzą dość późno jak dziecko ma jakieś 15-18 miesięcy, przed nimi zazwyczaj pojawiają się jeszcze czwórki)?
Byłaś u lekarza z tym krwawieniem? Nic na to nie poradził? To raczej nie jest zbyt dobre dla organizmu jeśli pojawia się chronicznie.
Wiem, wiem, naskoczyłam na Ciebie jak matka, ale to z troski.
Widzę, że Ty to naprawdę jesteś ciekawym przypadkiem medycznym.
Pewna nie jestem, bo jeszcze nie wyszły. Ale na pewno nie są to dwójki, a rączka gmera tam głębiej w okolicach trójek właśnie ALe faktycznie - tylko tak podejrzewam, nie wiem na pewno.

A co do mojego nieszczęsnego nosa, to kilka lat temu postanowiłam zrobić raz na zawsze z nim porządek. Przez kilka miesięcy snułam sie po laryngologach, każdy mówił co innego i nikt mi nie pomógł. I dałam sobie spokój Jedni obstawiali zatoki, inni problemy z krążeniem, jakiś pan profesor (!) stwierdził że taka moja uroda

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. Brumeczku wielkie gratulacja z okazji prawdziwej gadaniny Tymkowej
Ale widze że też nieźle wynagrodziłaś jego trud-komóra fiu fiu
Gratuluje pierwszej jazdy spacerówą!!!- choć u nas wciąż wiecej gondoli w użyciu
A nie było mnie wczoraj wieczorem bo… mąż mnie uprowadził

2. muszę sie opchwalić wczoraj pojechalismy na zakupy(wykorzystałam zniżkę do HM) i poszliśmy na obiad w restauracji
1. Dziękuję i dziękuję
A o męża jestem zazdrosna A co z nim robiłaś, Teliczku?

2. Lubię takie momenty
Jak jeszcze Tymcia nie było, nawet jak już byłam w ciąży, wydawało mi się, że dziecko jednak jakoś wejdzie między mnie i męża i że będę potrzebowała wyrwać się od niego (dziecka) czasem, żeby poczuć się żoną, dziewczyną itp. Nawet zawarliśmy pakt: my dwoje przeciwko dzieciakowi
A jak się urodził, to raptem wyparowało gdzieś to wszystko. I teraz najmilsze chwile z mężem są wtedy, kiedy i Tymuś jest z nami I jakoś już on niczemu nie zagraża, nic nie zabiera, nie wchodzi, nie rozdziela, tylko uzupełnia. I choć brzmi to jak przesłodzony slogan, to tak właśnie jest
Śmieszy mnie teraz to, czego się obawiałam. I to, że uczucia do synka nie mogłam sobie wcześniej nawet wyobrazić

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:34 ----------

Cytat:
muszę sie opchwalić wczoraj pojechalismy na zakupy(wykorzystałam zniżkę do HM) i poszliśmy na obiad w restauracji
AAAAAAAAAAAAAAA gapa ze mnie! Tak się rozpisałam, ze zapomniałam o najważniejszym, czyli o tym, jak mi sie gęba roześmiała do stołującego się "po dorosłemu" Jana Piękny widok. A on wygląda, jakby pękał z dumy I jak pięęęęęknie siedzi!
Stary 2012-04-02, 23:38   #1813
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Teliku dziękuje. Jaś uroczy

Brumku a ile Tymek ma juz ząbków? U nas tez jedynki najbardziej bolesne, Agatul pojękuje w nocy przez sen. I moja córa tez nietypowa, bo juz ma piękne górne dwójeczki a jedynki dopiero pod dziąsłem widać.

Marinko super, ze wyniki w porządku

A ja siedze i tworze przemyślenia na bloga

Brumku ja mam podobnie. Choć nie pamiętam jak to było bez Agaty. Niczego nie stracilimy, wiec zyskaliśmy, choć czasem mam potrzebe wyjść gdzies ama (ale to moja potrzeba wynikająca z introwertycznej natury), ale Agata jest takim spoiwem które jeszcze bardziej połączyło nas jako małżeństwo. Nawet zwykłe dni, w których nie robimy nic efektowego, efektywnego z nią nabierają barw.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2012-04-02 o 23:42
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 00:12   #1814
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku a ile Tymek ma juz ząbków? U nas tez jedynki najbardziej bolesne, Agatul pojękuje w nocy przez sen. I moja córa tez nietypowa, bo juz ma piękne górne dwójeczki a jedynki dopiero pod dziąsłem widać.

Brumku ja mam podobnie. Choć nie pamiętam jak to było bez Agaty. Niczego nie stracilimy, wiec zyskaliśmy, choć czasem mam potrzebe wyjść gdzies ama (ale to moja potrzeba wynikająca z introwertycznej natury), ale Agata jest takim spoiwem które jeszcze bardziej połączyło nas jako małżeństwo. Nawet zwykłe dni, w których nie robimy nic efektowego, efektywnego z nią nabierają barw.
Tymek ma 5 zębów. 5 i pół

Zgadzam się w pełni. I jest to dla mnie zaskoczenie wszechczasów
Stary 2012-04-03, 01:59   #1815
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
:Hi:

Dzisiaj ja mam dyżur
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-03, 06:21   #1816
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Aania, a co Ty tu robisz o tak później porze?
dziecko skończyłam usypiać

Cytat:
A co do mojego nieszczęsnego nosa, to kilka lat temu postanowiłam zrobić raz na zawsze z nim porządek. Przez kilka miesięcy snułam sie po laryngologach, każdy mówił co innego i nikt mi nie pomógł. I dałam sobie spokój Jedni obstawiali zatoki, inni problemy z krążeniem, jakiś pan profesor (!) stwierdził że taka moja uroda
oj, to masz przeboje...
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
oj tak, dokładnie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 06:44   #1817
mamad1
Zadomowienie

Marina że z Igim już w porządku!

Wodaqua przykro mi, ze Zosia się odstawiła. za 5 z przodu na wadze.

Aania trafiłaś na niezłego dowcipnisia.

Marzena u nas z górną jedynką też było z płaczem (drugiej jeszcze nie ma). A w ogóle to dziwnie teraz mu te zęby idą - z lewej ma już jedynkę i dwójkę i z prawej dwójka idzie

Cytat:
Jak jeszcze Tymcia nie było, nawet jak już byłam w ciąży, wydawało mi się, że dziecko jednak jakoś wejdzie między mnie i męża i że będę potrzebowała wyrwać się od niego (dziecka) czasem, żeby poczuć się żoną, dziewczyną itp. Nawet zawarliśmy pakt: my dwoje przeciwko dzieciakowi
A jak się urodził, to raptem wyparowało gdzieś to wszystko. I teraz najmilsze chwile z mężem są wtedy, kiedy i Tymuś jest z nami I jakoś już on niczemu nie zagraża, nic nie zabiera, nie wchodzi, nie rozdziela, tylko uzupełnia. I choć brzmi to jak przesłodzony slogan, to tak właśnie jest
Pięknie napisane

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Witamy się i my
Pogoda znowu taka sobie... Ech, a już się tak ładnie robiło A ja jeszcze okna nawet w pokoju nie umyłam Może się dziś zmobilizuję, jak nie będzie padać. Może
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:01   #1818
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:23   #1819
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja na szybko, jesteśmy juz w domu. Wypisałam Zuzę na własną odpowiedzialność, ale najpierw pogadałam z lekarką. Też widziała poprawę a inhalacje mogę robić w domu. Na oddziale biegunki, rotawirusy - z sali nie mogłam z nią wyjść. Kuba ma ospę, dzisiaj był u lekarza. Mamy pełno leków i ogólnie szpital, ale w domu . Wieczorem jak dzieci dadzą, to nadrobię.

No chyba że padnę, bo Zuza wstała dzisiaj o 6.00 . Buziaki!!!!!!!!!!!!!
O to fajnie, że już w domku jesteście
Cytat:
Właśnie zaliczyliśmy debiut w spacerówce Chyba jako ostatni na forum Czy teraz mój syn już jest mężczyzną?
Zdecydowanie
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Nie mam zbytnio sily na pisanie, chyba choroba mnie rozklada, glowa boli i z nosa cieknie. Marys szaleje po podlodze jak nigdy, w kazda strone sie przewraca, przec chwila usilowala wejsc do polki pod tv
O nie!!!Oby Cię nie rozłożyła....
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

tak, co roku jeździmy, Lipnica Murowana (popatrz w necie jak to wygląda)

a ja byłam na uczelni, wcześniej - rano - u gina. Chciałam iść do swojej ale do niej termin za 2 miesiące :| więc zapisałam się do innego lekarza. Też fajny
zrobiłam cytologię,
przy badaniu mówię mu że chcę sprawdzić czy jest wszystko ok bo pewnie zaczniemy myśleć o 2 dziecku za jakiś czas, a ten do mnie "no ale wie pani, tak z myślenia to niewiele będzie No chyba że jak w kabarecie Ani Mru Mru '-a o dzieciach myślicie?' -'no właśnie....nie myślimy'"
Fajny ten konkurs
A za drugie dziecko
Cytat:

POMOGŁY!

Nie odniosę się do postów, bo padam. To było wyczerpujące u długie badanie, dziecko po środkach nasennych i marudzi teraz.
Grunt, że słyszy.
Może to nasz papież Jan Paweł II miał mojego synalka na oku, i podarował mu taki cud ?

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

w sensie, że nasennych do badania, bo miał badanie Abs czy abr jak to tam się nazywa. I za Chiny ludowe nie mogłam go uśpić, i musiał być zaaplikowany lek.
Jak się cieszę!!!!!CUDOWNA wiadomość:jup i:
Cytat:
Spoko spoko, już wyrosłam z przejmowania się tym , wręcz głoszę wszędzie, że mam bioderka do noszenia dzieci w łonie
ja też w takowe jestem zaopatrzona
Cytat:
Jasiek pierwsza klasa Widać, że jest stworzony do jadania w najlepszych restauracjach

Dzień Dobry Bobry

Ja dzisiaj pracuję do 10 i jedziemy na zakupy świąteczne mieliśmy jechać wczoraj, ale .... pokłóciliśmy się

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 07:24   #1820
patik87
Zakorzenienie

nie mam weny.....
Stary 2012-04-03, 08:00   #1821
Marina1
Zakorzenienie

Dziewczyny miło mi bardzo, że cieszycie się razem ze mną
Tak jak pisze Carmela, mnóstwo nerwów przez te 9,5 m-ca mnie to kosztowało, bo wiele, wiele razy jak mówiłam coś do malucha, czy śpiewałam, to gdzieś tam w środku zastanawiałam się, czy słyszy co do niego mówię. Straszne uczucie.
A teraz już koniec tych obaw!
Dostał naklejkę na pierwszą stronę książeczki zdrowia, że słuch jest prawidłowy. A mama będzie miała chyba najszczęśliwszą Wielkanoc w życiu.

Eliko też się bałam środków nasennych, ale nie było innej rady, by maluch mi usnął. Godzinę ponad go usypiałam na rękach i nic, jeden wrzask. Więc zdecydowałam się na podanie, a pani doktor powiedziała, że tak podany raz lek nic a nic nie zrobi dziecku. Może być tylko osowiałe i apatyczne przez dzień. Bez tych syropów nie dało by rady zrobić tego badania, bo dzieciak musi twardo spać. A potem, jak doktorka ściągała mu już te diody z głowy, to obudził się, i jak zwykle rozrabiał.
Dostał jeden znajomy mi syrop hydroxyzine chyba czy jakoś tak, i jakiś inny.
A, i trzymam mega mocne kciuki za 11! Myślę, że będzie lepiej! Bądź dobrej myśli

O, cieszę się, że dziubek się pokazała! martwiłam się.

Dla chorowitków zdrówka!

Właśnie w polsat cafe pokazują operację plastyczną dziewczyny ( powiększa cycki ), a i tak ma większe ode mnie ( bez operacji oczywiście). I to jeszcze jej fundują tę operację...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:07   #1822
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Lili
Alkohol czasami pijałam w jakichś mini ilościach, wiedząc, że Zosia obudzi się najwcześniej o 3 rano, ale dziś to już 2 kielichy chociaż czystego sumienia jakoś nie mam. Ponad 2 lata jestem taką dietowo-ciążowo-karmieniową abstynentką i jakos mi teraz dziwnie.
Kurcze, z tym karmieniem miałam tyle problemów na początku, zemściłam na to strasznie, męczyłam się, te godzinne karmienia co 2 h, te nocne wstawanie, te zastoje, zapalenia, guzy i inne mecyje...ale z czasem polubiłam, pokochałam nawet to przytulanie, tą wyjątkową sytuację, po powrocie do pracy też się wszystko układało, a tu klops, ale co się dziwić - ze 2 dni nic nie jadłam i nie piłam Z jednej strony wiem, że Zosia jest już totalnie ode mnie niezależna, ale z drugiej fajnie było być dla niej tym kimś wyjatkowym i jedynym. Wcześniej o tym tak nie myślałam...
Boże, po alkoholu jakaś wylewna się robię.
Dobra, za chwilę godzina 21:37, trzeba się pomodlić i brać za robotę
Dobrej nocy!
Dla Zosiaka nadal jesteś kimś jedynym i wyjątkowym

Cytat:
1. No to nie byliśmy ostatni A mieści się Radek na długość? Bo ja już Tymcia musiałam upychać
Właśnie ledwo się już mieści. Jak leży na płasko to jeszcze jest od, na styk. Ale w pozycji półleżącej czy siedzącej ciągle zjeżdża i wypycha gondolkę nóżkami. Ja mam taki sportowy wózek, wystarczy odpiąć przy nogach coś tam i będzie jak w spacerówce. Tylko wielkie to takie strasznie.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:

nie mam weny.....

A co tam u ?

Ale nas dzisiaj na pasku

Przypominam o głosowaniu na nas
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:08   #1823
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Justynka - ja sie ma Zuza teraz? I jak Kupa-Ospiarz?
Brumku jak mogłaś tak brzydko przekręcić imię mojego syna . No dobra, wybaczam bo kumpel mówił:"nie nazywajcie syna Kuba, bo dzieci w piaskownicy będą wołały do niego Kupa" .

Najbardziej rozwala mnie babcia Tż, która do Kuby woła "Kubciu" a brzmi jak "Kupciu". Kiedyś koleżanka do mnie mówi:"uważaj Kuba" a ja zrozumiałam "uważaj kupa" i parząc pod nogi "gdzie? gdzie?" .

Marina strasznie się cieszę z pozytywnego wyniku badania!!!!!!!!!!!!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:17   #1824
Lili 83
Zakorzenienie

Podoba się Wam mój sposób zapakowania prezentu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3316728.jpg (63,4 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-04-03, 09:17   #1825
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
:Hi:

Dzisiaj ja mam dyżur

Cytat:
nie mam weny.....
To na pocieszenie kliknę Ci w banerek

Cytat:
Tak jak pisze Carmela, mnóstwo nerwów przez te 9,5 m-ca mnie to kosztowało, bo wiele, wiele razy jak mówiłam coś do malucha, czy śpiewałam, to gdzieś tam w środku zastanawiałam się, czy słyszy co do niego mówię. Straszne uczucie.
A teraz już koniec tych obaw!
Dostał naklejkę na pierwszą stronę książeczki zdrowia, że słuch jest prawidłowy. A mama będzie miała chyba najszczęśliwszą Wielkanoc w życiu.

Ale ta mama go kocha

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumku jak mogłaś tak brzydko przekręcić imię mojego syna . No dobra, wybaczam bo kumpel mówił:"nie nazywajcie syna Kuba, bo dzieci w piaskownicy będą wołały do niego Kupa" .

Najbardziej rozwala mnie babcia Tż, która do Kuby woła "Kubciu" a brzmi jak "Kupciu". Kiedyś koleżanka do mnie mówi:"uważaj Kuba" a ja zrozumiałam "uważaj kupa" i parząc pod nogi "gdzie? gdzie?" .
Idę się utopić w czymś płynnym

To może sprytnie zmienię temat - JAK ZUZA?

Aha - mamy już 6 zębów. Oficjalnie i niezaprzeczalnie

.
Stary 2012-04-03, 09:18   #1826
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Lili - po kliku dla każdej - zrobione

Dziękuje dziewczyny za podpowiedzi odnośnie zabawki - zdecydowałam się na laptopa - teraz z niecierpliwością czekam aż przyjdzie

Brumku - pytałaś o Szymcia Wiesz, że dzisiaj bardziej zsypany niż wczoraj Wczoraj były tylko krostki na brzuszku i karku, a dzisiaj doszły na pleckach, w okolicach siusiaka i na pupci.

Marinko nawet nie wiesz jak się cieszę Cudowna wiadomość!

No skleroza nie boli... Nie pamiętam więcej. W takim razie powiem jeszcze dzień dobry i uciekam mieszkanko ogarnąć.
Aa jeszcze się pochwale - wczoraj była u Nas męża bratowa i dostaliśmy od niej fajny odkurzacz - używany, ale w idealnym stanie o taki: http://www.miele.pl/index.php?mnu=23...did=1621&vv=33

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-03, 09:18   #1827
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Podoba się Wam mój sposób zapakowania prezentu?
Pięknie!!!
KLiknę Cię w nagrodę
Stary 2012-04-03, 09:21   #1828
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie!!!
KLiknę Cię w nagrodę

Stary 2012-04-03, 09:21   #1829
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

przy badaniu mówię mu że chcę sprawdzić czy jest wszystko ok bo pewnie zaczniemy myśleć o 2 dziecku za jakiś czas, a ten do mnie "no ale wie pani, tak z myślenia to niewiele będzie No chyba że jak w kabarecie Ani Mru Mru '-a o dzieciach myślicie?' -'no właśnie....nie myślimy'"
doktorek ma poczucie humoru

ja chyba jestem serio jakaś dziwna, bo jak przed urodzeniem młodego chciałam dwójkę tak teraz chyba nie chcę mieć więcej dzieci Żbika kocham ponad wszystko i daje popalić tylko tym nocnym wstawaniem nie wiem dlaczego tak jest smutno mi się zrobiło.......

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny możecie mi polecić jakąś zabawkę z Fisher Price dla Szymonka? Chciałabym mu kupić na zajączka
ślimaczek jest fajny
Cytat:

Cytat:

POMOGŁY!

Grunt, że słyszy.

nie żebym umniejszała Jankowi II jednakowoż myślę , że znaczący wpływ miały wizażowe magiczne kciuki

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co u Was gosci na stolach w czasie swiat Wielkanocnych ??

Beda u mnie znajomi i siostra TZ-a i chce sie pokazac jak najlepiej
babka marmurkowa

Cytat:
Napisane przez wodaqua;33306143

Słabo pamiętam, bo na raty poczytuje zza [B
krzaków[/B], ale:
nie wierze w to co czytam

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Przypominam o głosowaniu na nas
gotowe!

znowu Beatkę wcięło
Stary 2012-04-03, 09:21   #1830
iwonap79
Raczkowanie

witam dziewczynki
i znowu nie nadrobię;(
na dzień dobry buziaki dla wszystkich no i gratki dlA Igorka za słuch! (nadrobiłam tylko tę stronę. u nas dużo i złego i dobrego:
ale naaaajważenijsze- MOJA CÓRCIA I MĄŻ SĄ DLA MNIE NAAAAAJCUDOWNIEJSI cała reszta to "pan pikuś"
idę sprzatać kuchnię
iwona

Edytowane przez iwonap79
Czas edycji: 2012-04-03 o 11:13
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości