![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
Dołączam go grona wielbicielek agenta
![]() ![]() ![]() A wczoraj testowałam dzięki Tulipance ![]() ![]() ![]() Dam mu dziś jeszcze jedna szansę ![]()
#212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() To mój drugi test Agenta, za pierwszym mi się spodobał, teraz mnie oczarował. Jak będę w Sephorze poproszę o próbkę, ale niestety z testerami ciężko... częściej widziałam Eau Emotionelle, które podoba mi się znacznie mniej... Beato, ja bym się po Amour nie spodziewała nagłego wylezienia pazura ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Wpadlam wczoraj do Quality w Marriocie no i przetestowalam kilka zapachow. Menacht Loup jest urzekajace - przepiekny, mocny i bardzo oryginalny (nie wiem jak moze sie kojarzyc z mokrym psem lub lodowka - niesamowicie sie rozwija). Nie zachwycilo mnie natomiast Passage d'Enfer
![]() ![]() Za miesiac znowu wpadne ![]() Nat
#214 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na agenta czaję się powoli, prędzej czy później wiem, że go kupię ![]()
![]() |
#215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam poszukać Agenta w necie i co widzę? Na Wisience brak, na truskawie brak (pomiajając, ze nie wysyłają), w prefumeriach brak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#216 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oni się chyba wszyscy boją tego szypra czy jak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#217 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj doczekałam się próbeczki Le Baiser Du Dragon no i przystąpiłam do testów. Efekt potworny migrenowy ból głowy, noc nieprzespana
![]() Trafia więc u mnie niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś testuję Organzę indecence pierwsze wrażnie: początek - zapach do ciasta waniliowy, potem zmienia się w inny zapach do ciasta, w sumie dość ładny, ale rzucona na kolana nie jestem. Po pewnym czasie wychodzi jeszcze zapach jakiejś... czy ja wiem....starej kanapy, ale dość pozytywny. W sumie nieprzyzwoitość to żadna a i do klasyka jej daleko wg mnie.
Kamień spadł mi z serca, że nie będę jej dziko pożądać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() żeby nie było OT - testuję nową Lopez, a właściwie zaraz będe próbowała ją usunąć z nadgarstka. Coś strasznego, dla mnie to pachnie jak odświeżacz powietrza, ale takiego odświeżacza to ja bym nie chciała ![]() na drugiej ręce Apparition w ramach przypomnienia. Malinki z cytrusową, , odświeżaczową nutą, jest taki syrop malina z cytryną, te klimaty. Teraz wychodzi nuta róży, a bardziej konfitur różanych do pączka, całość zupełnie mi nie podchodzi. Pozostaje mi tylko zachwycać się butelką, która jest dla mnie mistrzostwem świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Jesus del Pozo In Black - pierwsze wrażenie: wiśnie z alkoholem w czekoladzie. Niestety, po krótkim czasie zapach zaczął zanikac, zanikac i nic ciekawego już nie odsłonił...
Lovely SJP - jakieś takie bezpłciowe... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
Dzonghka L'Artisan ... dzieki wizazance agaa13
![]() Skorzany z ziołem, drewnem przypominajacym mi to w Le Baiser Du Dragon ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie w ramach uprzyjemniania sobie nudnej czynności siedzę z nosem w nadgarstkach:
Lewy - The Parfum Jourdana i chyba na szczeście dla mnie nie rozumiem, "o co tyle krzyku". Bardzo mnie ten zapach nęcił i kusił, moja ciekawość podsycana była forumowymi zachwytami, ale chyba nie dla mnie ten zapach - nie rozwija na mnie żadnej głębi, żadnego drugiego dna, jest tylko miłym, nieco przesłodzonym słodziakiem kojarzącym mi się z owocami w syropie. Nie wiem nawet do końca jakie to owoce, może porzeczka, może brzoskwinia, ale w sumie chyba nawet nie zależy mi, żeby się dowiedzieć. Dzięki miłej Wizażance wiem, że mogę żyć bez tego zapachu, uff! ![]() Prawy - L'Heure Bleue Guerlaina; stary Guerlain i kolejne wyzwanie przede mną, większe chyba niż Shalimar, który na zmianę przyciąga mnie i odpycha. Dziwny jest ten zapach, taki ...suchy - nigdy do tej pory nie myślałam w ten sposób o zapachu, znam wilgotne jak Mahora, ale nie suche, ten jest pierwszy. Suchy i jakby skórzany...? Ziemisty na pewno, może lekko lepki, ale nie oblepiający natrętnie i nie duszący. I jeden z piękniejszych irysów, jakie wąchałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
Halloween Jesus del Pozo, beznadziejny, fuuuj [reszta na kwc
![]() Omnia Bvlgari - zakochałam się w nim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Ostatnie moje testowane to CK One, J`adore edt, Cologne i Hypnotic Poison.
One - kiedyś bardzo bardzo dawno temu wąchałam go i bardzo mi się podobał, więc postanowiłam sobie przypomnieć. Być może był on dobry na wtedy (tzn. kiedy miałam naście lat), ale na teraz zupełnie ![]() J`adore edt kojarzy mi się z czymś znajomym, ale nie jest to nic ekskluzywnego tylko jakby tania podróbka. No kurczę, zawiódł mnie okrutnie. Użyłam go do pracy, całe szczęście szybko się ulotnił. Nie rozpoznaję w nim żadnego konkretnego składnika, wszystko dziwnie się miesza i nie rozwija. Cologne Muglera poznałam na niedawnym wyjeździe za granicę (kiedy to napadłam prawie na perfumerię, aż mi teraz wstyd, bo zachowywałam się jak na głodzie ![]() No a HP to milutki jest dla mnie. Otulił mnie, rozgrzał i wprawił w dobry nastrój. Pod koniec stał się nieco może zbyt nużący, ale testy dalsze będą, bo nabyłam próbkę. Czyli dwa na nie i dwa na tak (z lekkim "ale" i do dalszych testów). A tak w ogóle to zastanawiam się, czy mnie Innocent z Angelem nieco nie skrzywiły, bo po ich częstym ostatnimi czasy używaniu wszystko inne wydaje mi się mdłe, mało ciekawe, monotonne i do tego słabo pachnie. Może więc mam teraz uszkodzony nos i uszkodzoną psychikę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś średniopółkowo testuję Yves Rocher, Secrets D'Essences, Rose Absolue
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W kwestii dostępności AP - ja sama upolowałam go na Truskawie, zawsze mieli ten zapach. Teraz na stronie nie ma żadnych edp ani edt, ale myślę, że wkrótce wszystko powróci do poprzedniego stanu ![]() W temacie: Na moim nadgarstku zagościło L' Or de Torrente - wyraźna, urzekająca kawa z przepięknym, drzewnym tłem. Będą dalsze, bardziej wnikliwe testy ![]()
![]() |
#227 |
Zadomowienie
|
Bright Crystal - świeżo-słodkie pachnidełko w paskudnym flakonie. Ulotnił się po 2 godzinach i na tym sie skończyła moja przygoda z zapachami Versace
In Black - uch, kolejny zapach, gdzie czuję dziwna kwaśną nute, której nie potrafie zidentyfikować. Ta sama nuta odrzuciła mnie od Pythona i Samsary. Wszystkie 3 mają jaśmin i wanilię w składzie, ale niemozliwe żeby to było to ![]() zapomniałam jeszcze o Extravagance d'Amarige - nie podoba mi się kompletnie, zbyt kwiatowy, zbyt świeży, dziwnie rozmoczony, mdły i męczący; nie moja bajka Edytowane przez chamelieu Czas edycji: 2006-12-30 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mogę zapytać w jakiej, mniej więcej, cenie AP był na Truskawie? ![]() ![]() L'ora pamiętam jak przez mgłę, kawa była niestety na mnie dość cierpka, ale po pewnym czasie wyczuwalna była bardzo przyjemna skórzana nutka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Rozeznanie
|
Chance -
![]() ![]() Allure Sensuelle - zapowiadal sie calkiem, calkiem, ale pozniej znow ta dziwna nuta co w Chance, kwasna i metaliczna, az wywoluje u mnie zgrzytanie zebami... i jakos tak malo oryginalnie, Chanelom mowie ![]() Songes Annick Goutal - odkrylam w moim miescie perfumerie, ktora wspolpracuje z Quality, na moje nieszczescie, ![]() ![]() Mandragore Annick Goutal - rozczarowanie, cytrusy z innymi cytrusami i jeszcze wiecej tych cytrusow, spodziewalam sie czegos bardziej interesujacego, zero magii, zero tego "czegos", niestety ![]()
![]() |
#230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą, moja mama popatrzyła na mnie z przerażeniem przemieszanym z odrazą, kiedy podsunęłam jej nadgarstek z AP ![]()
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam to samo z Silver Rain.
![]() |
#233 |
Zakorzenienie
|
Przyszła porcja próbek od kochanej Kropki
![]() ![]() Versace Woman-przediwne,na początku pachną jak żuk(tj. taki jak owad np. biedronka.Nie wiem czy wiecie o czym mówię ![]() ![]() A*Men-jestem mocno zaskoczona bo pachną na mnie bardziej słodko i kobieco niż damskie aniołki ![]() ![]() Nothing Gosh-bardzo ładny,ciepły zapach.Czuję wyraźnie kokosa i morelę/brzoskwinię i "proszkowo-praniową" nutę czystości.Potestuję globalnie i rozważę zakup ![]() Alien-pachną znajomo,nie potrafię sobie przypomnieć do czego są podobne.Mimo wszsytko to dość banalne kwiatki(oj tak-za dużo tych kwiatków), już nie tak klasa co Angel. EDIT:Olśnienie,Alien bardzo przypomina mi Poeme ![]() Następne relacje po dalszych testach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie on przypomina Gabrielę Sabatini , tzw. granatową.
![]() |
#235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w temacie - globalne testy Theoremy. Początek przyjemny, taki z rodzaju tych co w Cristobal czy w Romie. Mocny, pieprzny, ciężki, z przebijającą słodyczą. Miły ale bez zachwytów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
![]() Bardzo mila obsluga, rozmawialam z tymi paniami chyba z pol godziny o zapachach. i Menarda jeszcze maja i stara Manie Armaniego ![]()
#237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
[quote=tulipanka;3343322]A ja dzisiaj w Sephorze wypatrzyłam piękną 30 ml buteleczkę i balsam, całość za 200 zł i normalnie prawie się rzuciłam na nie, ale rozsądek zwyciężył
![]() ![]() ![]() nie dręcz już ![]() a w temacie Dzing!, jestem ciekawa czy coś mi zrobi z psychiką ![]()
#239 |
Zakorzenienie
|
A do mnie dziś dotarła paczka z edp Yohji Yamamoto i w środę leci do nowej właścicielki
![]() Zapach trwały i miły, ale ma jedną dla mnie sporą wadę - do złudzenia przypomina mi Kenzo Le monde est beau - który przejadł mi się zdecydowanie w czasach licealnych, stąd Yohji musiałam powiedzieć nie ![]() Odrobinę mi żal, bo flakon piękny i szukałam czegoś niekadzidlanego ![]() Aha, strzał był ślepy. ![]() A nową właścicielką być może jest któraś z was wizażanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze więc, milczę i cierpię po cichu ![]() a dziś - Zagorsk. Opis taki jaki umiałam, lepszego niestety nie umiałam ![]() Uuu, lodowaty podmuch. Pierwsze niuchnięcie przeszywa zimnem i smutkiem. Przyprawy nie są tak słodkawe, nie ma tu ani trochę radości, nie ma miejsca na podziw i upajanie się pięknem, bo jakoś mi głupio. Wypada usiąść w spokoju i bez emocji, bez zbędnych emocji kontemplować. Może lepiej uklęknąć na przeszywająco zimnej posadzce i w samotności zupełnej rozmyślać nad tym, jaki ten świat jest smutny. O jakże to inny zapach niż pozostałe 2 Incense CDG, które wąchałam. Taki dostojny i jednocześnie cichy. Nie ma w nim podmuchów wiatru i chłodu szałwii, jak w Ouarzazate. Nie ma radosnej słodkawej mirry i dźwięku dzwonów jak w Avignon. Czuć wyraźnie w nim bardzo chłodną nutę, gdybym miała określić kolor powiedziałabym – przezroczysty. Druga myśl – zimny szary kolor kamiennej posadzki. Pieprz się chowa za niemożliwą dla mnie do opisania mieszanką przypraw i drzewnego zapachu. Kadzidło z jednej strony nie jest wyraziste i pierwszoplanowe, ale czuć je wyraźnie „z głębi” zapachu. To piękne kadzidło, chociaż bardziej chłodne i „czyste”. Cały Zagorsk jest niesamowicie czysty, chłodny, delikatny ale zdecydowany. Wyczytałam, że Zagorsk to miasto w Rosji. No oczywiście. W Rosji nigdy nie byłam, ale skojarzeniowo idealnie pasuje. Chłód, minimalizm, wielkie niezamieszkane przestrzenie, mocny zimny wiatr hulający po pustych polach. To trzeci Incens CdG, który mogłam poznać (Bjeato - ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.