|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zadomowienie
|
Chcę kupić coś takiego http://allegro.pl/podtrzymujace-boks...205696481.html ale tańszego - macie może jakieś namiary? Chce mieć je na cieplejsze dni pod spódnice czy sukienki by mi się uda nie ocierały...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż moja Mała wczoraj kopnęła mnie 3 razy i rano dostałam kilka delikatnych kopniaczków. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
U mnie też.
U TŻ je się czerwony z burakami, święconką i chlebem ![]() Dla mnie barszcz czerwony ma być z burakami i ziemniakami a nie jajkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Cytat:
![]() ![]() My włąśnie wróciliśmy od teściów, rano byliśmy w kościele pogoda paskudna śnieg padał i zimno jak nie wiem. Ja sie coś ostatnio fatalnie czuje brzuch mam non stop twardy jak kamień już po zwiększonej dawce fenoterolu,nic mi to narazie nie pomogło,dodatkowo strasznie drętwieją mi nogi i co gorsza obie naraz!raz w domu raz w kościele jak wstawałam myślałam że się wywale,póżniej u teściów chciałam wstać a tu nogi i lewa ręka zdrętwiałe,przestraszyłam się i zadzwoniłam do gina czy to normalne ![]() kazał zmniejszyć magnez a brać dodatkowo asprgin a jeżeli z brzuszkiem jutro będzie bez zmian to mam dzwonić,w każdym razie lekami już tu nic nie pomoże.Dodatkowo jakby tego było mało walcze z zaparciami których przy krążku mam unikać ![]() przepraszam ale musiałam się wyżalić.. Dziewczyny a jak wam twardnieje brzuch tak przez dłuższy czas to oprócz tego czujecie jeszcze te krótkie skurcze?bo ja czuje nie wiem czy to normalne bo przecież już samo twardnienie brzucha to skurcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy to się sprawdza. Coś takiego anty ocierackiego by mi się przydało. Bo udziory tak mi przytyły, że masakra ![]() Rzeczywiście dość drogie, ale może warto zainwestować, żeby to było dobre. Fajnie było by takie gatki zmierzyć. Mi się to kojarzy z takimi gaciami wyszczuplającymi - moja mam takie miała. Jak je założyła to tłuszcz jej się wylewał u góry przy pasie i na dole przy nogawkach ![]() Chociaż, te nie powinny być uciskające ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Rozeznanie
|
raczej nie, bo to jest zwyczaj przyniesiony z okolic, z których pochodził mój tato, czyli niedaleko Dęblina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Karolina a Ty już coś poczułaś? muminek póki co nie denerwuj się i odpoczywaj a jak coś to dzwoń do lekarza lub jedź na IP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
witam was świątecznie...
dzisiaj byliśmy u mojej mamy i już mam dość siedzenia za stołem. Wróciliśmy z mężem do domu się trochę poromantyzować ![]() ale chcę się wam pochwalić że dzisiaj maleństwo mnie zaczęło kopać! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nadrobiłam was i gratuluję wam ślicznych brzuszków ![]() ciastuś weź temu swojemu chłopu zrób dzisiaj ziny prysznic ![]() ![]() muminek mi właśnie jak twardniał brzuch to czułam taki nieprzyjemny skurcz, ale fenoterol pomógł. Mam nadzieję kochana że Ci się poprawi a jak nie to jutro niezwłocznie dzwoń do gina, na pewno jakoś Ci pomoże. Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Rozeznanie
|
powiem Wam, że zazdroszczę Wam tych kopniaków, mój gin powiedział że przy jajku zacznie dawać o sobie znać a ja się jeszcze nie doczekałam ...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie czasami jak brzuch stwardnieje już na mocny kamień, to odczuwam właśnie coś między skurczem a ciągnięciem brzucha. Taki ból jak na okres ![]() A zaparcia to i ja mam ostatnio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Zakorzenienie
|
Muminku rozumiem Cię ... Mnie po okresie spokoju znów zaczął twardnieć brzuch - nocami. Czasem az spać nie mogę bo to takie nieprzyjemne. Niby nic mnie nie boli ale tak troche ciagnie i jest to takie uczucie ciężkości, jakbym głaz miała zamiast brzucha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zadomowienie
|
witam dziewczyny świątecznie
![]() Ostatnio mało się udzielam, bo nie mam jakoś weny no i czasu za bardzo. Pisałyście o brzuchach... mnie ewidentnie wybrzuszyło w tym tygodniu, tzn. wcześniej też miałam brzuszek ale teraz zrobił się naprawdę spory i coraz bardziej czuję się jak kaleka i marzę o lipcu ![]() Dzisiaj dzidzia mało kopała tylko w kościele podczas chrztu się rozbrykała a później spokój (chrzcili 5 dzieciaczków aż, próbowałam wyłapać imiona ale średnio mi się to udało bo rodzice wypowiadali się bez mikrofonów... wiem że była Lena i Błażej, a reszta to wydawało mi się że Piotruś, Joanna i jednego w ogóle nie zrozumiałam). W ogóle to dzisiaj trochę się lenie i spędzam czas z rodzinką... trochę się wkurzyłam bo miał jeszcze wpaść kuzyn i specjalnie dla niego siedziałam w domu a on se olał sprawę i się w ogóle nie odezwał nawet... jak mnie to denerwuje, tymbardziej że teraz wystarczy smsa wysłać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z kolei było tak że poczułam pierwsze kopniaki w 22 tc. Na poczatku były pojedyńcze ale z każdym dniem przybierały na częstotliwości i liczebności ![]() Dzis mała mnie kopie wyjatkowo duzo - nie wiem czy to dlatego że jem cały dzień ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Ale na przykład moja kuzynka pisała mi że ona mało i niezbyt mocno czuła ruchy swojego syna przez całą ciaże, a jest całkowicie zdrowy i wzorowo sie rozwija. Jest dosć spokojny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
My już po kościele, a właściwie dopiero, bo po mszy jeszcze wstąpiliśmy do kawiarenki na plotki ze znajomymi
![]() Nic dziś w sumie nie robiłam, tyle że przygotowałam śniadanie, spacer mnie nie zmęczył, obiadu nie robiłam a czuję się taka padnięta ![]() Założyłam dziś taką bardziej obcisłą tunikę (jeszcze dwa tygodnie temu była luźna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
Miałam się pochwalić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||||
Wtajemniczenie
|
mi juz ostatnio nic nie pomaga
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() karmelek chmielinka gratuluje pierwszych kopniaków i cieszę sie razem z Wami ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dziś myślałam, że mi tyłek rozerwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
A ja juz sie zaczynam zastanawiać czy to normalne ze ona dzisiaj taka aktywna??
Kurna, tak źle i tak niedobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zadomowienie
|
Słyszłam o czymś takim , ale w kościele obok mojego ...pdobno praktykują ale w jakiejś wspólnocie... ja jeszcze osobiście czegoś takiego nie widziałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musiałam rozbudzić małego i w końcu zaczął kopać ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też myślałam, że urodzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.