|
|
#211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosenne zmiany, czyli wspólne zrzucanie zbędnych kg :)
Hej!
![]() Ja dziś wzięłam się w końcu za dietę, szczerze mówiąc po świętach nie mogę patrzeć na jedzenie i wszystkie smakołyki, które zostały po świętach w ogóle na mnie już nie działają Co do parówek to wiadomo, że to nic dobrego, ale myślę, że od czasu do czasu można je zjeść,tylko lepiej wybierać te drobiowe z dużą ilością mięsa a nie jakiś zapychaczy. crucio myślę, że nawet jeśli nie udałoby się Ci spalić tych kalorii to ważne, że w ogóle się ruszałaś bo lepiej spalić połowę tego niż wcale Moje menu dzisiejsze: śniadanie: 2 jajka sadzone do tego mała kromka chleba razowego II śniadanie: jabłko i zielona herbata obiad: makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem, czosnkiem i fetą Kolacja: serek wiejski |
|
|
|
|
#212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pierwszy miesiąc jadłam 1400kcal, potem obniżałam stopniowo dawkę, teraz jestem na diecie 1000-1200 kcal. 5 razy w tygodniu od tamtej pory uprawiam sport, nie jem po 18, rano węglowodany, wieczorem białko - czyli standardowe zasady odchudzania Ważyłam się raz na miesiąc i tego się trzymam - wtedy z reguły jest miła niespodzianka, a mnie niestety tylko spore efekty są w stanie zmotywować. Mam zeszyt, w którym codziennie od pierwszego dnia notuję jadłospisy i formy ruchu danego dnia. Głównie będzie mi to potrzebne, jak już osiągnę docelową wagę i będę chciała ją utrzymac - będę wybierać przykładowe jadłospisy i dodawać do dziennej dawki 100-200kcal, kontrolując przy tym, czy waga stoi w miejscu - mam nadzieję, że to wypali![]() W tym momencie podejrzewam, że ważę już ok 55kg, ale nie jestem w stanie sprawdzić przed 17. kwietnia nie będę mieć dostępu do wagi.Ale czuję luz w spodniach, także 57 to to już na pewno nie jest Na początku diety mój obwód brzucha mierzony przez pępek wynosił 93cm (!), w tej chwili: 72,5cm (dzisiaj mierzyłam ). Wszystko byłoby super, tylko straciłam okres - po pierwszym miesiacu diety jeszcze się pojawił (choć też z opóźnieniem), potem już nie - mimo że robiłam co mogłam, aby w diecie nie brakowało składników odzywczych. W tym momencie jestem na lekach, które mają pomóc, żeby wrócił, ale podejrzewam, że wróci dopiero jak już skończę dietę i przejdę na stabilizację (już raz tak miałam... zresztą odkąd pamiętam borykam się z nieregularnymi miesiączkami i obawiałam się tego, że zmiana w stylu odżywiania może mieć tego typu konsekwencje...mój organizm jest strasznie wrażliwy na takie rzeczy :/)). Jeśli chodzi o dietę Dąbrowskiej : moja mama była 3 razy na wczasach zdrowotno-odchudzających w ośrodku w którym ta pani pracuje, rzeczywiście efekty są na pewno, ale po powrocie do domu raczej jojo jest i tak... aczkolwiek nie wiem, jak wygląda przeprowadzanie tej diety w domu, o tym przyznam, ze nie słyszałam. Ale pewnie spróbować warto
Razem od 31.03.2010 Zaręczeni od 13.06.2013 1.08.2015 Nasz wielki dzień Edytowane przez Ginger1989 Czas edycji: 2012-04-11 o 21:28 |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj dzisiejszy jadłospis: śniadanko: serek wiejski II śniadanie: pomarańcza obiad: kawałek schabu(bez panierki) + kalafiorek podwieczorek: serek wiejski kolacja:grahamka z masełkiem Niestety podjadłam jednego michałka i 2 kostki czekolady, a wieczorem skusilam sie na piwko :/ |
|
|
|
|
|
#214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myslę, że problem polega na tym, że je się z tego co wiem tylko owoce i warzywa, pije sok z kiszonej japusty i takie tam - tak moja mama opowiadała. Na tym polega to oczyszczanie organizmu. Także tutaj wybitnie jest jojo, bo wiadomo, że całe życie na owocach i warzywach nie da rady Więcej niestety nie jestem w stanie na ten temat powiedzieć... ale wiem że według pani Dąbrowskiej 90% rzeczy, które znajdziemy w sklepie spożywczym to śmieciowe jedzenie - właściwie to wszystko poza warzywami, owocami i zbożami....
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
\..nie jest jeżeli regularnie ćwiczysz ;-)
|
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
Nawet regularne ćwiczenia nie dadzą rady chipsom, coli itp.
Jeśli ktoś jest na diecie po to żeby zmienić nawyki żywieniowe, bo np. ma predyspozycje do tycia, to żadne głodówki, ani diety oczyszczające nie będą miały długotrwałego efektu - niezależnie od ilości ćwiczeń. Chyba większość dziewczyn chce tutaj schudnąć, zmienić swoje nawyki i trochę przy tym się poruszać - wiadomo, że jak się komuś zdarzy pizza/kebab to od razu się nie przytyje 100 kg, ale jest to także dla nas trening silnej woli ![]() Dziewczyny, bądźcie twarde!!! Ps. wracam dzisiaj po tygodniu na siłownię, już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nigdy nie słyszałam o tej diecie ale przyznam się że mnie bardzo zainteresowałaś teraz możesz coś więcej o niej powiedziec?
|
|
|
#218 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny! Ja dopiero dzisiaj wróciłam od rodziców. Na szczęście cała świąteczna kuchnia nie przeszkodziła mi w odchudzaniu i jak się ważyłam to jest już 71 kg
może to nie jest jakiś wielki wyczyn ale i tak się cieszę, że jakoś idzie
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
Doczytałam trochę i wiem tyle, że jest to dieta oparta na jedzeniu warzyw (bez ziemniaków) i owoców (tylko jabłka cytryny i grejfruty) w dowolnych ilościach, i picia herbat zielonej, czerwonej i ziół. Bez białka i węglowodanów, dość uboga w składniki i monotonna, moja ciocia jadała głównie zupy, lecza i sałatki, a jako przekąski jabłka. Natomiast plusem jest to, że dość szybko się chudnie i ponoć po paru dniach nie czuje się potrzeby jedzenia. Pytałam też o osłabienie, ale samopoczucie podobno jest dobre ( z wyjątkiem pierwszych dni). Zastanawiam się czy mam ochotę męczyć się tak przez trzy tygodnie, wolę generalnie chudnąć wolno ale bez osłabienia i jedząc wszystko w małych ilościach, tylko nęci mnie to, że podobno oczyszcza organizm i poprawia kondycję skóry...
|
|
|
#220 |
|
Rozeznanie
|
Mogę się przyłączyć?
|
|
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny,
chciałabym dołączyć, a także zapytac, czy da się jakos w łatwy sposób schudnąc także z twarzy? Problem w tym, ze ogolnie jestem bardzo szczupła. Czy z twarzy można schudnąć tyllko przy oogólnym zrzuceniu kilogramów z całego ciała ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do tej diety Dąbrowskiej - ja uważam, że to raczej bez sensu, ale to moje osobiste zdanie...Będziecie wygłodniałe jak nigdy i ryzyko, że rzucicie tą dietę w cholerę po paru dniach jest bardzo duże. Trzeba się za to wziąć małymi kroczkami.Radzę naprawdę zmniejszać dawkę kalorii stopniowo i stopniowo wprowadzać więcej ruchu. Ja na początku byłam ciągle głodna jedząc 1400-1500 kalorii, a teraz jem 1000 i głodu nie czuję - po prostu mój organizm się przyzwyczaił już, ale trwało to jakieś 1,5 miesiąca.
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W moim przypadku jest tak, że bardzo schudłam z twarzy z czego niekoniecznie jestem zadowolona. :d
|
|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
ja też schudłam z twarzy i rodzice mówią ze mam skończyć bo zaraz zniknę ( pomimo tego że mam tłuszcz na biodrach i brzuchu o.O)
Wczoraj krwiodastwo było dla mnie wymówką żeby zjeść czekoladę.. Jak ją jadłam to myślałam że trzeba jakoś nadrobić ubytek krwi, ale teraz myśle że lepiej byłoby zjeść kanapki z ciemnego chleba zamiast bezmyślnie objadać się czekoladą. Ale we wtorek i dzisiaj przestrzegałam diety, a na dodatek zaczęłam chodzić na basen. Podobno to świetny sposób na ogólne wyszczuplenie całego ciała a mi o to właśnie chodzi xD -musli z jogurtem naturalnym+ zielona herbata -kanapka z chudym twarogiem+ jabłko -zupa ogórkowa (niestety mama dodała śmietany) + 2 ziemniaki, kotlet z kurczaka( bez panierki, dokładnie obtarty z tłuszczu) oraz odrobina kiszonej kapusty ;/ -dwa jabłka
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dieta na +
no i jak zwykle biegałam
|
|
|
#226 |
|
Raczkowanie
|
e
Jasne! Każdy jest tu mile widziany. Napisz może ile masz lat, ile ważysz, ile chcesz ważyć i ile masz wzrostu
|
|
|
#227 |
|
Przyczajenie
|
hej
pisałam wcześniej ale nie pokazuje mojego postu nie wiem dlaczego chciałabym sie do Was przyłączyć. Mam 22 lata 159cm i waze 66kg. Chciałabym schudnąć co najmniej 6kg, ale jak sie uda więcej to bedzie super Musze schudnąć cos do 30 czerwca no a juz wszystko do sierpnia. Nie chce sie katowac, ale jedzenie ogranicze (juz to zrobiłam,ale oczywiście święta zrobily swoje)+ 5 razy w tygodniu godzina siłowni i godzina rollmasazu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem dziś po 2 godzinach zumby i dniu sałatkowym
![]() mój jadłospis: Śniadanie: sałatka I : rzodkiewka, ogórek,papryka, pomidor, sałata, koperek, szczypiorek+ 2 jajka na twardo II Śniadanie: sok wielowarzywny z chili obiad: sałatka II: skład znowu taki sam, całość polana jogurtem naturalnym, do tego wkrojony gotowany kurczak kolacja: sałatka III: skład jak powyżej, do tego wmieszałam serek wiejski no to mój organizm sobie odpoczął od węglowodanów
Razem od 31.03.2010 Zaręczeni od 13.06.2013 1.08.2015 Nasz wielki dzień Edytowane przez Ginger1989 Czas edycji: 2012-04-12 o 21:10 |
|
|
|
|
#229 |
|
Raczkowanie
|
..ja sie musiałam rzucic na wage po swietach choc nie powinnam bo duzo ćwicze ..
ale o dziwo...72.0 ![]() ..ciasto sie wypaliło
|
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaraz zabieram się za hula hop bo jakoś wcześniej nie miałam czasu
narazie dietę dąbrowskiej sobie odpuszczę bo zostało mi tylko 2 kg do zrzucenia więc nie ma sensu jej zaczynać... Dziś na śniadanie miałam kromkę chlebka wysoko błonnikowego z sałatą i twarożkiem light Obiad: kasza gryczana, szpinak gotowany i jajko gotowane. Podwieczorek: sok marchewkowy jednodniowy a na kolację jabłko ![]() Byłam dzisiaj na zakupach więc humorek mi dopisuje :P Mój nowy nabytek to malinowe legginsy i trampki Żeby jeszcze tylko pogoda dopisała bo póki co to słabiutko ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- [QUOTE=Ginger1989;33502492]ja jestem dziś po 2 godzinach zumby i dniu sałatkowym ![]() mój jadłospis: Śniadanie: sałatka I : rzodkiewka, ogórek,papryka, pomidor, sałata, koperek, szczypiorek+ 2 jajka na twardo II Śniadanie: sok wielowarzywny z chili obiad: sałatka II: skład znowu taki sam, całość polana jogurtem naturalnym, do tego wkrojony gotowany kurczak kolacja: sałatka III: skład jak powyżej, do tego wmieszałam serek wiejski Super jadłospis! jestem fanką sałatek więc na pewno jakiś dzień wypróbuje taką kombinację
"Schudnąć to odrobinkę umrzeć..." Sposób na płaski brzuch w 5 sek.? - Narysować sobie pępek na plecach. 63kg ![]() Edytowane przez pauli1721 Czas edycji: 2012-04-12 o 21:30 |
|
|
|
|
#231 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=pauli1721;33503085]Ja zaraz zabieram się za hula hop bo jakoś wcześniej nie miałam czasu
narazie dietę dąbrowskiej sobie odpuszczę bo zostało mi tylko 2 kg do zrzucenia więc nie ma sensu jej zaczynać... Dziś na śniadanie miałam kromkę chlebka wysoko błonnikowego z sałatą i twarożkiem light Obiad: kasza gryczana, szpinak gotowany i jajko gotowane. Podwieczorek: sok marchewkowy jednodniowy a na kolację jabłko ![]() Byłam dzisiaj na zakupach więc humorek mi dopisuje :P Mój nowy nabytek to malinowe legginsy i trampki Żeby jeszcze tylko pogoda dopisała bo póki co to słabiutko ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#232 |
|
Raczkowanie
|
ehh a ja właśnie wróciłam z basenu i jestem głodna jak wilk. Walcze ze soba żeby nie jeść na noc, dlatego zjadłam tylko jabłko, ale dalej jestem głodna więc ide jak najszybciej spać żeby zagłuszyć glód ;p
|
|
#233 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=crucio;33503499]
Cytat:
To nawet lepiej bo wolę sobie zjeść coś lekkiego tym bardziej że nie byłam głodna ![]()
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oceniam (tak na oko)że: I sałatka ok300, sok=100, II sałatka=350/400, III sałatka=300 - pewnie troche z nadwyżką to policzyłam - z reguły tak robię zielenina nawet jeśli ma kalorie, to one się liczą w zupełnie innych kategoriach niż jak zjemy coś innego o podobnej wartości Całość oceniam na niewiele ponad 1000kcal ![]() Kiedyś nienawidziłam warzyw, teraz je uwielbiam! Zresztą zrozumiałam, że jak się z nimi nie zaprzyjaźnię w końcu to nigdy nie zrzucę skutecznie przeszkadzających mi kg
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
ja mam teraz za to jazde na buraczki - domowe oczywiście
|
|
|
#236 |
|
Przyczajenie
|
hej, ja dzisiaj wstałam wcześnie wysprzątałam całe mieszkanie i pół godzinki na steperze. teraz tylko małe smaczne śniadanko (50 g sera feta-polecam ten z lidla jest twardszy i bardziej podobny do tej typowej greckiej, roszponka i papryczka ) i na uczelnie.
miłego dnia i trzymajcie się
|
|
#237 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś weszłam pierwszy raz na wagę odkąd zaczęłam moja dietę i muszę wam się pochwalić że jestem o kg lżejsza niby to nie dużo, ale niesamowicie mnie uszczęśliwił i dodał motywacji
Edytowane przez gossia089 Czas edycji: 2012-04-13 o 08:09 |
|
|
|
|
|
#238 | |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanie do was... co myślicie o gotowanych brukselkach? bo czytałam trochę o tym i opinie są bardzo różne i jestem ciekawa co wy o nich myślicie? Można je jeść spokojnie czy raczej uważać i je czymś zastąpić?
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Gratuluję! Każdy kilogram mniej to jest radość i coraz bliżej do sukcesu więc naprawdę masz się z czego cieszyć
|
|
|
#239 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() mała przekąska- jogurt z musli i jabłkiem trzymajcie się
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
manuchao, gdy widzę twoje piękne jedzenie to od razu robię się głodna, a przecież przed chwila jadłam obiad xD
Niestety skusiłam się dzisiaj na rogalika ;/
"Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" wzrost: 174 cm cel:60kg moja droga: Edytowane przez sasq Czas edycji: 2012-04-13 o 13:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:41.

chciałabym sie do Was przyłączyć. Mam 22 lata 159cm i waze 66kg. Chciałabym schudnąć co najmniej 6kg, ale jak sie uda więcej to bedzie super