Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 2011 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tutuł
"Koko Koko Mamuśki wrześ-paź są spoko!" 0 0%
"Dzieciaczki nam po podłodze zasuwają, na kawę i wizaż nam czasu nie daja!" 10 31,25%
"pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" 13 40,63%
"dawno temu były brzuszki, a tu raczkują nam maluszki' 2 6,25%
"Pełzam sobie po pokoju, zabawki w rączki i do boju!" 4 12,50%
"Jestem bobo i wy nie wiecie ze mam najlepsza mame na swiecie!" 1 3,13%
"Mama pyszne zupki gotuje, a dziecku z radości pupka podskakuje' 0 0%
"Stawiamy pierwsze kroczki, za chwilę świętujemy roczki " 2 6,25%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 15:57   #481
Sharifa
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

Cytat:
Napisane przez mama zosi Pokaż wiadomość
Słowo się rzekło i ugotowałam dziś Zo pierwszą zupkę. Brokułową. Zjadła ze smakiem 180 ml porcję

Ladna porcja Moja "przed zebami" jadla po 100-120ml max, teraz jak jej wcisne 60ml to uwazam za sukces. Dzisiaj musialam dodatkowo zabawiac i sie wyglupiac, zeby dzioba troche otwierala, wiec "leciala mucha" do buzi

Czekam az Nadia pojdzie spac, ale sie nie zapowiada. Dostala smoka, wyciagnela, poogladala wsadzila do buzi, dorwala jakas grzechotke, ktore lezala obok i nie wyglada jakby miala isc spac A przed chwila na siedzaco ziewala
Stary 2012-04-17, 16:01   #482
minio1984
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek jak uszczypnie będzie znaczek! :) Mamy wrzesień-paź 20

jeszcze taka fajna, bo ta poprzednia to jakaś za bardzo pstrokaty wzór jak dla mnie
http://allegro.pl/2w1-hustawki-husta...192261918.html

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:02   #483
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mickeym Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! Mam 6,5 miesięczną córeczkę. Napiszcie proszę, ile razy w nocy karmicie Wasze maleństwa? Ja już 2 miesiące karmię małą NANem i wstaję do niej z butlą aż 5 razy. Wszyscy znajomi mówią, że to zdecydowanie za często. Martwi mnie to.
mój w nocy wogóle nie pije mleka. Ostatnie karmienie jest o 20tej i rano o 6tej-7mej. Ma 6 miesięcy
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Kocham Was wszystkie nawet jak mnie tu nie ma
i wzajemnie
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Coś Wam napiszę. Widzę efekty swojej siłowni po tych kilku razach. Brzuch jest bardziej napięty (robię z reguły 60 brzuszków na wizycie), nie ma luźnego obwisającego sadełka, oponki. . Waga dramatycznie nie spada, ale ciało nabiera większej sprężystości .

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Filip od wczoraj ma 7miechów a matka się nie chwaliła
Jaki on duży już
i dla Filipka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Na razie nadrobiłam wczorajszy dzień- alez lecicie - aż miło
Ale widziała trochę spamu też

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:02   #484
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Sharifa myślałam o takiej ale to pewnie sporo miejsca zajmuje w mieszkaniu
http://allegro.pl/hustawki-hustawka-...192262352.html

Albo taką np
http://allegro.pl/extra-hustawka-dla...204205323.html
Nawet nie wiedzialam, ze takie cuda istnieja. Ale faktycznie trzeba miec gdzie trzymac, nawet po zlozeniu czy rozmontowaniu.
Stary 2012-04-17, 16:05   #485
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Nawet nie wiedzialam, ze takie cuda istnieja. Ale faktycznie trzeba miec gdzie trzymac, nawet po zlozeniu czy rozmontowaniu.
No dlatego bym chciała taką co się montuje we drzwi, tylko muszę poszukać jakieś fajnej

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 16:07   #486
agus1978
Wtajemniczenie

Hej..nadrobiłam wszystkie sześć stronnaprodukowałyś cie się nieźle dziś jak za dawnych czasównocka u nas była trochę inna niż zawsze bo młodziez moja się budziła co jakiś czas więc ją w końcu wzięłam do siebie i co ją ułożyłam prosto to tak zaraz sie układała w poprzek na swojej połówce łóżkaale i tak w sumie fajnie spała bo od 21 do 7.15.Zrobiłam dziś zajęcia z dzieciakami i teraz dziecię śpi a ja się relaksujęI tak właśnie stwierdziłam dziś, że bardzo fajnie sie wraca teraz do domu do tego małego aniołeczka, które sie usmiecha od ucha do ucha na widok mamy
Mamo Zo - gratuluję sukcesu z zaśnięciem Zosi w łóżeczku - oby tak dalej
MałgosiaM8 - chodzika raczej nie kupię bo po pierwsze niepochlebne opinie lekarzy a po drugie brak miejsca, raczej sie skłaniam ku pchaczowi, a młoda śpi albo w samym pajacu albo w body na dł. rękaw i śpioszkach; ale spróbuję same body ze skarpetkami może nie będzie aż tak spocona?
Porady kulinarne przeczytane i zapamiętane, może mnie w końcu natchnie na gotowanie zwłaszcza, że dziecię teraz zjada większe porcje a ceny masakryczne

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
U nas już kurteczka wiosenna była parę razy, ale dzisiaj ta pogoda taka nijaka. My i tak siedzimy w domu bo przyplątał się katar Płuca czyste, wszystko ok a w nosie furgocze i spływa na gardło i przez to pokasłuje I nawet glutofonem nie idzie tego odciągnąć
a próbowałaś odciągnąć Katarkiem?to takie cuś co się do odkurzacza podłącza i fajnie wyciąga wszystkie glutki. albo wpuść jej wody morskiej i połóż na brzuszku to powinno samo wylecieć.Misia miała taki katar chyba przez miesiąc, ale laryngolog powiedziała,że wręcz trzeba wychodzić z dzieckiem na spacer jesli nie ma gorączki i nie ma wysokiego zanieczyszczenia; i w końcu pomogły jej krople dla alergików
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
juz zdecydowaliscie sie na Makarską? My chyba jedziemy TU
tylko jeszcze termin nie uzgodniony mamy
fajne miejsce...urokliwe jak to w Chorwacji
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Na majówkę jedziemy nad morze i zobaczymy jak z organizacją, jazdą i wtedy zadecydujemy. Zreszta we wrzesniu Stefek będzie miał 11 miesięcy więc to tez będzie inaczej.
Wszędzie pięknie
to potem napisz co i jak; ja się wybieram do Kołobrzegu w sierpniu i też już rozmyślam, jak to będzie

Czy waszym dzieciaczkom też pękają wargi? Stefkowi strasznie dolna...smaruje wazeliną, maścią witaminową i nic nie pomaga. Jak się budzi to ma takie strasznie suche, że jak nie zdążę posmarować to krew się leje Pedi mówi, że od śliny...
Michasi nie pęka, ale ma suche wargi, to może też spróbuje wazelinę?
Cytat:
Hallo Mamusie Kochane!
Zo spała u siebie do 6 rano! Potem wzięłam ją na karmienie i tak już razem zasnęłyśmy i spałyśmy do 10! No i za oknem w końcu słońce, aż chce się żyć

Cytat:
Filip od wczoraj ma 7miechów a matka się nie chwaliła
Jaki on duży już
oo..no to i dla Filipka
Cytat:

Przyszło krzesełko ide sie dobierac do niego

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Minio, a ile w ogóle można taką zupkę przechowywać bez mrożenia
podpinam się pod pytanie jeśli mogę
[QUOTE=Martusiaaa21;336038 83]
W niedzielę mieliśmy gości, wczoraj mężuś miał wolne ze wzgledu na pogodę a dziś od rana na rozjazdach. Byliśmy na kontroli u lekarza i jest zdecydowanie lepiej nie ma już szmerów na oskrzelach, mamy jeszcze przez tydzień robić inhalacje ale już rzadziej i jak będzie wszystko oki to za tydzień będziemy mieć szczepienie
Byłam również w pracy i co się okazało, że będę musiała robić nadgodzinydwa razy w tygodniu po 11 godzin na razie niby przez maj, ale to i tak dużo. Dobre to że w pierwszym tygodniu mi odpuszczą.

QUOTE]
11 godzin????masakra..a nie da sie tego jakoś bardziej porozkładać?
Cytat:
Słowo się rzekło i ugotowałam dziś Zo pierwszą zupkę. Brokułową. Zjadła ze smakiem 180 ml porcję
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:12   #487
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Archi nie karmię piersią więc 8 godz na pewno, a to jest państwowa firma więc na pół etatu nie da się wrocić. A co do nagodzin to mamy tyle roboty a termin do końca lipca, że nie ma zmiłuj, przykaz kierownictwa. a jak nie to pewnie premi nie będzie i co tylko;( ale dam radę muszę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 16:16   #488
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość

Ladna porcja Moja "przed zebami" jadla po 100-120ml max, teraz jak jej wcisne 60ml to uwazam za sukces. Dzisiaj musialam dodatkowo zabawiac i sie wyglupiac, zeby dzioba troche otwierala, wiec "leciala mucha" do buzi

Czekam az Nadia pojdzie spac, ale sie nie zapowiada. Dostala smoka, wyciagnela, poogladala wsadzila do buzi, dorwala jakas grzechotke, ktore lezala obok i nie wyglada jakby miala isc spac A przed chwila na siedzaco ziewala
Zo też zasnęła przed chwilą dosłownie, a dobra godzinę temu podczas obiadu myślałam, że zaśnie mi między jedną a drugą łyżeczką.

U nas początki z jedzeniem były trudne, ale teraz to obiady wcina zawsze całą większą porcję, a i ze śniadaniem i kolacją się polepszyło i zjada prawie do końca, a do niedawna to było na siłę wciskanie choć trzech łyżeczek kaszki. Może pomogło, że na kolację często dodaję porcję owocków do kaszki i jakoś lepiej jej smakuje.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Aguś, ja głównie ze względu na straszne wiercenie się Zośki w łóżku ze mną postanowiłam wyprowadzić do jej łóżeczka. Bo wstawałam jak połamana, mimo, iż długo udawało się nam pospać.
mama zosi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:16   #489
minio1984
Zadomowienie

Aguś ja robię zupki na 3 dni, jedąporcję dziś zjadł i dwa obiadki do lodówki, tak jak na słoiczkach pisze, że do 2 dni może stać i chyba tak inne dziewczyny też tak robią

Adanio mi się już obudził, spał równiutko 3 godz, leży w bujaczku i ogląda reklamy

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 16:18   #490
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś ja robię zupki na 3 dni, jedąporcję dziś zjadł i dwa obiadki do lodówki, tak jak na słoiczkach pisze, że do 2 dni może stać i chyba tak inne dziewczyny też tak robią

Adanio mi się już obudził, spał równiutko 3 godz, leży w bujaczku i ogląda reklamy
no właśnie miałam pytać ile to może stać, bo została mi jeszcze jedna porcja, a nie chciałabym dwa dni pod rząd dawać jej tego samego.
Do czwartku może postać w lodówce? Tylko tam żółtko ugotowane jest, choć na tą ilość zupki pół żółtka to raczej śladowa ilość.
Stary 2012-04-17, 16:23   #491
danika
Zakorzenienie

popoludniowo sie witam

drogi Filipie STO LAT , wybacz gapowatej ciotce spóźnienie

niunia padła, w ogóle dzis dużo spi...ale w nocy koncertowała o 4 to sie nie wyspała

byłam u ginka po zaśw o karmieniu żeby chodzić godzine poźniej do roboty, bab było full a ja sie wciełam (umowiłam sie z nim przez tel ze przyjde na pocz. przyjmowania) i myslałam ze mnie zjedzą ale byłam całe 5 minut wiec jakoś przebolały

Małgosia 1983 dajesz hippa 2 Stefkowi? i je? bo Olga coś nie bardzo chce. Nie wiem czy to znów zęby czy jej nie smakuje?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Archi nie karmię piersią więc 8 godz na pewno, a to jest państwowa firma więc na pół etatu nie da się wrocić. A co do nagodzin to mamy tyle roboty a termin do końca lipca, że nie ma zmiłuj, przykaz kierownictwa. a jak nie to pewnie premi nie będzie i co tylko;( ale dam radę muszę
o matko Martunia no ale w państwowej to chyba tym bardziej powinni sie stosować do przepisów wg których możesz odmówić pracy w nadgodzinach. Jeszcze 11 godzin, no zgłupieli

Cytat:

Aguś, ja głównie ze względu na straszne wiercenie się Zośki w łóżku ze mną postanowiłam wyprowadzić do jej łóżeczka. Bo wstawałam jak połamana, mimo, iż długo udawało się nam pospać.
ja tez bym chciała wyprowadzić młodą ale jej milion pobudek w nocy mnie zniechęca

Cytat:
orzeszku.... moja tyle spała chyba jak była noworodkiem ostatnio

i znów coś mi zjadło, wrrrrr
danika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 16:46   #492
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Heloł!

Na razie nadrobiłam wczorajszy dzień- alez lecicie - aż miło
Ale widziała trochę spamu też
HAHA uwielbiam Cie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:59   #493
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

hejka i jak tam wizyty u rodzinki się udały?? pewnie wszyscy sie Martusią zachwycali?? a jak tam laktacja?? nadal ściągasz mleczko??
Oj udały się udały niunia jest dość wesoła, ciągle się uśmiecha także robiła furorę, każdy koniecznie chciał ponosić a laktacja się trzyma jak żyd dłużnika już teraz sama ładnie daję radę wykarmić małą i z jednej strony jestem już zmęczona ściąganiem a z drugiej szkoda teraz się poddawać i odstawiać heh znając moją zdolność do podejmowania decyzji będę karmić też do 18

Cytat:
mój w nocy wogóle nie pije mleka. Ostatnie karmienie jest o 20tej i rano o 6tej-7mej. Ma 6 miesięcy
U nas tak samo ostatnie mleczko 20-21 a potem do 7 nic, mała czasem przesypia ciurkiem całą noc a czasem obudzi się kilka razy ale wtedy dostaje smoka i zasypia dalej ale to karmić 5 razy przez noc oj to raczej nie głód tylko tęsknota

Cytat:
o jaaa współczuję, jak nie da się skrócić to choć pilnuj sobie tych nadgodzin co by się na rozliczeniu pensji znalazły

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:06   #494
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Michasia ogólnie śpi w swoim łóżeczku, tylko czasem ją biorę do siebie i za każdym razem mówię sobie, że to ostatni raz, bo młoda się kręci nieźle, ale czasem ulegam jej czarowi
Cytat:
ale dajesz ciepłe danie do słoiczka i zamykasz go, czy czekasz aż się wystudzi?
Stary 2012-04-17, 17:10   #495
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Michasia ogólnie śpi w swoim łóżeczku, tylko czasem ją biorę do siebie i za każdym razem mówię sobie, że to ostatni raz, bo młoda się kręci nieźle, ale czasem ulegam jej czarowi

ale dajesz ciepłe danie do słoiczka i zamykasz go, czy czekasz aż się wystudzi?
Daję gorące do słoiczka i odwracam do góry dnem i zasysa się wieczko i jak wystygnie to do lodówy, ale ja to początkująca bardzo jestem. Lepiej niech potwierdzą to inne mamusie, czy tak dokładnie powinno być

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 17:12   #496
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Daję gorące do słoiczka i odwracam do góry dnem i zasysa się wieczko i jak wystygnie to do lodówy, ale ja to początkująca bardzo jestem. Lepiej niech potwierdzą to inne mamusie, czy tak dokładnie powinno być
ja dałam takie lekko przestudzone już, ale zrobiłam to na czuja i nie wiem jak powinno się dokładnie robić
Stary 2012-04-17, 17:25   #497
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
ja dałam takie lekko przestudzone już, ale zrobiłam to na czuja i nie wiem jak powinno się dokładnie robić
no własnie ja tak samo, na czuja zrobiłam

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2012-04-17, 17:27   #498
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie ja tak samo, na czuja zrobiłam
trzeba poczekać na fachową opinią Anci
Stary 2012-04-17, 17:31   #499
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba poczekać na fachową opinią Anci
Ancia miSZCZUniu!
Też sobie poczytam jak coś

Wymianka.
Stary 2012-04-17, 17:33   #500
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:
Ancia miSZCZUniu!
Też sobie poczytam jak coś
ja mam książkę mądrą, ale doświadczenie lepsze niż teoria
poza tym jakoś nie doczytałam tam nic o przechowywaniu
Stary 2012-04-17, 17:44   #501
anciaahk
kosmitka

Weźcie noooo bo was szczelę .

Minio ja też zamykam gorące i zasysa mi wieczko, zastanawiałam się nawet czy nie stawiać do góry dnem.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:45   #502
mama zosi
Zakorzenienie

Cytat:

Minio ja też zamykam gorące i zasysa mi wieczko, zastanawiałam się nawet czy nie stawiać do góry dnem.
czyli mój sposób nie trafiony
ale następnym razem się poprawię
Stary 2012-04-17, 18:01   #503
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

A mi nie zasysa znaczy sie tej wypukłości co robi "klik" bo ogolnie zakrętka to tak solidnie sie "dokręca" po przestudzeniu
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:03   #504
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:

Dzięki dziewczyny
Stary 2012-04-17, 18:06   #505
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
HAHA uwielbiam Cie

A tak w ogóle dla Fifiego za 7 miechów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mleko.jpg (14,1 KB, 3 załadowań)
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:50   #506
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Sharifa myślałam o takiej ale to pewnie sporo miejsca zajmuje w mieszkaniu
http://allegro.pl/hustawki-hustawka-...192262352.html

Albo taką np
http://allegro.pl/extra-hustawka-dla...204205323.html
ta druga bardzo fajna bo to do futryny, można konkretnie nią majtnąć a jak niepotrzebna to schować, ta pierwsza to dużo miejsca pewnie zajmie

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

a próbowałaś odciągnąć Katarkiem?to takie cuś co się do odkurzacza podłącza i fajnie wyciąga wszystkie glutki. albo wpuść jej wody morskiej i połóż na brzuszku to powinno samo wylecieć.Misia miała taki katar chyba przez miesiąc, ale laryngolog powiedziała,że wręcz trzeba wychodzić z dzieckiem na spacer jesli nie ma gorączki i nie ma wysokiego zanieczyszczenia; i w końcu pomogły jej krople dla alergików
Nawet o tym nie słyszałam, ale zauważyłam poprawę. Malwa zaczęła tak charczeć i chyba jej się coś tam oderwało bo już tak nie świszczy jej w nosie Wody worskiej, to prawie całe morze wypsikałam Też nam pani doktor kazała iść na spacer, jutro pójdę jeśli nie będzie padać.

Cytat:
Moja teściowa jak wekuje to jeszcze czasem wkłada na chwilę odwrócone słoiki do garnka z wodą i gotuje przez chwilę, tak jak wszystkie przetwory. Teściowi tak robi w trasę kotlety itp., tylko wydaje mi się, że jeśli jest dodane jajko to już nie powinno się tak przechowywać, jajko najlepiej dawać na świeżo. Kurcze ja wywalałam słoiki po wszelkich deserkach i obiadkach ale jak tak powiedziałyście to macie rację, dobra rzecz na porcjowanie zupek Musze kilka odłożyć.

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Dziewczyny, nie brakuje wam takich okruszków zaraz po porodzie? Ostatnio u koleżanki trzymałam tygodniowe maleństwo i aż mi się za takim zatęskniło ale za brzuchem nie tęsknię

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2012-04-17 o 18:25
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:32   #507
cotynato
Zakorzenienie

Dziękujemy. Kochane z was cioteczki

Cytat:

A tak w ogóle dla Fifiego za 7 miechów
Ooo wygląda smakowicie, aż sama bym łyknęła

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 19:44   #508
19natka88
Zakorzenienie

Hej Nie jestem w stanie nadrobić Jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło czy coś, z lekka zdołowana jestem
W niedziele ostatecznie odstawiliśmy cyca, Szymek zniósł to chyba nieźle, teraz pije ostatnie mleczuńko ok 22.00 a potem o 6.00 rano, ale żeby nie było tak pięknie to śpi fatalnie, kręci się, stęka, jak mu smoka zabraknie to popłakuje więc żebym mogła jakoś w miarę funkcjonować to śpi z nami
A tak poza tym to jest cudowny i wiecznie uśmiechnięty

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:47   #509
mama zosi
Zakorzenienie

Zo od 40 minut zasypia w swoim łóżku i powoli mam dość tego marudzenia a wiem że jak ją położę u siebie, to w kwadrans zaśnie, i jak tu nie ulec takiej pokusie?!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej Nie jestem w stanie nadrobić Jakieś przesilenie wiosenne mnie dopadło czy coś, z lekka zdołowana jestem
W niedziele ostatecznie odstawiliśmy cyca, Szymek zniósł to chyba nieźle, teraz pije ostatnie mleczuńko ok 22.00 a potem o 6.00 rano, ale żeby nie było tak pięknie to śpi fatalnie, kręci się, stęka, jak mu smoka zabraknie to popłakuje więc żebym mogła jakoś w miarę funkcjonować to śpi z nami
A tak poza tym to jest cudowny i wiecznie uśmiechnięty
taki uśmiech wynagradza wszystkie troski, co?
ale dobrze Wam idzie odstawienie, także z każdym dniem pewnie będzie lepiej
Stary 2012-04-17, 19:59   #510
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Zo od 40 minut zasypia w swoim łóżku i powoli mam dość tego marudzenia a wiem że jak ją położę u siebie, to w kwadrans zaśnie, i jak tu nie ulec takiej pokusie?!

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

taki uśmiech wynagradza wszystkie troski, co?
ale dobrze Wam idzie odstawienie, także z każdym dniem pewnie będzie lepiej
może się w końcu zmęczy i padnie

Liczę na to, że stopniowo nocki będą lepsze jak już nie ma cyca
A uśmiechy faktycznie wynagradzają wszystko

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości