Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy! - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 14:53   #361
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!

Dobra.. uciekam powoli.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 14:55   #362
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Dobra.. uciekam powoli.
Gdzie??? Angielski???
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:14   #363
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Zabcia bardzo ładnie ci wyszly te literki.

Wczoraj miałam wizytę u gina. Wizyta dość długa bo chyba z 50 min nas tam trzymał, jakoś taki wyjątkowo rozmowny był Wszystkie moje wyniki z krwi i moczy super, więc już do końca ciąży nie muszę robić. Pobrał mi próbkę na GBS (na jeden patyczek z pochwy i odbytu więc nie muszę płacić oddzielnie). Potem parzył mi ręcznie czy mam rozwarcie, ale rozwarcia brak. Na temat moich skurczy powiedział, że mam się cieszyć, bo im częściej mam tym lepiej. Powiedział, że jeszcze tydzień i ciąża będzie donoszona czyli od 37+1, ale nawet jak teraz bym urodziła to nic się nie stanie. Potem było bardzo dokładne usg. Chciał zrobić zdjęcie małej (tzn. zrobił) ale ta gwiazda całą twarz sobie ręką zasłoniła i dupa. Uparła się i nie chciała raczki zabrać. Mała waży 2529g (powiedział, że waga bardzo dobra). Ułożona jest dalej główkowo. I... nagle dodał, że ma pępowinę na szyjce. Wystraszyłam się. Gin zbadał jej przepływowość i tętno, ale powiedział, ze wszystko idealnie, więc pępowina musi tylko leżeć i nic małej nie uciska i mam się nie martwić, bo czasami dziecko jest 3 razy pępowiną owiniete i się rodzi naturalnie a czasami raz i trzeba cc robić. Ale mam obserwować ruchy małej i raz w tygodniu jeździć do szpitala na ktg. Napisał mi , ze właśnie przebieg pepowiny do kontroli. Jak wyszłam to od razu zadzwoniłam do położnej, ale ona też nie kazała się martwić. Mówi, ze tak często jest, ze raz dziecko ma ją na szyjce a za 2 dni już jej nie ma. I że będę jeździła na ktg jak ona będzie miała dyżury. Więc teraz w czwartek jedziemy akurat jak mamy oglądać szpital. Tylko wiecie... ja wielka panikara więc wczoraj cały wieczór o tym myslałam.

Kolejna wizyta 7 maja, jak dotrwam
dziekuje

Super ze wizyta udana .. a pepowina staraj sie nie przejmowac moze mala sie jeszcze odkreci

Czyli narazie na porod sie nie zapowiada?

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Żabcia - masz talent! Super!
Zrsztą widzę że zamówienia na literki Ci rosną
dziekuje slicznie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Żabciu literki boskie

?
dziekuje slicznie

Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość

Żabcia, utalentowana jesteś
...
eee tam ale dziekuje

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Żabcia super Ci wyszedł ten napis! Rewelacja! A żyrafa... mrrr! Uwielbiam!
!
Dziekuje bardzo

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

cudne
dziekuje

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
wpadłam tylko powiedzieć że podoba mi sie nowy tytuł
ja już znowu jestem w pojedynkę, niestety... pozdrawiam Was gorąco może za parę miesięcy tu wrócę
hej zagladaj do nas czesciej

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
A teraz moja wizyta. Nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty, ale nie dlatego, że lekarka coś nie tak powiedziała, tylko z tego co mi powychodziło. Po wczorajszej glukozie, cukier ok, ale w moczu liczne bakterie, odczyn nie taki jak ma być, leukocyty dalej wysokie. I skomentowała to tak "wszystko co w moczu miałaś badane, masz złe", prawdopodobnie wtedy w szpitalu wynikało to z nerek i tak zostało. Luteiny już nie muszę brać za to wydałam sporo kasy na inne leki, dała mi Monural i Gynalgin. 30 kwietnia znów z moczem się mam złosić i na wizytę 7 maja. Nic mi się nie skraca ani nie rozwiera, no i rosnę książkowo bo mi mówiła że jak nie było USG to po wysokości macicy liczyli wiek ciąży i że w 24 tyg. powinna być na wysokości pępka i ja widocznie mam ją właśnie tam. Pogadałyśmy i ona że "dowidzenia"... a jeszcze USG nie było to się upomniałam, a ona że mi te dziecko będzie świecić i że dziś nie będziemy robić, no i mi jeszcze wymieniła kiedy się robi te TRZY podstawowe, ja mówię że ok ok (bo przecież już miałam 4 to po co mam marudzić), chociaż miała mi dziś płeć określić (gdyby nie to że mi w szpitalu powiedzieli). No i tyle.
Szkoda ze nie jestes zadowolona z wizyty .. Oby szybko sie wyniki poprawily!! A jesli o usg chodzi to rozumiem bo ja wsumie mialam tylko 5 przez cala ciaze i zawsze z niecierpliwoscia czekam az zobacze Dominika jak sie miewa

Witajcie!
U nas kolejny dzien lata .. pogoda zwariowala
Mialam miec sesje brzuszka 28go ale wkoncu robimy w ta sobote o 13stej juz sie doczekac nie moge A i zdecydowalismy ze dajemy malemu dwa imiona Domonik Pawel ( po tatusiu )

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:22   #364
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Witajcie!
U nas kolejny dzien lata .. pogoda zwariowala
Mialam miec sesje brzuszka 28go ale wkoncu robimy w ta sobote o 13stej juz sie doczekac nie moge A i zdecydowalismy ze dajemy malemu dwa imiona Domonik Pawel ( po tatusiu )
Cześć

Bardzo ładnie

Super, że sesja już w sobotę Madzia a gdzie efekty Waszej sesji???

Dziewczynki mam prośbę - co kupić mężowi na 5 rocznicę poznania się.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-17, 15:25   #365
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
niewiem bo nie robimy sobie takich prezentow
Moze jakis zegarek, moze cos do pracy itp.

Zaabcia superMam nadzieje,z e sesja bedzie udana

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2012-04-17 o 15:27
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:26   #366
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Bardzo ładnie

Super, że sesja już w sobotę Madzia a gdzie efekty Waszej sesji???

hej

dziekuje

Juz sie nie moge doczekac ale kurcze mysle ze brzusio jeszcze troszke maly ale znajoma zajeta ze szkola jest wiec pasuje jej teraz w ta sobote albo dopiero 19go maja a nie wiadomo jak sie pod koniec bede czula.

magda chyba jeszcze nie skonczyla tej sesji jak dobrze pamietam

Hmmm no ja mysle ze maz najbardziej bylby zadowolony z sniadania w lozku A gdzie sie poznaliscie wogole? Moze cos zwiazane z tym miejscem?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-17, 15:26   #367
e_vel
Wtajemniczenie

Witajcie
Jestem tutaj pierwszy raz Chciałam się przywitać

Mam 19 miesięczną córeczkę, teraz pora na 2 bobaska Jest to nasz pierwszy miesiąc starań I nie wiem, czy się nie udało
Kurcze, boli mnie brzuch dołem... Przy pierwszej ciąży tak nie miałam.
I jestem strasznie wrażliwa na zapachy...

Muszę czekać jeszcze prawie 2 tygodnie, żeby móc zrobić test...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:28   #368
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość

dziekuje kochana mam nadzieje ze do soboty jeszcze brzusio sie powiekszy

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witajcie

Mam 19 miesięczną córeczkę, teraz pora na 2 bobaska Jest to nasz pierwszy miesiąc starań I nie wiem, czy się nie udało

Witaj!!!
To trzymamy mocno kciuki aby sie udalo!! Chcialabys parke czy druga corcie?

Ja to na zapachy bylam bardzo wrazliwa ale tak od 8tc do 14go byla masakra

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-17, 15:30   #369
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
niewiem bo nie robimy sobie takich prezentow
Moze jakis zegarek, moze cos do pracy itp.

No właśnie my też sobie nie robiliśmy prezentów, a ten mnie zawsze czymś zaskoczył myślałam nad http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,5493 ale kurcze drogie

Żabcia poznaliśmy się przez internet, a 1 maja 2007 było pierwszze spotkanie w realu
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-17, 15:35   #370
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witajcie

witaj

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
No właśnie my też sobie nie robiliśmy prezentów, a ten mnie zawsze czymś zaskoczył myślałam nad http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,5493 ale kurcze drogie

Żabcia poznaliśmy się przez internet, a 1 maja 2007 było pierwszze spotkanie w realu
kurcze a ja to nie pamiętam ani daty poznania się ani pierwszej randki, nawet daty zaręczyn nie pamiętam Jakoś nie przywiązuję wagi do takich rzeczy

ja bym mężowi na twoim miejscu zrobiłą romatki kolacyjkę i podała ją ubrana w ładną bielzinę Na mojego to działa zawsze
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:36   #371
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Czesc Dziewczynki Ja bylam dzis u lekarza bo w ciagu ostatnich 4 tyg schudlam ponad 5 kg, gdzie nie wymiotuje tylko mam mdlosci. Lekarka powiedziala ze nie bedziemy panikowac ale chce "miec na mnie ko" i mam sie meldowac co 2 tyg na monitoring wagi

Madzia nie martw sie, pewnie na nastepnej wizycie okaze sie ze pepowina fruwa wszedzie

Strongwoman
brawo za wizyte szkoda tylko ze nie mialas tego USG

Bikus
ja mojemu mezowi kupilam krzyzyk z lancuszkiem. Poswiecilam go i nawet nie wiesz jak sie cieszyl, M zawsze myslal zeby sobie go kupic bo swoj zgubil czy zerwal jak byl dzieckiem a dla niego wiara jest bardzo wazna.
Wiec moze pomysl z czego by sie cieszyl, co zawsze chcial miec

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 15:40   #372
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Strasznie mi sie podoba to co wrzucilas widzialam u jednej dziewczyny na blogu .. ale faktycznie dosc drogie .. Kurcze to ciezko doradzic ... Bo my wsumie nic sobie nie kupujemy na rocznice ...

today - a jak z dzidzia? Ja tez na poczatku spadalam z wagi

No wiesz co!! jak moglas mezowi krzyszyk kupic .. to nie slyszalas o zabobonie na ten temat? Zartuje oczywiscie bo ja swojemu tez kupilam ...

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-17, 15:45   #373
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

kurcze a ja to nie pamiętam ani daty poznania się ani pierwszej randki, nawet daty zaręczyn nie pamiętam Jakoś nie przywiązuję wagi do takich rzeczy

ja bym mężowi na twoim miejscu zrobiłą romatki kolacyjkę i podała ją ubrana w ładną bielzinę Na mojego to działa zawsze
Poważnie daty zaręczyn nie pamiętasz, to faktycznie masz łeb co do kolacji, to wybieramy się tu http://styledigger.blogspot.com/2012...urant.html?m=1 więc pomysł z kolacją odpada.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość

Bikus
ja mojemu mezowi kupilam krzyzyk z lancuszkiem. Poswiecilam go i nawet nie wiesz jak sie cieszyl, M zawsze myslal zeby sobie go kupic bo swoj zgubil czy zerwal jak byl dzieckiem a dla niego wiara jest bardzo wazna.
Today z tym krzyżykiem to świetny pomysł, mój też by się na pewno bardzo ucieszył, tylko problem jest taki, że mój mąż to taki delikates, że od byle pierdy ma uczulenia, i właśnie w łańcuszku nie chodzi, bo mu się uczulenie robi, nawet od paska ma na brzuchu jak się mu koszulka podwinie

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

o tu jest teńsze i w miarę ładne http://allegro.pl/bransoletka-grupa-...258449666.html ale jakoś nie lubię podróbek.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-17, 15:57   #374
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:

Today z tym krzyżykiem to świetny pomysł, mój też by się na pewno bardzo ucieszył, tylko problem jest taki, że mój mąż to taki delikates, że od byle pierdy ma uczulenia, i właśnie w łańcuszku nie chodzi, bo mu się uczulenie robi, nawet od paska ma na brzuchu jak się mu koszulka podwinie .
Bikus widze ze maja wiecej wspolneg niz mysllam, Twoj maz jest uczulony na zwykly metal tak ja moj, Moj M moze tylko nosic 100% zloto lub srebro, wlasnie mu kupilam srebrne i wcale wiele nie zaplacilam.
A znam M. ani paska ani zegarka ani nic ze zwyklego metalu musi byc zloto i srebro i to prawdzile nie pozlacane bo tez nei przejdzie

Stary 2012-04-17, 15:57   #375
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczynki Ja bylam dzis u lekarza bo w ciagu ostatnich 4 tyg schudlam ponad 5 kg, gdzie nie wymiotuje tylko mam mdlosci. Lekarka powiedziala ze nie bedziemy panikowac ale chce "miec na mnie ko" i mam sie meldowac co 2 tyg na monitoring wagi

Madzia nie martw sie, pewnie na nastepnej wizycie okaze sie ze pepowina fruwa wszedzie

Strongwoman
brawo za wizyte szkoda tylko ze nie mialas tego USG

Bikus
dobrze,ze bedziesz kontrolowana

Cytat:
Strasznie mi sie podoba to co wrzucilas widzialam u jednej dziewczyny na blogu .. ale faktycznie dosc drogie .. Kurcze to ciezko doradzic ... Bo my wsumie nic sobie nie kupujemy na rocznice ...

No wiesz co!! jak moglas mezowi krzyszyk kupic .. to nie slyszalas o zabobonie na ten temat? Zartuje oczywiscie bo ja swojemu tez kupilam ...
ja tez mojemu kupilam krzyzyk na 1 rocznice bycia razem
Potem moze ze 3 sobie cos kupowalismy,a pżóniej to jzu wydawalo Nam sie bez sensu, lepsza jakas kolacja itp.

Cytat:
Poważnie daty zaręczyn nie pamiętasz, to faktycznie masz łeb co do kolacji, to wybieramy się tu http://styledigger.blogspot.com/2012...urant.html?m=1 więc pomysł z kolacją odpada.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Today z tym krzyżykiem to świetny pomysł, mój też by się na pewno bardzo ucieszył, tylko problem jest taki, że mój mąż to taki delikates, że od byle pierdy ma uczulenia, i właśnie w łańcuszku nie chodzi, bo mu się uczulenie robi, nawet od paska ma na brzuchu jak się mu koszulka podwinie

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

o tu jest teńsze i w miarę ładne http://allegro.pl/bransoletka-grupa-...258449666.html ale jakoś nie lubię podróbek.....
a to sama kolacja nie wystarczy
Ja bym wolala te pieniadze przeznaczyc na cos innego albo wakacje, albo cos dla dziecka, albo sobie cos kupic do ubrania czy cos podobnego
Stary 2012-04-17, 15:59   #376
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Bikus widze ze maja wiecej wspolneg niz mysllam, Twoj maz jest uczulony na zwykly metal tak ja moj, Moj M moze tylko nosic 100% zloto lub srebro, wlasnie mu kupilam srebrne i wcale wiele nie zaplacilam.
A znam M. ani paska ani zegarka ani nic ze zwyklego metalu musi byc zloto i srebro i to prawdzile nie pozlacane bo tez nei przejdzie
eh, ale dlikatesy z tych naszych panów.

Tylko, że mój to uczulenie miał od srebrnego łańcuszka, tzn, że srebra
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-17, 16:00   #377
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:

Zaaabcia
dzidzi ok, dluuga jak powinna byc a jaki zabobon nawet o tym nie wiedzialam, albo moze nie mow b sie zdenerwuje

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
eh, ale dlikatesy z tych naszych panów.

Tylko, że mój to uczulenie miał od srebrnego łańcuszka, tzn, że srebra
Bikus t ju nie wiem, to Ty biedniejsza niz ja jestes jak znajde jakis inny pomysl to dam znac

Stary 2012-04-17, 16:04   #378
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:

a to sama kolacja nie wystarczy
Ja bym wolala te pieniadze przeznaczyc na cos innego albo wakacje, albo cos dla dziecka, albo sobie cos kupic do ubrania czy cos podobnego
No włąśnie nigdy mu raczej nic nie kupowałam, a on mi zawsze jakąś niespodziankę robi, nawet bez okazji. Więc chciałabym się odwdzięczyć po prostu. Ciuchów sobie nie kupujemy, bo mój tż uważa, że prezent to ma być coś ekstra, a ubrania to i tak trzeba kupić..... np ostatnio dał mi zestaw pędzli do malowania fajny prezent, bo zawsze coś takiego chciałam a nigdy bym sobie tego sama nie kupiła. Kurcze, nie wiem co on by chciał......

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:

Zaaabcia
dzidzi ok, dluuga jak powinna byc a jaki zabobon nawet o tym nie wiedzialam, albo moze nie mow b sie zdenerwuje

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Bikus t ju nie wiem, to Ty biedniejsza niz ja jestes jak znajde jakis inny pomysl to dam znac
No tak, biedna jestem

Oki, dzięki, czekam z niecierpliwością
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-17, 16:04   #379
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No włąśnie nigdy mu raczej nic nie kupowałam, a on mi zawsze jakąś niespodziankę robi, nawet bez okazji. Więc chciałabym się odwdzięczyć po prostu. Ciuchów sobie nie kupujemy, bo mój tż uważa, że prezent to ma być coś ekstra, a ubrania to i tak trzeba kupić..... np ostatnio dał mi zestaw pędzli do malowania fajny prezent, bo zawsze coś takiego chciałam a nigdy bym sobie tego sama nie kupiła. Kurcze, nie wiem co on by chciał......
a cos do pracy, moze jakies ekstra pioro?
A ma jakies hobby?
Stary 2012-04-17, 16:07   #380
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj!!!
To trzymamy mocno kciuki aby sie udalo!! Chcialabys parke czy druga corcie?

Ja to na zapachy bylam bardzo wrazliwa ale tak od 8tc do 14go byla masakra
Ja bym wolała parkę, ale wiadomo, że z dziewczynki też się ucieszę
Stary 2012-04-17, 16:20   #381
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Poważnie daty zaręczyn nie pamiętasz, to faktycznie masz łeb

[/COLOR]o tu jest teńsze i w miarę ładne http://allegro.pl/bransoletka-grupa-...258449666.html ale jakoś nie lubię podróbek.....
no nie pamiętam dokładnie, na pewno było upalnie, albo koniec lipca albo początek sierpnia 2006

mnie się ta podróbka podoba
Stary 2012-04-17, 16:28   #382
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
a cos do pracy, moze jakies ekstra pioro?
A ma jakies hobby?
No właśnie nie ma eh, ale dzięki za podpowiedzi, może w końcu coś trafię
Pióro dostał nawet z grawerem na obronę, eee...... to był długopis...... hmm..... może jednak pomyślę nad tym piórem

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
no nie pamiętam dokładnie, na pewno było upalnie, albo koniec lipca albo początek sierpnia 2006

mnie się ta podróbka podoba
No mi właśnie też, ale czułabym się jak paserka jakbym ją kupiła

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Dziewczynki widziałyście coś takiego http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/35737b3/Malo...ym-pedzlem-_18 nosz czego to ludzie nie wymyślą......
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-17, 16:29   #383
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie ma eh, ale dzięki za podpowiedzi, może w końcu coś trafię
Pióro dostał nawet z grawerem na obronę, eee...... to był długopis...... hmm..... może jednak pomyślę nad tym piórem [COLOR="Silver"]

.
nie ma za co

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 17:22   #384
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć!

Ja szukam naszego gulaszowego wątku a tu już nowy

Wybaczcie że sie długo nie odzywałam ale coś ostatnio mało czasu i weny do pisania na wizażu.

Byłam dzis na wizycie, ginka badała przezierność, wszystko ok, dzidzia zdrowa i fika w brzuszku, aż miałam łzy w oczach ja widziałam te machające nóżki i rączki

I kupiłam sobie bluzke z krótkim rękawem, taką już trochę ciążówkę z gumką pod biustem i luźniejszym dołem, bo coś już tam widać

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:35   #385
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja swojemu (jeszcze nie mężowi tylko narzeczonemu) na 5 rocznicę poznania się zamówiłam obraz - nasz portret, ja miałam malowany na zamówienie Wisi teraz nad naszym łóżkiem w sypialni

Jak Twój Mąż lubi słodkości to może zrób mu torta? Ja często piekę bo mój M. bardzo lubi

Moja mama mojemu tacie na 25 rocznicę ślubu kupiła zegarek z grawerem: "minęło już tyle lat, a ja nadal wybrałabym Ciebie" Ja się wzruszyłam
Stary 2012-04-17, 18:37   #386
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

tez fajne

Cytat:
Zaaabcia dzidzi ok, dluuga jak powinna byc a jaki zabobon nawet o tym nie wiedzialam, albo moze nie mow b sie zdenerwuje
czekaj to cos mnie ominelo bedzie dziewczynka?
hehe ok nie mowie

Cytat:
ja tez mojemu kupilam krzyzyk na 1 rocznice bycia razem
Potem moze ze 3 sobie cos kupowalismy,a pżóniej to jzu wydawalo Nam sie bez sensu, lepsza jakas kolacja itp.
no my tez na kolacje chodzimy na kazda rocznice czy urodziny

Cytat:

Dziewczynki widziałyście coś takiego http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/35737b3/Malo...ym-pedzlem-_18 nosz czego to ludzie nie wymyślą......
klepa

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość

Byłam dzis na wizycie, ginka badała przezierność, wszystko ok, dzidzia zdrowa i fika w brzuszku, aż miałam łzy w oczach ja widziałam te machające nóżki i rączki

I kupiłam sobie bluzke z krótkim rękawem, taką już trochę ciążówkę z gumką pod biustem i luźniejszym dołem, bo coś już tam widać
super ze wszystko ok! To jeszcze nie znasz plci maluszka nie?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-04-17, 18:42   #387
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczynki widziałyście coś takiego http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/35737b3/Malo...ym-pedzlem-_18 nosz czego to ludzie nie wymyślą......
YYYYYYyyyyy....... szok normalnie, aż mi mowe odjeło
że też nikt mu nie przerwał!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-17, 18:45   #388
onyks
Zakorzenienie

Natalia, to dobrze że lepiej się czujesz

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Oj twoj edytor zaszalal ale cie kolorow strobilo na 1 stronie.
Nielekka jest rola moderatora watku. Dziekujemy, ze walczysz!

Tak, rodzinka w PL, tutaj tylko ja, TZ (juz nie Czech ) i znajomi (m.in. tez duzo Polakow). Jezeli jeszcze w Pradze nie byliscie to serdecznie polecam, jest pieknie. Miasto naprawde robi wrazenie.
Staram się
Kiedyś mieliśmy zamiar wybrać się na kilka dni - Praga lub Budapeszt i padło na Budapeszt, a teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiliśmy

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co w Was ostatnio wstąpiło z tym pisaniem?

Onyks - lista perfekcyjna!!!
Dziękuję A jak spotkanie z koleżanką? Może pisałaś już...ale przeoczyłam

Cytat:
Tu sobie skopiuj - ja tak zawsze robiłam i było z kolorami https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...03&postcount=1[COLOR="Silver"]
Kopiowałam i niestety tekst bez formatowania mi się przeklejał

Bika jakie miejsce, bajka po prostu a sukienkę śliczną wybrałaś...ale fotę w niej mogłabyś pokazać, no chociażby ze względu na Madzie...przecież nie będziemy jej potem na porodówce głowy zawracać smsami

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
My po bilansie - jednym słowem porażka!!!!! Naszej lekarki nie było, przyjmowała nas taka piz.da co jej nie cierpię, ma nos w chmurach i nawet dupy z krzesłą nie podniesie do dziecka!
Kubuś ma 95 cm wzrostu, a wg. wagi 12,5 kg - w rzeczywistości ciut wiecej bo trzymał mnie za ramię i to na pewno wpływ miało, bo część ciężaru na mnie opierał, a że w du.pie mają dokładność.... Baba stwierdziła, ze jest "ogromna dysproporcja pomiedzy wzrostem i wagą i ze teraz to już z tym nic nie zrobimy" nosz kur.wa myślałam, ze ją tam pożrę powiedziała to z takim wyrzutem jakby moje dziecko kaleką było! (nie obrażając nikogo), że chyba nie dojada, albo je same słodycze!!!!!!!! Jak zobaczyła pampersa to szoku doznała i wogóle co ze mnie za matka, ze dziecko z pieluchą i jeszcze gada tylko pojedyncze wyrazy, a na pytanie ile ma lat odpowiada "two"! Na moje pytanie o szczepionkę na ospę, fuknęła, że już dawno powinnam go zaszczepić....a recepty mi nie wypisze bo nie moje dziecko to niej jej pacjent!!!!! czaicie???????ja pier...le tacy ludzie leczą nasze dzieci
Poprawiłam sobie nastrój zakupami dla córeczki, synkowi wóz policyjny a sobie tunikę w pepco
Co za babsko... niestety dziś często się na takie trafia. Bao grunt, że poprawianie humoru udane

Cytat:

Dziekuje za dopisanie . Czyli jestesmy na maxa zsynchronizowane , u mnie cykle 26 dni. Po odstawieniu mialam cykle 15 dniowe i bralam Castagnus na uregulowanie. To ziolowe tabletki z Herbapolu, polecam.
I pieekna liste zrobilas!!!!
Czytałam kiedyś o Castangusie, ale postanowiłam zobaczyć czy mi się samo ureguluje...niby jest ok, ale cykle niestety długie.

Cytat:

Właśnie wróciłam ze szkoły. Załatwiłam co miałam załatwić i jeszcze na 16 się umówiłam, ze wpadnę do koleżanki. Ale tylko na 2 godz max bo potem obiad i na ang jadę a po ang do znajomych z mężem. Chyba padnę na koniec dnia aaaa i na czwartek się do fryzjera umówiłam
Ale dzień zabiegany

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość

Natala84 byłam w sobotę w Twoim mieście i doznałam szoku odnośnie traktowania kobiet w ciąży .Byłam na osiedlu Retkinia po nadstawkę do systemu XXI bo na tablicy pl facet chciał bardzo tanio sprzedać.Fakt,że droga daleka , ale i tak się opłaciło. Później zjechaliśmy do Carrefoura a tam jest taka budka z kebabami a facet od razu do mnie że zaprasza nas do środka bo tam są miejsca do kobiet w ciąży a ja na to że To mąż nie może wejść jak to tylko dla kobiet w ciąży Potem weszliśmy na halę i kupiliśmy bułeczki i napój na drogę powrotną. Stoję przy kasie z TŻ przed nami 2 kobiety. Nagle kasjerka patrzy na mnie i woła zapraszam Panią do mnie , na co klientka która miała mieć kasowane artykułu proszę proszę ja nie zauważyłam że Pani w ciąży, proszę śmiało.Ja takie oczyi do mężulka mówię chodź, chodź.Policzyła,zapłacili śmy i wychodząc mówię do męża : widzisz dzięki mnie nie musimy stać w kolejce
Szok, bo nigdy mnie nikt nie wpuścił , a mi czasami bardzo ciężko wystać w kolejce. 3 razy zostawiłam zakupy w pobliskim domu Polo i wyszłam na zewnątrz bo prawie zemdlałam, ale kuźwa nikt mnie nie wpuścił. Mega miłe to jest.
Naprawdę miło a jakie to miasto?

Cytat:
A teraz moja wizyta. Nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty, ale nie dlatego, że lekarka coś nie tak powiedziała, tylko z tego co mi powychodziło. Po wczorajszej glukozie, cukier ok, ale w moczu liczne bakterie, odczyn nie taki jak ma być, leukocyty dalej wysokie. I skomentowała to tak "wszystko co w moczu miałaś badane, masz złe", prawdopodobnie wtedy w szpitalu wynikało to z nerek i tak zostało. Luteiny już nie muszę brać za to wydałam sporo kasy na inne leki, dała mi Monural i Gynalgin. 30 kwietnia znów z moczem się mam złosić i na wizytę 7 maja. Nic mi się nie skraca ani nie rozwiera, no i rosnę książkowo bo mi mówiła że jak nie było USG to po wysokości macicy liczyli wiek ciąży i że w 24 tyg. powinna być na wysokości pępka i ja widocznie mam ją właśnie tam. Pogadałyśmy i ona że "dowidzenia"... a jeszcze USG nie było to się upomniałam, a ona że mi te dziecko będzie świecić i że dziś nie będziemy robić, no i mi jeszcze wymieniła kiedy się robi te TRZY podstawowe, ja mówię że ok ok (bo przecież już miałam 4 to po co mam marudzić), chociaż miała mi dziś płeć określić (gdyby nie to że mi w szpitalu powiedzieli). No i tyle.
Strong, nie przejmuj się, najważniejsze że wszystko dobrze z Kamilkiem
I ode mnie też z okazji wtorku
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:48   #389
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
YYYYYYyyyyy....... szok normalnie, aż mi mowe odjeło
że też nikt mu nie przerwał!
Najwidoczniej byli ciekawi efektu końcowego

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość

Bika jakie miejsce, bajka po prostu a sukienkę śliczną wybrałaś...ale fotę w niej mogłabyś pokazać, no chociażby ze względu na Madzie...przecież nie będziemy jej potem na porodówce głowy zawracać smsami
Jak to..... nie będziemy jej przeszkadzać
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2012-04-17, 19:13   #390
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, a ja pisalam o sobie, ze jestem tutaj nowa na watku ale ogolnie to jestem juz stara a potem patrze, ze jestes ten sam rocznik co ja .
Niem niem, to nie bylo o tobie mloda mamusiu!
Ale nagrabilam co
Ja też jestem 83...

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Mi też miło
Nie jestem oficjalną staraczką, bo nie wpisałam się na listę.
Ale plany mamy, chcemy rozpocząć starania wkrótce Jestem zdecydowana, a mamusią nie jestem jeszcze
To co? Dopisujemy Cię?

Cytat:
A no i poszłam na zakupki.
Wrzucam Wam co fajnego kupiłam.

Pierwsza książeczka dla Kamilka, tak jak obiecałam mu kupić tak kupiłam. No i ciuszki (jeszcze w neutralnych kolorach w razie "W")

Załącznik 4627276Załącznik 4627277

Cytat:
Niom dokładnie specjalne dla ciężarnych, tak sobie planowałąm, że jak zajdę to będę na nie chodzić, już nawet dzwoniłam do klubu, ale jak przychodzi co do czego to ruszyć tyłka mi się nie chce może dlatego, że pracuję, i wieczorami nie mam już sił...... eh..... no ładnie się tłumaczę, nie???
Mi się teraz nie chce, to w ciąży pewnie też się nie zmobilizuję

Mona fajnie, że wszystko dobrze ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić tego uczucia jak zobaczę swoje dziecko

Cytat:
Najwidoczniej byli ciekawi efektu końcowego

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Jak to..... nie będziemy jej przeszkadzać
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości