Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-17, 15:56   #1111
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja też nie biorę skojarzonych, szczepienie mamy 10 maja a za tydzień bioderka.

Przyszła dziś do mnie mama, pomogła mi trochę ogarnąć mieszkanie, zajęła się chwilę niunią a ja wyskoczyłam na zakupy spożywcze. Czuję się lepiej, potrzebowałam pomocy i dobrego słowa. Może gdyby mąż był większym wsparciem dla mnie byłoby inaczej. A on zaraz robi się nerwowy jak mała zapiszczy choćby delikatnie (szczególnie w nocy). Dziś też poszedł do drugiego pokoju, potem narzekał, że się nie wyspał. Serio? Ja spałam 3 godziny tylko. I nie mam prawa narzekać, bo przecież siedzę w domu.
Czasami to facetow tylko
Dobrze ze mama pomogla!

Konia, moj TZ byl wczoraj w Ikei

Mala powodzenia na wizycie!

A mi zimno
Nie mam dreszczy, ale w sumie przez cala ciaze tak mi goraco ciagle bylo, ze juz zapomnialam jak to jest jak jest zimno
Ciekawe czy to cos znaczy?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:06   #1112
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

aagga ale Dominiś Ci rośnie

emigra Juleczka sliczna dziewczynka
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:18   #1113
88natka
Zadomowienie

moja mała Niuńka
http://www.youtube.com/watch?v=YEt_x...ature=youtu.be

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:25   #1114
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
aagga ale Dominiś Ci rośnie
hehe... głównie w szerz, niezły grubasek z niego

Rybka zgadzam się z MoniaHan to zdjęcie po porodzie jest wspaniałe, a poza tym nieźle stroisz córeczkę

dziękuje wam za ciepłe słowa,
P.S.fajne brzuchy macie po porodzie, zazdroszczę

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:34   #1115
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Nowaken gratulacje
Alamig za szybko poród, niech Cię tam nie męczą

Natka słodka Olivka i jakie zainteresowanie zabawkami
Emigra to za dwa tygodnie może się rozdziewiczysz ja to już się nie mogę doczekać kiedy to nastąpi (w sensie moje rozdziewiczenie he he), ale czekam na wizytę u gina (dopiero 8maja) i też chcę jakieś tabsy chyba. A jakie Ci przepisał? Jakieś niemieckie czy ogólnoświatowe?
Konia super, że szczepionka przeszła w miarę znośnie może i przykrych dolegliwości typu temperatura nie będzie
Karolca my też mamy szczepienie 10 maja

Dzień dobry
ja po powrocie do Wawy nie wiem w co ręcę włożyć. Jak była mama to było dużo łatwiej. W sumie Laurka jest w miarę grzeczna, ale dokucza jej brzuszek - bączki puszcza tylko znów kupy nie ma od niedzieli, kiedy wymusiłam jej czopkiem. Myślę, że to wina dokarmiania jej mm - co prawda dostaje 1-2butle (gdzieś 60ml) na dobę (zwykle to jedna w nocy) od czasu mojego zapalenia. I nie wiem co robić, widzę że to niewypróżnianie powoduje u niej bóle brzuszka. Generalnie karmię ją piersią, ale czy dodatkowo przepoić wodą czy herbatką w takim przypadku? Czy może zmienić mleko, ale podajemy chyba dobre bo Enfamil premium lipil 1 - takie samo jak podawali jej w szpitalu i tam nie miała problemów z kupką. W czwartek idziemy do pediatry to zapytam, ale może macie jakiś pomysł?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 16:47   #1116
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
jaka żywiołowa sliczna dziewczynka

evvcia ciezko mi cos doradzic bo nie mialam i nie mam tego typu problemow, ale z tego co wiem dzieci moga robic jedna kupke na 2,3 dni. No i nie powinno sie przyzwyczajac zbytnio do czopkow zeby "wydostac" kupke bo nie o to w kupce chodzi. Tak mozna pomoc raz na jakis czas ale nie powinno sie robic tego zbyt czesto. Na pewno zapytajcie w czwartek pediatry, moze to mleczko jej nie sluzy? Poki co masuj brzuszek, ukladaj na brzuszku no i to dopajanie woda jest dobrym pomyslem, ale najlepiej sama woda bez zadnych dodatkow cukru czy glukozy.
SZYMONEK

Stary 2012-04-17, 16:53   #1117
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
evvcia ciezko mi cos doradzic bo nie mialam i nie mam tego typu problemow, ale z tego co wiem dzieci moga robic jedna kupke na 2,3 dni. No i nie powinno sie przyzwyczajac zbytnio do czopkow zeby "wydostac" kupke bo nie o to w kupce chodzi. Tak mozna pomoc raz na jakis czas ale nie powinno sie robic tego zbyt czesto. Na pewno zapytajcie w czwartek pediatry, moze to mleczko jej nie sluzy? Poki co masuj brzuszek, ukladaj na brzuszku no i to dopajanie woda jest dobrym pomyslem, ale najlepiej sama woda bez zadnych dodatkow cukru czy glukozy.
Dzięki Aguśka dziś dam jej troszkę wody do popicia. A ten czopek w niedziele dałam, bo ponad 5 dni nie robiła kupki, ani żadnego kleksika a jak wsadziłam czopek to było tego mnóstwo w niej no i od tamptej pory dalej nic. na pewno zapytam pediatrę.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-04-17, 16:57   #1118
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Dzięki Aguśka dziś dam jej troszkę wody do popicia. A ten czopek w niedziele dałam, bo ponad 5 dni nie robiła kupki, ani żadnego kleksika a jak wsadziłam czopek to było tego mnóstwo w niej no i od tamptej pory dalej nic. na pewno zapytam pediatrę.
a używasz jakiś kropelek? Moja też miała problem ale teraz puszcza bączki że aż miło Olivce też pomagało jak nóżki do brzuszka jej przyciskałam(oczywiście nie na siłę) i leżenie na brzuszku tak jak Aguśka pisała.

niespodzianka
Stary 2012-04-17, 16:59   #1119
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Przyszły wyniki badań przesiewowych, które musieliśmy powtarzać i napisali w liście, że są PRAWIDŁOWE jak dobrze...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-04-17, 17:00   #1120
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Przyszły wyniki badań przesiewowych, które musieliśmy powtarzać i napisali w liście, że są PRAWIDŁOWE jak dobrze...
super wiadomość

niespodzianka
Stary 2012-04-17, 17:01   #1121
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
a używasz jakiś kropelek? Moja też miała problem ale teraz puszcza bączki że aż miło Olivce też pomagało jak nóżki do brzuszka jej przyciskałam(oczywiście nie na siłę) i leżenie na brzuszku tak jak Aguśka pisała.
Tak, daję sab simplex praktycznie przed każdym karmieniem (czasem jak głośno płacze to już daruję sobie i odrazu cyc) i u nas bączki idą bez problemu, głośne i czasami nie miło pachnące TŻ masował jej dużo brzuszek, ale kupy brak wiem, że 3 dni może nie być, ale myślę że u nas w ogóle się na nią nie zanosi i tam zalega w brzuszku a małą zaczyna to boleć.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-04-17, 17:09   #1122
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Tak, daję sab simplex praktycznie przed każdym karmieniem (czasem jak głośno płacze to już daruję sobie i odrazu cyc) i u nas bączki idą bez problemu, głośne i czasami nie miło pachnące TŻ masował jej dużo brzuszek, ale kupy brak wiem, że 3 dni może nie być, ale myślę że u nas w ogóle się na nią nie zanosi i tam zalega w brzuszku a małą zaczyna to boleć.
oj to współczuję. Na pewno lekarz coś poradzi i już nie będziecie się męczyć.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------
evvcia_
http://www.babyboom.pl/forum/zdrowie...worodka-48154/ tutaj dziewczyny piszą o różnych sposobach. Przeczytaj może akurat u Was coś zadziała.

niespodzianka
Stary 2012-04-17, 17:25   #1123
MoniaHan
Wtajemniczenie

natka super filmik, Olivia sliczna jest

evcia super wiesci odnosnie badan!!! co do kupki, to moja raz nie robila 5dni, ale nic ja nie bolalo, i zachowywala sie tak jak zwykle, normalnie spala, jadla i nie marudzila za duzo. ostatnio tez dwa dni nie robila, ale dzis rano juz kupka byla.
moze to mm tak na nia dziala ze ja boli brzuszek, nie wiem juz sama, a moze kropelki nie dzialaja na nia tak jak powinny.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:28   #1124
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dałam na maila zdecia porownawcze moich synów
Tylko gdzieniegdzie maja glowki w inna strone ulozone ale chyba widac podobienstwo

Cytat:
No tak, 5 dni to dosyc dlugo, ale slyszalam tez ze sa dzieci ktore robia kupke raz na tydzien. Nie wiem czy tak moze byc. Ale chyba najistotniejsze jest to, czy boli malenstwo brzuszek, bo jak nie boli a wyproznia sie raz na tydzien to chyba ok. A Twoja Mała bardzo placze? Prezy sie i czerwieni i nie moze zrobic kupki?Widac to ze ja męczy?
Cytat:
to cudowne wiadomosci!
SZYMONEK

Stary 2012-04-17, 17:31   #1125
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aguska faktycznie alez Szymon i Filip do siebie podobni, ja rozrozniam ich po oczach tylkoale tez za duzej roznicy nie ma

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:36   #1126
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie biorę skojarzonych, szczepienie mamy 10 maja a za tydzień bioderka.

Przyszła dziś do mnie mama, pomogła mi trochę ogarnąć mieszkanie, zajęła się chwilę niunią a ja wyskoczyłam na zakupy spożywcze. Czuję się lepiej, potrzebowałam pomocy i dobrego słowa. Może gdyby mąż był większym wsparciem dla mnie byłoby inaczej. A on zaraz robi się nerwowy jak mała zapiszczy choćby delikatnie (szczególnie w nocy). Dziś też poszedł do drugiego pokoju, potem narzekał, że się nie wyspał. Serio? Ja spałam 3 godziny tylko. I nie mam prawa narzekać, bo przecież siedzę w domu.
Dobrze że chociaz na mamę mogłaś liczyć
a TŻ nalezy się

Cytat:
Nie ma za co Mam nadzieje ze to nie bedzie 22.04 a urodzisz wczesniej. Zycze Ci tego z calego serca
A te bole sa okropne, ale zobaczysz jaka ulge poczujesz jak urodzisz, wszelkie bole przejda i to jest pocieszajace
Dzięki
Więc czekam na ten poród jak na zbawienie, aby przeszły te wszystkie bóle

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Czasami to facetow tylko
Dobrze ze mama pomogla!

Konia, moj TZ byl wczoraj w Ikei

Mala powodzenia na wizycie!

A mi zimno
Nie mam dreszczy, ale w sumie przez cala ciaze tak mi goraco ciagle bylo, ze juz zapomnialam jak to jest jak jest zimno
Ciekawe czy to cos znaczy?
Oby kochana , więc

Cytat:
Ale dobre wiadomości

a wiadomo co u gkatarzynki??ona wczoraj chyba też cc miała mieć....

Alamig
Stary 2012-04-17, 17:46   #1127
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Aguska faktycznie alez Szymon i Filip do siebie podobni, ja rozrozniam ich po oczach tylkoale tez za duzej roznicy nie ma
hehe
Wydaje mi sie, ze maja inny ksztalt główek i Szymon ma chyba bardziej skośne oczka a poza tym ma taka buzke bardziej męska a Filip delikatniejsza, dziewczęcą
SZYMONEK

Stary 2012-04-17, 17:47   #1128
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dobrze że chociaz na mamę mogłaś liczyć
a TŻ nalezy się

Dzięki
Więc czekam na ten poród jak na zbawienie, aby przeszły te wszystkie bóle

Oby kochana , więc

Ale dobre wiadomości

a wiadomo co u gkatarzynki??ona wczoraj chyba też cc miała mieć....

Alamig
Juz mi przeszlo
Chyba troche przesadzam , caly czas chodze i wyszukuje sobie objawow nadchodzacego porodu, a jesli bedzie tak jak z Adasiem to pewnie i tak nic sie nie wydarzy tylko zacznie sie znienacka i pojade rodzic

No wlasnie ja sie wczoraj zastanawialam czy katarzynka podala swoj numer na mailu, ale nie sprawdzalam

Evvcia, super ze wyniki prawidlowe
Niepotrzebne nerwy Wam tylko zgotowano

Natka, mala jaka zainteresowana, slodka jest

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:54   #1129
Roksape
Zadomowienie

Hej

Ja jak zwykle zabiegana

Poświęcam synkowi każdą wolną chwilę a inne zadania domowe robię w biegu... Troszkę poskutkowało bo aż tak nie rozrabia. No i postawiłam syna do kąta ale tak go widać to zabolało, że darł się w niebogłosy jak go za każdym razem spowrotem tam stawiałam bo mi uciekał... Dostałam opierdziel za to od męża bo stwierdził, że się na dziecku wyżywam... No i bądź tu kuźwa konsekwentnym

Nie wiem chyba mu na brodzie jakąś opryszczke wywaliło podchodzą te krosty ropą i idą w bok jego brudki, nie wiem skąd to się wzięło smaruje czym się da ale blednie tylko po sudokremie. Pewnie czeka nas lekaż.

No i nie wiem kiedy wybrać się z córką na to szczepienie może być w poniedziałek. Urodziła się 8.03 to nie za późno będzie. Bo mam sama się zgłosić

Wczoraj mała spała mi cały dzień. Tylko od 9-11 była aktywna a później jadła, kupa, odbicie i dalej w sen dopiero przed kąpielą się rozkręciła i do 22 szalała

Wredna jest ona chce tylko na ręce jak tylko z nią usiąde to wrzask. Koniecznie muszę kupić bujak. I z niej to ewenement ani butli nie złapie ani smoczka. Mój syn uwielbiał spać w wózku i się kołysać a ona wrzeszczy jak opażona.

No i dziewczyny moja też nie chciała spać w łóżeczku, ale podścieliłam jej kocyk na prześcieradełko i od tamtej pory śpi. Dzieci lubią jak im ciasno i cieplutko.
Moja śpi nie dość,że w becie to jeszcze ją okrywam kołderką z prawdziwych piórek inaczej się kręci i nie śpi. A jak opatulona to grzeczna

No i gratulacje dla cziqi, nowaken i adaikaki

Ja też zaliczyłam ten pierwszy raz z mężem po 3 tyg A mąż ma taką chcice, że mógł by codziennie a wcześniej to żadko kiedy. A ja się czuję mniej atrakcyjna nie wiem co on tam we mnie widzi hihi
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 17:58   #1130
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
No i dziewczyny moja też nie chciała spać w łóżeczku, ale podścieliłam jej kocyk na prześcieradełko i od tamtej pory śpi. Dzieci lubią jak im ciasno i cieplutko.
Moja śpi nie dość,że w becie to jeszcze ją okrywam kołderką z prawdziwych piórek inaczej się kręci i nie śpi. A jak opatulona to grzeczna
Moja nie lubi mieć ciasno i ciepło Woli mieć swobodne rączki i nóżki i zdecydowanie lepiej śpi jak jest chłodno niż ciepło. Totalne moje przeciwieństwo

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:22   #1131
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Nowaken gratulacje
Alamig za szybko poród, niech Cię tam nie męczą

Natka słodka Olivka i jakie zainteresowanie zabawkami
Emigra to za dwa tygodnie może się rozdziewiczysz ja to już się nie mogę doczekać kiedy to nastąpi (w sensie moje rozdziewiczenie he he), ale czekam na wizytę u gina (dopiero 8maja) i też chcę jakieś tabsy chyba. A jakie Ci przepisał? Jakieś niemieckie czy ogólnoświatowe?
Konia super, że szczepionka przeszła w miarę znośnie może i przykrych dolegliwości typu temperatura nie będzie
Karolca my też mamy szczepienie 10 maja

Dzień dobry
ja po powrocie do Wawy nie wiem w co ręcę włożyć. Jak była mama to było dużo łatwiej. W sumie Laurka jest w miarę grzeczna, ale dokucza jej brzuszek - bączki puszcza tylko znów kupy nie ma od niedzieli, kiedy wymusiłam jej czopkiem. Myślę, że to wina dokarmiania jej mm - co prawda dostaje 1-2butle (gdzieś 60ml) na dobę (zwykle to jedna w nocy) od czasu mojego zapalenia. I nie wiem co robić, widzę że to niewypróżnianie powoduje u niej bóle brzuszka. Generalnie karmię ją piersią, ale czy dodatkowo przepoić wodą czy herbatką w takim przypadku? Czy może zmienić mleko, ale podajemy chyba dobre bo Enfamil premium lipil 1 - takie samo jak podawali jej w szpitalu i tam nie miała problemów z kupką. W czwartek idziemy do pediatry to zapytam, ale może macie jakiś pomysł?
Dostalam Maxim - pierwszy raz o nich slysze ... no ale sprobujemy juz pierwsza wzielam

wspolczuje problemow z kupka... nie wiem co doradzic... u nas jest jedna na dzien zazwyczaj ....

Bylysmy na spacerku, jak wrocilysmy to mezus juz byl w domku przywiozl nawet obiadek potem nakarmilam mala, pomarudzila i poplakala mi strasznie a teraz spi w foteliku i ja bujam ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:41   #1132
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
My po szczepieniu, Kajunia zapłakała tylko w czasie samego zastrzyku,chętnie wypiła tą jedną szczepionkę, tak że serce mi nie pękało zbyt mocno.Pediatra też w sumie zadowolona,że tak mi się udało bez pobytu szpitalnego ładnie pobrać ten mocz, ale mówiła że nie miałaby czystego sumienia gdyby Ją zaszczepiła mając tamten papier w ręce z tym złym wynikiem, uznałam że zapominam o sprawie i cieszę się z tego jak jest.
Dowiedziałam się też ,że szczepienie na pneumokoki będziemy mieć refundowane w związku z tym wodonerczem.
A jeszcze wczoraj się tż dowiedział dokładnie czemu do Wawy jedziemy na to badanie...w Poznaniu do tego dziecko usypiają , a tam robią to bez potrzeby usypiania, jeju jak się cieszę , bo bym się denerwowała jakby musiano Jej dać narkozę, no i pobyt w szpitalu nam oszczędzono, więc jestem zadowolona.

Bylam też załatwić becikowe, miałam małą zwarę z panią w temacie "wykonanie ksero dowodu"( potrzebne jest ksero dowodu, a ksero nie można wykonać u nich ani nigdzie w pobliżu) ,w końcu pani powiedziałą ze zrobi to ksero, ale ostatecznie i tak nie załatwiłam nic, bo potrzebny był dowód tż( zaraz sprawdzę czy gdzieś o tym informująna wniosku i jak nie to nieomieszkam jutro o tym powiedzieć )

A i zaczynam się trochę ograniczac z żarciem, bo przez ten luz dietowy to by ten nadmiar kalorii starczył na produkcję mleka do wykarmienia słonia chyba, koniec z rozpustą i basta.
To dobrze,ze tak wyszlo z ta Warszawa.
A co do becikowego,to kurcze musza utrudniac,cholerna biurokracja!
Ale jesz tyle co w ciazy teraz czy wiecej?

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Wszystkim przeterminowanym mamom zycze szybkich porodow
Najbardziej Gosi i Zia, kurcze sporo juz macie po terminie, ja mialam 8 dni, wiem jak sie to dluzy
Dzieki kochana.Ja juz raczej nastawiam sie na wywolanie w piatek.
Bole ciagle mam,ledwo sie kulam przez nie,ale nic z nich nie wynika.

Fajnie,ze dajesz rade czesciej zagladac!

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
nowaken gratulacje
a ja pisałam do alamig bo wczoraj trafiła do szpitala, ale napisała mi że niepotrzebnie ją trzymają w szpitalu, ma rozwarcie na 2,5 cm i skurcze ale ogólnie wszystko wolno się posuwa
Tak więc włączamy wizażowe kciuki za alamig

Cytat:

No tak,bo faceci sobie mysle,ze jak sie jest w domu z dzieckiem to luz sie ma.Ciekawe jakby tak sie zamienic na troche,szybko by spokornieli.
Niedobry Tz, dla niego!

Cytat:
Fajna ta twoja Niunka,jaka ruchliwa

Cytat:

Super!!

Cytat:
Dałam na maila zdecia porownawcze moich synów
Tylko gdzieniegdzie maja glowki w inna strone ulozone ale chyba widac podobienstwo
O jakis blad wystepuje na gmailu,nie moge sie zalogowac

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

Poświęcam synkowi każdą wolną chwilę a inne zadania domowe robię w biegu... Troszkę poskutkowało bo aż tak nie rozrabia. No i postawiłam syna do kąta ale tak go widać to zabolało, że darł się w niebogłosy jak go za każdym razem spowrotem tam stawiałam bo mi uciekał... Dostałam opierdziel za to od męża bo stwierdził, że się na dziecku wyżywam... No i bądź tu kuźwa konsekwentnym

No ale jak to,ty dajesz dziecku kare,a Tz cie opierdziela.
Przeciez go nie bilas,tylko do kata postawilas.
Moja Wiki taz w kacie stala za kare (chociaz bardzo rzadko,bo byla grzeczna),a to byly metody przedszkolne i dzialaly!
Dziecko musi wiedziec,ze cos robi zle.

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-04-17 o 18:43
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:45   #1133
julliczka
Rozeznanie

Hej,

później Was nadrobię. Ale napiszę Wam, że o mało palpitacji serca nie dostałam. Miałam dziś przed 11 telefon z mojego szpitala, ciśnienie momentalnie mi wzrosło, a tu tylko taka informacja, że jutro mam nie przyjeżdżać na cięcie, że przesuwają mnie na piątek No to jeszcze mam dwa dni "wolnego" no ale może zdrugiej strony dobrze, wczorajsze ktg miałam idealne, super hiper i w ogóle, zero objawów porodowych jak na razie, więc w sumie dobrze, że bliżej terminu zrobią mi cięcie. Bo tp mam 21-23 kwiecień.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:49   #1134
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

no korzystam z chwilki gdy Mala spi-na raczkach-pierwszy dluzszy niz 5 min Jej sen w dzisiejszym dniu. Tez juz sie dzis poplakalam kilka razy, zebow i buzi czasu umyc nie mialam, plany spaceru spelzly zas na niczym-jak nie padalo, to akurat karmilam, jak nie karmilam to za oknami szalala ulewa, momentami z gradobiciem. Karmilam zas niemal non stop, moze to ten kryzys laktacyjny 6 tyg...

Teraz Was chwilke podczytywalam, z brzdacem na ramieniu,i serio zrobilo mi sie rqazniej wiedzac, ze nie ja jedyna mam problemy, i ze nie jestem zla matka, bo innym dziewczynom dzieci tez placza i marudza....nie wiem, chyba wyobraqzalam sobie ze maciezynstwo bedzie lzejze, a okazuje sie inaczej.....

Troche w tym winy tesciowej i mojej wlasnej mamy, ktore widzac ze dziecko placze sugerowaly ze sie nie najada moim mlekiem i ze to dziwne ze placze po jedzeniu, bo po jedzeniu i kapieli dziecko powinno byc zadowolone i spac, a tak nie jest w naszym przypadku, wiec cos musi byc nie tak!!! No bardzo mnie to irytowalo...no, prosze...juz mala placze...to sobie popisalam
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:50   #1135
Flowerbombka
Zadomowienie

Hej dziewczynki....

Jestem w domku...na ktg zero skurcza, nawet najmniejszego marnego....nic cisza i spokój....czyli tak jak się czuję...widać Mały chce jeszcze podrosnąć w brzuszku....

...ale powiem Wam że dobrze, że to nie dziś...bo pojechałam sama autobuskiem jakąs godzinkę w 1 stronę (w plecaczku tylko klapki i koszula na wszelki wypadek)....po ktg dzwonię do Tż - nie odbiera , dojechałam do pracy - M nie odbiera, wracałam po kilki godzinach z nożem na gardle załzawiona że miał wypadek albo co..a telefony w domu leżą w kurtce....to z tej ulgi chyba się w końcu poryczałam...ale jeszcze go nie ma....jak wróci to opieprzę...przecież do tej pory to ja już urodzić mogłam...on nawet pewnie nie wie że telefony w domu zostały...ech....

Alamig kciuki zaciskam

Aaagga
super że synuś grzeczniutki

Cytat:
Bylam z Ewelinka na pierwszej wizycie u pediatry. Wszystko jest ok a mala wazy...4435 g
Słodki cieżar

Cytat:
Ale super wieści
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 18:58   #1136
Furczak
Raczkowanie

Wrzucam na razie zdjęcie zrobione telefonem w szpitalu, bo nie zgrałam jeszcze zdj z aparatu.
To nasz Czaruś w pierwszej dobie po urodzeniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mms_img49297.jpg (81,7 KB, 27 załadowań)
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:11   #1137
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny jeśli poród naturalny boli jak obkurczanie macicy (!) to współczuję dziewczynom które rodziły sn no myślałam że za przeproszeniem się zes...m i kibel mnie wciągnie pod ziemię. Wszystko ze mnie chyba wyszło łącznie z wnętrznościami.. Siedziałam tam pół h a pół h podczas karmienia męczyłan się z macica w łóżku :-( ja pier... Umieram ale czuje ulgę że przeszło.. Wybaczcie ale musiałam to napisać :p

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-17, 19:22   #1138
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Mam pytanie do karmiących cycem
Czy tez macie taki ogromny apety ze moglybyscie jesc ijesc?

lenka wlasnie Filipkowi tez przedluzala sie zoltaczka(rowniez byl naswietlany) i niestety takie dzieciaczki sa bardziej senne. A wiesz jaki Kajunia ma poziom bilirubiny? Ciekawa jestem kiedy bedziecie wypisani do domku, juz nie moge sie doczekac zeby zobaczyc Kajunie
A co do Twojego pytania odnosnie kupki to ja na drugi dzien po porodzie ale troszke sie pomeczylam, najgorsza pierwsza kupka A co masz problem?
Agus ja też mam spory apetyt no i mleczka coraz więcej, ale jeszcze nie nadążam za potrzebami Kajci, ale wciąż się staram No i pić mi się chce bardzo, no ale wiem że to normalne
Jeśli chodzi o poziom bilirubiny z krwi to wczoraj miała niecałe 16 (norma jest do 15), dziś nie badali, ale lekarka powiedziała ze to łóżeczko z naświtlaniem jest do niczego, mała jeszcze bardziej zółta, więc przenieśli ją do inkubatora z lampami, Bidulka leży (a raczej wierga się non stop) golutka w pieluszce tylko i opaską na główce żeby oczka zakryć).
Kupkę zrobiłam w końcu ale kilka dni nic! śmaiłam się że pewnie musi się uzbierać
w ogóle to nie wyobrażam sobie nie mieć enemy przed porodem!

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej

Nowaken klask i: dużo zdrówka dla Was

Desia byłam w M1, w Malcie , w Ikei ( jakie te lody za 1 zł są dobre , jak takie co jadłam w dzieciństwie, Nina wołała tylko "jesce, jesce "a ja wołałam do tż "masz złotówę ? masz złotówę ? i tak 3 razy )i w Panoramie.

Aaagaa super, że jesteś szczęśliwa miło się czyta takie posty

Lena oj ale mi się smutno zrobiło, to jest okropne co musicie przechodzić , ale ja jak miałam doła to myślałam o innych dzieciach chorych nieuleczalnie i ich rodzicach i mówiłam sobie w głowie ,że muszę być silna ,ale ryczyć ryczałam ....wszystko będzie dobrze, Malusia potrzebuje czasu, w końcu jest jeszcze malusia całkiem , trzymam za Was kciukasy

My po szczepieniu, Kajunia zapłakała tylko w czasie samego zastrzyku,chętnie wypiła tą jedną szczepionkę, tak że serce mi nie pękało zbyt mocno.Pediatra też w sumie zadowolona,że tak mi się udało bez pobytu szpitalnego ładnie pobrać ten mocz, ale mówiła że nie miałaby czystego sumienia gdyby Ją zaszczepiła mając tamten papier w ręce z tym złym wynikiem, uznałam że zapominam o sprawie i cieszę się z tego jak jest.
Dowiedziałam się też ,że szczepienie na pneumokoki będziemy mieć refundowane w związku z tym wodonerczem.
A jeszcze wczoraj się tż dowiedział dokładnie czemu do Wawy jedziemy na to badanie...w Poznaniu do tego dziecko usypiają , a tam robią to bez potrzeby usypiania, jeju jak się cieszę , bo bym się denerwowała jakby musiano Jej dać narkozę, no i pobyt w szpitalu nam oszczędzono, więc jestem zadowolona.

Bylam też załatwić becikowe, miałam małą zwarę z panią w temacie "wykonanie ksero dowodu"( potrzebne jest ksero dowodu, a ksero nie można wykonać u nich ani nigdzie w pobliżu) ,w końcu pani powiedziałą ze zrobi to ksero, ale ostatecznie i tak nie załatwiłam nic, bo potrzebny był dowód tż( zaraz sprawdzę czy gdzieś o tym informująna wniosku i jak nie to nieomieszkam jutro o tym powiedzieć )

A i zaczynam się trochę ograniczac z żarciem, bo przez ten luz dietowy to by ten nadmiar kalorii starczył na produkcję mleka do wykarmienia słonia chyba, koniec z rozpustą i basta.
hehe poprawiłaś mi humor tą historią "masz złotówkę" ano dobre te lody,mniam
Fajnie, że szczepienie przebiegło sprawnie!

Konia a wiecie już kiedy jedziecie do tej wawy?
Stary 2012-04-17, 19:23   #1139
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
no korzystam z chwilki gdy Mala spi-na raczkach-pierwszy dluzszy niz 5 min Jej sen w dzisiejszym dniu. Tez juz sie dzis poplakalam kilka razy, zebow i buzi czasu umyc nie mialam, plany spaceru spelzly zas na niczym-jak nie padalo, to akurat karmilam, jak nie karmilam to za oknami szalala ulewa, momentami z gradobiciem. Karmilam zas niemal non stop, moze to ten kryzys laktacyjny 6 tyg...

Teraz Was chwilke podczytywalam, z brzdacem na ramieniu,i serio zrobilo mi sie rqazniej wiedzac, ze nie ja jedyna mam problemy, i ze nie jestem zla matka, bo innym dziewczynom dzieci tez placza i marudza....nie wiem, chyba wyobraqzalam sobie ze maciezynstwo bedzie lzejze, a okazuje sie inaczej.....

Troche w tym winy tesciowej i mojej wlasnej mamy, ktore widzac ze dziecko placze sugerowaly ze sie nie najada moim mlekiem i ze to dziwne ze placze po jedzeniu, bo po jedzeniu i kapieli dziecko powinno byc zadowolone i spac, a tak nie jest w naszym przypadku, wiec cos musi byc nie tak!!! No bardzo mnie to irytowalo...no, prosze...juz mala placze...to sobie popisalam
Skąd ja to znam dziś teściowa dzowniła i sie pyta czy podałam wczoraj mm, a ja że nie że pił z piersi i jeszcze odciągnęłam 100 ml (trwało to 1,5 godz ale za wszelką cenę chciałam udowodnić wszystkim że mam pokarm ) a ona swoje no podaj mm bo nie wiadomo ile masz tego mleka, to jej tłumacze że mam tyle że mały się najadl a ja jeszcze tą 100 odciągnełam, a ta dalej swoje.... grrrrrr ja nie wiem dlaczego tak bardzo jej zależy żebym na mm przeszła
Stary 2012-04-17, 19:31   #1140
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
super wieści!!! Ale ulgę pewnie odczułaś! Mojej małej też już pobrali krew z piętki. Ciekawe kiedy jakieś wieści będą, po jakim czasie dostałaś informację?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości