|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty - no gdzieś chyba musimy gadać, nie???
Dzień dobry Moje Piękne, Zgrabne i Powabne !
Kolano po nocy boli jeszcze gorzej pomimo warstwy voltarenu dalej ledwo chodzę - a po schodach to w ogóle nie daje rady ![]() ![]() Do lekarza nie mam kiedy iść, a i nie chcę, bo.... no wczoraj zadzwoniła do mnie przyjaciółka po dłuższym czasie. Okazało się, że zimą upadła i złamała rękę. Wersja lekarzy była taka, że to skręcenie i po 2 miesiącach wyszło na jaw, że złamanie i to źle zrośnięte ![]() Szkoda słów... Liczę, że jednak do jutra mi minie ![]() Wracam do pracy, ale najpierw idę zrobić herbatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Wtajemniczenie
|
Jaka cisza - tylko Siódemka i ja
![]() Ale ja też nie naplotkuję, lecę robić decu-obrazki. Póki wena po zlocie trzyma! |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
aaaa alergia.........
![]()
#3304 |
Zakorzenienie
|
A ja po śniadanku i szydełko zaraz w ruch tylko coś farbą przelecę
![]()
#3305 |
Wtajemniczenie
|
Ja też ostatnio oscypkuję
![]() ![]() Madziu do kolanka przyłóż lód powinno trochę pomóc ![]()
https://www.instagram.com/testolandia_gizeli/ Edytowane przez magcich Czas edycji: 2012-04-19 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
Kochana Magcich wszystkiego co najlepsze w życiu i wiele weny twórczej
![]() ![]()
#3307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia 7 na kolano maść końska chłodząca forte.Ale tylko ta oryginalna szwedzka. A jak nie przejdzie-lekarz.Mam nadzieję,że nie wszyscy to konowały...choć ja też nie mam najlepszych doświadczeń... A z remontem jesteś bardzo dzielna.Już tyle masz zrobione,wybrane.... ja w lesie.... Sprzęt AGD sama wybierałaś szukająć w necie opini czy w sklepie Ci doradzili? Co wybrałas i za ile???? Ja mam dylematy potworne typu: czy lodówka za 4000 jest rzeczywiście lepsza od tej za 1400 czy to tylko kwestia firmy i design?.... ![]() Madziula! STO LAT, STO LAT!!!!! Wszystkiego co najlepsze! ![]() Miłego dnia Babeczki! Ciekawe jak tam Zielonka....
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
Madziu wszystkiego najlepszego
![]() Jolu rozbieżność cen jest uwarunkowana wyglądem, i zastosowanymi technika, które niekoniecznie są nam potrzebne ![]() ![]() ![]() Na producenta trzeba koniecznie zwracać uwagę i czytać opinie w necie - np, na ceneo. Ceny też tam sprawdzać, bo różnica jest czasem straszna, w sklepach stacjonarnych też masakra - tam tylko oglądać, podpytać się sprzedawcy, pomacać - koniecznie. Kupić w necie tysiaka taniej ![]() Ja z lodówką mam problem, bo potrzebuję olbrzymią - 120 cm, albo osobne lodówka i osobną zamrażalke (tam na wsi marketu mieć nie będę ![]() ![]()
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2012-04-19 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Wtajemniczenie
|
magcich sto lat!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
magcich dużo zdrówka, radości, czasu i pieniędzy na hobby
![]() ![]()
#3311 |
Zakorzenienie
|
Magduś kiedy pijemy za Twoje zdrówko i za moje kolano ?
![]() ![]() Jolinko - sama wybierałam ![]() Kupiłam przez internet i sporo zaoszczędziłam. Wzięłam jednym transportem (darmowym swoją drogą) pralkę Amica, okap kuchenny Amica, piekranik elektryczny i płytę gazową Mastercook oraz lodówkę tej samej firmy. O takie jak poniżej... W przypadku pralki zależało mi na tym by była estetyczna, niezbyt głęboka (mam maleńką łazienkę) i miała chociaż jeden krótki program (ma fajny na 15 minutek ![]() W przypadku lodówki - to musiała pasować idealnie wymiarowo - max 150cm wzrostu i ma 148 ![]() Okap musiałam kupić podszafkowy, bo spółdzielnia nie zgodziła się na ten kominowym, więc wzięłam ten o najwyższej wydajności z aluminiowym (a co za tym idzie nierdzewiejącym) filtrem odtłuszczajacym. Piekarnik widziałan na żywo - pasował mi kolor, pojemność i szuflada / półka, która się sama niemalże wysuwa po otwarciu drzwiczek z cała blach itd. ![]() ![]() ![]() ![]() A płyta jak płyta - biała emaliowana - miała pasować do reszty i być gazowa, bo... to jedyne co mam na gaz w mieszkanku, a abonament i tak muszę płacić, więc będę używała (no i taniutka była). Za wszystko razem zapłaciłam niecałe 3,5tys. ![]() A wczoraj moja babcia zadzwoniła i powiedziała, że ona to by chciała nam do tego mieszkanka coś sprezentować - tak do 2 tys ![]() Pomyślałam zaraz o odkurzaczu, żelazku, łóżku etc. etc. ![]() PS opinie przeczytał Niebieski - takie było jego zadanie - i okazało się, że znalazł same pochlebne, więc nie zastanawiałam sie i kupiłam wszystko ![]() Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2012-04-19 o 12:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3312 |
Zakorzenienie
|
Madziu szkoda, że szklanej płyty nie wziełaś
![]() mój mastercook nie równo piecze, bardzo nie równo... ![]()
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2012-04-19 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
Szklane mi się nie podobają i w razie gdy coś wykipi, to mam wszystko na blacie - dziękuję bardzo... tym bardziej, że pokrętła też zalewa - koleżanka ma i narzeka. Wygląda może estetycznie, ale nie jest to dla mnie nic nadzwyczajnego. Wolę zwykłą - zwłaszcza, że ma super opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
http://www.euro.com.pl/piekarniki-do...b.bhtml#opinie
a tu szklana płyta z Beko, którą ma koleżana i szlag ją trafia i pokrętła jej zalewa i blat... i na końcu krew ![]() ...no chyba, że Tobie nic nie kipi - mnie się czasem zdarza niestety - przynzaję się... |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Zakorzenienie
|
mam szklaną 4 lata i nic mi nigdy nie zalało całego blatu. A wygoda w czyszczeniu nie porównywalna
![]() Jak już o agd i lodowkach to nie polecam LG, masakra normalnie, w lodowce mam bonus, strefę mrożenia ![]() ![]() szuflada w zamrażlniku połamała się, razem z prowadnicą. Nigdy w życiu. Jakbym mogła to dawno bym ją wywaliła, ale nowa będzie większa i teraz mi nie wejdzie do kuchni... ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- jak już coś ma wykipieć to i tak wykipi i zaleje cała kuchnie ![]()
![]() |
#3316 |
Wtajemniczenie
|
A moja lodówka Amica już kilkakrotnie miała wylądować na złomie. Pierwsze co zrobiła po przywiezieniu do domu, to się zepsuła
![]() No, ale Madzia jest Siódemką i jej sprzęty będą słuchać!!! ![]() Magcich - wszystkiego NAJ!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie sprzęty nawalają w końcu, a łatwiej wyrzucić po 5 latach lodówkę, która kosztowała 900zł niż taką za 4000zł. Prawda ?
![]() Ja nie zarzekam się, ze wszystko będzie idealnie do końca moich dni, ale mam ograniczony budżet i uważam, że biorąc pod uwagę moje możliwości finansowe + moje oczekiwania estatyczne, wybrałam naprawdę nienajgorsze sprzęty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że chciałabym taka za ok 1000 funtów
Ale nie ma 1. miesjca 2. kasy 3. aż takiego zachwytu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Wtajemniczenie
|
Madziu ja też mam pralkę i lodówkę z Amiki, działają już 6 lat i póki co nic się nie dzieję. Myślę, że jak za takie pieniądze to wybór jest super i oby służył jak najdłużej
![]() Co do opijania to ja chętnie tylko weekendy zajęte przez uczelnie ![]()
https://www.instagram.com/testolandia_gizeli/ Edytowane przez magcich Czas edycji: 2012-04-19 o 12:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
No i super
![]() nie ma co krakać i sciągac na siebie nieszczęść, trzeba wierzyć, że lodówka nie zamrozi nam masła, piekrnik nie spali ciasta, a pralka nie zaleje sąsiadów - w przeciwnym razie - prałabym ręcznie, piekła u mamy, a jedzenie kupowała w ilości - "na raz" ![]() Do mojego piekrnika szklana płyta gazowa wygląda tak (poniżej). Do mojej kuchni - zbyt futurystyczna ![]() ![]() Magdu - no ba ! piatek jakiś na pewno sie znajdzie ! Zwłaszcza, że weekend majowy niebawem ![]() _________________________ ________ A te palniki to mi się kojarzą z wojowniczą księżniczką Xeną - ona rzucała takimi nożykami ![]() Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2012-04-19 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Mastercook okap, i Indesit kuchenkę od 8 lat i działają idealnie. Lodówkę miałam polara przez 10 lat bez awarii - jeszcze działa u rodziny na wsi w letniej kuchni teraz mam Elektroluxa. Pralkę Siemens od 11 lat - słychać już łożyska ale pierze jeszcze po 3 prania dziennie jak jest potrzeba.
#3322 | |||
Osiołek z zakątka :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jak masz ochotę na Miele i znajdziesz Jolu na ten sprzęt sponsora to możesz kupić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ładne sprzęta wybrałaś ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Pupilku musiałabyś kupić zagramaniczny piekarnik - taki co ma 2 piekarniki obok siebie, wtedy duża płyta by się zmieściła
Też do nowej kuchni biorę płytę z dodatkowymi palnikami i szklaną, nic mi nie podciekło - czarną mam, wiec i tak nie widać, a czyści się sama i ślicznie cały czas wygląda jak nowa i zakup podstawowy - młynek do odpadków,
#3324 |
Osiołek z zakątka :)
|
Może być zagramaniczny
![]() ![]() ![]() ![]() Do młynka do odpadów nikt mnie nie przekona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Zakorzenienie
|
Płyty gazowe 5-palnikowe i mieszane tj. gazowo - ceramiczne są
![]() ![]() Chociaż te dwie są całkiem klimaciarskie i są w różnych kolorkach ![]() http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...B8ik-gaK4MWUBA http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...OI68-QbXiKCbBA W załączniku moja faworytka kolorystyczna ! ![]() ![]() Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2012-04-19 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
młynek podstawa, jakikolwiek by nie był, rzygać sie chce jak sie patrzy na zlew zapchany różnymi drobnymi odpadkami, bleh,
przez połowe czasu zlew albo jest zapchany, albo w trakcie odpychania hektolitrami kreta. a przez resztę czasu wcale lepiej nie wygląda, bo jak był zapchany to cały zaszedł osadami z kamienia, tłuszczu i tego co kret rozpuścił ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- No śliczniutki ![]() widziałam je reklamowane w gazetkach UK, USA i we Francuskich też, u nich to norma, u nas chyba są niedostępne ![]()
#3327 |
Zakorzenienie
|
Ewa !!!! znalazłam dla Ciebie z jednym piekarnikiem (od dawna miałam jej zdjęcie u siebie na blogu), ale kompletnie nie wiem co to jest za firma !!!!!
![]() http://www.fabrykawnetrz.com.pl/?mod...39&parentId=34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Ale tu maja stronkę z ekskluzywnym AGD
![]() http://www.fabrykawnetrz.com.pl/?mod...54&parentId=31 ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- znalazłam ją ! http://www.smeg.com/product/cs18a-6/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Zakorzenienie
|
Magda, Boga w sercu nie masz !!!
#3330 |
Zakorzenienie
|
i jest dostepna u nas
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- toś odkryła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.