|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Zwykłe kosmetyki, niezwykłe zastosowania :D
Założyłam ten wątek żebyśmy mogły się wspólnie podzielić radami dotyczącymi innego niż docelowe zastosowania danego kosmetyku.
Zdarza się nie raz, że kupimy jakiś kosmetyk i okazuje się absolutnym bublem, ale znajdujemy dla niego nowe, rewelacyjne zastosowanie. Póki co ja zawsze jak kupię odżywkę do włosów i okazuje się bublem zużywam ją jako: a) "żelu" do golenia. Nakładam na nogi i zastępuje żel. Zmiękcza włoski, ułatwia golenie ![]() b)zużywam jako część składowa swojskiego peelingu do ciała. Nakładam do miseczki cukier, zalewam tą odżywką i peelinguje ciało. ![]() Póki co więcej nie pamiętam. A wy znacie jakieś przedziwne zastosowania kosmetyków ![]()
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Zwykłe kosmetyki, niezwykłe zastosowania :D
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie pamiętam, która to wizażanka ani w jakim wątku ale za to pamiętam, że pisała tam, że jej ojciec smarował szminką w kroku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Strzelaj lub emigruj!
|
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=590606
Tu jest podobny temat, jest tam kilka niezłych pomysłów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
może nie kosmetyk, a środek higieny - podpaski. jak przesiąkał nam namiot z chłopakiem, bo go krzywo rozłożyliśmy, a była wielka ulewa, to podpaski między tropik a namiot nakleiliśmy i było czysto i sucho
![]() a ostatnio wybrałam się na wyjazd bez takiej 'rolki' z klejem do czyszczenia ubrań, okazało się że spódnice mi bardzo obłażą różnymi kłaczkami. nie miałam tej żadnej taśmy klejącej. i znów - klejąca strona podpaski okazała się bardzo pomocna ![]() p.s. oczywiście nówki sztuki, żeby nie było nieporozumień!
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Ja mam dość ciekawy sposób z wykorzystaniem balsamu do ciała bądź kremu niespełniającego moje oczekiwania. To świetne nabłyszczacze do butów lub torebek
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
Może smarował żeby po prostu dać mu soczystego buziola w.... ![]() Edytowane przez kudlik_kk Czas edycji: 2012-04-21 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Gęsty, bezzapachowy żel do higieny intymnej firmy Avon doskonale nadaje się do prania bielizny. Spiera też trudne plamy (no, może dość świeże) np. z krwi.
Szampon nabłyszczający ponoć nadaje się do mycia psów, ale tego nie próbowałam ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja szampony które mi nie podpasują zużywam do mycia naczyń
![]() fajnie sie pienią i naczynia czyste:P
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
i nie boisz się że zjadasz chemię? szampony raczej nie nadają się do jedzenia, a myslę że płyny do naczyń tak... (w sensie, na wypadek gdyby ktoś nie spłukał płynu do końca a potem go zjadł)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
podpaski mi przypomniały :P w przypadku nagłego braku wacików i równie nagłej konieczności zmycia lakieru z paznokci: zamiast wacików wkładki higieniczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z kolei ja czasami używam szamponu do włosów zamiast płynu do ubrań. Szczerze powiem czasami po tym ciuchy ładniej pachną niż po jakimś lenorze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Jako skończy mi się żel babydream, a nie mam w zapasie to myje twarz żelem do higieny intymnej lactacyd.
Ten sam lactacyd służy mi też jako żel do golenia. Edit: Nie zauważyłam że miało być o bublach ![]() Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2012-04-22 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A sprawdza się dobrze babydream jako żel do twarzy? Bo mówisz o tym uniwersalnym żelu do mycia ciala, tak?
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czesto uzywam szamponow, ktore powoduja mi smalec na glowie zamiast pianek do golenia, posling i zmiekczenie jest super (maja zwykle duzo silikonow) wilgotny patyczek, ktorym pozniej przejedziemy po kostce zwyklego mydla swietnie uklada i utrwala niesforne brwi ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-04-25 o 01:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A chusteczki nawilżane dla dzieciaczków (takie tanie z Rossmanna) mam zawsze w łazience i używam do demakijażu i czasem do higieny intymnej, jeśli zajdzie konieczność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Oliwka Baby Dream z Rossmana świetnie nadaje się po depilacji woskiem. Nie trzeba drogich balsamów. I bardzo łatwo usuwa plamy z ciepłego wosku/parafiny np. z podłogi, czy z ubrań. Oczywiście ubrania potem traktujemy jak tłuste plany.
Szampony zamiast proszków do prania to u mnie standard. żel do higieny intymnej jako żel do twarzy-uwielbiam, jako jedyny nie podrażnia. Chusteczki dla niemowląt nawilżane używam do higieny intymnej gdy jestem poza domem i mam np. okres, używam ich do wycierania kurzy z jasnych mebli, do polerowania butów. Krem do twarzy, taki tłusty nada się do 'rozbijania: sztywnych, cisnących butów. Ostro smarujemy nim pietę buta, zostawiamy na noc i potem rozciągamy. Krem do stóp świetnie zastępuje krem do rąk , maja podobne składy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.