|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
mi tez pobieral lekarz choc slyszalam ze mozna samemu ale trzeba wiedziec jak zeby wynik nie wyszedl zafalszowany. wogole dla mnie to jakis kosmos - wole juz zeby zrobil to lekarz
![]() dla mnie to tez troche obrzydliwe. ale u nas mozna przyniesc swoja pilke ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Wtajemniczenie
|
Mi robili w laboratorium, jakaś pielęgniarka pobierała w takim specjalnym pokoju z fotelem ginekologicznym
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
dziewcyzny jakie cisnie nie jest dobre w ciazy ??
leb mnie strasznie boli, jestem mega zmeczona, przytylam i cisnienie mam ciagle powyzej 140, teraz mam 153/85 boje sie troche, do tego czuje bardzo silny niepokoj o czym juz pisalam wczoraj.;/ nie chce wyjsc na histeryczke....
#995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki za info, a te nakładki to po co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
utrzymujace sie powyzej: Jakie są skutki nadciśnienia tętniczego w ciąży? Mimo, że wiele kobiet w ciąży z wysokim ciśnieniem krwi rodzi zdrowe dzieci bez poważnych problemów, wysokie ciśnienie krwi może być niebezpieczne zarówno dla matki i płodu. Kobiety z nadciśnieniem są bardziej narażone na pewne komplikacje w czasie ciąży niż te, z ciśnieniem prawidłowym. Niektóre kobiety mają wysokie ciśnienie w czasie ciąży, (często nazywane nadciśnieniem ciążowym) które rozwija się po dwudziestym tygodniu ciąży. Wpływ wysokiego ciśnienia krwi. Wysokie ciśnienie krwi może uszkodzić nerki matki i inne narządy, a to może spowodować niską wagę urodzeniową i doprowadzić do przedwczesnego porodu. W najpoważniejszych przypadkach u matki rozwija się stan przedrzucawkowy lub zatrucie ciążowe, które mogą stanowić zagrożenie dla życia matki i płodu. Stan przedrzucawkowy objawia się podwyższeniem ciśnienia, obrzękami rąk, nóg i twarzy oraz pojawieniem się dużych ilości białka w moczu – w wyniku zaburzeń czynności nerek. Stan przedrzucawkowy wpływa na łożysko, jest główną przyczyną powikłań u płodu związanych z niską wagą urodzeniową, przedwczesnym porodem lub urodzeniem martwego płodu. Gdy objawy stanu przedrzucawkowego nie zostaną zauważone i ciężarna nie zostanie objęta opieką lekarską istnieje ryzyko wystąpienia stanu rzucawkowego. W takim przypadku może dojść do nieodwracalnego uszkodzenia mózgu, wątroby i nerek matki. Jest to stan bezpośredniego zagrożenia życia matki i płodu. Mogą występować silne bóle głowy, brzucha, drgawki, zaburzenia widzenia oraz świadomości – aż do całkowitej utraty przytomności. Stan rzucawkowy wymaga leczenia szpitalnego. Jeśli jest to możliwe, wywołuje się poród lub rozwiązuje ciążę cięciem cesarskim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedz, w środę idę na wizytę i będę miała to na paciora, więc wolałam wiedzieć jak to będzie. W piątek byłam na usg i wyszło ,że mała ma 2600. Dzisiaj zaczęłam 37 tydzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
zmierzylam po 10 min 171/103 ....;/
#999 |
Rozeznanie
|
u mnie szyjka tez krotka i momentami jak stoje/ide lapie mnie silny bol,az sie zwijam,wiec mam przeczucia,ze to juz tuz tuz, chociaz wolalabym za 2 tyg,bo skoncze 37t
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uczucie jest niesamowite ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też się bardzo cieszę, mimo tego, że poród SN to był lekki hardcore, nie zamieniłabym go na cc. Cytat:
![]() Dziękuję Wam wszystkim tak w ogóle za ciepłe słowa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1001 |
Rozeznanie
|
niezadowoleni, że w święta muszą pracować, ale w końcu ktoś musi, dzidzia sobie nie wybiera kiedy się rodzi, brak profesjonalizmu w tym zawodzie.
Ja pamiętam jak mi dentystka w takie jakiś dzień wolniejszy czyścila ranę po ekstrakcji zęba na żywca i darla się na mnie, że ruszam glową, wcześniej mi dziąslo pocharatala, ząb jej pękl i mi lyżeczkowala korzenie, nie wsadzila antybiotyku i się stan ropny zrobil, nigdy więcej nie poszlam na nfz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
bo z raną po cc to uwierz mi na małysza nie dasz rady
#1004 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak leżałam w szpitalu leżała dziwczyna z wysokim ciśnieniem u niej przy takim ciśnieniu już ,iała podłączoną kroplówkę i zastrzyki w dupe. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Rozeznanie
|
pewnie się stresujesz, wypij sobie meliskę i nie myśl o niczym, zmierz po godzinie i jak będzie nadal wysokie to jedz na ip
Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-04-23 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Rozeznanie
|
ja bym dzwoniła do gina albo jechała prosto na IP... chyba nie ma na co czekać....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1008 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny teraz czytam tylko pobieżnie, nie bardzo mam czas odpisywać,mam mnóstwo pracy, zaliczeń i praktyk.. eh ![]() ![]() Agatka,teraz to już jest ogromne ciśnienie.. na izbę, migusiem! zwłaszcza że masz do tego bóle głowy..! Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2012-04-23 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki, tz ma dzis sluzbe, ale moj brat za chwile przywiezie mi mamy cisnieniomierz i jesli mi nie przejdzie pojade na IP. zmierze za 15 min, w mierdzyczasie susze wlosy. Mam nadzieje, ze przejdzie.
To dziecie mnie wykonczy psychicznie;/ moglby kopac, ruszac sie to moze bym sie tak nie denerwowala, nie wiem do tego nie lubie jak maz ma sluzbe, nie lubie byc sama jakos teraz....wolalabym by byl przy mnie
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-23 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1012 |
Wtajemniczenie
|
Agatka, nie czekaj żadne 15 minut!! natychmiast jedź do szpitala, nie susz tych włosów,tylko kaptur na głowę ! Mowię całkiem poważnie, musisz szybko dotrzeć na izbę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Rozeznanie
|
ja tam bym się polożyla, mnie np suszenie wlosow męczy , poloz sie i nie rob nic, czekaj na brata i jak co jedzcie na ip
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
tyle się napisałam i wszystko diabli wzięli
pamiętam tylko tyle - Andzya gratulację opis fantastyczny Gaabbi - a chwal się ile wlezie, tutaj nie forum bab sfrustrowanych tylko kobiet w ciąży ![]() DZIEWCZYNY - teraz to zgłupiałam, chodzi o witaminę K - jak w szpitalu pytałam specjalnie ile muszę jej dać, to powiedzieli mi że dziecko dostaje zastrzyk i to wystarcza ! dlatego ja nie dawałam nic, a Wy mi mówicie że ten zastrzyk starcza na 8 dni???? nie straszcie mnie, bo ja oprócz witaminy D nie podaje Adasiowi niczego bo tak powiedzieli mi w szpitalu! |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie:
Chcę złożyć zamówienie w aptece D.O.Z.pl, oczywiście jeszcze nie mam wyrobionej karty, wiem że mogę ją wyrobić przy odbiorze, ale czy powinnam się zarejestrować internetowo w programie Dla mamy i maleństwa podczas składania zamówienia, czy wystarczy jak w aptece wyrobię sobie kartę. Nie chciałabym przepłacić, a ceny na stronie podawane są bez rabatu, więc zrobił mi się mętlik w głowie, bo nie wiem czy zapłacę tyle ile wyliczy system po złożeniu zamówienia, czy mogę liczyć na dodatkowy rabat w aptece??? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
tylko w szpitalu papier toaletowy to gorący towar
Cytat:
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
dziewcyzny a czy moze cisnienie wzrosnac po cieplej kapieli dlugiejjjjjjjjj?
leb mnie juz nie boli, brat przywiozl cisnieniomierz i mam 150/100 wiec lepsze.... mialam juz jechac, ale ono spada. po nast 5 ciu min 127/74 mozliwe, ze od kapieli?? siedzialam w wannie dobre ponad pol h, co chwile dolewalam cieplej wody i jak wyszlam myslalam, ze mi leb peknie
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-23 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Rozeznanie
|
ja poszlam do apteki doz i Pani mi dala kartę z ulotką a ja ją przez neta aktywowalam, takze może taki sposób szybszy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.