|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Może kiedyś, już się staramy, jesteśmy w ciąży, i dzieci mamy!
Strong okropny to mało powiedziane. Jakby chciał , to by w ogóle mógł powiedzieć do męża, że jak się dziecko nam urodzi to niech on tylko na chwilkę przychodzi do pracy teśc go pozastępuje. Bo to nie problem kto tam będzie siedział, aby się liczba osób zgadzała. Ale nie ... po co...
JUż nie wspomne, że to raczej mało legalne wziąć opiekę i chodzic do pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1712 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niby męzowi urlop się należy, ale takie historie już słyszałam... Nie wiem, ale może niech mąż pogada z matką? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1713 |
Zakorzenienie
|
Nikita ceniony to raczej bym nie powiedziała
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Iza z matką nic nie da rady, bo.. oni są po rozwodzie i nawet cześć sobie nie mówią. Chore... |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
Jeśli ona mu wpisze że ma w tym terminie opieke to nie musi iść do pracy. Dyscyplinarnie go za to nie zwolni bo ma udokumentowane że opiekę dostał. Tyle że ona nie będzie na niego dobrze patrzeć.
A teść, sądze że z własnej nie przymuszonej woli powinien Wam to zaproponować a nie odmawiać kiedy jeszcze jest proszony. Bezczelny jest.
#1715 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie mam ochotę to w gazecie opisać ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() Juz w lutym przecież męża straszyli, ze jak nie podpisze nowej umowy (na gorszych zasadach) to go zwolnią. Każdego tak wtedy straszyli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1717 |
Zakorzenienie
|
Madzia, opisz... !! bo to karygodne.
wybiję z tematu jak jest znieczulenie do kręgosłupa to to jest to samo co narkoza?
#1718 |
Zakorzenienie
|
Strong chodzi ci o zzo?? jeśli jest podawane przy porodzie naturalnym to podobno normalnie po nim chodzisz, a jak przy cc to wtedy jest większa dawka i wtedy to już taka narkoza do operacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
W sensie, nie wiem o jakie chodzi, bo TŻta będą zaraz operować, i będzie miał znieczulenie do kręgosłupa, od wczoraj już mu nie wolno jeść ani pić, i liczy na to że jak przyjadę wieczorem to mu zrobię sałatkę śledziową
![]() ale w sumie może być tak że jeszcze długo po operacji nic nie zje.
#1720 |
Zakorzenienie
|
aaaa to dla męża, pomyślałam, ze przy porodzie
![]() Ale to pewnie takie same jak przy cc i skoro w kręgosłup to zzo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Zakorzenienie
|
Madzia, czyli nie szykować mu tej zachciankowej sałatki? i przygotować na wymioty?
wiecie zaczynam się o niego bać teraz... niby nic strasznego ale... się stresuję.
#1722 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego na wymioty?? Moja koleżanka po cc nie wymiotowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zakorzenienie
|
Madzia, wyczytane na internecie, więc jak wiadomo to może być tylko ziereneczko prawdy.
#1724 |
Konto usunięte
|
Madzia ja bym nasłała na nich kontrole. Tylko kurde co z pracą. CHyba, że mąż i tak szuka czegoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Zakorzenienie
|
Iza na razie nie szuka niczego innego. I tak ma studia na głowie i teraz jeszcze dziecko.
Juz nawet nie chodzi mi o słowa szefowej, bo to chora baba... ale o teścia. Jak tak można?? Moi rodzice to by nam wszystko oddali a on?? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Konto usunięte
|
No to, że tak powiem synek powinien teraz tatusiowi pracę "umilić".
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Ja znów bym go olała, olałabym go... i o nic bym się więcej nie prosiła.
#1728 |
Zakorzenienie
|
Jak zwykle.
Szkoda, że nie pamięta jak mąz go 2 lata zastępował, bo ten za jazdę po pijaku stracił prawko. |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi jest to ciężko zrozumiem, bo mam wspaniałych rodziców, są moimi przyjaciółmi i wiem, ze chca dla nas jak najlepiej. ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Madzia
![]() ale skoro Twój mąż ma takie skłonności to i tak zawsze swoim ciałem będzie chciał zakryć zachowanie swojego ojca. Ty za to możesz się całkiem odseparować, zwrócić uwagę albo powiedzieć mężowi że sobie nie życzysz aby ten jakoś mieszał ojca w wasze życie, i absolutnie zabronić o proszenie o pomoc go.
#1732 |
Zakorzenienie
|
Madziu, a czy mąż nie może po prostu pójść i powiedzieć, że nie ma wpływu na to, kiedy Ty rodzisz i bez względu na sezon czy nie sezon, Ty rodzisz właśnie teraz i teraz ten urlop potrzebuje! A nie poza sezonem. Takie jest prawo, należy mu się.
Życie pokazuje, że nie warto być aż tak szczerym i myśleć o innych...bo okazuje się, że inni nie myślą o Tobie. Teść - świnia, to każdy widzi, nie wyobrażam sobie, żeby któreś z Was cokolwiek mogło zrobić dla niego. A powiedz, jakie mogą być dla męża konsekwencje, jak po prostu pójdzie na ten urlop? |
![]() ![]() |
![]() |
#1733 |
Zakorzenienie
|
Czesc
no w morde obudzilam sie a tu cale lewe oko zapuchniete ![]() ![]() Madzia bardzo ladna ta bransoletke wybralas reszty niepamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Magda napiszę CI dokładnie to samo co na żonkach .
Pracodawca nie ma prawa odmówić kiedy przychodzisz z drukiem na opiekę! Mąż tylko musi donieść zwolnienie i koniec. Ja bym się nie dała! Wiem, lęk o pracę, ale wtedy PIP wita! Mam nadzieje, że Twój mąż postawi na swoim, zachowa się jak prawdziwy facet i nie da sobie wejść na głowę! To nie jest urlop!!! który można przełożyć, a opieka. Co więcej nie mozna świadczyć pracy podczas zwolnienia keidy je dostarczysz pracodawcy. A do tego co, zapłaciliby mu 80% wynagrodzenia? Niech się nie daje! A teść, no cóż praktyczne męskie podejście... kobieta sobie poradzi. I maż zawalił bo to nie chodzi o to czy Ty sobie poradzisz czy nie i czy Ty będziesz potrzebowała pomocy czy nie, tylko o to, że on chcę być z Wami i niech tak stawia sprawę!
#1735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia chyba bym zabila ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Strong nie ma wymiotow. Wymioty maga wystapic przy narkozie calkowitej czyli jak idziesz spac. A przy znieczuleniu w kregoslup poprostu jestes znieczulona od pasa w dol ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Zakorzenienie
|
Kotek, też tak myślałam w sprawie męża Madzi, że powinien dać kartkę i nie przyjść a zwolnić go nie może bo miał udokumentowane że ma opiekę.
a co do znieczulenia, to super, bo się bałam że on jakiś wymiotny i umierający będzie, a ja z moimi hormonami miałabym problem na niego patrzeć ![]() ![]() pocieszyłaś mnie ![]() a okłady myślę że z rumianku robisz co ? na oczko najlepsze.
#1737 |
Wtajemniczenie
|
Hej, nikt nie tęskni, ale się witam
![]() Mam znów masakrę w pracy i dopiero dorwałam się do kompa. Żabcia - ślicznie wyglądasz ![]() Madzia, zgadzam się z Gucią co do tego co napisała odnośnie opieki. Chociaz wiem, że firmy czasem kombinują. Mój kumpel miał do wykorzystania 2 tyg tacierzyńskiego i czekał prawie do roku i w papierach ma że wykorzystał ustawowo, a w realu poszedł dopiero teraz, bo nie mógł wcześniej. Gucia, my też mamy do zapłaty US jakieś 80zł, grr...I gratuluje biegania! Ja od wczoraj robię trening E. Chodakowskiej, kojarzysz? Zabrałam się na lajcie, wzięłam nawet hantle, bo mówię mam super kondycje, by ćwiczę siłowo i skaczę na skakance. I co? Po 3 ćwiczeniach odłożyłam hantle i generalnie była MASAKRA ![]() ![]()
#1738 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a oko przykladam, rumianek, szalwie, kore debu i swietlik tak na zmiane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za gratulacje! Sama jestem w szoku, że jeszcze tego nie rzuciłam ![]() ![]() A o tych ćwiczeniach nie słyszałam. Zapiszę sobie i poszukam dzisiaj jakiś informacji o Chodakowskiej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.