![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Jakoś nie jestem przekonana do Maclarena. Dwie panie mają koło mnie i codziennie widzę, jak ten wózek się telepie na naszym chodniku (a to wózek nówka, ze sklepu), już zresztą kiedyś na tym wątku na ten temat pisałam. Jedyne co mi się w nim podoba, to, że kółka są w miarę duże jak na parasolkę, ale i tak nie dają rady. Akurat cena nie jest taka straszna, bo mogę sobie go przywieźć z Londynu, ale skoro inne wózki telepią się podobnie, to wolę coś innego.
Coraz bardziej popularne stają się też właśnie wózki Mamas&Papas. Długo myślałam, że to to samo co Peg Perego (w wielu miejscach można było przeczytać opinię, że to to samo, tylko na nasz rynek inaczej się nazywa). Czy one mają porównywalną jakość? Jak kupowałam w zeszłym roku Zoopera, to wahałam się, czy nie kuplić PP Pliko P3, ale strasznie był rozklekotany, mimo, że nowy. Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2012-04-20 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zadomowienie
|
![]()
A ja po wielkich dylematach i wątpliwościach, w końcu podjęłam decyzję
![]() ![]() Mam nadzieję, że szybko go wyślą i będę się mogła zachwycać w realu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
mamas&papas i peg perego to nie jest to samo, robili wspolnie jeden model i teraz sie gada ze niby to ta sama firma. moj m&p nie ma nic wspolnego z rozklekotaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Zadomowienie
|
Ja juz sama nie wiem. Im wiecej czytam,.tym mniej wiem. Przymierzam sie do kupna parasolki. Synek ma1,1 roku. Mam Mutsy Transporter i na spacery sprawdza siw nam swietnie. Potrzebuje wozek mniejszy i lekki na wypad do CH, na wyjazd do rodziny w innym miescie, na wakacje samolotem. Chcialabym zeby sie rozkladal i zeby mial jakies miejsce na zakupy. Mam 170 wzrostu. Podoba mi sie Maclaren XLR Techno. Ale jest dla mnie stanowczo za drogi. Jaki inny wozek wybrac?
Moze Mutsy Easy Rider, Zooper Twist, Nuna, Inglesina Trip, M&P Tour. Zastanawia mnie kwestia palaka zabezpieczajacego. Synek lubi trzymac na nim raczki. A wtedy z wymienionych przeze mnie wozkow zostaje tylko Inglesina. Czy polecacie lub odradzacie ktorys z tych wozkow? A moze polecacie jakis inny? Moze jakis tanszy, bo nadmiaru kasy nie mam, a wozka bede uzywala sporadycznie. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2012-04-21 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy któraś zna Espiro Vayo? Wygląda świetnie, rurki ma ciekawe, tylko o wadze nic nie piszą:
http://www.familyshop.com.pl/towar.p...=1331&id_kol=4 W ogóle przeglądam opisy parasolek i jestem zdziwiona, bo potrzebuję czegoś leciutkiego, a większość parasolek waży koło 8 kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Wtajemniczenie
|
Impersona - jak lubisz MP to Tour ma 6.2kg
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tutaj sa fajne kategorie wagowe http://www .bobowozki.com.pl/index.php?cPath=447_448 http://www .bobowozki.com.pl/index.php?cPath=447_449 trzeba usunac spacje po www
![]() |
#2798 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zakorzenienie
|
bo fajny jest i bardzo go polecam
![]()
#2800 |
Zakorzenienie
|
z ciekawosci poszlam na ebay zobaczyc cene inglesiny trip i maclareana techno XLR
i jak dla mnie sa takie same. dodatkowo inglesina jest sprowadzana z wloch czy holandii a maclaren chodzi na rynku wtornym, mozna go kupic za polowe ceny inglesiny http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_fr...All-Categories http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nk...=p3286.c0.m359 |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Miałam okazje go dźwignąć i jednak jest cięższy od Inglesiny- bez śpiworka rzecz jasna.
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem co bym wybrala, dobrze ze mam juz soba te dylematy :d
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja chyba potrzebuje lekarza
![]() Nie jestem jeszcze w ciąży a już myśle jaki wozek wybrać dla drugiego dziecka. I mam dwa typy, myśle jeszcze nad kolorem ![]() Muszę przestać tu zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
ehhh nikt nie ma Quinny zapp xtra?
pytam, bo obecnie próbuję sprzedać buzza i tak mnie ten zapp kusi
#2805 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
Mutsy Urban Rider lub Jedo Fyn.
Moze pomyśle jeszcze nad Emmaljunga ze skretnymi kołami. Raczej będę chciała kupić spacerowke plus nosidlo, bez gondoli. W Mutsy jest fotelik rozkladany na płaski jak gondolka, tez biorę pod uwagę. Ciekawe czy to groźna choroba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zadomowienie
|
Ja mam Urban i jednak to wózek nie dla mnie. Zdecydowanie lepiej nam się jeździ Transporterem. A teraz jest nowy EVO chyba. Bardzo mi się podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2809 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zakochałam się w Jane Trider.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Zadomowienie
|
Ja od jakiegoś czasu też, ale to kubełkowe siedzisko :-( nie jestem przekonana - dlatego właśnie czekam na Slaloma Revers - to już jutro
![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- a najbardziej mi się podoba VERMELION ![]()
#2812 |
Raczkowanie
|
A możecie mi dziewczyny napisać na co zwracać uwagę przy wyborze wózka? Póki co to chcę, żeby kółka były pompowane, siedzisko rozkładane jak najbardziej na płasko, dobrze by było żeby można było zmieniać kierunek jazdy (przodem lub tyłem do kierunku jazdy) czy to przekładaną rączką czy też przekładając siedzisko, no i żeby był kosz na zakupy (nie za mały, żeby coś mi się tam zmieściło..) i fajnie by było, żeby rączka się wyciągała
![]() Teraz w sobotę jadę do sklepu pomęczyć sprzedawcę i nie wiem na co jeszcze zwrócić uwagę.. Jak oglądam wózki w internecie to nie wiem czy ten co mi się podoba spodoba się też dziecku (obecna spacerówka niestety średnio się sprawdza) a tak "na żywo" to zawsze pomacam, małego włożę, powożę.. A może macie jakieś fajne typy wózków spełniające moje "zachcianki"? ![]() Wygląda fajnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
natjan musisz przede wszystkim określić swoje potrzeby..tzn
1.w jakim terenie będziesz najczęściej jeździć (wtedy decyzja w sprawie kół..im trudniejszy teren tym większe i pompowane) 2. czy bedzie potrzeba podnoszenia wózka (jeśli mieszkasz w domku lub masz windę waga nie będzie miała takiego znaczenia) ale wnosząc codziennie wózek nawet na I piętro już tak 3. jaki masz samochód i czy często będziesz wózek wozić..jeśli tak sprawdź wymiary wóżka po złożeniu (czy zmieści się do bagażnika - jest wątek o pakowaniu auta i wiele dziewczyn odkryło po fakcie ze wózek im się nie mieści) ważne w tedy jest też czy łatwo sie składa i rozkłada (to może być ważne też przy ew trzymaniu wózka w domu jeśli macie mało miejsca) 4. rozkładane siedzisko i zmiana kierunku jazdy to już trochę mniej ważne .. ja np nigdy nie miałam przekładanego siedziska w wóżku i przy 2 dzieci nigdy mi to nie było potrzebne.. jeśli chodzi o wiatr etc czasem wystarczy duża buda.. 5. uważam ze ważne i przydatne jest by można zapiąć na stelażu fotelik samochodowy dobrej klasy..wtedy jak maluch zaśnie w aucie tylko przepinasz go na stelaż i już..i odpada ciąganie ze sobą gondoli na krótsze wyjazdy ![]() 6. regulowana rączka..ja jestem wysoka i przy wielu wózkach muszę się schylać..regulacja ma ten + ze możesz ja skrócić i zmieścić sie do windy lub mniej miejsca zajmuje wózek w aucie 7. jakie akcesoria są do wózka..folia, dobrze by był śpiworek nie okrycie na nóżki do wóżka.. często jest torba etc to wazne mieć to w cenie bo odpada dodatkowy wydatek ![]() nie ma wózka idealnego..i każdy ma inne warunki i czego innego oczekuje..trzeba go kupować pod siebie i swoje wymagania.. Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2012-04-24 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Twoje wymagania spełnia tez nowy x-lander x-move - czterokołowiec, też na pompowanych kołach, również duże odwracane siedzisko, rączka teleskopowa obita ekoskórką, duża budka. Widziałam go na żywo i powiem, że robi lepsze wrażenie niż na zdjęciach - więc jak będziesz w sklepie to sobie oblukaj ;-) Slalom to sprawdzony model i często polecany przez zadowolone użytkowniczki, x-move to nowość, więc za dużo opinii nie znajdziesz. Co do x-landera to z doświadczenia mogę powiedzieć, że mają rewelacyjny serwis ![]()
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oba wózki miałam w ręku i oba są dla mnie ok. Ponieważ to bedzie drugie dziecko, drugi wozek i jakieś tam doświadczenie mam to nie będę sie już tak spinac. Teraz skupie sie na kolorze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi w sumie w moim Quinnym brakowało wiekszej budki tzn. bardziej zsuwanej do przodu (jak np. w mountain buggy urban jungle). I ta opcja obacanego siedziska też jest fajna. A Jane Trider ma też wysoko siedzisko więc jest zapewniny kontakt wzrokowy z dzieckiem jeśli jedzie ono przodem do mamy, no i nie wdycha tyle spalin... Edit. No i ważne jest, że Triderem nie złapie się gumy, ja Quinnym złapałam ze 3 razy! Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2012-04-24 o 12:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepszy wózek jaki spotkałam to Bugaboo bee plus |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Choć myślałam podobnie jak Harrods żeby jednak to siedzenie było z możliwością zmiany, gdyż mój synek ma dopiero 6 miesięcy i płacze jak mnie nie widzi a po 2 to ja też wolę go widzieć a jednak "okienka" w budkach to nie to samo a co do Twoich wytycznych 1. Chodzi o miasto, zwykle tereny, żadne specjalne lasy i piaski (a jak już to bardzo rzadko) 2. Muszę do winy wnieść wózek (mam do pokonania 7 schodów), ale to nie jest problem, nawet przy większej wadze wózka raczej jest to do pokonania. Wiadomo wolałabym, żeby był lekki ale one raczej nie mają dobrej amortyzacji, a mój mały się wścieka strasznie jak nim bardzo telepie 3. Auta używam niezwykle rzadko, zresztą mam kombi- spokojnie włożę wszystko ![]() ![]() 4. Mam małe dziecko więc wolałabym jednak to odwracane siedzisko, żeby widzieć co brzdąc kombinuje 5. Fotelik mam taki 0-18 więc go raczej nie zamontuję ![]() 6. właśnie ![]() 7. Teraz miałam full zestaw z akcesoriami i tak naprawdę większość się nie przydała ![]() tak, zgadzam się, że każdy ma swoje wymagania ale zawsze warto sprawdzić wózki z polecenia jak brać całkiem w ciemno a później żałować (tak zrobiłam teraz.. nie czytałam opinii i wzięłam to co mi się podobało.. no i klops ![]() Oliveira79 Dzięki za pokazanie mi tego X-landera ![]() ![]() A co do Jane Slalom Reverse to przeraża mnie trochę ten hamulec w rączce, nie pamiętam na jakim wózku to sprawdzałam ale był on wygodny tylko w 1 podstawowej pozycji rączki, przy zniżeniu (jestem niska i potrzebuję zwykle je zniżać) był już niewygodny (no może przydał by się do powieszenia torebki ![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie przeraża jednak ta wysokość nad poziomem ziemi ![]() Edytowane przez natajan Czas edycji: 2012-04-25 o 06:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Zakorzenienie
|
moja córka lubi kubełkowe siedzisko, ale to zależy od dziecka, bo pewnie wiele takich dzieci, którym będzie niewygodnie i nie będą chciały jeździć w kubełkowym
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.