|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Ja też mam w jednej piersi mniej mleka niż w drugiej.
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- U mnie pogoda też nie za ciekawa, ale jest gorąco. Byłam z Andrusią na zakupach. Trafiłam na promocję Pampersów 1, że druga paczka za 50% ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Emigra to byl wozek sklepowy bez hamulca, przejechal przez ulice na parkingu tescowym i zatrzymal sie na samochodzie jakims, a ja bylam zajeta wyjmowaniem Hanki z fotelikiem, bo pas mi sie zaplatal.
wozek dzieciecy zawsze zostawiamna hamulcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
MoniaHan ja też myślałam, że chodziło o wózek dziecięcy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Wtajemniczenie
|
nie..cale szczescie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej Mamusie
![]() Podczytuję forum, ale rzadko sie udzielam, bo czasu brak i wena tez jakos mi nie sprzyja. Ostatnie dni spędziłam na walce o rozbudzenie laktacji, co w praktyce oznaczało i w sumie dalej oznacza machanie laktatorem w celu pobudzenia...Właśnie rozważam zakup elektrycznego, ale ciagle się waham czy jest sens, i do tego jedna lekarka mówi jedno, inna drugie.... Cytat:
![]() Co do smoka-nasza Matylda nie chciała, wypluwała, ale ok 4 tyg jąnauczyliśmy i teraz nie ma problemu, a mam 2 rózne, i uzywam zamiennie. Jednak czasem sytuacja zmusza do sięgnięcia po takiego rodzaju sposoby, ważne, żeby nie zatykać buzi dziecka smokiem jak tylko zapłacze. U nas smok jest tylko w awaryjnych sytuacjach, Matyldek potrafi obejśc się bez niego nawet cały dzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jolka, amogę zapytać jakim laktatorem Ty odciagasz mleczko? %0 ml na raz z jednego cycka to szczyt moich marzen! mI sie tyle udaje na raz z obu odciagnac, razzas az cale 80-ale tez nie z jednej a z obu, z reguly odciagam albo tuz po karmieniu albo w godz po, czasem zas sciagam jak mala nie chciala drugiej piersi, i tez niestety oscyluje na podobnym poziomie...Kurde, przyrosty na wadze sa ale jakies niskie. Malutek wazy dopiero 4070 na dzien dzisiejszy, a w miniona srode skonczyla juz 7 tyg... Desia, powodzenia! Ps. Słodkie zdjęcia na mailu, aż się napatrzeć nie mogę, sama cos dorzuce w wolnej chwili bo troche tych fotek juz zrobilismy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Zakorzenienie
|
Jolka ale z tego co piszesz wynika ze je wiecej- bo najpierw cyc a potem dodatkowo butla? Czy pomieszalam?
Ewelajna no na cycu moze tez nie byc kupek, ja slyszalam ze i do 2tyg ale ile w tym prawdy to nie wiem... Jula tez skonczyla w srode 7tygodni ale 4070 wazyla majac 5 tyg (urodzila sie 3270). Kazde dziecko przybiera po swojemu, wazne ze przybiera ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój urodził się z wagą 3140g w 3 dobie spadł na 2900g a w dniu wypisu miał 2960g po tygodniu miał 322og po kolejnym tygodniu 3360g a teraz znowu po tygodniu aż 4150g !!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Wtajemniczenie
|
Ewelajna tak jak Emigra pisze - wazne ze przybiera, mi tam sie wydaje ze 170-200 to nie jest wcale malo, norma to chyba 120-240g/tydzien cos takiego.
ja rozkrecalam sobie laktacje elektrycznym TT - ale mnie wkurzal i kupilam sobie reczny TT i jestem bardziej zadowolona, jak bedziesz przystawiac Matylde w miare czesto i jeszcze odciagac i podejscie bedzie miec pozytywne to na pewno wiecej mleczka sie pojawi zobaczysz ![]() Jolkaa ja to nie wiem jak Ty sciagasz recznie (wiem ze kiedys tez tak kobiety robily bo przeciez laktatorow nie bylo), ja probowalam recznie i nic nie lecialo. Tikki jakie sliczne zdjecia ![]() ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-27 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Następnym razem sprawdze jak czasowo wygląda to moje odciąganie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 | ||
Gang Iren
|
Udalo nam sie zaliczyc 2 godziny spaceru,nie padalo!
![]() Dziecko dotlenione,wyspalo sie na powietrzu i ja zrobilam troche kilometrow,co tylko na dobre mi wyjdzie.Trzeba zrzucic brzuszek.Chociaz z dnia na dzien widze roznice,wiec nie jest zle. Cytat:
![]() Dzieki za info o promocjach.A te pampki duze paczki to jaki rozmiar?Dwojki? Ja nie wiem ile mam mleka,bo nie sciagam.I tak mam nadmiar,ze sie zalewam non stop,a wystarczy ze maly przez sen zakwili to juz czuje,ze mleko leci ![]() Cytat:
A skad to wiesz?Ty sciagasz mleko?
![]() |
#2442 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Hani przyrosty sa naprawde piekne, widac ma co jesc hihi Cytat:
![]() Maskara, czeka mnie do prasowania sterta prania z dwoch dni. Niedlugo tez podejzewam w odstawke pojda najmniejsze ciuszki, bo Matylda dorosla juz do rozmiaru 56-ostanio miala prawie 55 cm tydz temu, to jesli nie tyje za duzo, to rosnie mi coreczka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że widzisz różnice w brzuchu ![]() ![]() Wcześniej dawałam mu z piersi, a od wczoraj daje mu z butli swoje ale ja nie ściągam systematycznie bo raz daje swoje a raz mm choć zastanawiam się czy nie ściągać częściej to wtedy może jakaś produkcja większa będzie i będzie jadł więcej mojego niż mm. ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
![]() I wogóle dziewczyny co Wasze dzieciaczki robią jak nie śpią? Mój jak zjadł to leżał z 20min może więcej i sobie tam a'la gaworzył ale potem ryk i ryk ale wkońcu zasnął. Ze mnie leci - podoba mi się to jak tak leci ![]() ![]() Ja sama na wyczucie nic nie czytałam. Jedynie upewniłam się u lekarza czy wogóle można tak ściągać non stop ręcznie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Ja ściągałam ręcznie jak miałam nawał, bo z laktatora bolały mnie już brodawki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zadomowienie
|
Jolka, jak nie spi to jest niemal non stop ze mna- a to jej cos czytam, a to sie z nia bawie, spiewam jej, przewijam, karmie-a to karmienie troche trwa...No i 2* dziennie spacerujemy, wtedy spi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 |
Zakorzenienie
|
Moja Mała dalej nie śpi
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Andrea też jak nie śpi to głównie jest noszona na rękach przeze mnie, albo przez moją mamę. Raz chciałam jej poczytać bajkę, ale rozryczała się. Pewnie jej się nie podobało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Gang Iren
|
Moj Eryk lubi jak mu czytam i spiewam.Lubi bujac sie w hustawce,sluchac muzyki.Lubi byc noszony,ale zeby mu zmieniac pozycje,nie ciagle tak samo.No i gdy nie spi to je i kupy robi
![]()
#2448 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dziś u mnie bardzo gorąco. Musiałam jechać z Ewelinką do miasta, bidulka mimo iż była w samym body zgrzała się niesamowicie :/ Już nie wiem jak ubierać ją do samochodu jak jest tak ciepło. Fotelik ma fatalną wentylację :/ Później byłyśmy u moich dziadków, cieszyli się, że mogą zobaczyc prawnuczkę ![]() A od popołudnia Ewelinka ciągnie dyda ![]() I zauważyłam, że po tym cieplym w aucie zaczyna się robić ciemieniucha, więc juz posmarowałam główkę oliwką, później ładnie wyczeszę, póki to poczatek i łatwo schodzi. Ewelinka jak nie śpi to je, rozgląda się, czasem ją przytulam, pokazuję mieszkanie, rozmawiam z nią ![]()
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rany ja to się go wystraszyłam.. leżę sobie i drzemke ucinam w szpitalnym łóżku, Kaja obok w inkubatorze pod lampami.. Otwieram delikatnie oczy a nade mną ksiądz! A ja zaspana taka, pomyślałam, matko czy ja jestem już po drugiej stronie, w zaświatach jakichś.. Stoi ten ksiądz i się gapi.. Ja ani me ani be.. Patrzy na moją Kaję i pyta - "Synek czy córka? Chora?" Normalnie się go wystraszyłam, bo jakiś dziwny.. ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-27 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie minęło 2h a moje dziecko ewidentnie chce jeść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Zakorzenienie
|
oj jednak nie dam rady nadrobic, bo mała się rozbudza, ale mam wieści od Desi.
Koło 14 pisała że położyli Ją do szpitala, po badaniu na IP rozwarcie lewie na palec ![]() A teraz napisała, "Trzymajcie kciuki jak bede miala balonik od rana. Pozdrów dziewczyny. A są jakieś wieści od Kulkiagi?" ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Nie wiem czy coś wiadomo co z Kulką??? Desiu ściskamy i trzymamy mocno, mocno kciuki!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
oj... ładnie trzymają Desię
![]() Ja też byłam na wywołaniu bez rozwarcia ale lekarze wiedzieli co z tym zrobić. Szkoda, że musi tak czekać. Ewelinka wydobywa z siebie pierwsze głosy i coraz więcej się uśmiecha ![]() Teraz leży z gołymi nogami i fika na wszystkie strony ![]()
#2453 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Desia ogromne KCIUKI! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
Nowe zdjęcia na mailu
![]()
#2455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Zapytałam Desie czy ten balonik ma rozkrecic akcie, co mówia lekarze, przekazałam pozdrowienia i napisalam, ze wszystkie trzymamy kciuki, odpisala: "Sa tutaj 2 dziewczyny, które chodziły z balonikiem kilka godzin i maja rozwarcie 3 i 4 cm, wiec działa! Jutro dostana oksytocyne i powinny urodzic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak ubieracie swoje dzieciaczki jak jest tak ciepło na dworzu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zakorzenienie
|
Desia trzymaj się mocno my trzymamy kciuki
![]() Moje dzieci śpią. Po kontorli bioderek pełnia szczęscia gdyż Ania my tylko dysplazję fizjologiczną natomiast u Antka jest wszystko dobrze ![]() Głowa mnie boli ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt śpię czujnie a to przez te jego ulewanie, bo boję się że może się zadławić itp. wiem że może panikuję ale lepiej być czujnym Cytat:
My po spacerku 2 godzinnym - fajna pogoda ![]() Oskarek za 8miesięcy będzie miał kuzyna lub kuzynkę ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | ||
Zakorzenienie
|
Desiu trzymaj sie tam kochana!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2460 |
Zakorzenienie
|
Karolca jak zwykle ślicznie wygląda Twoja Księżniczka!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.