|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Gabbi,niesamowita fotka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
a może byś się jakoś sprytnie jakimś sznureczkiem cienkim ( czy też paskiem) przewiązała pod biustem.. i już pokaze się piłka
![]() Z takiej bluzki casualowej tez można zrobić fajną eventową. Np można dodać jakąś brochę materiałową, fajne wisiory, fajny pasek. To tak jak ze zwykłą koszulą białą, zalezy jakich dodatków użyjesz tak się będzie prezentować. ja np przestałam już chodzic w tunikach które nie są podcięte pod biustem, już wolę sto razy bardziej zwykłe bawełniane bluzki, bo po prostu wyglądam w tych tunikach jak w worku na ziemniaki ![]() Muszę się podwiązać pod biustem i pod brzuchem, dopiero czuję się dobrze. Moja mama chciała mi na początku zrobić przyjemność i kupowała mi ciuchy ciązowe , po prostu wooooory takie że hej. W koncu jej zwrocilam uwage, że ja mam zamair pokazywać brzuch a nie chować w worach i ja sobie sama będe kupować mimo iż jestem wdzięczna za pamięć. I do tej pory ubieram się w zwykłych sklepach bo mam wrażenie, że te wszystkie ciuchy ciążowe to takie niekształtne wory. Wyjątkiem są spodnie, mam typowo ciążowe, z pasem, bo tak mi najwygodniej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() normalnie się odechciewa. Cytat:
![]() ![]() ![]() W sumie to nie lubię tego nazwiska mojego męża. Moje było takie cudowne ! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Rozeznanie
|
Kurde nie wiem na czym ogladal ale na pewno juz krazy w.necie. dobrano
#2374 | |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() POLA GRATULUJĘ!!!!! Cytat:
Dzisiaj czeka mnie skręcanie szafy bo wczoraj do mnie dojechała i już mogę nastawiać pranie żeby układać ciuszki młodego ![]() ![]() niunia fajny pokoik Wam wyszedł, teraz tylko czekać na Malinkę ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Rozeznanie
|
Witam
ale malo osób, no w sumie nie powinno mnie to dziwić dlugi weekend. Ja po śniadanku, piję kawkę, nawet nieźle mi się dziś spalo- szok!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Rozeznanie
|
Witam się z Wami.
Ja jeszcze przed śniadaniem M dzisiaj szykuje, Później może lekko chalupkę ogarniemy i na grilla. Rybka i karkówka już się od wczoraj przegryzają.
#2377 |
Zadomowienie
|
Witamy się i my
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
Cześć!!
dzięki za miłe słona n/t pokoiku ![]() ja już nie śpię od 7. obudziłam się o 6, ale jeszcze poleżałam. przetarłam szafki. zaraz trochę ogarnę mieszkanko i zacznę prasowanie. mąż pojechał z teściową po stół |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Wtajemniczenie
|
witam i ja!
Ale dzis slicznie za oknem! Ptaszki cwierkaly cala noc za oknem, nie potrafilam zasnac ![]() ![]() Dzis musimy jechac do IKEA po fotel z wikliny, a po poludniu na 30-tke kolegi. Bierzemy ze sobą torbe do szpitala jakby co ![]()
#2380 |
Wtajemniczenie
|
Hello!
Wstawiłam pranie,chłopaki jeszcze spią,kawa się robi.Pogoda będzie piękna 20stopni w cieniu ![]() Jechałam po M o północy,budziłam mojego królewicza,całą drogę przespał Marcin zaniósł go do jego łózka,śpi do teraz. Dzisiaj jedziemy na działkę do dziadka,posadzimy chyba ziemniaki tzn kolega traktorem to zrobi. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Nas zapraszali znajomi do nich na noc,wiadomo piwko i te sprawy ale ja sie boję że jak ja zaczne rodzic to co?W sumie oni mieszkają w tym mieście w którym będę rodzić.Mam dylemat bo z jednej strony chciałabym pojechać bo zaraz nie będzie takiej okazji,Filip i ich Hubert bardzo sie lubią. |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | ||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my zamierzamy dzisiaj wstawić łóżko do małego pokoju ( nie wiem jak przyzwyczaję się do spania w nim bo jest od str wschodniej) i ogólnie tam już wszystko poustawiać, bo w pon w nocy przyjeżdża moja rodzina i w łóżeczku będzie spał mój siostrzeniec. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny powiedzcie u kogo na allegro są dobre pieluchy tetrowe? i ile radzicie kupić ? ( mój mąż wymyślił, że w domu mam zawijać dziecko w tetrowe a jak gdzieś będę z dzieckiem wychodzić to wtedy jednorazówki- nie jestem do tego przekonana no ale...) wiem, że temat pieluch tetrowych był tołkowany z tysiąc razy ale ja wtedy nie myślałam o nich... z góry dziękuję za odp ![]() przed nami dzisiaj pracowity dzień, idę robić śniadanie |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Piękna pogoda ![]() Aaaa, wkurzyłam się, bo wzięliśmy się wczoraj za małe porządki w domu. Musimy zrobić przemeblowanie w Hani pokoju. Ja się szybko zdyszałam i położyłam, a P coś tam jeszcze kombinował. Generalnie kur.wo..ł na czym świat stoi i wszystko chciał wywalać. Podniósł mi adrenalinę, ale nie wchodziłam w dyskusję. Później, na rozluźnienie, P otworzył sobie piwko, a ja z tym złym humorem zostałam ![]() Jeszcze zburzył mój zamysł na pokój Hani. Będzie dopiero zrobiony za pół roku ![]() ![]() I tyle. Oczywiście P nie wie o co kaman i dzisiaj rano herbatka, śniadanko ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Proszę mnie dzisiaj nie drażnić tymi grillami ![]() Życzę Wam wszystkim miłego dnia ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-28 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, co taka cisza, nikt nie rodzi? Rozczarowałyście mnie, a liczyłam na jakieś emocje z rana
![]() To może jednak się spotkamy ![]() A zdecydowałaś się już gdzie rodzisz? Ja się ostatnio znowu nastawiłam na Tuchów i już sama nie wiem, chyba zdecuduję między skurczami gdzie jechać ![]() Cytat:
Mi kuzynka też polecała Ziajkę na sutki, że podobno ma ten sam skład co chyba Maltan, a jest tańsza. Cytat:
![]() Clauudik, a Ty w końcu gdzie rodzisz? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ze musial się troszkę wyżyc... nie powinno tak byc ale mojemu tez czasem sie zdarza dziwnie zachowywac... Mieszkam w hanysowie. Ale moi rodzice sa przyjzedni ![]()
![]() |
#2385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
Zakorzenienie
|
Begie my cały czas się zastanawialiśmy jak to zrobić by mała spała sama w łóżeczku, ale blisko nas. na początku chcieliśmy turystyczne łóżeczko w sypialni wstawić i na noc by tam spała, ale na tym łóżku u małej się oboje zmieścimy i chyba na początek my się tam przeniesiemy. A mała będzie od samego początku spała u siebie.
muszę męża wyciągnąć na zakupy dzisiaj, bo nie mam już papieru, płynu do podłogi, pasty do zębów resztka, lodówka prawie pusta, chcę jeszcze jakieś kosmetyki kupić - krem, balsam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie wiem jak to z tymi naszymi humorami, ale ja tez mam zly;/ nie wiem nawet czemu, ejstem rpzygnebiona, nie mam ocho0ty sie udzielac, nawet tu na forum... Do tz tez mi sie nie chce nic mowic., wczoraj powiedzial ze to juz musi byc porod bo sie zachowuje jak przed okresem :P ... niunkaaa sliczny pokoj ![]() Gabbi sliczne zdjecie ![]() przedwczoraj kupilam herbatke z lisci malin/// Ble...;/ eh nie wiem co pisac bede Was podczytywala ![]() Poprostu wolalabym juz urodzic a nie czekac na wywolyanie porodu, co podobno nie ejst fajne, tym bardziej jak szyjka jest dluga i zamknieta, a w szpitalu o czyms takim jak znieczulenia nie slyszeli ;[ eh.... No i czuje, ze cos nie teges z moja tarczyca chyba;[ tyje ciagle a jem malo;/ JAk urodze i dalej bede tyla, tsh sie nie unormuje to chyba zwatpie ;[ juz 28 kg i naprawde zaczyna mnie to przerastac...
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-28 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bawcie się tam dobrze i zrelaksuj się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Rozeznanie
|
Witam!
Pola, moje serdeczne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zabieram się za sprzątanie, wczoraj była u nas impreza do 3.30. Ja już się chyba nie nadaję. Wszystko mnie dziś boli. No ale to pewnie nasze ostatnie zabawy przed pojawieniem się Hani. Wczoraj przyszedł fotel SAKO, jest bardzo wygodny! Na imprezie był hiciorem. Była 5 dzieci, w pewnym momencie myślałam że wybuchnie- wszystkie po nim skakały. ![]()
![]() |
#2390 |
Zakorzenienie
|
Agatko dzięki.
i przesyłam pozytywne fluidy, oby CI się humor poprawił |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki a jeszcze mam pytanie.
Idac na spacer np jak wczoraj.... jak tylko wyjde na silne slonce odczuwam mega bol, wtedy maly sie wypycha tak ze nie da sie isc. Ledwo doszlam pare matrow., Jak jest cien- jest spoko. Czy dzieci w brzuszku nie lubia slonca? ja w sumie jeszcze w czarnym topie chodze... po spacerze 5cio minutowym odpoczywalam z pol h bo mnie tak brzuch bolal ze myslalam, ze maly wyjdzie jak ,,OBcy,, ![]() to ejst bol taki jakby mi chcialo rozerwac caly przych, brzuch jest twardy jak skala a lzy cisna sie do oczu przy kazdym kroku :P ma ktos tak?
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-28 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Za to ciekawostka, bo piwko dobrze wpływa na laktację, nie wierzyłam póki sama pani pediatra mi tego nie poleciła. [QUOTE=andzya;33804325]Gratulacje dla kaski! I powodzenia dla Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kapukat Alexander miał 46 cm jak się urodził, rozm 50 nosił przez 4 miesiące ![]() A u nas zimno, za oknem w górach widzę śnieg ![]() ![]()
![]() |
#2394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tymczasem uciekam na grilla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
Zadomowienie
|
a ja się już zdążyłam wydrzeć na P., bo najpierw siedzi godzinę i czyta gazetkę i nic nie robi a jak widzi, że ja zaczynam robić śniadanie to przychodzi i mówi - co mam robić? i mi przeszkadza, gdzieś mnie tam "skubnie" itp. w końcu się obraził, powiedział, że on swoje zrobi, ja się wkurzyłam i rzuciłam robienie śniadania i wzięłam płatki, pytam się go czy chce,a on : nie chcę płatków, sam sobie zrobię coś do jedzenia a może i nie... i wziął się za robotę... i powiedział, że nie chce ze mną dzisiaj gadać
![]() nienawidzę sobót ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Gratulacje dla Poli!!! Ja wczoraj wieczorem byłam w szpitalu. Przez cały dzień nie czułam ruchów, kilka rano jak się obudziłam a potem już nic. Popołudniu ruszałam brzuchem, kołysałam, pukałam i nic ![]() Wieczorem pojechaliśmy, podpięli mnie do KTG, tętno było ok, serduszko pięknie biło ![]() ![]() Na KTG wyszły leciutkie skurcze, to te przepowiadające. Dziś też zauważyłąm twardnienia, nic nie boli i dopiero jak pomacam brzuch czuję że jest twardy. Jak leżałam pod KTG przyszedł lekarz i powiedział, że jak jest tak gorąco to maluch też to odczuwa i poprostu jest wtedy mniej aktywny. Kazał dużo pić i odpoczywać. Trochę się bałam, że wyjdę na jakąś panikarę i ktoś mnie opieprzy że zawracam głowę, ale i lekarz i położna byli bardzo mili, mówili, że jakbym tylko się czymś niepokoiła to żeby przyjechać, zawsze mogą mnie do KTG podpiąć. Dziś już ok, mały się rusza od rana ![]() A ja leżę na łóżku przy otwartym oknie i jestem cała mokra, a jest dopiero 10! ![]()
#2397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę grilla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() U mnie po 8 rano było 20 na cieniu,poszlam do sklepu i masakra jest upał,mnie to nie służy ale moje chłopaki zadowolone po poszli śmieci wynieść w krótkich spodenkach. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja teraz mam odwrotnie - często są takie dni, że mam wrażenie, że moje małe w ogóle nie śpi, na przykład wczoraj |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zakorzenienie
|
Fajnie macie z tą pogodą. U mnie szarówa, wieje i chyba będzie cały dzień lało
![]() ![]() ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-04-28 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.