|
|
#1831 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty część IV
To pasuje zrobić badanie moczu
Ok, ale mam nadzieję, że wiesz, że to nie jest idealny plan żywieniowy dla kastrata z tym problemem? |
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1833 |
|
KOTerator
|
A jak się ją zawoła to ziewa i oczywiście obowiązkowe "mry mmmmRY"
.
|
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika- Milka jest boska
|
#1835 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Hello, ja właśnie wróciłam z miasta. Kupiłam trawę dla kotów w takim pojemniku z kotami za 8.99 w Kauflandzie
![]() Zobaczymy, czy będą obgryzać. No, u mnie zbiera się rodzinka ( 2 wujków, 2 ciotki + do 3 dzieci- 2 na pewno), więc nie wiem, kiedy wrócę... Hmm... Bo mam nadzieję, że wrócę Jak mnie dzieci nie wykończą
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jestem tu, ale mam słaby net i nie mogę być na bieżąco, zresztą po co, skoro takie piękne słonko tu świeci
dziś Ravik złapał nornicę! potem się nią bawił, aż pani się zlitowała i ukręciła jej łepek, bo by ją męczył jeszcze z godzinę ale i tak potem ją zjadł ![]() Branzoletka, dwa pytania: ile lat ma kot i czy w ogóle nie miał badanego moczu? Bo jeśli nie miał, to skąd wiedzieć jakie to kamienie i czy się dadzą rozpuscić ? cewnik podrażnia cewkę i zawsze jest wrotami zakażenia, więc kot na pewno odczuwa dyskomfort i kropelkuje, zamiast normalnie sikać wpadnę może wieczorem edit: przegotowana woda nie chroni przed kamieniami, z tego co wiem, ale owszem, ważne jest żeby kot więcej pił, bo prosta zasada chemiczna- osad wytrąca sie w stężonym roztworze moczu Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-04-28 o 15:06 |
|
|
|
#1838 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
U mnie pobudka o 4 i 5 godzin tłuczenia się
![]() Cytat:
![]() Przede wszystkim musi mieć zrobione badania moczu. Cytat:
|
|
|
#1839 | |||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Pierwszy raz jestem w sytuacji, że kot nie akceptuje karmy i nie wiem co robić.Co doradzacie dziewczyny? Mogłabym mu ew.zmielić tą karmę z mokrą i pewnie zje ale co mam mu taką papke dawać aż przez 2 opakowania(bo jak skończy tą mamy mu kupić też RC tylko bez granatowego paska też lecznicza) Cytat:
Lekarz zrobił mu usg + badanie palpitacyjne, że to osad nie kamienie więc zaufałam, że wie co mówi.Cytat:
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
i tak by z tej myszki nic nie było, bo ją już zdążył nieźle wytarmosić
koty to takie miłe stworzonka, potrafią być do rany przyłóż, ale jednak mają instynkt i żywemu nie przepuszczą To ja specjalnie się loguję 10 min do komputera, a tu jeden nowy post?
|
|
|
|
#1841 |
|
Branzoletka
|
A to wam jeszcze przedstawię mojego kochanego futrzaka
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
esfira- nie narzekaj- jest tak ładna pogoda, że żadna wizażanka nie siedzi przed kompem
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy na wątku
|
#1844 |
|
Nie depcze krokusów
|
branzoletka - jaki żulik
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sliczny jest
|
#1846 | |
|
KOTerator
|
O ooo jaki ładny kotek dawno mi się tu żaden aż tak nie spodobał z nowych kotków*. Hmm a skąd on taki ładny ?* bo oczywiście kociaki stałych bywalczyń wątku - Ravik, Horus, Giulietta, Snoopy, Fuffy, Ancijomak, Mojo, Shilka, Skuterek herbu Szabelka, Cycek herbu Pierzyna, oczywiście Milka i Sonia, Cham, Persilla, Daniels, Szarik, Safirka, Coma, Celina, Nensi [i na pewno o kimś zapomniałam wybaczcie] są naj naj i powtarzać tego chyba nie trzeba Siejka dokociłaś się ? ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ![]() Ja bym się kłóciła, ale dziś mi się nie chce... Cytat:
Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2012-04-28 o 22:26 |
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam pytanie Moniki jeśli tak to prosimy zdjęcia
|
#1848 |
|
Zadomowienie
|
Coś na razie pod górę idzie
Czekam z niecierpliwością, ale transportu na razie nie ma. Będziemy domem tymczasowym dla brytyjki, dopóki nie weźmiemy jakiejś znajdki z ulicy. Ale tak jak mówię, czekamy, bo wszystko się komplikuje A już nie możemy się doczekać, chcemy przyzwyczaić Ancijomaka do nowego domownika ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Śliczny kotek |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
A nie możecie tej brytyjki wziasc zamiast dać jej tymczas - dać jej domek stały ???
|
#1850 |
|
KOTerator
|
A jak ona się znalazła bez domu?
|
|
|
|
#1851 |
|
Nie depcze krokusów
|
Siejusia - jaka brytyjka, jakie komplikacje?
To ja napiszę w skrócie ![]() Purina nie jest wybitną karmą, jak dla chorego kota Pro Plan After Care zawiera zbyt dużo cukrów i soli, a wysoka zawartość białka wynika z dużej ilości zbóż. Nie lepiej stosować tańszą i przyjaźniejszą składem Taste of the Wild? Mniej śmierdzą po niej kupale niż po ledwo trawionej Purinie.
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
He he jabym taka od razu brała na stały a nie na tymczas
|
#1853 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1854 | ||
|
Branzoletka
|
On wie, że tą pozycją mnie rozczula na amen ![]() Cytat:
No ale szliśmy na kompromisy Cytat:
|
|
|
#1855 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
Malla podała TOTW z najtańszych a najlepszych, ale są inne karmy, jakby Cię temat zainteresował to pytaj .
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Branzoletka
|
Cytat:
Przecież jest taka droga!Ad 2. Skoro tak, to ją zamówię, bo wolę się trochę pofatygować( ) niż przechodzić to co teraz miałam, bo nie tylko futrzak cierpiał ale ja też patrząc jak on się męczy. Na drogie karmy nas nie stać ale chcemy żeby był zdrowy więc z propozycji Mally chętnie skorzystam Wiecie co, ten cwaniaczek zjadł mi karmę z ręki po ziarenku a jak leży w misce, to nie ruszy O co może chodzić? Przecież go nie będę tak karmić Pomijając już wszystko inne z brzuszkiem na kolanach nie dam rady Faceci
|
|
|
#1857 | ||
|
KOTerator
|
To chyba nie miało być ironiczne
. Tak, jest droga i nie, nie jest najlepsza. Nie jest trująca, zjadliwa, momentami smaczna, ale są lepsze. Cytat:
(nawet jak są droższe, to kot je tego mniej i przez to paczka wystarcza na dłużej).Cytat:
.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1859 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Nie chciałam zakładać nowego wątku, a mam nadzieję, że coś mi doradzicie w sprawie mojej miauczącej jędzy, bo już nie daję rady. Praktycznie co rano mam pobudkę w postaci darcia się wniebogłosy. Sprawa wygląda mniej więcej tak: kotka mieszka ze mną i z moim TŻ w jednym pokoju, drugi zajmuje mama mojego TŻ. I problem pojawia się wtedy, kiedy ona wstaje (mama, nie kotka) - obojętnie czy do pracy, czy po prostu wstaje wcześniej od nas. Jak kot usłyszy, że kręci się w kuchni - od razu zaczyna się koncert i nie jest to muzyka najprzyjemniejsza dla uszu Radio w postaci kota gra dopóki nie zostanie wyłączone, tj. nie zostaną otworzone drzwi i biedne, uwięzione stworzenie wreszcie może wyjść. A tam to w ogóle żyć nie umierać: mama TŻ zaraz się kotkiem zajmie, wymizia, wypieści, można biegać, podgryzać kwiatki, polować na żółwie, cała masa rozrywki. I tak jest za każdym razem, gdy tylko ona wstaje wcześniej od nas. Gdy np. jej nie ma - kot śpi aż ja albo TŻ nie wstaniemy i dopiero wtedy budzi się i wychodzi, wszystko bezboleśnie. Próbowałam różnych sposobów: próbowałam przetrzymać to darcie (miauczała 1,5h!), następnego dnia TŻ nie dał rady - wypuścił. Nie pozwalałam jej spać w dzień (wiem, że to brzmi trochę jak tortury dla kota, ale sam wet mi podał takie rozwiązanie ), bawiłam się z nią, zmęczyłam ją przed snem - kot wystarczająco się wyspał w nocy, żeby od 5 znowu śpiewać. Teraz myślę nad eksmisją jej do przedpokoju, chociaż nie jest to najwygodniejsze rozwiązanie. Dodam, że w tym całym miauczeniu nie chodzi o jedzenie, czy o dostęp do kuwety, bo wszystko stoi u nas w pokoju, miski napełnione, kuweta czysta. Problem pojawił się jakieś 3 tygodnie temu, wcześniej tak nie było i nawet nie wiem skąd się to wzięło Zdaję sobie sprawę, że codziennie jej ulegając utrwalamy tylko ten zły nawyk, dlatego jak najszybciej chciałabym ją tego oduczyć. Bardzo Was proszę o jakieś rady, bo naprawdę ten potwór ukryty pod postacią słodkiego pluszowego misia, niedługo mnie wykończy. I przepraszam za trochę przydługą wiadomość
|
|
|
|
#1860 | |
|
Branzoletka
|
Raczej to był mój szoking, bo jakoś tak kojarzyłam jak większość, że co drogie to raczej dobrej jakości aczkolwiek widać od każdej reguły są wyjątki
![]() Cytat:
Może jak mu zafunduje lepszą karmę będzie miał więcej energii do zabawy? Przyda mu się, bo jak dzidzia podrośnie pewnie zechce się z nim bawić (nie mówimy o znęcaniu)Btw śliczne są te twoje dwa prążki Dobra kociary ja zmykam ale pewnie jak będe coś potrzebować to wpadnę po radę, bo mimo, że miło u was było ja siedzę na mamusinym wątku i ledwo nadążam, bo płodne dziewczyny w 2 tyg. zaliczają kolejną część Pozdrawiam was wszystkie i życzę zdrówka waszym ślicznym futrzakom i jeszcze raz dziękuje za wszystkie rady
Edytowane przez branzoletka Czas edycji: 2012-04-29 o 00:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

), kotek z tego co pisze Branzoletka trochę się wysikał, więc jak się dziś, za chwilkę nie wysika to nie ma innej możliwości, jak wizyta u weta
.
":
.

ale i tak potem ją zjadł 

koty to takie miłe stworzonka, potrafią być do rany przyłóż, ale jednak mają instynkt i żywemu nie przepuszczą

?