![]() |
#841 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
Kurde, mialam juz posta i mi sie komp zresetowal
![]() No wiec glam ja to chyba mam syndrom bitej kobiety ![]() Filip dzis zachowuje sie okropnie, chyba za dlugo w domu juz siedzi... wyprowadza mnie z rownowagi. Nika noc ladnie- do 6:45 spala. A co do allegro. Niektore ubranka sprzedawalam oddzielnie- patrzylam po ile chodza i wystawialam- np jedne spodnie jeansowe Filipa sprzedaalam za 17 zl. A paczki to szly mi tak do 50 zl ( czasem po kilkanascie ubran). Wiec wybierz te lepsze i sprzedawaj oddzielnie, a te gorsze w paczce. Zdjecia paczek to robilam- glowne zdjecie wszystko razem, pozniej robilam tematycznie- wszystkie spodnie razem, wszystkie bluzki razem itp. Ide kawy wypic bo mnie wykonczy zaraz ten trzylatek grrr
#842 |
Wtajemniczenie
|
na stacje benzynową i pompujemy pompką do auta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powiem Ci ze nie wiem... moze mamy alergików coś wypowiedzą się bo one beda wiedzialy czy np pod wplywem ciepla moze sie uaktywniac bardziej taka wysypka... a swoja drogą, moja dzis tez ma wysypke, nie wiem czy to nie potówki, ale nie wiem jak one wyglądaja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Zadomowienie
|
![]()
mam neta!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wystarczyło wyjsc na balkon ![]() a ze pogoda dopisuje, to nie bede odcieta od swiata ![]()
#847 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() a Ty nie powinnaś wypoczywać zamiast siedzieć na necie? uciekaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a teraz przynajmniej lzej mi sie oddycha ![]()
![]() |
#849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to teraz możesz tak pełna piersią odetchnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wyglada to tak,jak u naszej Amelki,tylko u nas najpierw bylo na lokciach i lydkach,potem rozprzestrzenilo sie na calym ciele.Walczylam 2 miesiace,az przestalam spozywac produkty mleczne,smaruje codziennie kremem Neuroderm i jest super.Troszke kolanka szorstkie ma,ale to tez jej sie dzieje,jak lezy nabrzuszku i trze kolankami o podloze. Wczoraj zjadlam loda na probe,mala nic nie ma.Czyzby lody byly bez mleka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Wtajemniczenie
|
a moja ma taką wysypke- http://imageshack.us/photo/my-images/85/img3889lo.jpg/ chociaż słabo widac bo mam duuuuu.pny aparat :/
to takie czerwone krostki, niewypelnione zadnym plynem, wysypka obrzydliwa na calym przodzie ciałka ... za uszami pusto, z tylu pusto... znalazłam jeszcze 1 podobna krostke pod pieluszką na posladku i myslalam ze to mogą byc potówki, ale ona w samym pampku dzis wojuje... :/ Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-05-01 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- hehe,dopisalas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zadomowienie
|
Weszłam na klubowiczki nasze i większość tych mamuś się nie udziela
![]() GLAM ![]() Zaciska większość czasu niestety ![]() ![]() AGNIESZKA napiszę Ci tyle co wiem, alergie mam już powyżej uszu, mogłabym dr pisać ![]() Zanim zaczniesz się głodzić zastanów się czy: wprowadziłaś nowy proszek, pieluszki, kosmetyk małej /swój , przesadzałaś kwiatki?, zmiana koca czy cokolwiek z czym mała ma styczność... Jeśli nie to czy : zaczęłaś zażywać jakieś leki bądź witaminy, zmieniłaś firmę witaminy d3, wreszcie czy zmieniłaś coś w swojej diecie (ważne są też przyprawy, znajomej synek miał mega alergię na majeranek ![]() Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-05-01 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Przywitam się chociaż w III części, nie nadrobię na pewno. Bo mi czasu brakuje. Praca, mała i dom dają o sobie znać
![]() Teraz w końcu usnęła, bo mnie dzisiaj rozpieściła i o 6.40 wstała czyli godzinę później jak normalnie ![]()
#857 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a byłaś u jakiegoś lekarza z tym? Masz zdiagnozowaną skazę? Tzn. nie Ty a maleńka ![]() Produkty mleczne - jesz tak bardzo uważnie tzn. spr dokładnie każdy pokarm czy ograniczyłaś tylko takie "widoczne" mleko typu kefir, jogurt itp. Cytat:
![]() 2. Proszek - tak i też dumałam czy nie od tego, ale czy wtedy wyszłoby tylko na rączkach/łokciach? Pieluszki - nie kosmetyki - smaruje emolium i to jest nowość, ale to chyba nie od tego? Inne cuda już odstawiłam. Kwiatki - nie, a co miałoby uczulić? ![]() Koc - też nowy - w sumie na to nie wpadłam ![]() 3. Nic z tych rzeczy ![]() 4. Jem normalnie, nic ostatnio nie jadłam nowego. Może nowalijki??? Jadłam ogórki świeże i pomidory?? Ale to kilka dni temu, to powinno zejść?? Małej dałam też kilka razy pół żółtka - może to? Od dziś daję już tylko cyca i żadnych zupek, żadnych deserków. 5. Ale tak restrykcyjnie sprawdzać np. skład masła itp? Zero mleka i nabiału gdziekolwiek? Dziękuję bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() Jesteście mega kochane ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- elfik - Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Teraz tak myślę, że te łokcie wyszły jej już drugi raz. Za pierwszym razem były takie czerwone placki suche (wtedy wiązałam to z dynią z hippa, morelą albo szpinakiem). Byłam u pediatry, ogólnie olał temat i jest ok ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Rozeznanie
|
Agnieszka elf bardzo dokladnie opisala.
U nas to wyglada na alergie pokarmowowa, takie lokcie byly po dluzszym spozywaniu przeze mnie nabialu, teraz jak jakis alergen sie pojawi to tylko krostki wyskakuja, takie jak u dali, po odstawieniu alergenu po kilku dniach znikaja. ale szorstka skora znika dluzej. Jesli alergia jest na nabial to potrzebna jest bardzo restrykcyjna dieta z czytaniem wszystkich etykiet, jak wszystko przejdzie mozna probowac i moze drobne ilosci nie beda uczulac. U nas reakcje pojawiaja sie z opoznieniem ok 4-5 dni po kontakcie z alergenem. Mala jest uczulona na pomidory, nabial, soje, miod, bialka kurze i najprawdopodobniej na banana(albo kurczaka jeszcze testujemy). Jak ja jadlam banana to nic jej nie bylo, dopiero jak jej dalam i teraz ja juz tez nie moge. |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() skóra u nas jest taka, że w życiu nikt by nie powiedział, ze coś mu dolega, ma tylko czasem taką kaszkę no i po kleiku wysypało lekko pod paszkami, i buziala troszkę ale plam i suchych placków już od tamtego incydentu nie tylko ja 5 mcy byłam na mega diecie, w sumie teraz na mm dopiero się okaże czy odstawienie było słuszne ![]() co do emolium, nie każdemu może służyc jak wszystko zresztą tzn. zawiera kukurydzę więc jeśli dziecko jest na nią bądź innych składnik uczulone to nie można, ale nie zdarza się to często OLUSIA bo przy azs tak jest - ograniczasz jakiś pokarm lub eliminujesz, alergia jest uśpiona i potem organizm nie reaguje ale może uczulić się na coś innego - to czego spożywa się więcej, u nas tak było najpierw z nabiałem a potem glutenem (to odróżnia ją od typowej skazy - jak jest sama skaza białkowa to tak szybko dziecko się nie odczula raczej), zresztą przy azs niektórzy lekarze nawet nie zalecają diety tylko każą głównie pielęgnować skórkę; są różne szkoły ; unikania alergenów bądź też nie mi lekarz powiedział, że przy tej chorobie można jeść wszystko albo równie dobrze nic, zależy co alergizuje i jak byłam na diecie to nie kazano mi patrzeć na skórę tylko bardziej na reakcje od strony układu pokarmowego AGNIESZKA dużo nowości, teraz tak- albo nic nie zmieniać w diecie Amelki ale zająć się intensywną pielęgnacją skóry a jak nie zadziała to może wtedy dietka u Ciebie i odstawienie na parę dni pokarmów stałych u Amelki a potem powolne wprowadzanie jednoskładnikowe? Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-05-01 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
elf intensywna pielęgnacja czyli jak?
Plan mam taki póki co, że nie daję nic prócz cyca, jak zejdzie to wtedy zaczynam z pokarmami od nowa. Sama też postaram się unikać nabiału. Myślisz, że ok takie rozwiązanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zadomowienie
|
aaaaa i u nas przy zaostrzeniu pojawiają się takie czerwone plamki we brwiach
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zakorzenienie
|
Tylko co np. mam jeść zamiast masła?
A i jeszcze jedno - Amelka ma problem z kup.skiem, chyba zaparcia. Może to mieć jakiś wpływ? |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a propo tego co Elf napisała to nasza czasem chyba miała w zgięciach takie czerwone linie,czy jak to nazwać.i na brzuszku ma kaszkę,ale to nie jest żadne wypryski alergenne z tego co pediatra powiedział
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-05-01 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
zdjęcia z dziś jeszcze http://img220.imageshack.us/img220/1706/okietki.jpg
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Rozeznanie
|
Muffinka jak ja zazdrosze ze juz przesypiacie całą noc też tak chce!!!
Kiedy idziemy na jakis spacerek??
#866 |
Zadomowienie
|
AGA myślę, że dobre, bo mała się "oczyści" potem zacznij od tego na co na pewno nie reagowała a resztę powolutku. Może to z jedzenia a może po prostu defekt tylko skóry bez powiązania z dietą. Swoją drogą biedne te nasze dzieci jesienno-zimowe z tymi alergiami
![]() Co do pielęgnacji to jak maly miał te placki to smarowałam je 2-3 razy dziennie cieniutko bepanthenem (dermatolog powiedziała, ze przy zaostrzeniach nawilżanie/ natłuszczanie to podstawa sukcesu), teraz jak coś jest szorstkiego to używam tylko kremu emolium i skupiłam się wyłącznie na tej serii (płyn, emulsja, krem). Aaaa czy mała się drapie? DYGOTKO ja tą kaszką też się nie przejmuje, bardziej panikuję jak pojawiają się plamki na brwiach bo brzydko to wygląda. A te linie/ odparzenia to raz są a raz nie ma.Teraz przy upałach niestety troszkę bardziej. Właśnie- jaki krem z filtrem dla alergika? Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2012-05-01 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() odwiedziła mnie dziś mamcia. przywiozła zupkę, pierożki ruskie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Podczytuje was w zasadzie regularnie a zadko mam czas na pisanie jakos tak nie moge sie ogarnac a nie lubie takna raty pisac. U nas wszystko ok Wprowdazam Lence powolutku jedzonko i jadla juz: marchew, jablko, banana, ziemniaka i pudding ryzowy ![]() U nas pogoda jakby sie ktos powiesil, leje codziennie od tygodnia i nie pada LEJE codziennie jestem przemoczona jak jade zawiezc Julke do szkoly i pozniej jak ja odbieram Masakra jakas z tym deszczem tutaj a wy macie super sloneczko zazdroszcze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.