Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-02, 07:02   #2911
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
jedziemy do przyborowa (niedaleko Korbielowa) na działkę do siostry. na grilla i ognisko.
na szczęście po górach chodzić nie będziemy, no chyba, że pójdziemy na sapcer, to będę musiała się wdrapać na górę do domku.
mąż już sobie sprawdził, gdzie jest szpital w razie W.
Torbę zabieraj ze sobą

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:05   #2912
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Torbę zabieraj ze sobą
nooo musze się dzisiaj spakować

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:06   #2913
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem jak z tymi tygodniami Ostatnia miesiączka 11 września, czyli liczy się tygodnie od 18 września, tak?

Idziemy dzisiaj do kina. Mam nadzieję, że wysiedzę na seansie. Ostatnio każdego dnia gdzieś jestem...gdyby to moja ginka widziała. Mam zalecenie leżeć, ale o niebo lepiej się czuję, jak gdzieś "bywam", niż jak leżałam. Mam nadzieję, że nie będę sobie później pluła w brodę Będę dzisiaj jadła popcorn kinowy
A na obiad mieliśmy makaron z truskawkami

Mój psiak miał dzisiaj szczepienie przeciw wściekliźnie i teraz go łapka boli. Taki jest mój bidulek.
Gabi tygodnie liczysz od OM czyli od 11.09.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
wlasnie mi sie wylalo z krocza z litr wody :P ....
plakac mi sie chce, maz juz jedzie z pracy )
po jakim czasie mam jechac na porodowke?
nie mam skurczy;/
Cytat:
ok dzieuszki no to pisze osttani post maz sie juz urwal ze sluzby, jedzie do mnie, ja sie musze lekko ogarnac... tak woglole nie spakowalam do konca torby ale ok....
a leje sie tyle tych wod ze nie idzie tego nie zauwazyc, brzucha to ja juz polowy nie mam...
boje sie, skromnie proisze trzymajcie kciukasy *
no i mam zero skurczow
O Boże...Trzymam kciuki. Może już po jest???

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ajajaj ależ emocje będzie kolejny dzidziuś
kot się pewnie cieszy, że nie będzie jutro strzyżenia (a swoją drogą byłam ciekawa jak by wyglądał)
No właśnie kot się chyba cieszy.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
hej

Dzisiaj byłam na długim spacerze, chodzę jak niepełnosprawna kaczka :/

Kiepsko mi idą te ćwiczenia z balonikiem nie umiem na nim ćwiczyć, wszystko mnie po nim boli obawiam się że i tak mnie natną więc kasa wyrzucona w błoto osiągnęłam 7.5cm ćwiczę raz dziennie i szczerze tego nienawidzę, muszę się zmuszać

Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Kaśka K i Efijy dzięki za opisy porodu
Dasti a może za bardzo napompowujesz tewn balonik przy wkładaniu?? Ja tak jeden dzień zrobiła i miałam masakrę po ćwiczeniach. A tak ogólnie to raczej mnie to nie boli tylko tak dziwnie mi jest.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Agatka trzymam kcuiki!

Cześć!!! ja już wyspana, nogi moje wyglądają strasznie... na dodatek mnie jedna boli
Ha ja mam tak samo. Masakra. I do tego ręce.

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Cześć Wam . Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Flagi Państwowej .

Nie śpię od 5 rano... ech . Przynajmniej nie będę mieć problemów ze wstawaniem do dziecka .
Ja też dołączam się do tych nieśpiących od rana o 4.18 obudziałam się z glodu i już miałam po spaniu, później oko złamał od 6 do 7 chyba.

Idę na śniadanko bo M zrobił muszelki z cebulką.
Stary 2012-05-02, 07:06   #2914
niunia32
Zakorzenienie

dobra, zbieram sie na zakupy.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:13   #2915
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie!!!
zniecierpliwiona weszłam na forum, bo myślałam, że jakieś wieści od Agaty, a tu cisza.
Idę na 11 do lekarza rodzinnego, ponieważ moje przeziębienia przerodziło się w alergię (tego się obawiałam bo od 2 lat zawsze w maju to mam), przez alergię dzisiaj w nocy prawie wogóle nie spałam, ciągle chrząkałam i kaszlałam.
No i jutro zaczynam 41 tc, a tu cisza jak makiem zasiał .... jeżeli do 7 nie urodzę to mam się zgłosić do szpitala.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:15   #2916
moniczka1302
Wtajemniczenie

anulka - jak dzidzius bedzie wstawal o 5 to w sumie nie bedzie zle

niunia - zazdroszcze tych gór ; my juz jezdzimy od kilku dni z torbą troche to glupio wyglada jak codzie nnie wychodzimy z taka napchaną taszką

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie!!!
zniecierpliwiona weszłam na forum, bo myślałam, że jakieś wieści od Agaty, a tu cisza.
Idę na 11 do lekarza rodzinnego, ponieważ moje przeziębienia przerodziło się w alergię (tego się obawiałam bo od 2 lat zawsze w maju to mam), przez alergię dzisiaj w nocy prawie wogóle nie spałam, ciągle chrząkałam i kaszlałam.
No i jutro zaczynam 41 tc, a tu cisza jak makiem zasiał .... jeżeli do 7 nie urodzę to mam się zgłosić do szpitala.
o rany

co do alergii to wczoraj od tesciowej sie dowiedzialam o zastrzykach z wlasnej krwi - podobno bardzo skuteczna metoda
Stary 2012-05-02, 07:16   #2917
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość

Dasti a może za bardzo napompowujesz tewn balonik przy wkładaniu?? Ja tak jeden dzień zrobiła i miałam masakrę po ćwiczeniach. A tak ogólnie to raczej mnie to nie boli tylko tak dziwnie mi jest.
A ile razy podczas jednej sesji go wypychasz??

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Cześć mamusie!!!
Współczuję

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 07:19   #2918
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Idę na śniadanko bo M zrobił muszelki z cebulką.
co to jest?
Stary 2012-05-02, 07:48   #2919
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
A ile razy podczas jednej sesji go wypychasz??

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Współczuję
Raz. A powinnam więcej?? Jak to to chyba nie doczytałam instrukcji. Ogólnie to ja się staram go napompowywać kilkakrotnie i jak nie czuję go to znowu dopompowuję, a jak mam wypychać to troszkę spuszczam i jak mi jest za luźno to wkładam jeszcze raz i zwiększam opór tak na czuja, tzn delikatnie przytrzymuję końcówkę i wtedy wiem czy za mocno dopompowany (boli) czy ok jest taki dyskomfort, ale nie boli) i w sumie mam 7,5cm.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
co to jest?
A to kiełbaska pokrojona w plasterki i one się wstedy tak zawija jak muszelki i M na to tak mów. Zadna rewelacja, ale ja od początku ciąży miała straszny wstręt do wszelkiego rodzaju mięs, wędlin, jedyne co moglam jeść to jogurty, nabiał i owoce. Więc teraz jak mnie już nie odrzuca od takich rzeczy to normalnie smakuje mi to jak 5gwazdkowe śniadanie.

Ehhh, ja już wstawiłam ciasto na chleb, żeby dochodziło i zaraz zbieram się do sklepu. A M oczywiście już na ps3 zabija potwory.

A i zapomniałam się pochwalić. Wczoraj skoćzyliśmy dekorować pokój dzidziusia. Wrzucę fatki na maila, jak dostanę dostęp od agaty.
Stary 2012-05-02, 07:49   #2920
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Ewunia ta "panika" jest normalną reakcją na to co nas czeka, nigdy wcześniej nie rodziłaś, w internecie można spotkać masę opisów masakrycznych porodów. Ja pamiętam, że miałam podobne rozterki czy cc czy sn w pierwszej ciąży, nawet ryczałam, że kiepsko to natura wymyśliła bo powinna być trzecia opcja.
Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to pogadaj z nim, zbierz dane jak duży jest dzieciaczek (choć to może być mocno mylące) no i pomyśl na czym Ci bardziej zależy. CC jest akcją kontrolowaną, przy sn nie przewidzisz jak długo będzie to trwało, ale coś za coś bo dochodzenie do siebie po sn jest nieporównywalne ze skutkami po cc. Głowa do góry, na co się nie zdecydujesz na pewno będzie dobrze
niuniunia, Na szczęście wstałam już z lepszym nastawieniem i zdecydowana na CC. Nastawienie to podstawa bo jeśli będę panikować tak jak wczoraj to spieprze to CC, a tak to mam zamiar na druga dobę śmigać po sali tak jak moja koleżanka Boże, daj mi taką możliwość

Andzya, trzymam kciuki żebys dzisiaj wrócilła z synusiem do domku.

Dasti, brawo za ósmy centymetr Poćwicz oddychanie relaksacyjne i pójdzie dyszka
Ja też mam okropnego TZ, próbowałam go wczoraj zbajerować żebyśmy sie co nie co poprzytulali, a on do mnie tak oschle: NIe ma takiej siły, który by mnie do tego zmusiła. No cóż...zostało wchodzenie po schodach.

Ania 85, faktycznie malutki brzuszek i ciesz się bo z takim brzucholem jak mój (107cm) jest naprawdę ciężko.
Milena. śliczna mordka pieska, a Twój biust imponujący. Ja trochę zazdrosna bo mimo ciąży te moje pieprzyki urosły tyle co wcale

Kociary!!! Moja koleżanka urodziła i wróciła z dzieckiem do domu no i ma problemy z kotem. Wskakuje do łóżeczka, syczy na dziecko, widać, że jest zazdrosna... Macie plan w razie takiej sytaucji??? Ta moja koleżanka mnie wkurzyła bo powiedziała, że chyba będzie musiała go oddac!!! Wiem, że jest jakis zapach, który wkłada sie do gniazdka i to uspokaja kota. Kupuje sie to u weta.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 07:51   #2921
andzya
Zakorzenienie

Uprzejmie donoszee,że między 13 a 14 idziemy dzisiaj do domu jejciu,ale sie ciesze,tak dlugo na to czekałam

Ciekawe jak tam agatka prawdopodobnie jest już po

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 07:54   #2922
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
niuniunia, Na szczęście wstałam już z lepszym nastawieniem i zdecydowana na CC. Nastawienie to podstawa bo jeśli będę panikować tak jak wczoraj to spieprze to CC, a tak to mam zamiar na druga dobę śmigać po sali tak jak moja koleżanka Boże, daj mi taką możliwość

Andzya, trzymam kciuki żebys dzisiaj wrócilła z synusiem do domku.

Dasti, brawo za ósmy centymetr Poćwicz oddychanie relaksacyjne i pójdzie dyszka
Ja też mam okropnego TZ, próbowałam go wczoraj zbajerować żebyśmy sie co nie co poprzytulali, a on do mnie tak oschle: NIe ma takiej siły, który by mnie do tego zmusiła. No cóż...zostało wchodzenie po schodach.

Ania 85, faktycznie malutki brzuszek i ciesz się bo z takim brzucholem jak mój (107cm) jest naprawdę ciężko.
Milena. śliczna mordka pieska, a Twój biust imponujący. Ja trochę zazdrosna bo mimo ciąży te moje pieprzyki urosły tyle co wcale

Kociary!!! Moja koleżanka urodziła i wróciła z dzieckiem do domu no i ma problemy z kotem. Wskakuje do łóżeczka, syczy na dziecko, widać, że jest zazdrosna... Macie plan w razie takiej sytaucji??? Ta moja koleżanka mnie wkurzyła bo powiedziała, że chyba będzie musiała go oddac!!! Wiem, że jest jakis zapach, który wkłada sie do gniazdka i to uspokaja kota. Kupuje sie to u weta.
Ja co prawda nie mam zwierząt, ale masakra. Nie wiedziała, że koty potrafią być zazdrosne. W sumie to niefajna sytuacja.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Uprzejmie donoszee,że między 13 a 14 idziemy dzisiaj do domu jejciu,ale sie ciesze,tak dlugo na to czekałam

To fantastycznie. Będziesz miała swojego małego mężczyznę już w domu.
Stary 2012-05-02, 08:00   #2923
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Raz. A powinnam więcej?? Jak to to chyba nie doczytałam instrukcji. Ogólnie to ja się staram go napompowywać kilkakrotnie i jak nie czuję go to znowu dopompowuję, a jak mam wypychać to troszkę spuszczam i jak mi jest za luźno to wkładam jeszcze raz i zwiększam opór tak na czuja, tzn delikatnie przytrzymuję końcówkę i wtedy wiem czy za mocno dopompowany (boli) czy ok jest taki dyskomfort, ale nie boli) i w sumie mam 7,5cm.

A to kiełbaska pokrojona w plasterki i one się wstedy tak zawija jak muszelki i M na to tak mów. Zadna rewelacja, ale ja od początku ciąży miała straszny wstręt do wszelkiego rodzaju mięs, wędlin, jedyne co moglam jeść to jogurty, nabiał i owoce. Więc teraz jak mnie już nie odrzuca od takich rzeczy to normalnie smakuje mi to jak 5gwazdkowe śniadanie.

Ehhh, ja już wstawiłam ciasto na chleb, żeby dochodziło i zaraz zbieram się do sklepu. A M oczywiście już na ps3 zabija potwory.

A i zapomniałam się pochwalić. Wczoraj skoćzyliśmy dekorować pokój dzidziusia. Wrzucę fatki na maila, jak dostanę dostęp od agaty.
a ja myslalam, ze tu o jakies owoce morza chodzi i tak sobie pomyslalam, ze masz super meza ze Ci na sniadanie owoce morza daje
Stary 2012-05-02, 08:13   #2924
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
ok dzieuszki no to pisze osttani post maz sie juz urwal ze sluzby, jedzie do mnie, ja sie musze lekko ogarnac... tak woglole nie spakowalam do konca torby ale ok....
a leje sie tyle tych wod ze nie idzie tego nie zauwazyc, brzucha to ja juz polowy nie mam...
no i mam zero skurczow
trzymam kciuki!
Cytat:
Cześć mamusie!!!
współczuję, oby się ta alergia nie nasilała, bo nie dość, że poród to jeszcze to..

Gaabbi tak jak piszesz, liczysz od 18.09 (ja od 19.09)
U mnie 34 tydzień skończy się 7 maja, więc u Ciebie 6 maja (też liczyłam przed chwilą łopatologicznie)
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:15   #2925
centipede
Zadomowienie

A miałam pisać, że nic się u nas nie dzieje
Agatka trzymam kciuki!!!

Ehhh... coś miałam pisać i zapomniałam pochodzę trochę to sobie może przypomnę

Stary 2012-05-02, 08:15   #2926
8ewus8
Zadomowienie

andzya ale super wieści!!! Przynajmniej cześć majówki spędzicie już wszyscy razem w domku Zazdroszczę
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:20   #2927
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Kurde bylam juz przekonana,ze sa wiesci od Agatki...ciekawe jak tam

Andzya super!!!!! Juz bedziesz miala swojego Skarbenka w domku

Maz poszedl mi po arbuza, jedyne slodkie co moge zjesc dobrze,ze jestem arbuziara chociaz big milkiem nie pogardzilabym
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:27   #2928
centipede
Zadomowienie

Aaa wiem! Andzya to fantastyczna wiadomość, że już dzisiaj będziecie z Antosiem w domku!!!
Aniu a może jogurt z owocem jakimś? koleżanka mi podpowiedziała i ja nawet polubiłam taką kombinację
Stary 2012-05-02, 08:30   #2929
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Też myślałam że będą jakieś wieści od agatki. Pozostaje cierpliwie czekać.... i nie puszczać jeszcze kciuków.
Cytat:

Super!!! Doczekałaś się! To dziś u Was wielkie święto!

A tak w ogóle to gdzie się podziewa _agata?? podczytuje nas chociaż?
Stary 2012-05-02, 08:30   #2930
onething
Zadomowienie

Cytat:
no i mam zero skurczow
Trzymamy kciukasy i jesteśmy z Tobą

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

z jakiego rodzaju wolnego skorzystali wasi mężowie, partnerzy ? od razu tacierzyński czy l4 opieka nad żoną , i w tym drugim przypadku kto wpisuje to l4 ?lekarz prowadzący ciąże , czy ktoś ze szpitala?
Ja tam jeszcze nie rodziłam, ale mąż bierze najpierw 2 tygodnie zwykłego urlopu+2 dni okolicznościowego, a tacierzyński bierze w grudniu.

Cytat:
I czekamy na fotki

W Tesco od 4-6 maja będą pieluszki Huggies 128 szt. za 55,99 zł (rozmiar midi, czyli chyba od 5-9kg)

Dziewczyny z poza Śląska
1. W jaki sposób rejestrujecie się do lekarza?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:38   #2931
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
W tej instrukcji dokładnie nie pisze, ja wypycham 2-3 razy. Wkładam, dopompowywuję chwilę trzymam w środku i wypycham i od nowa wkładam itd. ale nie wiem czy tak mam robić
Cytat:

za dobry humor. Mogę Cię pocieszyć że moje wszystkie koleżanki (5) które miały cc bardzo sobie chwalą i dziwią się że ja się nie decyduję. Nawet kilka dni temu koleżanka która mi ciuszki przyniosła namawiała mnie żebym zadzwoniła do profesorka i się umówiła na cc (jej ciążę prowadził ten sam lekarz) że ona była bardzo zadowolona itp.

Odnośnie kota to ten zapach raczej nie pomoże miałam go kiedyś jak było podejżenie że mój kot ma depresję, ale nie pomógł a 100zł kosztował. Są takie spraye odstraszające koty i psy, ale to jest sama chemia więc przy małym dziecku się nie nadaje można spróbować postawić przy łozeczku spryskiwacz z wodą i pryskać kota jak podchodzi do łóżeczka. Jak boi się wody to w końcu da sobie spokój.
Cytat:
Super

Stary 2012-05-02, 08:40   #2932
La Monica
La Moderatoiure

Hej!
U mnie spokój. W nocy brzuch mnie bolał trochę...ale nie był to żaden skurcz (chyba), bo nawet nie wiem gdzie mnie dokładnie bolało i spałam normalnie.
Dzięki dziewczyny za odp w sprawie płytek. Boję się krwotoku w trakcie porodu

Chciałam iść na spacer to znowu jest niemiłosiernie gorąco i padnę na twarz nim dojdę do miasta. A ziemniaczki młode, kalafior i brokuł z kefirkiem mi się marzą na obiad
agatko, mam nadzieję, że już po i wszystko dobrze
andyza świetnie, że synek już w domku będzie!

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:42   #2933
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
[SIZE=4][COLOR=Teal]
Ja tam jeszcze nie rodziłam, ale mąż bierze najpierw 2 tygodnie zwykłego urlopu+2 dni okolicznościowego, a tacierzyński bierze w grudniu.
ale jest to urlop - opieka? bo moj kolega wzial 2 tyg opieki nad zona, jak wyszla ze szpitala,a potem tacierzynski

Owoce z jogurtem dobre.....no,ale lody i jeszcze w ta pogode, nic tylko plakac.
Wlasnie przyszedl maz z zakupow, bylo wszystko oprocz arbuza!!!!!!!!!!! Jestem najnieszczesliwsza na swiecie!!!!!!!! tak sie rozplakalam, lzy jak grochy,ze maz poszedl dalej szukac powiedzialam,ze sie zabije jak nie znajdzie- wiecie jestem caly czas w domu sama od jakis 33tyg....uziemiona z cukrzyca bez arbuza,strzele sobie w leb
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 08:43   #2934
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
właśnie zdarza się częsciej,że wody odchodzą w nocy nie wiem z jakiego powodu. ja osobiście w taką pogodę nie wyobrażam sobie spać na podkładzie, aż mi słabo na samą myśl.. to jest tak jak z podpaskami podczas miesiączki - jak ma polecieć bokiem to i tak poleci
ja słyszałam że podczas snu łatwiej czy szbciej wydziela się oksytocyna dlatego częsćiej wody odchodzą w nocy- ale to tylko taka zasłyszana plotka - ręki za nią nie dam uciąć

Cytat:
Zrobione

Mnie kazali leżeć a teraz przenoszę coś czuję,twardnienia które miałam przeszły Bóle brzucha są,doszedł ból krzyża-więc chyba po raz kolejny będe miała przy porodzie bóle z krzyżaOby nieAle liczę na szybszy poród,bo mam miękką szyjkę macicy

mam nadzieję że to nie reguła- ja mjiałam zawsze bóle menstruacyjne w krzyżu, rwe tez już nie raz przeżyłam w tej ciązy nie mówiąc o bólub w kręgosłupie który mnie unieruchaniał na 2 dni np w ostatni weekend że mąż mnie musiał podnosić z wyrka... juz mnie właśnie bratowa miło pocieszyła że mogę mieć bóle z krzyża...
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:46   #2935
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość

Owoce z jogurtem dobre.....no,ale lody i jeszcze w ta pogode, nic tylko plakac.
Wlasnie przyszedl maz z zakupow, bylo wszystko oprocz arbuza!!!!!!!!!!! Jestem najnieszczesliwsza na swiecie!!!!!!!! tak sie rozplakalam, lzy jak grochy,ze maz poszedl dalej szukac powiedzialam,ze sie zabije jak nie znajdzie- wiecie jestem caly czas w domu sama od jakis 33tyg....uziemiona z cukrzyca bez arbuza,strzele sobie w leb
mam nadzieję że mąż wróci z dużym arbuzem

Stary 2012-05-02, 08:50   #2936
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

super wieści.Będziesz miała mężczyznę swojego życia w domu

Ludzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam.Taka ładna pogoda a ja bedę siedzieć w domuFilip ma ospeWstał rano i jest w krostach a ja się dziwiłam czemu ma gorączkę w nocy Byłam już u lekarza.Mało tego ospe miał w zeszłym roku

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Jesli wody odejdą mi w sklepie to udam że to nie ja i wyjdę
Jeśli zaleje łóżko to najpierw posprzątam,wykąpie się i pojadę do szpitala

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-02, 08:51   #2937
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Kism i jeszcze jedna mamuska, ale nie pamiętam juz która.
Pisałyście, że Wasi synowi ważyli powyżej 4kg. Czy poród był ciężki, czy dużo popękałyście, jak było z powrotem do kondycji Waszego krocza??? Pewnie napiszę głupio, ale ciekawi mnie to i trochę sie obawiam tego, ale czy Wasza pochwa była rozciągnięta??? Mężowie zauważyli zmiany??? Acha, usg dużo myliło się w związku z waga??? Moja na usg to już pewnie będzie powyżej 4kg.
Zaczynam mieć obawy do tego CC

Dasti, jak idą ćwiczenia z balonikiem??? Osiągnęłaś juz 10cm??? Sz,margdowykotku, po jakim czasie osiągnęłaś 10cm???

Ja pitole, zaczynam kombinować i jestem przerażona tym, że nie wiem co robić, a nie mam czasu ani na jeden poród ani na drugi.
A TY jesteś już umówiona na CC z tego co kojarzę? wiesz ja tez zawsze mówiłma że nie dam rady urodzić Sn- zawsze myąlałam e nawet nie spróbuje tylko chce CC, ale poczytałam trochę, pogadałam przede wszystkim z ginem i doszłam do wniosku że spróbuję SN...
myślę że wiele w mpoim podejściu zmienił mój gin, nie opinie w necie , nie koleżanki czy znajome tylko gin... ale obiecał mi że jak poród nie będzie się posuwał ( bo tego się boję najbardziej- brałam w ciązy najpierw duphaston, potem Fenka- czytałam że potem często cięzko urodzić) to zrobi cesarkę, że nie będziemy czekac do ostatniej chwili jak już np tętno dzidziusia będzie spadać bo to mie najbardziej przeraża- mojego brata córka ledwo odratowana przy porodzie... i myslę że to mi trochę dodaje odwagi ze w razie W jak nie dam rady to mogę na niego liczyć...
pomyśl jeszcze- może warto pogadać z ginem i spróbować sn- gin też Cię widzi , bada więc mniej więcej wie jakie masz predyspozycje do porodu
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-02, 08:52   #2938
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość

Dziewczyny z poza Śląska
1. W jaki sposób rejestrujecie się do lekarza?
jak na nfz to telefonicznie
a np do luxmedu- można i tel i przez internet

tak spojrzałam na moje pierwsze usg i data porodu wg wielkości pęcherzyka to był 19 maj i coś mi się tak wydaje, że wcześniej urodzę

ogólnie to po wizycie wczorajszej w szpitalu jestem jakby bardziej spokojna, ale tak się boję

podobno 30 kwietnia się dużo dzieci rodziło na polnej, miały sajgon
Stary 2012-05-02, 08:52   #2939
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Ludzie trzymajcie mnie bo nie wytrzymam.Taka ładna pogoda a ja bedę siedzieć w domuFilip ma ospeWstał rano i jest w krostach a ja się dziwiłam czemu ma gorączkę w nocy Byłam już u lekarza.Mało tego ospe miał w zeszłym roku
Kurcze myślałam ze tylko raz można mieć ospę a potem półpaśca.

Stary 2012-05-02, 08:54   #2940
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Andzya - super, że będziesz miała już maluszka!!!
Agatka - trzymam mocno kciuki!!!!
Dasti - ja wiem, ze te ćwiczenia nie są miłe, ale 8 cm w tydzień to naprawdę świetny wynik!!! Ja zaczynam ćwiczyć w przyszły czwartek/piątek - wtedy jak mnie już zakwalifikują do porodu do mojego szpitala, to mogę robić wszystko - napiszę Ci, jak mi idzie tym razem zobacz, zostały Ci jeszcze tylko 2 cm!!! Powinnaś dać radę w tydzień spokojnie! I powiem Ci, że naprawdę, mniejszy "ból" w sensie niechęci do ćwiczeń a znacznie lepszych rezultatów jest, jak się ćwiczy 2 razy dziennie po 10 minut niż raz dziennie po 20. Naprawdę. Nie zmęczysz się tak i znacznie szybciej idzie rozciąganie. Sama sprawdzałam! U mnie pamiętam też, że jeden raz była taka sytuacja, że chyba dzień czy dwa nie ćwiczyłam, bo coś tam (chyba miałam badania u położnej i troszkę krwawiłam) i od razu widziałam na kolejny dzień, że to co osiągnęłam wcześniej jakby mi się cofnęło i te 2 milimetry. Ćwicz sobie tyle, ile dasz radę, ale dwa razy dziennie do osiągnięcia 10cm, a potem możesz raz dziennie tylko tyle, żeby ten wynik utrzymać - aż do samego porodu. A jeżeli chodzi o piłkę, to wiadomo, że nie skaczemy pod sufit po prostu! dokładnie jak napisalaś - balansowanie, takie delikatne poruszanie się jest ok. - byle nie było wstrząsów.
A ospę można mieć nie tylko raz, niestety... Jej, Anulka, biedny ten Twój maluszek...

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-05-02 o 08:58
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości