Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-03, 11:30   #3001
kilianna
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Dziewczyny, jak wysoki obcas mają Wasze buty ślubne? Zastanawiam się, czy wytrzymam w swoich całe wesele (mam 10 cm). Generalnie chodzę na bardzo wysokich obcasach, ale co innego chodzić, a co innego tańcować całą noc.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:33   #3002
nena1984
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

a my liczymy każdą złotówkę wydaną na wesele
http://www.pudelek.pl/artykul/39980/...d_20_milionow/

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:35   #3003
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak wysoki obcas mają Wasze buty ślubne? Zastanawiam się, czy wytrzymam w swoich całe wesele (mam 10 cm). Generalnie chodzę na bardzo wysokich obcasach, ale co innego chodzić, a co innego tańcować całą noc.
Pokażesz butki?
Ja jeszcze nie mam, ale planuję właśnie coś koło 10cm. Z doświadczenia wiem, że wygoda buta zalezy w dużej mierze od tego jak jest wyprofilowany. Wysokość obcasa ma tu mniejsze znaczenie. Jeśli but ma złe wyprofilowanie to nawet przy 5 cm obcasie będą niewygodne. Moje najwygodniejsze obcasy mają.. 11cm . Mam też przykładowo śliczne czółenka 7cm ale niestety nie daję rady długo w nich wytrzymać, są cholernie niewygodne.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:38   #3004
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
10,5 cm i 10 cm. Obydwie pary są bardzo wygodne chodzę w nich po domu i nie czuję wysokości

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:41   #3005
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
6,5. Wysokie buty sa bardzo seksowne. To jednak moja łydka nie jest do takich przystosowana i nie wytrzymałabym w nich długo, nawet jesli stopie było by w nim wygodnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 11:43   #3006
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a my liczymy każdą złotówkę wydaną na wesele
http://www.pudelek.pl/artykul/39980/...d_20_milionow/

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Pokażesz butki?
Ja jeszcze nie mam, ale planuję właśnie coś koło 10cm. Z doświadczenia wiem, że wygoda buta zalezy w dużej mierze od tego jak jest wyprofilowany. Wysokość obcasa ma tu mniejsze znaczenie. Jeśli but ma złe wyprofilowanie to nawet przy 5 cm obcasie będą niewygodne. Moje najwygodniejsze obcasy mają.. 11cm . Mam też przykładowo śliczne czółenka 7cm ale niestety nie daję rady długo w nich wytrzymać, są cholernie niewygodne.
oto i one. W taim samym kolorze mam szarfę przy sukni.
Moje najwyższe mają 13,5 cm i oczywiscie wbudowaną platformę. Są nawet ok, chociaż po okolo 3 godz. bolą nogi. Noszę je tylko w miejsca, gdzie będę głównie siedzieć (np. pub)
Masz rację z tym wyprofilowaniem. Te moje są dosyć dobrze wyprofilowane, bo założyłam je na święta, żeby rozchodzić. Są ze skóry i nieco cisnęły, ale już jest ok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg slubne.jpg (12,4 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-05-03, 11:46   #3007
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
10,5 cm i 10 cm. Obydwie pary są bardzo wygodne chodzę w nich po domu i nie czuję wysokości
czyli podobnie jak i moje.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
6,5. Wysokie buty sa bardzo seksowne. To jednak moja łydka nie jest do takich przystosowana i nie wytrzymałabym w nich długo, nawet jesli stopie było by w nim wygodnie
wlasnie tego bólu łydki się boję, bo mnie też boli łydka jak za długo chodzę na obcasach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 11:50   #3008
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje będą miały (bo właśnie się robią ) 9 cm i planuję przetańczyć w nich całą noc. Wiem, że będzie wygodnie, ale tylko dlatego że są robione na miarę i przystosowane do tańca, jak zresztą wszystkie pewnie już dobrze wiecie.

Ewuszka, ja też chętnie obejrzę fotki ze ślubu Ewusi, tak w przerwie od pracki Czekamy.
Stary 2012-05-03, 11:51   #3009
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja wam powiem, że wczoraj spędziłam pierwszą cudowną noc w naszym wspólnym mieszkanku. Niestety dzisiaj o 10.00 rozpoczęły się obchody święta 3 maja i na rynek (minusy mieszkania na ścisłej starówce) wjechały konie, żołnierze i orkiestra garnizonowa. Wiec trzeba było się zwlec z łóżka. Teraz jestem już w domku u siebie i próbuję ogarnąć kaca.

Cholera, mam tyle rzeczy do roboty. W sobotę wyjeżdżam, najpierw na wesele potem od razu do Krakowa, a weny do działania brak. Nawet nie wybrałam jeszcze kiecy na to wesele. Mam iść w pomarańczowej sukience asosa czy granatowej?

Wciecie jaki przypał??? Wczoraj około 22.00 (byłam już lekko wstawiona) dzwoni do mnie siostra mojej babci (lat 80), chciała podziękować za zaproszenie i mówi..."tylko mam takie małe sprostowanie, bo ja nie nazywam się Anna Kowalska tylko Anna Iksińska". A mi kopara opadła, bo zapomniałam że ta ciotka nosi cały czas nazwisko panieńskie, bo nie wyszła za mąż. Było mi tak głupio i nie wiedziałam jak ją przeprosić, że na zaproszeniu wpisałam ją z zupełnie innym nazwiskiem

ooo nie znam, muszę przetestować w perfumerii. Ja też mam już swój typ na ten dzień.

mi się podoba. Wyglądasz baaaardzo dziewczęco i młodziutko w tym wydaniu

Granatowa według mnie baardzo fajna

Cytat:
Moje mają 12.5 z czego 2.5 to platforma. Planuję w nich być do ok 21 a potem przebiorę na jakieś sandałki max 10cm

5 minut temu było piękne słonce i w ciągu kilku chwil przyszły chmurzyska i burzaa a mieliśmy jechać na działkę!
wrrr
może sie wyrobi do 15 pogoda.
i coś pyli cholernie bo mam katar i kicham jak głupia
Stary 2012-05-03, 11:53   #3010
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

czołgiem, ja tylko na chwile i ide opalac dekolt do sukni

Marylko snilas mi sie dzis, juz wiem co mi nie pasuej w tej fryzurze co bys powiedziala na to zeby Ci fryzjerka grubsze logi pokrecila tzn w grubszych pasmach, wtedy bedzie bardzo git

Audrey piekna bizuteria i czadowy "projekt sukni"

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:02   #3011
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czołgiem, ja tylko na chwile i ide opalac dekolt do sukni

Marylko snilas mi sie dzis, juz wiem co mi nie pasuej w tej fryzurze co bys powiedziala na to zeby Ci fryzjerka grubsze logi pokrecila tzn w grubszych pasmach, wtedy bedzie bardzo git

Audrey piekna bizuteria i czadowy "projekt sukni"
Haha...no to mam nadzieje tylko ze to nie byl jakis koszmar Rozumiem ze ci sie snily grube loki Nie wiem tylko czy grubsze beda sie dobrze trzymac...zreszta te po jakims czasie tez troche zgrubly mam wrazenie zobaczymy, mam jeszcze jedna probna w PL to napewno wymyslimy tak zeby dobrze bylo
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 12:05   #3012
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Haha...no to mam nadzieje tylko ze to nie byl jakis koszmar Rozumiem ze ci sie snily grube loki Nie wiem tylko czy grubsze beda sie dobrze trzymac...zreszta te po jakims czasie tez troche zgrubly mam wrazenie zobaczymy, mam jeszcze jedna probna w PL to napewno wymyslimy tak zeby dobrze bylo
nie sen byl ok przyszłas do mnie na makijaż

co do grubszych loków moja fryzjerka ma na to taki pomysl ze jak wychodze od niej do mam podpiete je szpilkami w zawijaskach i w siatce (zamotałam wiem) i dopiero przed samym wyjsciem rozbieram je z tego

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:08   #3013
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Granatowa według mnie baardzo fajna

Moje mają 12.5 z czego 2.5 to platforma. Planuję w nich być do ok 21 a potem przebiorę na jakieś sandałki max 10cm

5 minut temu było piękne słonce i w ciągu kilku chwil przyszły chmurzyska i burzaa a mieliśmy jechać na działkę!
wrrr
może sie wyrobi do 15 pogoda.
i coś pyli cholernie bo mam katar i kicham jak głupia
Audrey, Ty mi nawet nie mów o swoich butach, bo mi się one śnią po nocach
A jakie sandalki planujesz wziąć na przebranie? Też myslalam o butach na przebranie, ale boję się, że suknia będzie się tarzać po ziemi i ją zdepczę. CHociaż tak ze 2 cm mniej to chyba nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Moje będą miały (bo właśnie się robią ) 9 cm i planuję przetańczyć w nich całą noc. Wiem, że będzie wygodnie, ale tylko dlatego że są robione na miarę i przystosowane do tańca, jak zresztą wszystkie pewnie już dobrze wiecie.

Ewuszka, ja też chętnie obejrzę fotki ze ślubu Ewusi, tak w przerwie od pracki Czekamy.
Tenebrosko, Twoje butki będą z pewnością b. wygodne i przetańczysz w nich całą noc
Stary 2012-05-03, 12:09   #3014
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Fotki już są na poczcie

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:09   #3015
fablous
Zakorzenienie

audrey a Ty jakie masz butki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 12:09   #3016
marylka80
Zadomowienie

Aaaa...zapomnialam wam napisac najwazniejsze co mi sie wczoraj przytrafiolo na przymiarce. Juz prawie mialam zdejmowac sukienke, ale cos mnie jeszcze oswiecilo zeby sobie w niej troche poskakac i "potanczyc" w sensie lapki w gore, zeby zprawdzic czy jest na pepwno dobrze dopasowana...i co???? Wyskoczyl mi cycek!!! Ktorego nie mam tak na dobra sprawe No i musza ja teraz troche podniejsc w pasie tak zeby wyzej lezala, w sensie zwezyc w jednym miejscu zeby sie podniosla troche ...no i mam nadzieje ze bedzie ok, a jak nie to beda jaja!!! Za dwa tygodnie ma byc gotowa. Takze dziewczyny uwaga, dobrze sie pogimnastykujcie w sukienkach przed odbiorem, zebyscie pozniej w trakcie tanca nie czuly dyskomfortu.
Stary 2012-05-03, 12:15   #3017
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa...zapomnialam wam napisac najwazniejsze co mi sie wczoraj przytrafiolo na przymiarce. Juz prawie mialam zdejmowac sukienke, ale cos mnie jeszcze oswiecilo zeby sobie w niej troche poskakac i "potanczyc" w sensie lapki w gore, zeby zprawdzic czy jest na pepwno dobrze dopasowana...i co???? Wyskoczyl mi cycek!!! Ktorego nie mam tak na dobra sprawe No i musza ja teraz troche podniejsc w pasie tak zeby wyzej lezala, w sensie zwezyc w jednym miejscu zeby sie podniosla troche ...no i mam nadzieje ze bedzie ok, a jak nie to beda jaja!!! Za dwa tygodnie ma byc gotowa. Takze dziewczyny uwaga, dobrze sie pogimnastykujcie w sukienkach przed odbiorem, zebyscie pozniej w trakcie tanca nie czuly dyskomfortu.
O rany . Ja swojej jeszcze nie odebrałam a już męczy mnie myśl, że może mi spadać góra a najgorsze co może być to chodzić cały czas i podciągać suknię do góry. Moja będzie bez ramiączek a do tego z tyłu wycięta w V. Zastanawiam się właśnie czy lepiej będzie wszyć do niej biustonosz czy założyc osobno? Jak myślicie?
Na pewno będę męczyć babki z salonu żeby mi jak najlepiej dopasowały górę. Do tego mierzyłam kiedyś suknię która miała od środka taką fajną gumę zapinaną na haftki dzięki której suknia była lepiej podtrzymana. Już zapowiedziałam im że też chcę coś takiego.

Stary 2012-05-03, 12:21   #3018
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Takze dziewczyny uwaga, dobrze sie pogimnastykujcie w sukienkach przed odbiorem, zebyscie pozniej w trakcie tanca nie czuly dyskomfortu.
Dobra uwaga Ja mam nadzieje, ze jak mnie posciskaja gorset, to mi nic nie wyskoczy
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:25   #3019
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
nie sen byl ok przyszłas do mnie na makijaż

co do grubszych loków moja fryzjerka ma na to taki pomysl ze jak wychodze od niej do mam podpiete je szpilkami w zawijaskach i w siatce (zamotałam wiem) i dopiero przed samym wyjsciem rozbieram je z tego
No powiem ci ze gdybys tylko ciut blizej mnie mieszkala co sen mogby sie bez problem sprawdzic J

Cytat:
O rany . Ja swojej jeszcze nie odebrałam a już męczy mnie myśl, że może mi spadać góra a najgorsze co może być to chodzić cały czas i podciągać suknię do góry. Moja będzie bez ramiączek a do tego z tyłu wycięta w V. Zastanawiam się właśnie czy lepiej będzie wszyć do niej biustonosz czy założyc osobno? Jak myślicie?
Na pewno będę męczyć babki z salonu żeby mi jak najlepiej dopasowały górę. Do tego mierzyłam kiedyś suknię która miała od środka taką fajną gumę zapinaną na haftki dzięki której suknia była lepiej podtrzymana. Już zapowiedziałam im że też chcę coś takiego.
No z tymi sukienkami bez ramiaczek to faktycznie sliska sprawa, one musza byc dobrze dopasowane, czesto opieraja sie na biodrach, przynajmniej ta moja, I o ile zsuwac sie nie zsuwa, bo nie ma jak, to byla po prostu osadzona za nisko…jak stalam to nawet przez mysl mi przeszlo ze moze cos byc nie tak, dopiero jak zaczelam skakac z wyciagnietymi rekami do gory. Moze to wina tego ze mnie te baby w salonie namowily zebym stanika nie miala, wszyly mi tam tylko takie wkladki. Ze stanikiem jakos tak pewniej chyba. No i te tasmy sciagajace w strodku tez mam, chyba 2 albo nawet 3…no ale jak widac wszystko moze sie zdazyc J
Stary 2012-05-03, 12:41   #3020
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Audrey, Ty mi nawet nie mów o swoich butach, bo mi się one śnią po nocach
A jakie sandalki planujesz wziąć na przebranie? Też myslalam o butach na przebranie, ale boję się, że suknia będzie się tarzać po ziemi i ją zdepczę. CHociaż tak ze 2 cm mniej to chyba nie zaszkodzi

Tenebrosko, Twoje butki będą z pewnością b. wygodne i przetańczysz w nich całą noc
Kili w każdej Zarze jeszcze są
Moja sukienka nie dotyka ziemi w tych butach, jest taka że jak idę to wystaje mi ta złota platforma z przodu, więc fajnie to wygląda. Jak ubiore troche niższe to raczej nie będzie się kiecka tarzać po zieemi jak sądzę.

Cytat:
audrey a Ty jakie masz butki?
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...4%98TY%2BPLISY

i są już tańsze o 50% od ceny którą ja dałam

A na zmianę planuję któreś z tych:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BZ%2BPASKAMI

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BKOSTK%C4%84

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BNA%2BOBCASIE

te 2 są moimi faworytami, ale muszę je najpierw pomierzyć, poczekam do czerwca na %%%% i dorwę którąś parę
Stary 2012-05-03, 12:41   #3021
jagata
Wtajemniczenie

hej, hej.
na chwilę wpadłam poinformować Was, ze żyję, ale niestety nie mam czasu na wizażowanie.
Przygotowań mam już po dziurki w nosie i marzę już o dniu ślubu i o tym, że zaraz po nim wyjeżdżamy do siebie (moja mama przechodzi samą siebie i mam jej po prostu dość).
Oczywiście już po zdam Wam relację i jak będę miała zdjęcia to Wam wkleję.
A teraz uciekam załatwiać kolejne sprawy (dziś próbna fryzura podejście nr 4 )!
Ps. U mnie od zeszłego piątku jest codziennie około 30 stopni - ja umieram i codziennie modlę się o jakieś 10 stopni mniej!

Paaa dziewczęta i na koniec wszystkim świeżym mężatkom duużo szczęścia i miłości życzę i tym najbliższym tego samego
Stary 2012-05-03, 12:50   #3022
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
te 2 są moimi faworytami, ale muszę je najpierw pomierzyć, poczekam do czerwca na %%%% i dorwę którąś parę
Te drugie zdecydowanie najladniejsze! a te 3 to moim zdaniem, przepraszam, ale okropne! Te 'kopyta' tak bardzo mi sie nie podobaja, nie rozumiem tej mody
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 12:51   #3023
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, pomóżcie proszę

Kupiliśmy jednorazowe aparaty dla gości na wesele. Chcemy postawić je na stole, a obok postawić instrukcję po co to tam jest Czy ktoś może sprawdzić ją pod konktem gramatyczno/stylistycznym? Z góry dziękuję

"Pomóżcie nam złapać wspomnienia!
Używajcie tego apartu do robienia zdjęć sobie, swojej rodzinie i przyjaciołom w trakcie wesela
– śmiesznych, wzruszających i oczywiście tych „niezapomnianych”
Pokażcie nam jak wyglądało wesele Waszymi oczami!
Przekazujcie sobie aparat wśród osób przy stole.
Pamiętajcie o naladowaniu lampy błyskowej
(przycisnac przycisk z przodu, aż zapali się dioda na górze).
Kiedy film się kończy, po prostu zostawcie aparat na stole,
żebyśmy mogli wywołać zdjęcia i cieszyć się wspomnieniami."

- George Elliot
Stary 2012-05-03, 13:02   #3024
omosia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Zestawienie na 100 dni do ślubu
11 sierpnia 2012 16.00

Motyw przewodni: fiolet i motylki

Kościół: Kościół Matko Bożej Szkaplerznej w Studzienicznej k/Augustowa
Sala: Hotel Warszawa SPA&Resort w Augustowie www.hotelwarszawa.pl
Zespół: EveRest http://everestband.com.pl/
Fotograf: Maciek Dworzański http://maciejdworzanski.com.pl/
Kamerzysta: http://www.fotoartwideo.pl/
Obrączki: Złoty Skorpion
Transport dla gości: Necko Augustów
Transport Pary Młodej: samochód Taty
Suknia ślubna: Pronovias model Maresme (bez kwiatka na dekolcie)
Bielizna: Triumph
Buty: bialebuty.pl
Paznokcie, ogólne rozpieszczanie ciała: http://laperla.bialystok.pl
Księga gości: Angel Art Studio
Zaproszenia: M-art
Storczyki do ozdoby samochodu, motylki na tort: e-bay
Nauki przedmałżeńskie zaliczone
Menu

Do załatwienia:
- ubrac Pana Młodego
- poradnia rodzinna
- nauka tańca!!!
- biżuteria, welon, pończochy, podwiązka
- próbna fryzura
- próbny makijaż
- zakupić klatkę na koperty, płatki luzem (fioletowe i białe) i w tubach, migdały
- wszystkie dokumenty, protokół
ślicznie bedzie

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

[QUOTE=nena1984;33881183]
a ja wam powiem, że wczoraj spędziłam pierwszą cudowną noc w naszym wspólnym mieszkanku. Niestety dzisiaj o 10.00 rozpoczęły się obchody święta 3 maja i na rynek (minusy mieszkania na ścisłej starówce) wjechały konie, żołnierze i orkiestra garnizonowa. Wiec trzeba było się zwlec z łóżka. Teraz jestem już w domku u siebie i próbuję ogarnąć kaca.

Cholera, mam tyle rzeczy do roboty. W sobotę wyjeżdżam, najpierw na wesele potem od razu do Krakowa, a weny do działania brak. Nawet nie wybrałam jeszcze kiecy na to wesele. Mam iść w pomarańczowej sukience asosa czy granatowej?

Obie są ładne, ale wybrałabym granatową bo w tamtej chyba byłoby za gorąco bo ma rękaw.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Ja mam obcac 5cm mimo, że teoretycznie mogłabym mieć nawet 20cm bo o tyle jest wyższy mój TZ. Postawiłam na wygodę, zresztą ja nie lubie chodzić na obcasach...
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:08   #3025
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Zestawienie na 100 dni do ślubu
11 sierpnia 2012 16.00

Motyw przewodni: fiolet i motylki

Kościół: Kościół Matko Bożej Szkaplerznej w Studzienicznej k/Augustowa
Sala: Hotel Warszawa SPA&Resort w Augustowie www.hotelwarszawa.pl
Zespół: EveRest http://everestband.com.pl/
Fotograf: Maciek Dworzański http://maciejdworzanski.com.pl/
Kamerzysta: http://www.fotoartwideo.pl/
Obrączki: Złoty Skorpion
Transport dla gości: Necko Augustów
Transport Pary Młodej: samochód Taty
Suknia ślubna: Pronovias model Maresme (bez kwiatka na dekolcie)
Bielizna: Triumph
Buty: bialebuty.pl
Paznokcie, ogólne rozpieszczanie ciała: http://laperla.bialystok.pl
Księga gości: Angel Art Studio
Zaproszenia: M-art
Storczyki do ozdoby samochodu, motylki na tort: e-bay
Nauki przedmałżeńskie zaliczone
Menu

Do załatwienia:
- ubrac Pana Młodego
- poradnia rodzinna
- nauka tańca!!!
- biżuteria, welon, pończochy, podwiązka
- próbna fryzura
- próbny makijaż
- zakupić klatkę na koperty, płatki luzem (fioletowe i białe) i w tubach, migdały
- wszystkie dokumenty, protokół
za zestawienie
Cytat:

Wciecie jaki przypał??? Wczoraj około 22.00 (byłam już lekko wstawiona) dzwoni do mnie siostra mojej babci (lat 80), chciała podziękować za zaproszenie i mówi..."tylko mam takie małe sprostowanie, bo ja nie nazywam się Anna Kowalska tylko Anna Iksińska". A mi kopara opadła, bo zapomniałam że ta ciotka nosi cały czas nazwisko panieńskie, bo nie wyszła za mąż. Było mi tak głupio i nie wiedziałam jak ją przeprosić, że na zaproszeniu wpisałam ją z zupełnie innym nazwiskiem

ooo nie znam, muszę przetestować w perfumerii. Ja też mam już swój typ na ten dzień.

mi się podoba. Wyglądasz baaaardzo dziewczęco i młodziutko w tym wydaniu

Mysle ze granatowa, ja bym sie osobiscie zle czula na weselu w sukience z dlugim rekawem, za duzo tancuje i by mi bylo za goraco
Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Relacja ze ślubu Ewusi_marchew
2 maja 16:00

Dzień zapowiadał się słonecznie, ale o 15:00 nadciągnęła burza z piorunami i silny deszcz. Na szczęście kiedy Młodzi przyjechali do kościoła padał już tylko niewielki deszczyk. Goście czekali na Państwa Młodych przed kościołem.

Według mnie wyglądali dokładnie tak jak Ewusia zaplanowała. Suknia pięknie się układała, eksponowała talię, a jej przyszły mąż - pełna klasa, ciemny garnitur, fioletowa muszka i butonierka. Bukiet z białych frezji i fioletowych eustom. Świadkowa miała podobny bukiet z białych kwiatów.

Młodzi weszli do kościoła pierwsi, za nimi świadkowie i goście.

Kościół sam w sobie jest bardzo ładny, od sufitu na boki szły kolorowe wstęgi, robiło to fajny efekt

Msza przed przysięgą minęła mi bardzo szybko. Ciekawe jak Ewusi? Przysięgę wypowiedzieli powoli, bez zająknięcia i z uśmiechem

Na końcu nowi małżonkowie poszli podpisać dokumenty, a część gości wyszła już z kościoła. W tym znajomi szykujący dla nich tuby. Postawili w gotowości fotografa i czekaliśmy aż wyjdą. Tuby wytrzeliły z hukiem, efekt był super! Ten huk fajnie pasował do momentu wyjścia. Posypały się kwiatki, a później grosiki. Ewusia trzymała kasę a mąż i goście pomagali zbierać. Zaraz po wyściu była też chwila dla reporterów - czego efekty zaraz zobaczycie Deszcz przestał padać, było już rześko i przyjemnie. Idealna pogoda na tańce

Cała msza trwała standardowo jakieś 45 min, a mi to tak szybko zleciało... Taką mam refleksję, że ilość przygotowań do ślubu jest niewspółmierna do długości chwili jaką jest przysięga. Ta chwila powinna trwać i trwać i trwaaaaaaać
Dziekujemy za super relacje Az se rozmarzylam
Cytat:

Kupiliśmy jednorazowe aparaty dla gości na wesele. Chcemy postawić je na stole, a obok postawić instrukcję po co to tam jest Czy ktoś może sprawdzić ją pod konktem gramatyczno/stylistycznym? Z góry dziękuję

Używajcie tego apartu do robienia zdjęć sobie, swojej rodzinie i przyjaciołom w trakcie wesela
Mi sie podoba, tylko zamiast przycisnac przycisk to moze nacisnac? I kiedy film sie skonczy a nie konczy? I "Przekazujcie sobie aparat wśród osób przy stole." moze bez "sobie"? Ale ja polonistka nie jestem
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:20   #3026
ladystar
Zakorzenienie

A ja dzisiaj pomykalam po domu w moich Vivienkach i powiem Wam ze te buty sa niesamowite, mialam ogromnego stresa jak je zakladalam wczesniej, bo byly dosyc sztywne, ale dziewczyny z watku Vivienkowego doradzily zebym poczekala na lato, bo one same z siebie robia sie miekkie pod wplywem temperatury i... dzis sa cudownie wygodne noga wslizgnela sie do samego konca w zwiazku czym but trzyma sie dobrze na stopie i czuje ogromna ulge. Mam tylko nadzieje ze 07.07 nie bedzie ujemnej temperatury

Poza tym one sa tak piekne szkoda ze nie moge w nich jeszcze chodzic, bo tak cudownie prezentowaly sie nawet przy dzisiejszych zwyklych szortach

Jak na butoholiczke przystalo jestem chyba bardziej zakochana w swoich butach niz w sukni

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Wydaje mi się, że na Asosie można zwracać bez problemu Poniosłabyś wtedy jedynie koszt odesłania do nich, bo przesyłka do Polski od nich i tak jest darmowa. Zawsze można też ewentualnie spróbować na all potem wystawić
Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Ja mam właśnie takie stanik slubny Jest NIESAMOWITY! Ogolnie moj biust do malych nie nalezy, noszę D, a do tego pani mi nawet E zaproponowala i lezy idealnia, a trzyma tak, ze oczy przecieram ze zdumienia Ogolnie on ma w wewnetrznej stronie miseczki takie 'palce' i to one tak idealnie utrzymuja biust na miejscu. A co do mierzenia, to faktycznie ciezko, ale asos ma dobra polityke zwrotowa, ostatnio im odeslalam spodnie i pieniadze mi w ciagu 3 dni oddali
to moze go zamowie
i przy okazji jeszcze pare drobiazgow

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
ja mam 10 cm bez zadnej koturny

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:30   #3027
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Te drugie zdecydowanie najladniejsze! a te 3 to moim zdaniem, przepraszam, ale okropne! Te 'kopyta' tak bardzo mi sie nie podobaja, nie rozumiem tej mody
ale są mega mega wygodne i stabilne, a spod sukni i tak ich nie będzie widać. a że są aktualnie IN szybko je opchnę bo gdzie po weselu pójdę w białych butach?

Cytat:

Brzmi świetnie i jasno więc goście nie będą mieć problemu z odczytaniem przekazu :P

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj pomykalam po domu w moich Vivienkach i powiem Wam ze te buty sa niesamowite, mialam ogromnego stresa jak je zakladalam wczesniej, bo byly dosyc sztywne, ale dziewczyny z watku Vivienkowego doradzily zebym poczekala na lato, bo one same z siebie robia sie miekkie pod wplywem temperatury i... dzis sa cudownie wygodne noga wslizgnela sie do samego konca w zwiazku czym but trzyma sie dobrze na stopie i czuje ogromna ulge. Mam tylko nadzieje ze 07.07 nie bedzie ujemnej temperatury

Poza tym one sa tak piekne szkoda ze nie moge w nich jeszcze chodzic, bo tak cudownie prezentowaly sie nawet przy dzisiejszych zwyklych szortach

Jak na butoholiczke przystalo jestem chyba bardziej zakochana w swoich butach niz w sukni

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

to moze go zamowie
i przy okazji jeszcze pare drobiazgow

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Lady ja mam takie gumowe baleriny, kupiłam w Mohito, akurat wtedy było chłodno i pochodziłam po domu i klops bo wygodnością nie grzeszyły. Ale w te upały je zakładam i one niemal stapiają się ze stopą! Idealnie się dopasowują i są bardzo wygodne.

PS. Nie ma takich butów na świecie które przyćmiłyby mi obraz sukni
no może jakieś Blahniki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 13:51   #3028
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Lady ja mam takie gumowe baleriny, kupiłam w Mohito, akurat wtedy było chłodno i pochodziłam po domu i klops bo wygodnością nie grzeszyły. Ale w te upały je zakładam i one niemal stapiają się ze stopą! Idealnie się dopasowują i są bardzo wygodne.

PS. Nie ma takich butów na świecie które przyćmiłyby mi obraz sukni
no może jakieś Blahniki

a co do sukni to ja chyba powinnam ja kupic miesiac przed weselem a nie pol roku wczesniej, bo mi sie wszystko szybko nudzi (z tego samego powodu nie zrobilam sobie jeszcze tatuazu, bo pewnie po pol roku by mi sie znudzil )

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-03, 13:54   #3029
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Mi sie podoba, tylko zamiast przycisnac przycisk to moze nacisnac? I kiedy film sie skonczy a nie konczy? I "Przekazujcie sobie aparat wśród osób przy stole." moze bez "sobie"? Ale ja polonistka nie jestem
Oooo widzisz, a ja nie wyłapałam takich rzeczy, dziękuję

Cytat:
Brzmi świetnie i jasno więc goście nie będą mieć problemu z odczytaniem przekazu :P
Dziękuję

- George Elliot
Stary 2012-05-03, 13:59   #3030
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Kili w każdej Zarze jeszcze są
Moja sukienka nie dotyka ziemi w tych butach, jest taka że jak idę to wystaje mi ta złota platforma z przodu, więc fajnie to wygląda. Jak ubiore troche niższe to raczej nie będzie się kiecka tarzać po zieemi jak sądzę.

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...4%98TY%2BPLISY

i są już tańsze o 50% od ceny którą ja dałam

A na zmianę planuję któreś z tych:
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BZ%2BPASKAMI

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...%2BKOSTK%C4%84

http://www.zara.com/webapp/wcs/store...2BNA%2BOBCASIE

cudne są będziesz wyglądać cudownie!
Cytat:

Używajcie tego aparatu do robienia zdjęć sobie, swojej rodzinie i przyjaciołom w trakcie wesela
– śmiesznych, wzruszających i oczywiście tych „niezapomnianych".
Pokażcie nam, jak wyglądało wesele Waszymi oczami!
Przekazujcie aparat osobom przy stole.
Pamiętajcie o naładowaniu lampy błyskowej
(przycisnąć przycisk z przodu, aż zapali się dioda na górze).
Kiedy film się skończy, po prostu zostawcie aparat na stole,
jestem korektorem czasopism i książek pewnego wydawnictwa, więc poprawiłam wg swojej wiedzy

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość

------

Ach Vivienki zazdroszczę! faktycznie takie wygodne, jak mówią? Nie obciera nic?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości