|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Dziękuje Agatku
![]() ![]() ![]() MissZuziu,dzięki za klaski.JKak wczoraj poszłam na ten spacer do sklepu ![]() ![]() ![]() Wczoraj nie spał synuś,to puściłam mu radio z piosenkami dla dzieci i teraz też mu włączyłam te radio i słucha.I również zerka mi tu w ekran,mały wizażanek rośnie. ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Teraz widze,że zasypia to zmieniłam stacje radiową,na odgłosy natury ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Oj,to niedobrze kuruj się,co by dzieciątko nie załapało. Nie lubie deszczu,bo też bywam senna i nic mi się wtedy nie chce. ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- A przypomniało mi się,że zapadła wczoraj decyzja.Kupujemy małemu tego konika ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- http://bebzol.com/pl/Dzentelmen.73843.html ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-05-06 o 08:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
hello wczoraj przyszli do nas znajomi z córą o miesiac młodszą od Nikoli i się przeraziłam bo Nikola wazy prawie 7 kg a ich córa 4600,przybrała tylko 1 kg od urodzenia ,a ma prawie 3 miechy i nie wiem czy ja mam takie spaśniete dziecko czy ich Wiki jest taka drobna.Nikola przy niej wygladała na półroczne dziecko ![]() ![]()
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Uwaga uwaga !!
Piję kawę, w ciszy i spokoju ![]() Moja beksa poszla do babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
ja też podrzuciłam babci ale mi ją odniosła bo.... zaczęła płakać!
#4686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja potrzebuje tak z godzine zabawiania, noszenia gadania i pada jak kawka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki też za to co wkleiłaś, teraz już wiem przynajmniej że nie urodziłam małego terrorysty tylko ciekawego świata małego czlowieka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
czesc babsztylki
![]() czytałam tez ten artykuł, który Martunia wkleiła... wszytsko się zgadza.... apropos rozszerzania diety to proponuję wklejac swoje propozycje i spostrzeżenia w k zeby łatwo było znaleźć. była rozmowa o ekspozycji na gluten-zaraz w k.przepiszę to co o tym jest w poradniku bobovity.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | |
BAN stały
|
Ja pitole chyba sie powiesze w koncu
![]() Wczoraj zasnal o 20.30 i spal ladnie do... 1! A od 1. nie spal do 4. tylko wyl, wkladalam mu smoczek i widzialam ze oczy zamkniete, ze chce spac ale wypluwal i ryczal. Wzielam go do siebie i usnal na chwilke, obudzil sie zlany potem, sciagnelam mu polspiochy i dalam paracetamol w czopku, zmienilam pieluche, rozbudzil sie i nie chcial spac. Wlaczylam karuzele i zapalilam nocna lampke. Polezal z pol godziny i zaczal wyc, nakarmilam i usnal. Niestety tylko na godzine i jazda od nowa. Jakos mi sie go udgspokoic rano suszara i usnal, ja tez i za 5 minut Milen udalo a mnie obudzila zeby jej sniadanie zrobic ![]() ![]() ![]() Teraz zsiedze i nie wiem co ze soba zrobic, ryczec mi sie chce taka zmeczona jestem, boli mnie zab i w ogole nie mam ochoty juz na kino ![]() Dobrze ze Mili teraz zabawia malego i moge posiedziec. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() My juz od 2 h jesteśmy u mojej cioci ![]() ![]() po poludniu idziemy na lody ![]() milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pearl a próbowałaś przerwać jedzenie i odbić małemu? U nas to pomaga na wiercenie i marudzenie przy piersi, czasami trzeba kilka razy. Cytat:
Cytat:
![]() A twoja córa raczej nie jest gruba, mój synek ma ok. 6 kg a 13 kończy 3 miesiące. Łoo matko. Moi rodzice bardzo lubią zajmować się młodym i bardzo dobrze to robią. Dzięki nim mogę czasem odpocząć razem z mężem. ![]() A teściowe to normalnie jest temat rzeka ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- AgaMili z pewnością to przejdzie. Mi nerwy siaały jak młody przez tydzień budził się co godzinę. No i przeszło ![]() 1. Rowerki 2. Zmiana pieluszki z dużą ilością przekręcania na boki 3. Kładzenie na brzuchu 4. Wsadzenie na jakieś 10 minut do leżaczka (przy czym ten skuteczność ma prawie 100%) |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |||||
Zakorzenienie
|
Nie śpię od 7.30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz skończyłam i się relaksuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ahh u mnie coraz częściej jest suszara ![]() ![]() Może taka natura tamtej dziewczynki? ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ahhh zapomniałam dopisać- jestem tak zakochana w córci, że bym ją normalnie zjadła całą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4693 |
Zakorzenienie
|
Zdrzemnełam się z małym i chyba nie potrzebnie,bo czuje się rozmemłana
![]() Właśnie zrobiłam przerwe w karmieniu bo musze małego przebrać,bo postanowił nawalić w pieluche.Tak jak zawsze to robi podczas karmienia ![]() ![]() Później Was nadrobie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że zmieni mi się to jak już ciut podrośnie i z chęcią będę go podrzucać dziadkom na tydzień ![]() Cytat:
![]() nie mam wieści więc trzeba będzie się odezwać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
w dzień to już nigdy nie zasypia po zjedzeniu, czasem po zabawie na pól h ze dwa razy dziennie a zazwyczaj śpi na spacerach... choc jak bylismy teraz w rodzinnym domu i tam ogród świeże powietrze to spał więcej zdecydowanie ![]() SUPER się czyta takie posty!!!
![]() |
#4695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Jednak nie mowie juz, ze przy kolejnej takiej akcji nie siegne po mm. Mam juz Nutramigen na wszelki wypadek i jezeli znowu bede wyraznie widziala, ze Maly sie nie najdal, a w cyckach bedzie pusto, to trudno, dokarmie mm. Najpierw przystawie do (.) zeby sciagnal ile sie da z cycucha, a reszte dokarmie mm i tyle. Chociaz dzisiaj (tfu tfu przez lewe ramie) pokarmu w (.)(.) jakby wiecej i na razie Jasiek nie chce juz tak czesto jesc Cytat:
Sama juz nie wiem, co robic, kogo sluchac i w co wierzyc. Chyba zaufam swojej intuicji po prostu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() no A. chciał foty ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dzieki Ci za cynk ![]() Szkoda, ze tez masz chlopczyka... ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4697 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
duzo sil zycze ![]() Cytat:
![]() A brzuszek raczej to nie jest - tak mi sie wydaje, ze poznaje, kiedy boli go brzuszek, kiedy chce spac, kiedy sie nudzi i kiedy chce jesc. A tego odbijania probowalam. Ale u nas teraz nie ma szarapaniny i marudzenia przy cycku, tylko jest ciagla chcec na niego, bo jest glodny, a (.)(.) flaki :/
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może i Wam takie czopki by się przydały ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Raczkowanie
|
dzien dobry,
no u nas nocka troszke lepsza,pobudka o 2:30a potem krotka o 7:30 i teraz dziecie dosypia dalej a ja mam chwilke zeby odpisac ![]() ale do przespanej calej nocy jak sprzed wyjazdu jeszcze nam troche brakuje... misszuzia,tez trzymam kciuki zeby twoja pociecha wrocila do tej cudnej normy ![]() karinio ja tez nie pisalam nic o mm,karmie calkowicie (.) bo poki co pokarmu dosc a mala nie chce tknac butelki. ale zamierzam wprowadzic niecny plan zeby ja zaczac do niej przyzwyczaja oc. choc jak nie nakarmie w porze jej jedzenia to znow mam probllem z pelnymi (.) jakos tego nie rozpracowalam jeszcze ![]() pearl,trzymam kciuki za ciebie zeby jednak laktacja wrocila. a jak nie to zawsze mozesz karmic mieszanie. podziwiam ze tak sie starasz dla dzonego. jeszcze co do rozbudzania laktacji to moja kolezanka karmila mieszanie,bo dziecie sie nie najadalo. ale z przewaga (.) nad mm i zaczela karmic w dzien co 2h a w nocy odciagala i laktacja wrocila! teraz karmi tylko (.) ale pije 3l wody dziennievi je te 5 posilkow zdrowych. wiec glowa do gory,wszystko jest mozliwe! jeszcze mam takie pytanie,jako ze wy bardziej doswiadczone mamy,a ja gdzies zononcowki stawki,to czy mozecie powiedziec kiedy mniej wiecej dziecko trzyma samo sztywno glowke? tak zeby nie trzeba bylo juz podtrzymywac? nasza hanka dosc sztywno nak.ja trzymamy pionowo,ale jednak trzeba uwazac bo jeszcze dosc mocno sie chwieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aha,czyli chyba wychodzi na to że dzieciaczki potrzebują już? ![]() ![]() Mój synek również ma 3 miesiące i waży 6 k,mały michelinek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ________________________ dzień dobry ![]() my już po obiadku, mąż robi ciacho, bo pod wieczór mają wpaść znajomi ![]() ![]() wczoraj wypiłam na wieczór karmi i w nocy musiałam wstać do laktatora, a przy porannym karmieniu znów miałam sporo ![]() ![]()
![]() |
#4703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
lece bo głodna
![]() |
#4704 |
Wtajemniczenie
|
Piszecie o dokarmianiu, ja tez mówiłam, że nie będę dokarmiać chociazby nie wiem co. Przystawiam Lilke jak najczęściej się da, ale od urodzenia juz poszly 2 paczki mleka. Czasem mam duzo mleka, ale przychodzi taki czas, ze nie mam prawie nic.
Uciekam na krotki spacerek do sklepu ,a potem robimy grilla, ale tak rodzinnie bez znajomych, w koncu, bo TZ na kazdego grila zaprasza znajomych, a ja po prostu chce tak sami ze soba, bez znajomych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() melduję, ze akcja marchewka rozpoczęta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() my dziś nie wychodzimy- u nas strasznie zimno i wieje i pada co jakis czas ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
Neska
![]() ![]() ![]() Eliza wow, ale bombowa torebka ![]()
#4707 |
Zadomowienie
|
Nie pisałam ,ale ostatnio przeżyłam zastój miejscowy pokarmu.Co za ból,masakra.Zadzwoniłam do mamy to powiedziała,żebym ściągała ręką tam gdzie mnie boli i jest twarde,ale to była masakra,praktycznie nic nie leciało.Poczytałam i pisali ,żeby zrobić pranie ręczne to to ułatwia całe krążenie i dużo karmić z tej piersi.Pranie zrobiłam,a Nikola possała chwilę i zasnęła więc na nią liczyć nie mogłam.Zadzwoniłam do TŻ żeby się zwolnił z pracy bo ja nie dam rady nic zrobic przy Nikoli bo tak mnie boli.Jeszcze zaczęłam robić ciepłe okłady z pieluszki z mikrofali i ściągać laktatorem,ale praktycznie nic dalej nie leciało.Jeszcze poszłam do wanny i zrobiłam wodą z prysznica ciepły masaż,strumień na najsilniejszy,poszłam odciągać i wreszcie zaczęło lecieć i pierś zaczęła mięknąć i ból schodził ,a jak laktator ciągnął to leciał strumień,a jak przestawal to i tak sikało ,takie było ciśnienie
![]() ![]()
#4708 |
Zakorzenienie
|
Dziecko karmione butelką - http://imageshack.us/f/262/karmionychmlekiemfh8.jpg/
Dziecko karmione piersią - http://imageshack.us/f/403/karmionychpiersijs0.jpg/ http://www.rodzinko.pl/kuchnia-bobas...zalecenia.html Polecam ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-05-06 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
jakby któraś była zainteresowana to pieluchy babydream (3 i chyba4) sa po 19.99 teraz w promocji
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my mamy zawsze wlaczona na 19-20 st Cytat:
![]() super ze powoli wszystko wraca do normy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.