|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupowalyscie ubranka z Wojcika? Bo ja sobie poogladalam, sa zupelnie inne niz takie jak tu sa dostepne, ale ceny niektorych mnie przerazaja
Wybralam sobie juz pare perelek ale w rozm.68 - pewnie na koniec sierpnia/wrzesien dojdziemy do tego rozmiaru
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u nas na początku jeszcze jak tż miał wolne to nie znosiliśmy nocy, jak noc się zbliżała to my już zdenerwowani byliśmy - Bo przez pierwszy miesiąc w ogóle nie spała w nocy i w dzień tylko trochę. Ja krzyczałam na męża żeby coś zrobił bo zaraz zwariuję on na mnie że on nie wie co robić. Kończyło się na tym że ja siedziałam przy wózku(bo ona wtedy w wózku spała) i jeździłam po pokoju i wsadzałam jej smoczek do buzi, gasiłam światło, zapalałam no wszystkiego próbowałam, a on spał bo jemu płacz nie przeszkadzał |
|
|
|
|
#3846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
Mój czasami wymiotował więc boje się dać więcej sama nie wiem co robić, ale dziś dam te 150ml zobaczymy jak będzie. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do skoków to podobno : "Na początku okresy marudzenia poprzedzające skok są krótkie, mogą trwać parę dni a im dziecko jest starsze, tym okresy te są dłuższe." |
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
tak wogóle nie mogę doczekać się okresu
czekam jak na zbawienie ![]() musimy małemu podkladać pieluszke pod glowe zeby się nie obracał bo bo głowke zniekształcona |
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
moja czasem wymiotowała na początku teraz na szczęście jej się to nie zdarza..
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
a mojemu od czasu do czasu tak ostatnio w sobote w nocy od razu po zjedzeniu
|
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
ja też się strasznie wzruszyłam jak gabryś pierwszy raz się do mnie uśmiechnął , ale wczoraj zobaczyłam pierwszą łezkę-wzruszyła mnie chyba jeszcze bardziej... echhh...cudownie być mamą
|
#3852 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Piekne ![]() I tez sie podpisuje pod tym
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc dołączam się do czekających jak na zbawienie. Moja też ma krzywą, trochę spłaszczoną z jednej strony i cały czas trzymała na tą stronę przekrzywioną główkę ale moja mama jak była to uszyła taką jakby zośkę do grania(tak to wygląda) i wsypała do środka małego grochu i kładła jej na tą stronę i ona nie przekrzywiała główki, była u nas tylko 6 dni i przez tyle czasu miała to koło główki i teraz już nie przekrzywia tylko na tą strone tylko śpi z główką z obu stron, ale główka dalej jest trochę spłaszczona.
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet boje się iść kąpać żeby nie było że mały się obudzi i zacznie ryczeć.
nic na spokojnie zrobić nie mogę. |
|
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bujalam pusty wozek nie raz z reszta. Ale ostatnio wracalam z mama i małym i ze bylo ladnie a Szymon sie obudzil to go wyjelam z wozka i dalam mamie zeby na świat troche popatrzal i po drodze spotkalam kolezanke, stanelam z nia, zagadalysmy sie i zlapalam sie na tym, ze bujam pusty wozek ![]() desiu to dobrze kochana, uspokoilam sie Najgorsze dla mnie jest jak zaczynam szykowac sniadanie albo przysiadamy do jedzenia z Filipem a Szymon akurat sie budzi i musze wszystko rzucic i pol godziny Filip musi poczekac bo przebieranie, karmienie odbijanie Szymona troche czasu zajmuje a Filipa trzeba przypilnowac przy jedzeniu, on sam zacznie jesc i je ladnie sam ale do czasu, potem juz sie bawi jedzeniem i musze mu pomoc a raczej pilnowac zeby nie bawil sie a jadl. Albo takie sytuacje jak Filip siada zrobic kupke na nocnik, a Szymon w miedzyczasie sie budzi i pytam Filipa: czy juz zrobiles kupke? A on jeszcze robie, to pospieszam go troche i mowie: streszczaj sie bo zaraz Szymona musze wziac do karmienia, a on ze jeszcze chce posiedziec, wiec slyszac ze Szymon coraz mocniej placze z glodu, biore go, zaczynam karmic, a Filip tak jakby na zlosc mowi: skonczylem! i musze oderwac od cyca Szymona (a wtedy jest straszny ryk ) i isc podetrzec pupcie Filipowi, umyc mu rece, pomoc w ubraniu, wyczyscic nocnik i umyc dobrze rece bo przeciez dalej karmienie. Albojeszcze wyjscie z domu z dwojka i ogarniecie tej dwojki jest dla mnie straszne. Zanim nakarmie Szymona, odbije, ubiore ich wszystkich i siebie, wezme jakies picia dla Filipa, dla siebie, jakies zabawki do piasku, znajde portfel, klucze itd itp to cala sie upoce i juz mam dosc A na dodatek jak Filip widzi jak sie przedluza wyjscie nasze, bo Szymon chce sie dociumkac przed samym wyjsciem, to jest zlosliwy i broi.![]() Ale wiem ze bedzie coraz lepiej
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-15 o 21:14 |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć do stosunku nie doszło teraz jak już wiem, że mogę to i tak boje sie i chyba będę czekać na ten okres bo z gumkami nie ma takiej opcji. ja mojemu pieluszke tetrowa zwijam i podkładam. ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Aguśkaa a chodzicie codziennie na spacery? |
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ty jeszcze okresu nie dostałaś? |
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem czy bym to wszystko ogarnęła.---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Idę kąpać moje dziecię i nakarmić
|
||
|
|
|
#3860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie miec tak jak Ty masz, ale pewnie jak sie musi dac rade to sie daje - bo trzeba ![]() Podziwiam Cie Aguska ![]() Viki zasnela przy tej karuzelce i teraz pieknie spi w swoim lozeczku! Jestem w szoku Ja nadal pamietam pierwszy usmiech adasia do mnie Niektorych rzeczy sie nigdy nie zapomina!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-05-15 o 21:25 |
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zalezy co masz na mysli mowiac ze wymiotowal - byla fontanna czy po prostu ulalo mu sie z buzi? Wiekszosc dzieci ulewa mniej lub bardziej, miedzy innymi wlasnie kiedy zbyt duzo zjedza, ale to jest normalne.
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
mojej sie tak zdarzylo jak ja przekarmilam albo nie zauwazylam i smoczek za gleboko powedrowal do gardla
boshe wpadlam w jakis szal zakupowy... pozamawialam ubranek dla malej lacznie na prawie 500 zl
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niuńka wykąpana, nakarmiona i śpi
|
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
dziadzius stawia
wczoraj zamowilam na 210 zl i mu napisalam a on ''czy waciki kupuje dziecku, ze co tak malo'' i zebym cos domowila, to domowilam
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz będzie w szoku ![]()
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dałam Ninie marchewkę jak skończyła dobre 4 miesiące, trochę wcześniej niż polecają przy karmieniu piersią,wcześniej też bym się obawiała, czasem skutki mogę się ujawnić po latach, ale kto to wtedy pamięta?,że mamusia np. ładowała przetartego schabowego 3 miesięcznemu dziecku ? to tak obrazowo , ale czy tak nie jest ? O szczepionkach już pisałam chyba Lenie, ale nie wiem czy tu tez, poza tym jest jeszcze kilka chorób , które upoważniają do szczepień na pneumokoki refundowane, m.in. wodonercze , które ma Kaja i my też będziemy mieć refundowane to szczepienie. A ogólnie to dzień dobry Panią ![]() Nadrabiam dalej..... Jutro na to badanie jedziemy do Warszawy, trzymajcie kciuki,żeby Mała to dobrze zniosła i żeby wynik był dobry, tzn.żeby ta przyczyna wodonercza nie była jakaś groźna .
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
konia
będzie dobrze
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
konia
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

Wybralam sobie juz pare perelek ale w rozm.68 - pewnie na koniec sierpnia/wrzesien dojdziemy do tego rozmiaru 

a Filipa trzeba przypilnowac przy jedzeniu, on sam zacznie jesc i je ladnie sam ale do czasu, potem juz sie bawi jedzeniem i musze mu pomoc a raczej pilnowac zeby nie bawil sie a jadl. Albo takie sytuacje jak Filip siada zrobic kupke na nocnik, a Szymon w miedzyczasie sie budzi i pytam Filipa: czy juz zrobiles kupke? A on jeszcze robie, to pospieszam go troche i mowie: streszczaj sie bo zaraz Szymona musze wziac do karmienia, a on ze jeszcze chce posiedziec, wiec slyszac ze Szymon coraz mocniej placze z glodu, biore go, zaczynam karmic, a Filip tak jakby na zlosc mowi: skonczylem! i musze oderwac od cyca Szymona (a wtedy jest straszny ryk