|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
Irmusia też juz wie, że będzie miała cc, a wiele dziewczyn wręcz by chciało, nie smutaj Cytat:
Zresztą jak nie to ją myszy zjedzą za oszukanie ciężarówki
|
||
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do porodu, to cóż, cesarka też ma swoje zalety Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, uszy do góry!Ja nastawiłam dzisiaj pierwsze pranie Luśki. Na pierwszy ogień poszły pieluchy, prześcieradła i ochraniacz. Nas przez weekend nie będzie, wybywamy do teściów, to pranie sobie będzie spokojnie schnąć
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wizyty
![]() Mocz, krew wszystko w jak najlepszym porządeczku. Ciśnienie 115/65 no i co najważniejsze Natanek leży główką do dołu ![]() Z wrażenia nie zważyłam sie Kolejna wizyta za 3 tygodnie.Cytat:
Smacznego ! ![]() jakie wysooookie ja nigdy nie miałam odwagi w takich chodzic
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Phdwao, śliczne buty, mam kilka takich, jeszcze w poprzedni czwartek w nich byłam w pracy... Teraz to już nie chce mi się stroić. Prince, trza było się upomnieć, ale i tak pewnie niewiele byś wskórała :/ Red, nie martw się brakiem pomiarów, na pewno jeszcze parę razy się maleństwo przekręci i wtedy będzie można je pooglądać. Muminku, super, że już wróciliście cali i zdrowi. Maluch Twój jest już ogromny !!!!! Moja w tym samym wieku waży o 600 g mniej. Ponoć dziewczynki są mniejsze, ale żeby aż o tyle? ![]() Aga, byliśmy na Bagrach, na Kryspinów nie dojechaliśmy. Wrzucę jakieś fotki później, jest pięknie i prawie bezludnie Niestety mój pies doprowadził mnie dzisiaj do takiej agresji, że postanowiłam ostatni raz puścić go ze smyczy. Wszystko było fajnie, do momentu, gdy mi zwiał, wołałam, i nic. Przyłapałam go na tarzaniu się w padlinie - po smrodzie wnioskuję, że były to zdechłe ryby !!!!! Nie dość, że cały śmierdzący na kilometr, to jeszcze brudny, że się go złapać nie dało, żeby się nie ubrudzić. No a największy problem miałam właśnie, żeby go złapać i wpakować do auta. Uciekał, szczekał, warczał, nie no, dramat Obcy ludzie musieli mi pomóc, miałam ochotę zabić tego skunksa. Po powrocie oczywiście kąpiel, 3 razy uciekł mi z wanny, pobrudził całe świeżo sprzątane mieszkanie, a żeby tego było mało, to dalej cuchnie Niestety nie mam już sił dzwigać 15kg psa i znowu szorować.
|
|
|
|
#2257 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ika, natee -
dla zdrowych dzidziusiówIka wiele z dziewczyn wolałby zapłacić za cesarkę choć Cie rozumem to Twoja sytuacja ma tez wiele plusów, te co miały sobie chwalą i chcą jeszcze raz więc myślę że będzie dobrze Cytat:
a tak przy okazji to nie boisz się jeździć za kierownicą? ja już mam pewne opory, niedaleko mam brzucha od kierownicy
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-05-18 o 13:25 |
|
|
|
|
#2259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Wanilka, on rozkoszny jest tylko w domu, jak z niego wychodzi, to jak diabeł, całkiem inny pies, niegrzeczny, nieposłuszny i w ogóle porażka
Jak wpakowałam go do auta, to tak mną szarpało, że myślałam, że zwymiotuję. Jechałam z otwartymi oknami, ale smród taki, nie do opisania :P Oszczędzę wam opisów... Nie boję się jeździć, może dlatego, że brzuch od kierownicy jest bardzo daleko, no a poza tym prawko mam już 10 lat, więc jakoś tak automatycznie wsiadam i nie zastanawiam się, czy jestem w ciąży czy nie, po prostu jadę. |
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Pumcia a to niedobrzelec z Czesia. Mój na szczęście pod względem higieny to jest bardziej jak kot. W smrodkach mowy nie ma, żeby się wytarzał, a kałuże zwykle omija baaardzo szerokim łukiem albo przeskakuje, nie cierpi łapek sobie moczyć. No chyba, że jest upał, wtedy chętnie wejdzie do wody, ale tylko po jajka
Najgorsze co robi to jak wlezie do jakiejś zastanej, brudnej śmierdzącej wody. Ale i tak narzekać na niego nie mogę, bo rzadko mu się to zdarza
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Jestem po usg. Nie wiem jak szyjka bo nie badał ale jak mnie ręcznie badali to była ok. U igusi ok. Przepływy ładne, serduszko super, leży sobie główką w dół, łożysko stopień 1 no i najważniejsze waży 2316! Mam nadzieję że jutro mnie wypuszcza
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do cc - nie bój się Kochana. Ja też będę tak rodzić. Tyle kobiet w ten sposób urodziło swoje dzieci i doszły do siebie, więc i my damy radę Cytat:
|
|
#2266 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej hej
Jestem dzisiaj jakaś taka poddenerwowana... Mogę mieć w przyszłym tygodniu urlop więc z chęcią bym gdzieś pojechała, a małż nie chce... Najchętniej to bym wyskoczyła na tydzień do Turcji, ale małż nie chce żebym latała samolotem. Z jednej strony to rozumiem bo wynika to z troski o nas a z drugiej... Zabrania mi czegoś i czuję się jakby ograniczał moją wolność Ehhh Poza tym zjadłam obiad i jestem głodna Cytat:
za wizytę prince_polo za dziś 32 tc ![]() asia665 za 34 t.c. Cytat:
Żeby wszystko było wzorowo i żeby szybciutko wypuścili Cię ze szpitala anna99302 za 28 tydzień i 7 miesiąc!! Cytat:
Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały, możesz wykręcić się zakazem dotykania brzucha ze względu na skurcze Cytat:
I chyba w tym wszystkim nie jest najistotniejszy sam trunek, a właśnie procedura robienia. Ciągle dyskutują o składnikach, proporcjach i wymyślają z czego by tu jeszcze zrobić winko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2267 |
|
Wtajemniczenie
|
natee gratki
nadalka jejjjj jak Igusia ślicznie urosła |
|
|
|
#2268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2012-05-18 o 14:15 |
|||
|
|
|
#2269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz mam opory, jak jeżdżę po mieście to jeszcze ale gdzieś dalej to się boje, różnie ludzie jeżdżą, a u mnie niebezpieczne będzie samo ostre hamowanie przez bliskość kierownicy
|
|
|
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje dziewczyny
Cytat:
a ja zmykam robić sałatke z tuńczykiem, naszła mnie ochota
|
|
|
|
|
#2271 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pomysl ze z tego wątku spotka to tez inne dziewczyny, tak bywa, trzeba to zaakceptowac, spojrze na mamusie majowe, tam tez masa cc, nie smutaj sie Dzięki dziewczyny Cytat:
![]() Cytat:
A Ty masz jakieś wskazanie na cc czy to był Twój wybór?
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
To dużo.
Jeśli dobrze kojarzę Twój termin, to do bezpiecznego brakuje Ci jeszcze 2,5 tygodnia... Może już Cię tam zostawią? Tyle wytrzymasz, a maleństwo byłoby bezpieczne. Dzięki. Te sprzęty są potrzebne, ale już mi mama uświadomiła, że wanienka i ewentualnie wkładka do niej już na początku, a reszta za rok, więc kupowanie teraz nocnika, czy nakładki nie ma sensu. Cytat:
Nicki - widocznie buźkę masz zobaczyć dopiero po porodzie. *** W czasie kilkudniowej wizyty mamy musiałam wychodzić częściej i na dłużej, niż zwykle, a dzisiaj już leżę i w dodatku zrezygnowałam z wyjazdu na wieś, a właściwie do lasu. Wcześniej naciskałam na tż, żeby nie planował na ten weekend niczego innego, a po wczorajszym zejściu po schodach sama wolę odpuścić. Często coś mnie boli lub ciągnie, ale we wtorek chyba obniżył mi się brzuch i od tego czasu wiele razy w ciągu dnia czuję jeszcze jakieś napięcie, którego przedtem nie było. Może po prostu malutka rośnie i wszystko jest w porządku, więc nie panikuję. Zwłaszcza, że to napięcie nie zawsze powoduje twardnienie całego brzucha. Pewnie będę brała tą Lutkę do końca 37 tc, ale nie chciałabym zaczynać Fenka. W przyszłym tygodniu postaram się dostać do gina.*** Może wykorzystam czas na kompletowanie wyprawki, co oznacza, że będę Was prosiła o opinie. ![]() *** Widziałam, że tż Agunii "zaangażował się" w wybór wózka, ale na szczęście odpuścił. My dostaniemy kasę od mojej mamy i to pewnie dobrze, bo tż wielokrotnie powtarzał, że skrętne koła, czy amortyzatory, to coś zbędnego, zwiększającego koszty i awaryjność. Nawet jak weszliśmy do sklepu zamówić ten, który wybrałam, to po drodze do Fyn oglądał inne bez skrętnych kół i próbował mnie do nich przekonać. Były bardzo ładne i o 300-400 zł tańsze, ale do JF już byłam przekonana, więc nie miał szans. Zresztą już wcześniej z tych ze skrętnymi kołami sam wybrał właśnie ten model, więc nie powinien narzekać. Posłuchałam też jego porad w kwestii koloru i zamiast pięknego jagodowego z kolekcji Special Edition 2012 , na który teraz musielibyśmy czekać, a po kilku miesiącach mogłabym patrzeć na niego z niechęcią, wybrałam tą kawę z mlekiem. Mam jednak świadomość, że od początku szukałam czegoś podobnego i gdybym wśród oglądanych na all znalazła takie kolory, to zdecydowałabym się na nie bez żadnych wątpliwości.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-05-18 o 14:16 |
|
|
|
|
#2273 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niesły ten Czesio taki słodziak a taki urwisek![]() Cytat:
![]() Cytat:
tz był zjadł obiad i pojechał znowu..... ehhhhh pogadalismy popłakałam sie i teraz zajadam płatki z mlekiem,bo na obiad nie miałam ochoty
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
odebralam wyniki i w moczu wyszło mi 500 leukocytów, słyszalam ze to licza maszyny i patrzy sie glownie na leukocyty w osadzie to mam ich 8-10 to troche za duzo w poniedziałek mam wizytę to zobacze co ginka powie
|
|
|
|
#2276 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
![]() Prawdopodobnie każe Ci coś łykać z tych naturalnych specyfików typu żuravit czy femisept.
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2012-05-18 o 14:43 |
|
|
|
|
#2279 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Placki z cukrem to jedyne prawidłowe rozwiązanie Chociaż wiem, że to dziwne tym bardziej bo w plackach jest i cebula i przyprawy na ostro ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Piękne ![]() Cytat:
Cieszę się, że wszystko dobrze Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2280 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mogłaby se jeszcze te 3 tygodnie posiedzieć w brzuszku![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moje niby byla mała, mała... a teraz przezmiesiąc nadrobiła normę z hakiem![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
nam na SR mówili w skrócie, kupcie od 2 rozmiary większy niż nosicie teraz...Cytat:
gdzie on tą główkę włożył ale pewnie będzie jak gin powiedział, jak będzie ciasno to poszuka sobie lepszej miejscówy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie licze ruchów... tylko właśnie jak się rozleniwi i wydaje mi się to podejrzane staram się ją zmotywować do tego żeby się pokręciła i wtedy dopiero liczę.Cytat:
anna99302, prince_polo gratuluje kolejnych tygodni
|
|||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

Jeden wymiar jest aż o 5 cm za niski. Boję się... Płakać mi się chce

ale strasznie mi sie takie podobaja
Kolejna wizyta za 3 tygodnie.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

dla zdrowych dzidziusiów
a tak przy okazji to nie boisz się jeździć za kierownicą? ja już mam pewne opory, niedaleko mam brzucha od kierownicy

za wizytę 
Nawet jak weszliśmy do sklepu zamówić ten, który wybrałam, to po drodze do Fyn oglądał inne bez skrętnych kół i próbował mnie do nich przekonać. Były bardzo ładne i o 300-400 zł tańsze, ale do JF już byłam przekonana, więc nie miał szans. Zresztą już wcześniej z tych ze skrętnymi kołami sam wybrał właśnie ten model, więc nie powinien narzekać.
Wiem, że to Wasza sprawa, ale wybacz-to jest uroczystość religijna, w dodatku święto Waszego dziecka-po co do tego %???