Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 12:00   #1861
gda
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

O fuuuu! Z tymi paznokciami to obrzydliwe! Mnie obcięte paznokcie wyjątkowo obrzydzają, a co dopiero obgryzione

Ale jak Wy liczycie te ruchy? Bo wg tej strony, to każdy kopniak, przesunięcie, przekręcenie się liczy. Ale to wychodzi na to, że mój ma 10 ruchów na 10 minut
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:00   #1862
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Kochana, nie ma co płakać. Ja już swoje wypłakałam. Ale nie ma dnia bez wspominania mojego Aniołka. A żeby nie zwariować to podglądam Was, bo bardzo dobrze się czułam tu na wątku.
Widać efekty, bo na początku nie mogłam tutaj wejść, a teraz ogromnie się cieszę i jedyne łzy jakie się pojawiają, to łzy wzruszenia.
Nie miałam pojęcia Bardzo przykro. Teraz już wiem dlaczego płakałaś.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:01   #1863
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
ale lecicie od rana, a przez weekend taka cisza byla no.
ja dzisiaj caly dzien sama bo moj tz do pracy na caly dzien wybyl. myslalam zeby isc sobie na kocyk ale tak glupio samej chyba.
sprzatam od rana jakies dziwne miejsca i teraz mam chwilke przerwy. od kad nie pracuje to w domu mam na cycus glancus. uwielbiam jak jest posprzatane.

ja wczoraj mylam. mam taki fajny sprey co sie psika i po jakiejsc godzince zmywa sie przypalone i nawet nie trzeba szorowac. a wczoraj zamiast na zarowke to nastawilam na 50stopni i sie dziwie czemu tu tak cieplo sie robi. myslalam ze to od swiatla w piekarniku. dobrze ze sie w pore spostrzeglam.

tez slyszalam z tym obgryzaniem. nie moge sobie jednak tego wyobrazic. dla mnie frieda do nosa juz jest obrzydliwa. fuj!
\

Mój mąż też wybył na cały dzień do pracy a ja wymyślam sobie zajęcia by się nie zanudzić.

Mieszkanko odkąd jestem w domu lśni,też uwielbiam mieć czyściutko

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:03   #1864
karolluki
Raczkowanie

O mamusiu, dziewczyny was nadrobić to jakaś masakra, ale przeczytałam wszystko sumiennie, ale mam taki mętlik że nie wiem co komu odpisać

My bawiliśmy się w weekend na weselu i poprawinach, super było Nie myślałam że dam radę jeszcze tak szaleć ale się wytańczyłam Wrzuciłam się na maila żebyście mnie oglądnęły w 26 tygodniu Wszyscy mi mówią że mam strasznie mały brzuch, a jedna ciotka się nawet nie zorientowała że jestem w ciąży, dopiero jak jej powiedziałam to się pyta gdzie ja to dziecko schowałam

Z rana byłam na targu, taką miałam ochotę na truskawki ale późno już było i same brzydkie zostały i nie kupiłam, ale cena była całkiem spoko po 6,50 za kilo.
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:04   #1865
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
nie lubię burzyy wrrrr
Ja też nie, a jak sama siedze to już w ogóle, a jeszcze w nocy sama to ....

Cytat:
policzyłam sobie ruchy maleńkiej odkąd zaczęłam jeść i tak od 12 do teraz miałam około 11 wyczutych mocno ruchów nie licząc ten jeden po drugim ..

colds jejku ja jutro zrobię ten serniczek nooo .. z galaretką a co !

No już tak nie licz bo potem ja zamiast przed spaniem liczyć baranki to bede liczyć kopniaki

Cytat:
ale lecicie od rana, a przez weekend taka cisza byla no.
ja dzisiaj caly dzien sama bo moj tz do pracy na caly dzien wybyl. myslalam zeby isc sobie na kocyk ale tak glupio samej chyba.
sprzatam od rana jakies dziwne miejsca i teraz mam chwilke przerwy. od kad nie pracuje to w domu mam na cycus glancus. uwielbiam jak jest posprzatane.

ja wczoraj mylam. mam taki fajny sprey co sie psika i po jakiejsc godzince zmywa sie przypalone i nawet nie trzeba szorowac. a wczoraj zamiast na zarowke to nastawilam na 50stopni i sie dziwie czemu tu tak cieplo sie robi. myslalam ze to od swiatla w piekarniku. dobrze ze sie w pore spostrzeglam.

tez slyszalam z tym obgryzaniem. nie moge sobie jednak tego wyobrazic. dla mnie frieda do nosa juz jest obrzydliwa. fuj!
A możesz powiedzieć co to za sprey do tego piekarnika bo mnie to wkurza takie szorowanie???
od takiej lampki małej takie ciepło a miałam podobnie kiedyś że sobie grzanie niechcąco załączyłam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:04   #1866
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
O fuuuu! Z tymi paznokciami to obrzydliwe! Mnie obcięte paznokcie wyjątkowo obrzydzają, a co dopiero obgryzione

Ale jak Wy liczycie te ruchy? Bo wg tej strony, to każdy kopniak, przesunięcie, przekręcenie się liczy. Ale to wychodzi na to, że mój ma 10 ruchów na 10 minut
gda ja sobie zjadłam i siedziałam czytając co skrobiecie i liczyłam jak przesunęła się z raz to czasem czuć kilka kopniaków pod rząd to liczyłam to jako jeden i czekałam na kolejny ruch ale nie wiem czy to dobrze robię ... jednak są takie chwile gdzie przez pół godziny potrafię jej nie czuć
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:08   #1867
gda
Zakorzenienie

Cytat:
gda ja sobie zjadłam i siedziałam czytając co skrobiecie i liczyłam jak przesunęła się z raz to czasem czuć kilka kopniaków pod rząd to liczyłam to jako jeden i czekałam na kolejny ruch ale nie wiem czy to dobrze robię ... jednak są takie chwile gdzie przez pół godziny potrafię jej nie czuć
Na tej stronie jest napisane, że najlepiej liczyć ruchy w godzinach największej aktywności płodu, bo są też okresy w ciągu dnia, kiedy dzidzia ma prawo się nie ruszać w ogóle

Mój ma różnie - bardziej ruchliwe, a czasem mniej ruchliwe dni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:10   #1868
colds
Zakorzenienie

Cytat:
colds jejku ja jutro zrobię ten serniczek nooo .. z galaretką a co !
Tak, z galaretką! Pychotka!

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczynki zapraszam na pierogi z truskawkami
Kocham takie pierogi jak na zdjęciu, a nie te kupne, gdzie wszystko to wylatujący dżemor, nic więcej

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
\

Mój mąż też wybył na cały dzień do pracy a ja wymyślam sobie zajęcia by się nie zanudzić.

Mieszkanko odkąd jestem w domu lśni,też uwielbiam mieć czyściutko
Ja nienawidzę jak mój chłop chodzi na nocki .
Bo syf na całego, nic zrobić nie idzie, bo biedaczysko od razu się budzi .

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
My bawiliśmy się w weekend na weselu i poprawinach, super było Nie myślałam że dam radę jeszcze tak szaleć ale się wytańczyłam Wrzuciłam się na maila żebyście mnie oglądnęły w 26 tygodniu Wszyscy mi mówią że mam strasznie mały brzuch, a jedna ciotka się nawet nie zorientowała że jestem w ciąży, dopiero jak jej powiedziałam to się pyta gdzie ja to dziecko schowałam
My wczoraj dostaliśmy zaproszenie na ślub z weselem na Mazurach .
Rok czekałam na tę imprezę!
I co? Jajco .
Do Ostródy mamy kawał drogi, choć to najmniejszy problem, bo moglibyśmy sobie w hotelu być dzień wcześniej, ale weselicho jest 11sierpnia, więc chyba zbyt późno już na takie wycieczki? Jak myślicie?
Stary 2012-05-28, 12:12   #1869
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jak cudnie to czytać
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
też sie popłakałam
Cytat:
Napisane przez katrin1 Pokaż wiadomość
Adunia, kochana, przytulam mocno, niedługo i ty będziesz pisać na swoim wątku, zobaczysz, los ci to wszystko wynagrodzi. Trzymaj się, zaglądaj do nas czasem.
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Uwielbiam Twoją obecność tutaj!
Cytat:

Adusia witaj kochana ... często o Tobie myślę ... wierzę że za parę miesięcy będziesz udzielać się optymistycznie na mamusiowym wąteczku i wszystko będzie książkowo - tego życzę Ci z całego serca ...
a jak przygotowania do ślubu ? bo coś mi świta że jakoś tak miało być - czyż nie ?
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Adunia uwielbiam jak tu wpadasz
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Aduniu często myślę o Tobie i fajnie że do nas zaglądasz
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Nie miałam pojęcia Bardzo przykro. Teraz już wiem dlaczego płakałaś.
Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie miłe posty! Staram się często wpadać, ale nie piszę, bo w sumie nie chcę zaburzać nastroju wątku. I jeszcze raz proszę, albo o dane mailowe (żeby Was popodglądać), oczywiście o ile ktoś nie ma nic przeciwko, albo jakieś fotki na wątku. Tęsknie za wątkiem mamusiowym i za Wami!
Konczita, ślub niestety musiałam odwołać, ze względu na rentę ZUSowską, ale to długa historia i kolejny kopniak od rzeczywistości w tym roku. Oby ten "pechowy" 2013 był dla mnie lepszy

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:13   #1870
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
u mnie w zeszłym tygodniu dno macicy doszło na wysokość pępka. więc też książkowo

mam pytanie do dziewczyn, które mają problemy z anemią. co powinnam jeść, by poprawić wyniki krwi? niestety żelazo w tabletkach u moim przypadku odpada, muszę ratować się innymi sposobami. co Wam polecił ginekolog? do wizyty jeszcze sporo czasu więc podpytam Was

a jak ułożony jest Wasz maluszek? mój ma ułożenie podłużne miednicowe, ale lekarz pociesza, że ma jeszcze czas by się obrócić. czytałam trochę w necie (niepotrzebnie zresztą ), że dzieci w takim ułożeniu mogą mieć później problemy z bioderkami i już się martwię

słyszałam też, że istnieją różne sposoby, by nakłonić maluszka by przyjął odpowiednią pozycję. np. chodzenie na czworakach, klęczenie, ramiona oparte na podłodze i bioderka wysoko...
tamlin,
Ty jako położna, jakie masz zdanie na temat tych ćwiczeń? mają sens, a jeśli tak to kiedy powinno się je zacząć wykonywać?

ktoś kiedyś pisał, ale ja jem: buraki i truskawki jedynie. I tak: buraki przyrządzam jako sok razem z jabłkami, a truskawki w różnej formie: albo bez niczego, albo w koktajlu z mlekiem, a jak już koktajlu mi za dużo to zamrażam - dodaję wtedy do tego koktajlu cukier wanilinowy, trochę spienię mikserem i wkładam do zamrażarki. Na następny dzień wyjmuję, polewam sokiem malinowym i konsumuję.

Właśnie mi się przypomnialo, że ktos pisał, że szpinak ma dużo żelaza, ale ja nie umiem przyrządzić, moja mamcia za to pyszny robi.
Stary 2012-05-28, 12:18   #1871
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie miłe posty! Staram się często wpadać, ale nie piszę, bo w sumie nie chcę zaburzać nastroju wątku. I jeszcze raz proszę, albo o dane mailowe (żeby Was popodglądać), oczywiście o ile ktoś nie ma nic przeciwko, albo jakieś fotki na wątku. Tęsknie za wątkiem mamusiowym i za Wami!
Konczita, ślub niestety musiałam odwołać, ze względu na rentę ZUSowską, ale to długa historia i kolejny kopniak od rzeczywistości w tym roku. Oby ten "pechowy" 2013 był dla mnie lepszy
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=242 tu jest pościk z moim wielkim brzusiem

życien ie rozpieszcza ale najważniejsze byś wróciła do pionu ... dajesz już korepetycję ??? planujecie jakieś wakacje ???
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:18   #1872
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
hej
trzymam kciukasy za wszystkie wizyty
i dzis zaczynamy 23 tydzien, czyli 6 m.c

ja jtr. 18 tydzień, czyi 5 miesiąc
Stary 2012-05-28, 12:19   #1873
karolluki
Raczkowanie

Cytat:

Kocham takie pierogi jak na zdjęciu, a nie te kupne, gdzie wszystko to wylatujący dżemor, nic więcej

Ja nienawidzę jak mój chłop chodzi na nocki .
Bo syf na całego, nic zrobić nie idzie, bo biedaczysko od razu się budzi .

I co? Jajco .
Do Ostródy mamy kawał drogi, choć to najmniejszy problem, bo moglibyśmy sobie w hotelu być dzień wcześniej, ale weselicho jest 11sierpnia, więc chyba zbyt późno już na takie wycieczki? Jak myślicie?
No nie wiem, w sumie to już początek 9 miesiąca będzie, poza tym sierpień, lato, może być gorąco. Wszystko zależy od tego jak się będziesz czuła, nie wiem co ci doradzić
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:23   #1874
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli dziewczyny chcą podzielić się mailem to ja nie mam nic przeciwko .
Stary 2012-05-28, 12:28   #1875
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=242 tu jest pościk z moim wielkim brzusiem

życien ie rozpieszcza ale najważniejsze byś wróciła do pionu ... dajesz już korepetycję ??? planujecie jakieś wakacje ???
Konczi, piękny brzusio! Ale ten czas leci....
Do pracy wróciłam już 2 dni po wyjściu ze szpitala. TŻ brał wolne żeby ze mną siedzieć, ale ja nie mogłam nic nie robić. Teraz trochę mniej korków, bo egzaminy na uczelni no i maturzyści wylecieli z gniazdka
Wakacje w Chorwacji już zarezerwowane.
A Wy jak Konczi?

Cytat:
Jeżeli dziewczyny chcą podzielić się mailem to ja nie mam nic przeciwko .
dziękuję colds

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:31   #1876
anesh_
Zakorzenienie

karolluki pięknie

Dobra - troszku nadrobiłam, zrobiłam sobie przerwę na "wątkową przyjemność", a teraz wracam do nauki.
Stary 2012-05-28, 12:32   #1877
Agnes!84!!
Rozeznanie

Cytat:
Wierzę że tak będzie. Miło że do nas zaglądasz. Życzę Ci wszystkiego dobrego, żeby spełniły się marzenia
Stary 2012-05-28, 12:37   #1878
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam nie mam nic przeciw żeby sie podzielić danymi

Cytat:
Konczi, piękny brzusio! Ale ten czas leci....
Do pracy wróciłam już 2 dni po wyjściu ze szpitala. TŻ brał wolne żeby ze mną siedzieć, ale ja nie mogłam nic nie robić. Teraz trochę mniej korków, bo egzaminy na uczelni no i maturzyści wylecieli z gniazdka
Wakacje w Chorwacji już zarezerwowane.
A Wy jak Konczi?

dziękuję colds
Dobrze zrobiłaś że wróciłaś do poracy tak szybko bo w domu tylko można sie pogrążyć w smutku, a praca jakoś tam zmobilizuje do życia i jakoś to wyprostuje

Chorwacja... Moje marzenie na ktoreś wakacje
Fajnie tam pojechać, oderwiesz sie od codzienności
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:38   #1879
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

I co? Jajco .

te kupne to miałam taką ochote, że zrobiłam sama i wyszły

co do wesela to wszystko zalerzy jak bedziesz sie czuc, a tego nie przewidzi niestety. jak by to było 2-2,5 h to moze bym jeszcze pojechała ale tak to raczej nie, tym bardziej, że masz termin na poczatek wrzesnia

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:45   #1880
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
ktoś kiedyś pisał, ale ja jem: buraki i truskawki jedynie. I tak: buraki przyrządzam jako sok razem z jabłkami, a truskawki w różnej formie: albo bez niczego, albo w koktajlu z mlekiem, a jak już koktajlu mi za dużo to zamrażam - dodaję wtedy do tego koktajlu cukier wanilinowy, trochę spienię mikserem i wkładam do zamrażarki. Na następny dzień wyjmuję, polewam sokiem malinowym i konsumuję.

Właśnie mi się przypomnialo, że ktos pisał, że szpinak ma dużo żelaza, ale ja nie umiem przyrządzić, moja mamcia za to pyszny robi.
myslę, że to należy sprawdzić bo ja doczytałam, że to mit, a ma za to dużo kwasu szczawiowego z którym nie powinno się przesadzać

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:47   #1881
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też oczywiście nie mam nic przeciwko!

Miło się czyta, że Twoje życie wróciło do normy i wpadaj do nas jak najczęściej kochana!
Stary 2012-05-28, 12:47   #1882
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
myslę, że to należy sprawdzić bo ja doczytałam, że to mit, a ma za to dużo kwasu szczawiowego z którym nie powinno się przesadzać

właśnie mi się też wydawało, że gdzieś o tym przeczytałam...
ja narazie stosuje truskawki i buraczki
Stary 2012-05-28, 12:48   #1883
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Szpinak wcale nie ma dużo żelaza! A ze szczawianami masz rację, potem można mieć duże problemy z kamieniami w nerkach...
Stary 2012-05-28, 12:48   #1884
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

iwoncia: mam taki sprej z drogerii do piekarnikow i grilla. ale ja grilla tym nie szoruje bo i tak nie mam. ale ta kratke z piekrnika jak najbardziej. i jak sie spsika to sie piana robi. z de drogerii tak wiec nie wiem jaki jest odpowiednik w pl.

colds: ja tez mam wesele 25. sierpnia a termin na 25. wrzesnia. moze jak bym byla w tym miescie to bym sie jeszcze dokulala ale przez to ze musze jechac ponad 1000km to raczej mnie nie bedzie. to jest przyjaciel mojego tz tak wiec jak cos to juz mu zapowiedzialam ze pojedzie sam. ale zobaczymy jak to bedzie.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:57   #1885
Almariel
Zakorzenienie

Cześc

My właśnie wróciliśmy z badań. Tymcio waży już 540 gram. Rozwija się prawidłowo, wszystkie narządy ma na miejscu. I w ogóle wszystko jakoś tak dokładniej widziałam, niż na tym usg w gabinecie, nawet paluszki mu liczyłam z panią dr. Siusiaka też pokazał.
Tak że jesteśmy szczęsliwi !
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:59   #1886
marta1986222
Zakorzenienie

Idę się przejść na spacer bo zejdę z nudów w domu.

Nawet nie myślałam że tak mi się będzie nudzić.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Cześc

My właśnie wróciliśmy z badań. Tymcio waży już 540 gram. Rozwija się prawidłowo, wszystkie narządy ma na miejscu. I w ogóle wszystko jakoś tak dokładniej widziałam, niż na tym usg w gabinecie, nawet paluszki mu liczyłam z panią dr. Siusiaka też pokazał.
Tak że jesteśmy szczęsliwi !

Super

Bardzo się cieszę

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 13:02   #1887
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Szpinak wcale nie ma dużo żelaza! A ze szczawianami masz rację, potem można mieć duże problemy z kamieniami w nerkach...

Właśnie podobno ma, tylko przy obróbce cieplnej na przykład go traci, albo przy długim moczeniu i drobnym siekaniu. Zawiera też witaminę C, która wspomaga przyswajanie żelaza.
Na pewno ma go jednak mniej w porównaniu np. z truskawkami.
A z tymi szczawianami to się zgadzam. Nie należy z nim przesadzać
Stary 2012-05-28, 13:07   #1888
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam też, że istnieją różne sposoby, by nakłonić maluszka by przyjął odpowiednią pozycję. np. chodzenie na czworakach, klęczenie, ramiona oparte na podłodze i bioderka wysoko...
tamlin,
Ty jako położna, jakie masz zdanie na temat tych ćwiczeń? mają sens, a jeśli tak to kiedy powinno się je zacząć wykonywać?
Chyba jakaś nie douczona jestem, bo nie słyszałam o takich sposobach. Spokojnie maluch ma jeszcze czas

Cytat:
z zapomniałam Wam napisać, jaką wczoraj "mądrą radę"usłyszałam od koleżanki, która niedawno urodziła. chyba najlepsza z najlepszych

podobno niemowlakom nie obcina się paznokci nożyczkami ani cążkami bo można je łatwo uszkodzić tylko.... się je obgryza

myślałam, że padnę jak to usłyszałam, już miałam ją zapytać czy zamiast wycierać dziecku tyłek chusteczkami nawilżanymi to je wylizuje ale się powstrzymałam
Taka jest prawda. Jak mama nie umie, albo się boi to już lepiej je obgryźć niż uciąć palca. I pierwszych paznokietków takich od urodzenia nie obcinamy, one się powinny wytrzeć same.

Cytat:

hmmmm ja to mam niżej jednak ... a niunie na linii pępka czuję ale jak Tamlin pisze ... może być tuż nad pępkiem więc się nie stresuję
Czyli idziesz książkowo

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dlatego ja od zawsze obcinałam cążkami robiłam to wtedy gdy dziecię me spało delikatnie i po sprawie. Nożyczkami raz spróbowałam i się namęczyłam jak gupi gupek, i nożyczkom podziękowałam
Ja znowu tylko nożyczki, obcinaczką nie umiem

Cytat:

Ale jak Wy liczycie te ruchy? Bo wg tej strony, to każdy kopniak, przesunięcie, przekręcenie się liczy.
O takie ruchy chodzi, wszystkie, każdą aktywność dziecka.

Cytat:
Dlatego pisałam już dwa razy, średnio na dzień.

Cytat:
Na tej stronie jest napisane, że najlepiej liczyć ruchy w godzinach największej aktywności płodu, bo są też okresy w ciągu dnia, kiedy dzidzia ma prawo się nie ruszać w ogóle
Dzidźka też śpi, więc trzeba uśrednić tą liczbę.

Cytat:
Cytat:
Właśnie miałam to pisać. Ponoć zawartość żelaza jaką podają książki jest wynikiem błędu, gdyż pani która to wyliczała postawiła przecinek w złym miejscu.
Stary 2012-05-28, 13:12   #1889
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Idę się przejść na spacer bo zejdę z nudów w domu.

Nawet nie myślałam że tak mi się będzie nudzić.
Idę z Tobą
Stary 2012-05-28, 13:13   #1890
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
te kupne to miałam taką ochote, że zrobiłam sama i wyszły

co do wesela to wszystko zalerzy jak bedziesz sie czuc, a tego nie przewidzi niestety. jak by to było 2-2,5 h to moze bym jeszcze pojechała ale tak to raczej nie, tym bardziej, że masz termin na poczatek wrzesnia
Mmmm. Takie to bym jadła, a jadła

No to jest dalej, wychodzi jakieś 5h w jedną stronę. Ech, a tak mi się marzyło jakieś weselicho , a jak co do czego to dwa nas ominą

Cytat:
colds: ja tez mam wesele 25. sierpnia a termin na 25. wrzesnia. moze jak bym byla w tym miescie to bym sie jeszcze dokulala ale przez to ze musze jechac ponad 1000km to raczej mnie nie bedzie. to jest przyjaciel mojego tz tak wiec jak cos to juz mu zapowiedzialam ze pojedzie sam. ale zobaczymy jak to bedzie.
No u mnie jest to, że ślub jest 11sierpnia, a ja mam termin niby na 5września, choć ostatnio na usg wyszedł koniec sierpnia .

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości