|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
fajny
my tez podobny kupujemy
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt nie ma łóżeczka z Ikei??
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Chciałam się tylko zameldować że żyję..
Mam małe bóle, brzuch jak kamień i do tego mała się słabo rusza więc leże, leżę i leżę. Miłego dnia. |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fajny lew!
Czy w tych leżaczkach dziecko może leżeć dłużej? Bo Maxi-Cosi Cabrio Fix niby ma funkcję leżaczka - bujaczka, ale sprawdziłam to i to kołysanie jest... niezbyt płynne. Rozumiem, że jednak warto kupić leżaczek? Zapomniałam napisać: po rozmowach o matach zaczęłam przeglądać aukcje i jednak ustrzeliłam coś już przed porodem http://allegro.pl/show_item.php?item=2370202331 . Nie wykluczam, że później kupię coś bardziej rozbudowanego, ale może wystarczy dokupić grającą zabawkę, a nie całą matę. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Ja przechodziłam i PAMIĘTAM, że jak zaatakowało mi drugą stronę, to płakałam z bólu, więc musiało być bardzo źle. Tata się zaraził i u niego powikłaniem było zapalenie opon mózgowych. Cytat:
, oby był skuteczny. Ani razu nie liczyłam. Zwracam uwagę tylko na kilka godzin zupełnego spokoju.
|
||
|
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
laski ja zmykam do gin, będę wieczorkiem
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
kto gra na fb w monster world?
ja z nudow ciagle siedze w tym ogrodzie
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
A ja przez 1,5 dnia nie miałam komputera włączonego i nie mam pojęcia co u Was, ale widziałam że poruszyłyście ciekawy temat szczepień..muszę poczytać, bo sama nie jestem zwolenniczką farmakologicznych integracji... jak i witaminy wolę w owockach i warzywkach, tak i wolałabym szczepienia ograniczyć do minimum, ale nie wiem czy to takie dobre rozwiązanie...
Ja właśnie rozebrałam wózek do części pierszych (ciekawe czy go później skręcę ) i piorę w pralece wszystko co się dało![]() Zaraz zabieram się za szybki obiadek (kalafiorowa) a później cd. prasowania ![]() Właśnie wchłonęłam 0,5kg czereści i teraz brzuszek mi podskakuje bo córcia ma czkawkę ![]() A jeszcze szybko napiszę że wczoraj byłam na SR i mieliśmy obchód na porodówce. Szczerze mówiąc jestem miło zaskoczona! Wszysto wyremontowane, szału nie ma... ale schludnie i ładnie. Jest pokój przedporodowy, gdzie jest się podczas tej pierwszej fazy, w tym pokoju jakieś przyrządy pomagające np.piłeczka do siedzenia, jakieś materace, a nawet w tym pokoju prysznic żeby trochę złagodzić ból (niestety wanny się nie dorobili), łóżeczko dla mamy jakby chciała się położyć, dwa foteliki i nawet tv jak się położne śmiały na euro jak znalazł dla tatusiów ![]() Do tego dwie sale do rodzenia takie typowo... jakieś nowe łóżko sterowane na sto róznych sposobów... i tak straszne trochę jak pomyśle co tam się dzieje Położne fajnie poinstruowały tatusiów co powinni robić, czego nie powinni np.gapić się bezpośrednio w krocze Na porodówce jedna bidula się męczyła jak położne mówiły z 4cm rozwarciem... ale ogólnie było spokojnie bo mało pacjentek. Poszliśmy też na oddział położniczy a tam tylko 3 kobietki. Za zgodą widzieliśmy dwie maleńkie niuńki 1 dniowe ale cuda!! Oprócz tego dowiedziałam się, że po porodzie biorą tylko dziecię na czas jak się szyje krocze, bo przeważnie same pacjentki oddają, a później oddają i mamy się same zajmują cały czas, chyba że jak to położna powiedziała że jakby jakaś mama już padała na buzie to można przyjść i poprosić położnej żeby malucha chociaż na godzinkę popilnowała żeby się zdrzemnąć ale nie ma sprzedawania na całą noc maluchów Sale są 2 i 3 osobowe i tylko jeden pokoik 1 osobowy z dodatkowymi udogodnieniami jak własna łazienka ale pierwszeństwo do sali mają bliźniaki i dzieciaczki wcześniaki, bo wtedy wstawiają do takiej sali inkubator żeby mamusia była cały czas przy dziecku. Do cesarki całkiem nie usypiają tylko dają te znieczulenie w kręgosłup, chyba że podczas porodu jest akcja i trzeba nagle operować wtedy nie patrzą na nic i usypiają od razu... ogólnie jestem miło zaskoczona, a położne mówiły że ludzie będący w Kętrzynie czy Mrągowie są mile zaskoczeni standardem. Może się Nadalka zastanowisz czy nie rodzić u nas jak i tak musisz dojechać??
|
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale leżaczek na pewno rozkłada się bardziej na płasko niż fotelik, a potem, jak dziecko podrośnie, podnosi się oparcie i dziecko sobie w nim wygodnie siedzi, a mamusia ma okazję zająć się czym innym ![]() Mam sporo znajomych, które mają i leżaczki i foteliki, i o wiele częściej korzystały z leżaczków, zwłaszcza wtedy jak dziecko właśnie już większe było. Tym bardziej, że ten materiał w leżaczkach jest przewiewny w przeciwieństwie do fotelików
|
|
#883 | |
|
Zadomowienie
|
fajny, mam identyczny
wyprany i schowany czeka ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Ooolllccciiiaaa trzymam
za wizytę
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za gratki!
Łóżeczka z Ikei nie mam i nie znam nikogo kto miał. Za to moje koleżanki chwaliły ich pościel dla dzieciaczków. Przystępna cena i fajna jakość. Będę biegać pomiędzy kuchnią, pokojem i hurtownią budowlaną bo mój Małż bierze dziś kąpiel w pracy ze względu na remont łazienki. Kurde a ja się myję nadal w domu bo panowie wstawiają wannę każdego dnia na swoje miejsce. Nie wiem jaka to różnica... No niby hurtownia go ominie..... Cały dzień sikam do słoika a jak mi się chce coś więcej to lecę pół miasta do siostry i żyję. Wrrrr, coś zła jestem
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co ja zorbie jak bedzie remont łazienki u nas ![]() jeszcze oczywiscie troche czasu potrwa znaim nazbieramy na łazienke bo trzeba bardzo duzo kasy nam a narazie robimy co innego no i ta wyprawka ale mam nadzieje ze szybko sie uwiniemy. I wtedy ja bede po sąsiadach biegac
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Ciao Ragazze !
Trudno mi jest was nadrobić, bo internet mi coś szwankuje, strasznie powolny mimo 25mb :/ Od rana mrówka pracuje, ugotowałam zupę grzybową, wyszła pyszna! Przesadziłam kwiatki, pojechałam nawet kupić jakieś na balkon, także rozpiździel na balkonie niezły Pranie i prasowanie zrobione, czas na relax, bo wieczorem wychodzę na imprezkę. Ufff.
|
|
|
|
#889 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ad2. jestem, jestem ale kiedyś mi już taki jeden mądry powiedział, że dentyści i weterynarze to nie są prawdziwi lekarze Puściłam mimo uszu, biorąc pod uwagę, że koleś lubi być we wszystkim "najmądrzejszy" a prawda jest zgoła inna![]() Bardzo fajny Cytat:
Powodzenia |
||
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
jacie jak mi sie nudzi
![]() za ok 50 minut juz bedzie tz
|
#891 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zrobiłaś mi smaka na mizerie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jakoś mam wewnętrzny spokój, ze wszystko jest ok, mały silnie kopie o różnych porach, wiec nie chce sie na razie stresować liczeniem. po prostu śliczny |
|||||||
|
|
|
#892 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Słoneczka,
Już nowy wątek . Nadrabiam Was ale trochę to jeszcze potrwa.Póki co gratuluję rozpoczętych tygodni - robi się coraz poważniej , wizyt i dobrych wiadomości.Byłam wczoraj u mojego diabetyka. Cukier spada, jednak na czczo i po śniadaniu jest lekko ponad max albo blisko max... Zmodyfikowali mi dietę i jeżeli za dwa tygodnie przy kolejnej kontroli okaże się, że nie spada to skończy się na insulinie na noc... . Bardzo bym nie chciała do tego dopuścić, bowiem wtedy będę musiała rodzić w Bydgoszczy (50 km ode mnie). Ale nie ma co się spinać, może będzie dobrze. W ciągu 2 tyg. z Gośką przytyłyśmy 700 gram, wyniki krwi i moczu ok, ciśnienie ok. Wizytę u gina mam 12 czerwca, jestem ciekawa ile moja dzidźka waży i jak się ma. Byłam też u okulisty. Poszłam prywatnie, bo państwowo kolejka na przyszły rok. Okazało się, że powinnam jechać na specjalistyczne badania do prywatnej kliniki okulistycznej, gdzie koszt tych badań wyniesie ok. 500 zł! Okulista, u którego byłam mógł zbadać tylko wadę i ciśnienie, a odnośnie porodu powinno zbadać się siatkówkę... Nie wiem co zrobić, pojeżdżę po innych okulistach, może któryś będzie tańszy. Szczerze mówiąc to olałabym tą sprawę, ale jak podczas porodu pogorszy mi się wada czy coś w tym stylu to będę pluła sobie w twarz... .Dobra, nie zanudzam Was, idę nadrobić zaległości w wątku. Na koniec dobra wiadomość: zaczęłyśmy 31 tydzień!
|
|
|
|
#893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w książeczce zdrowia nie miał uzupełniane, jak ja.A to, że miał operację i sporo leżał w szpitalu, to kojarzyła tak mniej więcej, ale nie wiedziała w sumie na co (z tym, że to, akurat sam wie). |
||
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
ooolllccciiiaa kciuki za wizyte
|
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, macie może swoje listy zakupów aptecznych? Zamawiam właśnie coś i chciałabym się upewnić, że na tę chwilę to wszystko
|
|
|
|
#898 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie miłe słowa odnośnie moich zakupów
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie stresuj się ![]() A jak się okaże że insulina jest konieczna, to będziesz sobie mogła pozwolić na więcej, też nie jest to takie złe ![]() Na dwójce jest program o niemowlętach występujących w reklamach. Niektórzy rodzice tam przedstawieni są nieźle posrani, traktują dzieci jak maszynki do zarabiania pieniędzy |
||
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Najadłam się jak prosiak i ledwo żyję Idę nadrobić co tam pisałyście
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

, oby był skuteczny. 

za wizytę

Są takie, jak Twoje, albo z szufladą, ale 120x60 cm.
Puściłam mimo uszu, biorąc pod uwagę, że koleś lubi być we wszystkim "najmądrzejszy" a prawda jest zgoła inna
Ale każdy kęs muszę zapić słabą herbatą-piję teraz gruszkową z melisą. Mam nadzieję, że wkrótce dojdę do stanu używalności, bo o takich pysznościach piszecie, że mi ślina po pępku cieknie

A w książeczce zdrowia nie miał uzupełniane, jak ja.