~~~~ służba więzienna ~~~~ - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 10:04   #121
Coma_
Zadomowienie

Dot.: ~~~~ służba więzienna ~~~~

Cytat:
Napisane przez jezozwierzyk Pokaż wiadomość
(...)
A jeszcze mam pytanie, jak myślicie kiedy warto złożyć podanie o przyjecie na kuratora społecznego??
Na 3 roku licencjatu czy może dopiero po?
Po Im jesteś starsza tym lepiej. Ja zostałam kuratorem prawie rok po skończeniu licencjatu, a i tak nie byłam pewna czy ze względu na wiek mnie przyjmą. Zależy to też od danego kierownika ZKSS i tego, jakie praktyki mają, jeżeli przyjmują młodych to są duże szanse. No i doświadczenie przede wszystkim

Coma_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:05   #122
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Cytat:
Napisane przez Coma_ Pokaż wiadomość
Po Im jesteś starsza tym lepiej. Ja zostałam kuratorem prawie rok po skończeniu licencjatu, a i tak nie byłam pewna czy ze względu na wiek mnie przyjmą. Zależy to też od danego kierownika ZKSS i tego, jakie praktyki mają, jeżeli przyjmują młodych to są duże szanse. No i doświadczenie przede wszystkim
Dzięki za odp . Złożę po stażu, teraz na spokojnie się zajme się stażem a po bedę już na 3 roku w połowie i doświadczenie też będzie .
takie jak dawniej.

P. Coelho
"Demon i Panna Prym"

jezozwierzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 21:06   #123
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Myslicie ze dostane jakis identyfikator itp? Chciałabym, w policji miałam mieć ale kasy nie było
Co do indentyfikatora - nie wiem, zależy od ZK. Dostaniesz kartę przepustek, i na wstępnie na dyżurce telefon mają prawo Ci zarekwirować, bo na terenach ZK jest zakaz używania
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-01, 10:52   #124
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Co do indentyfikatora - nie wiem, zależy od ZK. Dostaniesz kartę przepustek, i na wstępnie na dyżurce telefon mają prawo Ci zarekwirować, bo na terenach ZK jest zakaz używania
Dzowniłam właśnie do kadr, bo muszą jeszcze jeden kwitek mi podbić, właśnie się tam wybieram. Zła jestem nie wiem czy na siebie czy na kobietę z którą rozmawiałam , pytałam się jej o nazwisko opiekuna o ten telefon itp i zapytałam czy są jakieś wytyczne odnosnie ubioru (no zalezy mi to chyba dobrze ze sie pytam) a baba mi na to "no to chyba sama pani powinna wiedziec gdzie pani trafia, ja nie bede tego komentowac" ...
No i sie wkurzylam.. No co to prostego pytania nie moge zadac?
takie jak dawniej.

P. Coelho
"Demon i Panna Prym"

Stary 2012-06-01, 12:54   #125
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzowniłam właśnie do kadr, bo muszą jeszcze jeden kwitek mi podbić, właśnie się tam wybieram. Zła jestem nie wiem czy na siebie czy na kobietę z którą rozmawiałam , pytałam się jej o nazwisko opiekuna o ten telefon itp i zapytałam czy są jakieś wytyczne odnosnie ubioru (no zalezy mi to chyba dobrze ze sie pytam) a baba mi na to "no to chyba sama pani powinna wiedziec gdzie pani trafia, ja nie bede tego komentowac" ...
No i sie wkurzylam.. No co to prostego pytania nie moge zadac?
Powiedziała co uważała za stosowne... Chyba wiesz gdzie trafiasz Wg niej wystarczy ruszyć głową. Babki w kadrach takie są Poza tym uwierz mi są takie praktykantki, że w mini i spzilkach potrafią przyjść
Stary 2012-06-01, 14:28   #126
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Cytat:
Powiedziała co uważała za stosowne... Chyba wiesz gdzie trafiasz Wg niej wystarczy ruszyć głową. Babki w kadrach takie są Poza tym uwierz mi są takie praktykantki, że w mini i spzilkach potrafią przyjść
No ja wiem że trzeba głową ruszać, ja cały czas ruszam głową ale zalezy mi i się martwie , dla mnei eleganckie ubranie to też czarna spodnica i wysokie buty, a nei wiem może nie można, pewnie nie można w SW tak sie ubierac stad to pytanie...
Byłam dzis w ogole tam i w tych kadrach i rozmawialam z tą Panią i z dyrektorem aresztu. Mam na pierwsze 2 tygodnie przyjść do siedziby aresztu śledczego, na jakieś szkolenia i "na sekretariat" , no nie wiem o co chodzi..
takie jak dawniej.

P. Coelho
"Demon i Panna Prym"

Stary 2012-06-01, 18:13   #127
yoona
Zakorzenienie

Cytat:

a mogę spytać z ciekawości, kim jesteś z zawodu?? Założyłaś wątek o szukaniu pracy w dzisiejszych czasach, jeśli dobrze kojarzę to postanowiłaś wyjechać z PL, dlatego z ciekawosci pytam
psychologiem.
dobrze kojarzysz

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 22:21   #128
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
psychologiem.
dobrze kojarzysz

A znalazłaś za granicą pracę w zawodzie??
takie jak dawniej.

P. Coelho
"Demon i Panna Prym"

Stary 2012-06-02, 10:34   #129
yoona
Zakorzenienie

Cytat:

A znalazłaś za granicą pracę w zawodzie??
nie, bede szukac pracy jakiejkolwiek. chociaz nawiazalam kontakt z pewna poradnia, wiec moze sie uda tez cos w zawodzie podziałać

Blogowy świat

Stary 2012-06-02, 10:39   #130
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
nie, bede szukac pracy jakiejkolwiek. chociaz nawiazalam kontakt z pewna poradnia, wiec moze sie uda tez cos w zawodzie podziałać
Kurde jakie beznadziejne czasy...
Wczoraj rozmawiałąm z dyrektorem AŚ, mają po 300 podań na strażników na 10 miejsc... Na sekretarke (w tym moje) mieli 600... Rozmawialiśmy o Pani psycholog z AŚ która na studiach prowadziłą ćw z moja grupą i powiedział ze 4 lata temu jak szukali młodszego psychologa to wpłynęło 5 podań i wybrali ją...
takie jak dawniej.

P. Coelho
"Demon i Panna Prym"

Stary 2012-06-02, 13:58   #131
yoona
Zakorzenienie

no, kilka lat temu bylo zupelnie inaczej. chociaz osttanio jak skladalam na mlodszego psychologa, to wplynelo 7 podan, ostatecznie wybierali pośród mnie i jeszcze jednej. no i wybrali ją.

Blogowy świat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 19:46   #132
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja wiem że trzeba głową ruszać, ja cały czas ruszam głową ale zalezy mi i się martwie , dla mnei eleganckie ubranie to też czarna spodnica i wysokie buty, a nei wiem może nie można, pewnie nie można w SW tak sie ubierac stad to pytanie...
Byłam dzis w ogole tam i w tych kadrach i rozmawialam z tą Panią i z dyrektorem aresztu. Mam na pierwsze 2 tygodnie przyjść do siedziby aresztu śledczego, na jakieś szkolenia i "na sekretariat" , no nie wiem o co chodzi..
I na sekretariat, czyli zapewne póki co papierki
Stary 2012-06-05, 04:53   #133
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Cytat:
I na sekretariat, czyli zapewne póki co papierki
A no... Siedzę i robię tą samą robotę co w policji.. No ale ok, mają obciążony sekretariat a nie ma wakatu dla drugiej sekretarki i każdy nowy na początek tam trafia na 2 tygodnie , przynajmniej kumam o co chodzi to mogę się wykazać , szkoda tylko że to zupełnie oddzielna jednostka od tej, w której mam przyznany staż . Ale poznaję powoli ludzi i z "mojego" OZtu, i wiem że będę pracować z wychowawcami więc nie jest źle. Jutro jakaś wycieczka po areszcie i szkolenie (ale nie bhp, bo to mam mieć jak będę na miejcu), a generalnie dużo teraz roboty jest przed euro bo przenoszą z warszawy do nas...
A tak to luz, towarzystwo miłe i sympatyczne.

Ahaha, wczoraj miałam śmieszną sytuację.
Ogólnie oddziały aresztu z osadzonymi są oddzielone itp wiec wczoraj w sekretariacie nikogo nie widziałam , poszłam do toalety, która mieściła się na korytarzu i trochę dalej, wchodzę, pierwsze drzwi do części gdzie jest umywalka z lustrem się nie zamykają, wchodzę dalej drugie z toaletą już tak, więc sobie weszłam, korzystam, wychodzę i wpadam w tej części z umywalką na osadzonych... Sprzątali, teraz już wiem że koło 12 chodzą i sprzątają , czekali aż im wc udostępnie
takie jak dawniej.

P. Coelho
"Demon i Panna Prym"

Stary 2012-06-20, 21:53   #134
lalaith
Zakorzenienie

Dołączam, też po reso i jak na razie pracuję z dziećmi, ale marzenia nadal są
Stary 2012-07-03, 22:39   #135
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Dołączam, też po reso i jak na razie pracuję z dziećmi, ale marzenia nadal są
Powodzenia

Ja marze o pracy z mlodzieza w zakladzie karnym.Jakis rok temu skladalam aplikacje i brakowalo mi niestety kilka miesiecy doswiadczenia w pracy z trudna mlodzieza.Tutaj gdzie mieszkam trzeba miec albo ukonczone studia psychologiczne albo 2 letnie doswiadczenie w pracy z trudna mlodzieza.
Obecnie mam wymagane doswiadczenie i aplikowalam ponownie-ciekawe co z tego wyjdzie?
Moja znajoma sie dostala na 2 etap rekrutacji ale oblala test psychologiczny.Trzeba miec okolo 90% aby przejsc do 3 etapu.

Jezozwierzyk-czekam na Twoje dalsze relacje z praktyk
Yoona-powodzenia w szukaniu pracy za granica

Pozdrawiam wszystki fanki sluzby wieziennej
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 14:09   #136
Suqub
Zakorzenienie

Od wielu lat chcę pracować jako wychowawca w zakładzie karnym. Jestem po resocjalizacji lic oraz ped opiekuńczej magisterce. Odbyłam staż w Areszcie Śledczym i gdy go kończyłam z ciężkim sercem było mi żegnać te muru. Czułam, że jestem na właściwym miejscu. Oczywiście na początku bałam się, że coś mogę źle zrobić ale nie było źle. Chwalili mnie, miałam nawet rozmowę z Dyrektorem centralnym ale niestety nie było miejsc aby mnie zatrudnić a dokładnie pieniędzy na to. Dowiaduję się co jakiś czas, mam kontakt z ludźmi stamtąd i liczę, że kiedyś los się do mnie uśmiechnie. Jest to trudna praca ale nigdzie indziej nie byłam pewna tego, że powinnam tam pracować.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 19:47   #137
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Od wielu lat chcę pracować jako wychowawca w zakładzie karnym. Jestem po resocjalizacji lic oraz ped opiekuńczej magisterce. Odbyłam staż w Areszcie Śledczym i gdy go kończyłam z ciężkim sercem było mi żegnać te muru. Czułam, że jestem na właściwym miejscu. Oczywiście na początku bałam się, że coś mogę źle zrobić ale nie było źle. Chwalili mnie, miałam nawet rozmowę z Dyrektorem centralnym ale niestety nie było miejsc aby mnie zatrudnić a dokładnie pieniędzy na to. Dowiaduję się co jakiś czas, mam kontakt z ludźmi stamtąd i liczę, że kiedyś los się do mnie uśmiechnie. Jest to trudna praca ale nigdzie indziej nie byłam pewna tego, że powinnam tam pracować.
Zycze aby znalazlo sie dla Ciebie miejsce w tym zakladzieDo takiej pracy potrzeba ludzi z powolaniem a po Twojej wypowiedzi widac ze je masz

Wszedzie sa ciecia w budzecie,tutaj gdzie mieszkam jest b ciezko sie do takiej pracy rowniez dostac.Niedosc ze trzeba przejsc wieloetapowa rekrutacje i sprawdzaja czlowieka pod lupa to i tak po przejsciu wszystkich etapow aplikant jest tylko na ich liscie przez 6 miesiecy i tez na 100% niewiadomo czy akurat bedzie tyle miejsc pracy ile aplikantow.
U mnie przedluzono okres aplikacji,napisane jest rowniez ze chca aby szczegolnie osoby plci zenskiej aplikowaly.Moze to dobry znak

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2012-07-04 o 19:50
Stary 2012-07-04, 19:59   #138
india83
Zakorzenienie

Cytat:
czytając Twojego posta musiałam zerknąc na nick, bo miałam wrażenie, że czytam samą siebie
india83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-04, 20:55   #139
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
czytając Twojego posta musiałam zerknąc na nick, bo miałam wrażenie, że czytam samą siebie
eh widzę, że nie tylko ja muszę znosić niesprawiedliwość. Niestety w tym areszcie pracują ludzie co akurat się dostali bo było miejsce, okazja i po prostu po znajomości, choć w opinii innych nie powinni znajdować się na tym stanowisku a ludzie z powołaniem, tacy jak JA , się marnują :/

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf Pokaż wiadomość
Zycze aby znalazlo sie dla Ciebie miejsce w tym zakladzieDo takiej pracy potrzeba ludzi z powolaniem a po Twojej wypowiedzi widac ze je masz

Wszedzie sa ciecia w budzecie,tutaj gdzie mieszkam jest b ciezko sie do takiej pracy rowniez dostac.Niedosc ze trzeba przejsc wieloetapowa rekrutacje i sprawdzaja czlowieka pod lupa to i tak po przejsciu wszystkich etapow aplikant jest tylko na ich liscie przez 6 miesiecy i tez na 100% niewiadomo czy akurat bedzie tyle miejsc pracy ile aplikantow.
U mnie przedluzono okres aplikacji,napisane jest rowniez ze chca aby szczegolnie osoby plci zenskiej aplikowaly.Moze to dobry znak
Mam nadzieję, że kiedyś zadzwonią bo ciągle im zawracam głowę czy mają wolne miejsca. Szukałam nawet pracy w zakładzie karnym oddalonym ode mnie o 97 km i też niestety nie udało się. Wiem, że w takich miejscach często stanowiska już od początku są obsadzone a ogłoszenia wystawiane są dla zasady.
Twarda jestem i się nie poddam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-04, 21:02   #140
CzarnyElf
Zakorzenienie

Suqub
Powodzenia .Powinno sie udac szczegolnie ze masz juz doswiadczenie w takiej pracy
Stary 2012-07-05, 07:09   #141
jezozwierzyk
Zadomowienie

GG do jezozwierzyk

Hej dziewczyny
Leci już 3 tydzień jak pracuje z wychowawcą na półotwartym i jest na prawdę super . Praca totalnie mnie pochłonęła i nie mam czasu na nic, w tym na wizaz . W tym tyg np mam zmianę 11-19, dlatego mam chwilkę żeby napisać. Tak jak koleżanka powyżej czuje że jestem w odpowiedni dla siebie miejscu . Póki co chwytam każdy dzień i czerpię z niego maxymalnie wiele choć roboty nie ukrywam mamy bardzo dużo, tym bardziej że teraz wychowawca na urlopie... Generalnie mamy 120 gości na pawilonie na 1 wychowawce i na mnie...
Ze stażu jestem na prawdę bardzo bardzo bardzo zadowolona
Ostatnio nawet mielismy koncert

Suqub - trzymam za Ciebie kciuki!! Bądź twarda i uparta!! Ja też taka jestem, na pewno uda nam się kiedyś na stałe, kto wie może spotkamy się np na szkole oficerskiej hihihih
takie jak dawniej.

P. Coelho
"Demon i Panna Prym"

Stary 2012-07-05, 07:31   #142
Suqub
Zakorzenienie

jezozwierzyk
Fajnie by było Powodzenia, oby Tobie udało od razu po stażu zostać tam na stałe W takiej pracy to tylko osoby z powołaniem przetrwają!!

CzarnyElf

Nie dziękuję aby nie zapeszyć Mam nadzieję, że kiedyś mi się uda choć bez dobrych znajomości naprawdę będzie ciężko. Wiem też, że ciężko jest dostać się osobom od razu po studiach bez doświadczenia większego niż staż, ale powiedzmy sobie jak te doświadczenie zdobyć inaczej...?

Stary 2012-07-05, 20:50   #143
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny
Leci już 3 tydzień jak pracuje z wychowawcą na półotwartym i jest na prawdę super . Praca totalnie mnie pochłonęła i nie mam czasu na nic, w tym na wizaz . W tym tyg np mam zmianę 11-19, dlatego mam chwilkę żeby napisać. Tak jak koleżanka powyżej czuje że jestem w odpowiedni dla siebie miejscu . Póki co chwytam każdy dzień i czerpię z niego maxymalnie wiele choć roboty nie ukrywam mamy bardzo dużo, tym bardziej że teraz wychowawca na urlopie... Generalnie mamy 120 gości na pawilonie na 1 wychowawce i na mnie...
Ze stażu jestem na prawdę bardzo bardzo bardzo zadowolona
Ostatnio nawet mielismy koncert

Suqub - trzymam za Ciebie kciuki!! Bądź twarda i uparta!! Ja też taka jestem, na pewno uda nam się kiedyś na stałe, kto wie może spotkamy się np na szkole oficerskiej hihihih
Super ze jestes zadowolona.Zycze zeby Cie zostawili po stazu

Cytat:
[B]

CzarnyElf

Nie dziękuję aby nie zapeszyć Mam nadzieję, że kiedyś mi się uda choć bez dobrych znajomości naprawdę będzie ciężko. Wiem też, że ciężko jest dostać się osobom od razu po studiach bez doświadczenia większego niż staż, ale powiedzmy sobie jak te doświadczenie zdobyć inaczej...?
Wiem ze Polsce jest trudno ze zdobyciem doswiadczenia
Ale miejmy nadzieje ze kiedys dostaniesz ta wymarzona posade

U mnie do wczoraj bylo skladanie podan.Dostalam emaila ze dziekuja za aplikowanie i ze skontaktuja sie ze mna wkrotce.W statusie mam (sprawdzanie minimalnych kwalifikacji).Czyli trzeba czekac cierpliwie...

Czas edycji: 2012-07-05 o 21:23
Stary 2012-07-08, 23:58   #144
CzarnyElf
Zakorzenienie

Zapraszaja mnie na 2 etap rekrutacji.Ma to byc "structured oral examination".Ide ale w sumie tak z ciekawosci bo:
Mam zamiar sie przeprowadzic do innej miejscowosci prawdopodobnie w te wakacje
Wakaty sa tylko w mojej miejscowosci i watpie abym byla w ich bazie jak beda wolne wakaty w innych miejscowosciach
Jest to rekrutacja na przyszle stanowiska czyli niewiadomo kiedy i czy wogole beda
Egzamin ma byc za 2 tygodnie.

Czas edycji: 2012-07-18 o 23:44
Stary 2012-07-09, 08:25   #145
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszaja mnie na 2 etap rekrutacji.Ma to byc "structured oral examination".Ide ale w sumie tak z ciekawosci bo:
Mam zamiar sie przeprowadzic do innej miejscowosci prawdopodobnie w te wakacje
Wakaty sa tylko w mojej miejscowosci i watpie abym byla w ich bazie jak beda wolne wakaty w innych miejscowosciach
Jest to rekrutacja na przyszle stanowiska czyli niewiadomo kiedy i czy wogole beda
Egzamin ma byc za 2 tygodnie.
Gratuluje!! Jakiś postęp Jak coś można poprosić o przeniesienie.

Stary 2012-07-09, 08:32   #146
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje!! Jakiś postęp Jak coś można poprosić o przeniesienie.
DziekiZobaczymy jak mi pojdzie,zdam relacje.Zawsze bylam ciekawa jak dokladnie wyglada rekrutacja do takiej pracy
Stary 2012-07-09, 16:24   #147
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
DziekiZobaczymy jak mi pojdzie,zdam relacje.Zawsze bylam ciekawa jak dokladnie wyglada rekrutacja do takiej pracy
Trzymam kciuki i czekam na relację bo jestem bardzo ciekawa Mam nadzieje,że wszystko pójdzie pozytywnie

tak na marginesie to chyba tylko w moim mieście staż trwa 6 miesięcy bo każda to piszę o 12 miesiącach... :/

Stary 2012-07-09, 21:40   #148
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Staż nie ważne, czy jest finansowany przez Urząd Pracy, czy EFS to możesz być tylko 12 miesięczny, ale zawsze dają na 6, później jak są pieniądze to wysyłają na inny lub jak pracodawca wystąpi do nich z wniosekiem o przedłużenie Ci to mogą przedłużyć o dowolny okres, ale nie dłuższy niż kolejne 6 miesięcy, o ile będą środki.
Stary 2012-07-10, 12:09   #149
Suqub
Zakorzenienie

Wiem, że może trwać do 12 miesięcy ale w moim mieście nie słyszałam o takim przypadku. UP woli wysłać za te pieniądze drugą osobę na staż niż jedna osoba ma być dłużej.

Stary 2012-07-10, 12:54   #150
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

A dziwisz się?! Przy takiej ilości osób bezrobotnych... Robią tak by każdy miał taką możliwość i mógł nawet coś w pół roku zrobić, by mieć co później wpisać w CV. Sorry, ale mamy takie reali i nikt tego nie zmieni. Wg mnie dobre i pół roku
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości