![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
djerba- strasznie zestresowana jesteś
![]() a mi dziś z rana znowu mdłości powróciły- przez ostatnie dwa dni miałam troszkę spokoju wogóle mogę spać całymi dniami, chodzę jak cień przed chwilą postawiłam ogórki małosolne, pachną wyśmienicie muszę się troszkę ogarnąć bo to kiepski pożytek ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2013 :)
Cytat:
co do suchości w pochwie to nie poradzę bo ja mam wręcz odwrotnie, od kąd jestem w ciąży to mam ciągle mokro :/
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
Cześć mamusie styczniowe
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Wtajemniczenie
|
Kocurku, ściskam mocno
![]() Moja Niuńka wczoraj przez pół dnia wymiotowała, ona wymiotowała (a mi łzy w oczach stawały, bo tak mi jej żal było), ja zaraz za nią... Ale dziś jej już przeszło, na szczęście. Zajadam się dziś ciastem z truskawkami, które upiekłam. Biszkopt, bita śmietana kremówka z truskawkami, truskawki i galaretka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
Kochane moje, macie jakiś pomysł, jak pozbyć się chronicznego kataru? Ale zacznę od początku. Jestem całkiem zdrowa, tzn nie jest to żadne przeziębienie, mam katar zatokowy - nie mogę za nic w świecie wydmuchać nosa, jest on całkiem suchy, ale i tak mi się zatyka, gdy się położę. Brałam do tej pory xylometazolin, ale odkąd wiem o ciąży zrezygnowałam z niego. Próbowałam już soli fizjologicznej, maści majerankowej, i nic... Nos dalej w nocy zatkany, nie mogę przez to spać, wyglądam jak śmierć... Xylometazolin brałam zawsze tylko na noc, już ponad 2 lata praktycznie każdej nocy, ale w ciągu dnia nie muszę go używać (chyba, że idę spać). Siostra ma mi zaraz podrzucić sól morską w spreju, ale tracę nadzieję na jakiekolwiek efekty... :/ Macie jakieś pomysły? Xylometazolin nie jest dokładnie zdefiniowany jako lek szkodliwy, czytałam gdzieś, że jeśli trzeba, to można go brać, nie co godzinę, ale jak się weźmie 2 razy na dobę, to będzie ok... No ale boję się, we wtorek idę z tym do lekarza...
Z rzeczy bardziej ciążowych, to czuję się, jakby do moich piersi ktoś przyczepił 5kg ciężarki, masakra, tak bolą, że szok. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie,
mam pytanie, czy któraś z Was odczuwała w pierwszych tygodniach ciąży ból w podbrzuszu, jak na @? |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że tak, chyba my wszystkie to odczuwałyśmy... I wciąż odczuwamy, to normalne.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Raczkowanie
|
Prześladuje mnie myśl o ciąży pozamacicznej i strasznie się boję, nie chce już smęcić rodzinie o moich obawach, które rozwieją się we wtorek. Dla mnie to czekanie to wieczność. Moja historia jest długa. Mam już dwa aniołki...
Prawie każda z Was pisze o bólu piersi, a u mnie nic ![]() Tylko ból brzucha, trochę zmęcze i apetyt. |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
Witam Styczniowe mamusie 2013
![]() ![]() Ww wtorek mam pierwsza wizyte u gin.,teścik zrobiłam,dwie kreski..to druga ciąża ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- suzi31-mnie w pierwszej ciązy strasznie bolało podbrzusze ale jakos potem samo mineło,normalny objaw.Piersi tez bolały ale niezyt mocno.Teraz jest średnio troche boli brzuch,troche piersi tez ale za to jestem fizycznie cało do niczego,kompletny brak chęci do zycia...a mam 1,5 roczną córeczke i cały dzien zmuszam sie do wszystkiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ten katar mam to samo! Każdej wiosny mam katar zatokowy i wszystko zatkane, a ta okropna wydzielina spływa mi do gardła i coraz bardziej chce mi sie wymiotowac, uzuwam czasem tej soli morskiej ale pomaga tylko na chwilę, wieczorem robie sobie inhalacje z amolu, powiem ze nawet pomaga ogolnie podgrzewanie czoła i okolic nosa pomaga bo wtedy przynajmniej jest czym wydmuchac nos ![]() Takze moze tez sprobuj inhalacji i tej soli morskiej. Ja właśnie wrócilam z uczelni, masakra jakas ciagle mnie mdli i kreci sie w glowie , kolosa napisałam ledwo i nawet nie mogłam sie skupic na pytaniach, no ale trudno ja wytrzymam oby Fasoluś był zdrowy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 |
Raczkowanie
|
Dzięki za słowa otuchy
![]() Iskierka - też mam taką małą córunię, ma energię i cały czas trzeba jej pilnować. Gdyby poszło coś nie tak z moją ciążą, to będzie mniej boleć, bo jedno dziecko już mam. Fasolkę kocham od pierszej chwili dowiedzenia się o niej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() |
#1304 |
Raczkowanie
|
no własnie ten brzusio...jak sobie licze to jestem 4 tydzień,apetyt mam straszny i brzuch mi juz "wywala"....martwie sie bo jestem niska,z Polą(ma 1,5 roku) przytyłam 12 kg ale sie pilnowałam a teraz...moja ginekolog ma strasznego fioła na punkcie tycia w ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym miec już to za sobą, usłyszeć serduszko i jakoś się odstresować.. Ale nie wiem czy na tym etapie będzie słychać, powinno. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko troszkę dałam ciała z żelatyną do bitej śmietany bo za szybko dodałam i mi się grudki porobiły ![]() co do bólu brzucha to mnie bolał w pierwszych tygodniach, teraz prawie wcale, czasem gdzieś lekko w pachwinie pociągnie ale cyce- kurde nie podchodż, nawet nie patrz bo bolą ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() dodam jeszcze,że kupiłam mojej psiuni dziś dwie zabawki- gumową kurę i piłkę jeża piszczącą- w 10 minut wiór został z zabawek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
dziewczyny..a co ja mam powiedziec???mam 3 berneńskie psy pasterskie dodam,ze 2 sie oszczeniły i doszło 8 szczeniaków,do tego 3 jamniczki minaturki(na szczeście bez malych),1,5 roczną córke i 4 tydzien ciąży...a i mąż jest w Danii w pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam huskyego szczeniaczka, teściowie mają wilczura i Shi-tzu (czy jak tam to się pisze ![]() ![]()
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
ooo to widzę,że jest tu więcej psiar
![]() fajnie, ja się troszkę obawiam jak moja suczka będzie reagować na dzidzię- jest dość dominująca i bardzo zazdrosna o mojego syna do tego od maleństwa śpi z nami w łóżku a powiem szczerze nie wyobrażam sobie takiego układu jak będzie maleństwo spać np przy cycku z nami muszę coś sensownego wymyśleć, bo co? pies cały czas spał a teraz nie? bez sensu, chyba,że mój synuś go przygarnie do swojego wyrka ![]() Iskierka- co masz powiedzieć? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja mam kotke! Maine coonkę, która zaczęła się do mnie strasznie przymilać ostatnio...Ciekawe dlaczego ![]() Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2012-06-02 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- co do kotów ...to nie bardzo powinno sie z nimi kontaktowac będąc w ciąży ale co tu zrobic z pupilem?porozmawiaj z ginekologiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
mejkuny to te wielkie bydlaki, prawda? moi znajomi mają , są piękne
choć ja nie przepadam za kotami, tylko raz w życiu trafił mi się najcudowniejszy egzemplarz na świecie, myszki mi półżywe do łózka przynosiła na dowód miłości- heheh ale poza tym była cudowna potem niestety nie miałam szczęścia do kotów- ostatni incydent z kotem omal nie zakończył się tragicznie- kot dusił moje śpiące dzicko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zadomowienie
|
O Matko no to nie dziwię się, że taka rezerwa do kotów;o Tak Maine coony potrafia nieźle wyrosnąć.
Nie mam serca się nie kontaktować z moja kotką. Zleciłam sprzatanie kuwety TŻtowi ale nie wiem jak mam odmówić jej codziennych pieszczochów. Jeśli mogę mieć coś na usprawiedliwienie to jest to kotka niewychodząca, je tylko suchą karmę. A później zobaczymjy jak to będzie z dzidzią i kotem. Myślę, że kocurka dobrze przyjmie nowego członkia rodziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście jak WOjtuś był mały to Karol(tak się zwał nasz kocur) go unikał. Teraz już go nie ma - auto go zabiło.
![]() |
#1315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uwielbiam to autko, ale niestety poprzedni właściciele nie dbali o nie, a ja nie nadążam wszystkiego naprawiać..a tak bym chciała jeszcze z rok pojeździć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może i bym się stresowała ale teraz nie ma nic ważniejszego jak Ty i dzidzia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
99 rok automat ciężko dostać jakiekolwiek części bo nie popularne w ogóle.. a stresuję się bo przewożę córkę, samą siebie, fasolkę, męża itp... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś za szybko chyba wstałam, siedzę w pracy i tak mnie muli, w dodatku ciągle się czuję jakbym nie domyła zębów, bo jedyna pasta to Colgate dla dzieci ze Shrekiem
![]() W nocy wstaje 2 razy sikać, drugi raz koło 2 i nie moge już później zasnąć ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Raczkowanie
|
o ludzie te mdłości sa okropne....wypiłam wody gazowanej,zeby mi sie odbiło ale nie pomaga..dopiero jak kanapke zjadłam to jest lepiej.Czuje sie jak na mega kacu.Spac tez w nocy nie moge za to w dzien na stojąco nawet bym spała...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.