|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Cytat:
ja jem rzodkiewki ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- ja ostatnio mierzyłam popoludniu wiec bylw iekszy od ejdzenia. A teraz tylko po platkach. Wiec mzoe i urosl bo niejestem najedzeona a 110 jest ![]()
![]() |
#3182 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zakorzenienie
|
W ogóle mi się wczoraj tak chciało śmiać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie domysliłam sie z enajpierw ugotowac ![]() i co smaczne sa? ![]()
![]() |
#3186 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() wczoraj oczywiście podczytywałam ale nic nie napisałam bo zaczęliśmy z mężem czytać ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199566&page=8 i padłam ![]() ![]() ![]() oprócz tego poprasowaliśmy wczoraj ubranka do końca ![]() ![]() ![]() pumas podaj przepis na ten makaron z krewetkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez mam 107 ![]() ciekawe jakie będą wrażenia Ja dzis mam spadek formy, nie dość że przymulona to ćmi w podbrzuszu, albo za duzo mysle o tym podbrzuszu, gdyby nie to ze bola mnie biodra to połozyłabym sie do wyra na cały dzień |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale najlepiej jak mozesz jakies ciekawe przyprawy dobrac, ja w sumei z lenistwa zawsze uzywam ostra papryke, b sa wtedy smaczniejsze i bardziej wyraziste. ale mozesz przyprawic czym Ci sie podoba bo kurczak po ugotowaniu wiesz ze jest mdly. Moja mama zawsze zostawia w przyprawach je troche dluzej zeby bardziej naszly. ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Dobra spadam sie szykowac bo za pol godziny powinnam byc po kolezanke a jeszcze sedze w betach :P Milego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Rozeznanie
|
witam się
![]() dzisiaj Euro, mój Tż pracuje w mieście 14 km od domu i dzisiaj nie wraca bo umówił się na mecz z kolegami ;] a jutro mamy wesele ![]() 30 tydzień ![]() Edytowane przez lipus89 Czas edycji: 2012-06-08 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Wtajemniczenie
|
mamcia jak wrócisz pokaż co kupiłaś
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj 4 chłopa mecz ogląda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zadomowienie
|
hej
![]() myślałam że dzisiaj będzie lać, a tu nawet taka przyjemna pogoda, że przeszłam się na pocztę, do bankomatu i do sklepu ![]() przyszły dzisiaj do mnie próbki z Musteli: - żel do mycia głowy i ciała od pierwszych dni życia (50 ml) - krem przeciw odparzeniom od pierwszych dni życia (10 ml) - podwójnie działający krem przeciw rozstępom (10 ml) - balsam do brodawek piersiowych (saszetka 3 ml) - nieduża kosmetyczka z siateczki, - ulotki reklamowe. Gdyby ktoś chciał też je otrzymać to wystarczy się zarejestrować na stronie Musteli i wysłać do nich maila z prośbą o przesłanie próbek (w mailu trzeba zaznaczyć że jest się zarejestrowanym na ich stronie). gratulacje ![]() gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
Solelka, to idź gdzieś, co będziesz siedzieć i się nudzić ! Ja wychodzę
![]() Co do kurczaków ala KFC, robię je niemal identycznie jak Mamka - to zależy od dnia, raz tak: obgotowuje części kurczaka, potem maceruję kilka godzin w tabasco, pieprzu cayenne i czosnku, a następnie panieruję w płatkach kukurydzianych i bułce tartej (taki mix), wrzucam do frytownicy na chwileczkę i gotowe. drugim razem tak: do jajka sypię różne przyprawy wg gustu, obtaczam kurczaki w płatkach, wstawiam do piekarnika i piekę jakiś czas. A kolejnym razem tak samo, tylko na patelni. Często też moczę kurczaki w mleku i śmietanie, one robią się soczyste i po godzince w takim mleku wyciągam i doprawiam, kolejne kroki takie same jak poprzednio. Wszystkie sposoby są spoko, kurczaki wychodzą przepyszne ! Makaron z krewetkami dla Olci: na patelnię wrzucam papryczkę chili - ile lubisz, ja na taką porcję wrzucam 3 małe piri piri albo 2 większe chili, podsmażam na małym ogniu na oliwie. Potem wrzucam krewetki - uprzednio skropione sokiem z cytryny -one puszczają swój sok, podsmażam je chwileczkę, tak 3-5 min, w między czasie wrzucam posiekany czosnek (lepszy posiekany niż przeciśnięty). Po 5 minutach wyławiam krewetki, odstawiam do jakiejs miseczki i robię ten sosik na mocy 3-4 (wg kuchni indukcyjnej). I teraz opcjonalnie - albo wrzucam pokrojoną cukinię (cudownie pasuje do krewetek) albo pomijam ten krok i wrzucam posiekaną pietruszkę. Smak w obu przypadkach jest obłedny. Gdy cukinia trochę zmieknie, tak po ok. 5-7 minutach dorzucam spowrotem krewetki, wszystko mieszam ze sobą, doprawiam pieprzem i solą, wrzucam makaron, posypuję grana padano i voila ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Obiecałam już siostrze, że do niej przyjdę. No, ale drugi mecz zaczyna się 20:45, więc do północy i tak nie będę siedzieć przecież
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() aaaa i w pępku w 36 tygodniu mam 103 ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-06-08 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dojadam wczorajsze placki jogurtowe z golden syrup ![]() ![]() Tż przyprowadza dziś kolegów na mecz ![]() ![]() Z tej okazji muszę dom ogarnąć, ale nie muszę nic gotować, bo mają sobie coś gotowego kupić ![]() Gratuluję nowo rozpoczętych tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Zakorzenienie
|
muszę spróbować z tymi kurczaczkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Zakorzenienie
|
Ja dalej w pępku mam 100 cm, choć z każdym dniem brzuch wydaje mi się większy
![]() Sniadanie jadłam o 8 i już jestem głodna. Chyba pójdę na plac po jakieś owoce... Linka, można kupić kruche ciasto w sklepie, takie zawinięte jak francuskie, albo można kupić też gotowe ciasteczkowe foremki i tylko je nadziać czymś. Widziałam je ostatnio w sklepie, 36 sztuk za chyba 12 zł. ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj te kurczaki zrobię tżtowi, niech ma na meczyk. W ddtvn temat dla mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
Chmielinko dzięki za cynk o Musteli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Wtajemniczenie
|
o, dzięki pumcia, to ja w sumie robię krewetki podobnie bo marynuję w cytrynie,czosnku chili i przyprawach,podsmażam i zjadamy z pieczywem czosnkowym i uwielbiamy tą wersję więc na pewno wypróbuję Twój przepis z natką i makaronem
![]() ja też idę po owoce bo został mi tylko arbuz a chcę się nacieszyć owocami dopóki nie karmię ![]() Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2012-06-08 o 09:31 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 | ||||
Rozeznanie
|
może to dziwne, ale jak przeliczałam sobie wszystko wg cen z rossmanna i smyka, to wyszło mi że wydam prawie 500zł, a na allegro wydam niecałe 300...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja mam tak samo jeśli chodzi o słodkie ![]() Zmierzyłam obwód brzucha i jest 94cm... A podobno dziecko mam już duże - tak lekarz ostatnio twierdził... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez ogladam ddtvn i ech mysle co bedzie jak wróce, tzn chce bardzo wrocic do pracy od razu po macierzysnkim, tylko problem kto bedzie sie dzieckiem zjamowal, cóz poczekamy do grudnia a potem bedziemy wymyslac rozwiąznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ale się rozpisałyście z samego rana ![]() ale dzisiaj mnie krzyż bolał w nocy i nad ranem że już myślałam że coś się zaczyna. A jo, już bym chciała 8-) u mnie dzisiaj będzie leniwy dzień, prawie jak zawsze, potem meczyki, na szczęście lubię oglądać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przyślą na pewno. Ja czekałam gdzieś ok 3 tygodni. ale mi się mała w brzuchu wierci już od kilku dni bez przerwy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- O TT też mi chodziło o antykolkową i jeszcze z czujnikiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.