Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 08:53   #3511
Paulaaa23
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Rozpoczynamy dziś z maleństwem 35 tc z wagą + 11kg i obwodem brzucha 109 cm

U mnie tak to sobie wymyślili, że trzeba mieć szkołę rodzenia ukończoną żeby był poród rodzinny - koszt 350zł. Zdecydowaliśmy się jednak tylko na położną. Mąż będzie czekał w pobliżu o ile dostanie urlop w odpowiednim czasie i zdąży wrócić do kraju.

A egzaminy masz przed sobą czy jesteś w trakcie? To kiepskie samopoczucie to coraz częściej pewnie będzie nam doskwierać
gratuluję tc Jeśli chodzi o poród rodzinny to u mnie niby takie zadupie, ale pozwalają bez żadnych opłat
Jestem właśnie w trakcie egzaminów, dziś miałam z technologii informacyjnej, właśnie czekam na wyniki. I jeszcze jutro mam z legislacji i statystyki. I jeśli te jutrzejsze i ten sprzed tygodnia okaże się, że zaliczyłam to spokój do października

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja wstawałam 4x siku, za 2 miesiące chyba będę spać pod kiblem, zeby mieć bliżej A z rana obudzili mnie panowie tnący jakieś deski na pobliskiej budowie, oczywiście teraz juz jest cicho
Ja co noc budzę się regularnie co 2 lub 3 godziny zwykle co do minuty . I tak się ostatnio zastanawiałam, czy by się może do wanny przenieść..

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Heloł

Witam się w 37 tygodniu

I znikam, bo jadę na wymazy

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja też nie wierzę w wodę morską, sama używałam w ciąży na katar i nic to nie dawało, a do tego psikanie było nieprzyjemne - i mówię tu o tym disnemar właśnie. No więc czy będę używać dla maluszka, to się okaże...
A ja używałam też w ciąży całkiem niedawno na katar Afrinu i pomagał, mogłam oddychać nosem, a nie ustami..
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:54   #3512
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie czy koszule do karmienia pierzecie w dzieciowym proszku ? Czy w ogóle je pierzecie ( nowe ze sklepu)? Czy porostu pakujecie takie świeżo zakupione?
Ja prałam w dzieciowym proszku, ale to był przypadek akurat. Zawsze piorę rzeczy nowo kupione, niewiadomo, kto to mierzył, albo nie daj boże nosił, a potem oddał :P
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:13   #3513
nadalka
Zakorzenienie

pumas pewnie że się kaftaniki produkuje:p ja do szpitala dla małej na sam pobyt biorę ok 5 szt. Bo mam przykaz wziąć tylko kaftaniki. I normalny zestaw jakiś na wyjście.
Stary 2012-06-09, 09:23   #3514
wanilllka82
Wtajemniczenie

cynamonowy 35 tc
agunia82 37 tc

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie czy koszule do karmienia pierzecie w dzieciowym proszku ? Czy w ogóle je pierzecie ( nowe ze sklepu)? Czy porostu pakujecie takie świeżo zakupione?
ja prałam w zwykłym proszku
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:28   #3515
nadalka
Zakorzenienie

nicki ja liście malin zamawiałam na allegro..
Stary 2012-06-09, 09:34   #3516
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tak to sobie wymyślili, że trzeba mieć szkołę rodzenia ukończoną żeby był poród rodzinny - koszt 350zł. Zdecydowaliśmy się jednak tylko na położną. Mąż będzie czekał w pobliżu o ile dostanie urlop w odpowiednim czasie i zdąży wrócić do kraju.

Dziękuję U mnie w domu używamy Disnemar, jedyne na co zwróciłam uwagę przy tej soli - jak się zaczyna jej używać to zacina się ta pompka i strumień jest albo za silny albo za słaby albo kapie i w ten sposób dużo tej soli się marnuje. Ale wydaje mi się, że pewnie z każdą w takim opakowaniu będzie podobnie. Któraś z Was napisała że wygodniej jest zaaplikować najpierw na patyczek higieniczny a później do noska więc spróbuję w ten sposób
Dowiedz się, czy szpital może stawiać takie warunki. Szczerze mówiąc nawet nie pytałam, jak jest u mnie. Muszę poszukać tych informacji na stronie szpitala wybranego i na wszelki wypadek najbliższego, gdyby dzidzia postanowiła urodzić się w dniu meczu. Wizyta na porodówce niewiele wyjaśniła, bo po prostu było nas tam za dużo.

Dzięki za przypomnienie porady dotyczącej aplikacji soli - postaram się o niej pamiętać kupując następne opakowanie.
Cytat:
Gratuluję My niby zakończyliśmy wyprawkę, ale zapomnieliśmy o wanience no i przełożyliśmy kilka kwestii mniej istotnych na po porodzie.
* Dzisiaj wyjeżdżam, a miałam siedzieć na tyłku do porodu, ale nie umiem, więc nadrobię was po weekendzie
Leżaczek, nosidełko do używania po 3 mies. i łóżeczko turystyczne być może też kupię po porodzie, ale wanienkę i foczkę mam.
*
Miałaś się nie przemęczać. Wyjazd dla przyjemności uważam za dopuszczalny.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:21
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:04   #3517
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
zależy jak są głębokie, raczej zostają, tyle że zmieniają kolor na cielisty i czasem nawet ich nie widać. Ja będę miała problem bo mam w każdym możliwym miejscu a na brzuchu najdłuższe rozstepy dochodzą nawet do 15cm

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:06
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 10:27   #3518
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł

Witam się w 37 tygodniu

gratulacje
Cytat:
Treść usunięta
dokładnie, szlag trafia

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

byłam w mieście, chodziłam z brzuchem twardym jak kamień, chyba juz przestane wychodzic na tekie długie spacery
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:38   #3519
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzien dobry
ale sobie dzisiaj pospalam az niewiarygodne, polozylam sie po 22 zasnelam moze przed 23 w nocy obudzilam sie tylko raz! i obudzilam sie znowu o 8 zrobilam siku i jeszcze na 2 godzinki kima

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:50   #3520
agunia82
Zakorzenienie

Wróciłam Nawet jeszcze zdążyliśmy spożywkę kupić.
A po południu wpadną do nas na chwilę znajomi, ale fajnie

Cytat:
Treść usunięta
właściwie to dzisiaj położna mi powiedziała, że już od skończonego 36 tygodnia nawet uznaje się ciążę za donoszoną więc w sumie to wg niej ja już jestem donoszona. A zobaczymy jeszcze co na USG we wtorek wyjdzie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:50   #3521
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Ja wstawałam 4x siku, za 2 miesiące chyba będę spać pod kiblem, zeby mieć bliżej A z rana obudzili mnie panowie tnący jakieś deski na pobliskiej budowie, oczywiście teraz juz jest cicho

Ja budzę się jeszcze częściej. No i przy każdym obrocie pobudka gratis

Cytat:
Heloł

Witam się w 37 tygodniu

blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 10:51   #3522
houserka
Rozeznanie

hej,
TŻ wrócił wczoraj o 1.30, ale już mu powiedziałam, że przy końcówce to koniec z meczami poza domem i piwem, bo kto mnie zawiezie na porodówkę?a on mówi, że wezwie się karetkę, no tak ,ale oni Cię zawiozą do najbliższego szpitala a nie do tego , w którym się planuje rodzić!
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:57   #3523
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a u mnie tak leje.... cala noc tak padalo.

Amelcia
Stary 2012-06-09, 10:59   #3524
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Heloł

Witam się w 37 tygodniu

ale u nas paskudna pogoda ale czekam na małża i jedziemy na zakupy, może do Ikei pojedziemy bo szafki musimy do sypialni kupić aby rzeczy małej poupychać

Wczoraj zmierzyłam się w obwodzie brzucha - 107cm na szczęście jeszcze nie mam na nim żadnych rozstępów
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:06   #3525
chce_byc_mama
Zakorzenienie

katar mnie dalej meczy juz tydzien

Amelcia
Stary 2012-06-09, 11:15   #3526
phdwao
Zakorzenienie

zmykam do teściów na obiad, dobrze ze nie musze nic dzis gotowac, bo mi sie nic nie chce
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:21   #3527
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
A czego używasz na rozstępy?
Stary 2012-06-09, 11:24   #3528
chce_byc_mama
Zakorzenienie

a ja nie mam pojecia co dzis zrobic na obiad, przyjdzie tz kolega i beda razem tapetowac i mysle co tu dobrego im wymyslic do jedzenia...

Amelcia
Stary 2012-06-09, 11:38   #3529
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dokładnie, szlag trafia
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------
byłam w mieście, chodziłam z brzuchem twardym jak kamień, chyba juz przestane wychodzic na tekie długie spacery
Przez najbliższe dwa tygodnie muszę darować sobie nawet krótkie, a w domu znów mi duszno.
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
hej,
TŻ wrócił wczoraj o 1.30, ale już mu powiedziałam, że przy końcówce to koniec z meczami poza domem i piwem, bo kto mnie zawiezie na porodówkę?a on mówi, że wezwie się karetkę, no tak ,ale oni Cię zawiozą do najbliższego szpitala a nie do tego , w którym się planuje rodzić!
Karetka przyjedzie do rodzącej z krwotokiem, a w pozostałych przypadkach raczej każą wezwać taksówkę. Przynajmniej tak mi się wydaje.
To, że tż może chcieć oglądać mecze poza domem jeszcze mogę zrozumieć, ale przecież nie wpuszczą go na porodówkę po alkoholu! Jeśli "musi" wychodzić, to niech przynajmniej zostawia samochód pod domem i nie pije.

U mnie po meczu nie było źle. Może wszyscy zainteresowani byli w strafie kibica, bo słyszałam głównie trąbki gdzieś w oddali. W nocy była burza i co jakiś czas ulewa, więc pewnie większość wytrzeźwiała nawet wbrew własnej woli. Tylko ok. 4 sąsiad chyba z trudem wszedł na swoje 4 piętro. Też o tej porze nie spałam, ale to nie wina kibiców.
Za to od rana jest festyn w przedszkolu na dole. Nawet byłoby ok, tylko ZA GŁOŚNO i już za długo.

W dodatku mi niedobrze, więc staję się mniej tolerancyjna.
Pan namawia do zakupu kiełbasek po niższej cenie... może to już końcówka imprezy.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 11:43   #3530
hanjah
Zakorzenienie

Przejrzałam rzeczy które mamy dla malucha i jestem w szoku-zapomniałam że mam ich AŻ TYLE
Mniejsze, większe, różowe, niebieskie, uniwersalne Jak to człowiek łatwo zapomina w czym jego dziecko chodziło jeszcze kilka/kilkanaście miesięcy wstecz
Jutro jedziemy na carboot, ale do kupienia mam w sumie tylko coś na wyjście-jakąś bluzę czy kurteczkę bo nic takiego małego nie mogłam znaleźć (sporo też rzeczy oddałam koleżance-te które były jej).
Jeszcze tylko jakąś komodę musimy kupić żeby mieć to gdzie ułożyć, bo na razie mam w kartonach i siatkach upchane w naszej szafie
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:55   #3531
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Przejrzałam rzeczy które mamy dla malucha i jestem w szoku-zapomniałam że mam ich AŻ TYLE
Mniejsze, większe, różowe, niebieskie, uniwersalne Jak to człowiek łatwo zapomina w czym jego dziecko chodziło jeszcze kilka/kilkanaście miesięcy wstecz
Jutro jedziemy na carboot, ale do kupienia mam w sumie tylko coś na wyjście-jakąś bluzę czy kurteczkę bo nic takiego małego nie mogłam znaleźć (sporo też rzeczy oddałam koleżance-te które były jej).
Jeszcze tylko jakąś komodę musimy kupić żeby mieć to gdzie ułożyć, bo na razie mam w kartonach i siatkach upchane w naszej szafie
ja tez musze przejrzec w koncu te ciuszki bo nie mam pojecia co na wyjscie zabrac :/

Amelcia
Stary 2012-06-09, 11:59   #3532
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja tez musze przejrzec w koncu te ciuszki bo nie mam pojecia co na wyjscie zabrac :/
Sądząc po wielkości mojego brzucha, to maluch nie będzie ważył 3kg... więc na pewno wezmę malutkie rzeczy i jeden komplet taki na większego noworodka. Nawet znalazłam pół paczki pieluch mikro Naprawdę zapomniałam że Dorotka była taka malutka I biorę rzeczy uniwersalne, na wypadek gdyby to jednak chłopak był
Stary 2012-06-09, 12:03   #3533
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

rano zawiozłam TZ do pracy aby miec autko na zakupy. Kurcze ciezko juz mi sie czasami chodzi po tych wiekiszych sklepach, zwlaszcza jak mysle ze niewiele kupie i chodze z napchanym koszykiem

dzisiaj odebralam leki, ktore mi ost położna zapisała, okazalo sie, ze mam za mało żelaza i musze brac 2 tabletki dziennie

zaraz wybieram sie do matalana i tk maxa, moze w koncu jakas koszule do karmienia uda mi sie kupic, a jak nie to zamowie na allegro i mi mama przysle....

Cytat:
Ja kupiłam babyono do czoła i ucha, ale podobno beznadziejny jest, bo xle podaje temperaturę, a kosztował chyba koło 80 zł na allegro, więc nie mało. Zobaczymy, czy się sprawdzi.
Cytat:
ja kupilam elektroniczny do uszka i czola
dzieki za odpowiedzi. Musze zobaczyc i w koncu jakis kupic aby miec to z glowy juz

Cytat:
Cytat:
Witam się w 37 tygodniu
dziewczyny gratruluje nowo rozpoczętych tygodni
Agunia, zazdroszcze tego tygodnia juz

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:13   #3534
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Sądząc po wielkości mojego brzucha, to maluch nie będzie ważył 3kg... więc na pewno wezmę malutkie rzeczy i jeden komplet taki na większego noworodka. Nawet znalazłam pół paczki pieluch mikro Naprawdę zapomniałam że Dorotka była taka malutka I biorę rzeczy uniwersalne, na wypadek gdyby to jednak chłopak był
a na samo wyjscie planujesz jakis pajacyk, czy jak?
czuje sie kompletnie zielona w tym temacie

Amelcia
Stary 2012-06-09, 12:15   #3535
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
a na samo wyjscie planujesz jakis pajacyk, czy jak?
czuje sie kompletnie zielona w tym temacie
Już pisałam kiedyś: body plus pajacyk i na wierzch też coś-będzie zależało od pogody i od pory dnia kiedy wyjdziemy. Czapeczkę Dorotka dostała zaraz po porodzie, także z tym nie było problemu

W szpitalu jak będzie ciepło to wystarczy dziecko w samym body położyć i do tego skarpetki. Dwa lata temu udało mi się kupić w tesco takie bodziaki zapinane z przodu kopertowo-wtedy łatwiej ubrać dziecko, bo nie trzeba mu tego przez główkę wkładać. Mam takie z długim rękawem, ale z krótkim chyba też były-muszę podjechać i zobaczyć czy teraz też coś takiego mają.
Stary 2012-06-09, 12:27   #3536
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Już pisałam kiedyś: body plus pajacyk i na wierzch też coś-będzie zależało od pogody i od pory dnia kiedy wyjdziemy. Czapeczkę Dorotka dostała zaraz po porodzie, także z tym nie było problemu

W szpitalu jak będzie ciepło to wystarczy dziecko w samym body położyć i do tego skarpetki. Dwa lata temu udało mi się kupić w tesco takie bodziaki zapinane z przodu kopertowo-wtedy łatwiej ubrać dziecko, bo nie trzeba mu tego przez główkę wkładać. Mam takie z długim rękawem, ale z krótkim chyba też były-muszę podjechać i zobaczyć czy teraz też coś takiego mają.
ja tez mam te kopertowo z dlugim rekawek kupilam je w H&M

Amelcia
Stary 2012-06-09, 12:38   #3537
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej
byliśmy z rana na bazarku,ale nakupowaliśmy pyszności czereśnie,truskawki,arbuz a,morele,fasolkę szparagową,kalafiora,młod ą kapustkę i ziemniaczki,ogórki małosolne,kapustę kiszoną mniammmm,zaraz zabieram się za gotowanie bigosu
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:41   #3538
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Pospałam dzisiaj do 10, potem śniadanko i małe zakupy spożywcze. I nawet nie wiem kiedy zrobiło się tak późno
Małż demoluje mieszkanie - demontuje stare futryny drzwiowe. Póki co nie będzie ruszać sypialni, żebym miała się gdzie podziać A w poniedziałek będzie z wujkiem wstawiał nowe i mam nadzieję, że remont nabierze rozpędu. Ponieważ będą pracować tylko popołudniami to mam nadzieję, że wyrobią się do końca czerwca.

Przepraszam Was kobietki, na razie nie nadrabiam wątku - jakoś nie mam weny. Nabrałam weny na fotoksiążkę i muszę to wykorzystać

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej
byliśmy z rana na bazarku,ale nakupowaliśmy pyszności czereśnie,truskawki,arbuz a,morele,fasolkę szparagową,kalafiora,młod ą kapustkę i ziemniaczki,ogórki małosolne,kapustę kiszoną mniammmm,zaraz zabieram się za gotowanie bigosu

Poszalałaś Ja kupiłam tylko czereśnie, truskawki, kalarepę, szczypior i młode ziemniaczki - zapomniałam o koperku i przez Ciebie nabrałam strasznej ochoty na fasolkę szparagową

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:45   #3539
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej
Ile już kosztuje fasolka?
Stary 2012-06-09, 12:48   #3540
ajka89
Zadomowienie

Witajcie!
Jak mi jest dziwnie bez swojego laptopa. Musiałam się męża doprosić, żeby dał mi skorzystać z jego. On ma tego laptopa takiego małego i okropnie mi się go używa (strasznie niewygodnie się piszę). Mam nadzieję, że się szybko przestawię, bo nie zapowiada się że szybko będę miała jakiegoś swojego na własność
Widzę, że już dużo z Was zakupiło liście malin i poważnie zaczyna się robić na wątku
C do hałasujących kibiców i innych rannych pobudek, to ja nie miałam z tym problemów. Jedynie co, to dziecko się przekręciło i podejrzewam, że główką na dół, bo mam straszny ucisk tam na dole, a kopniaki odczuwam idealnie na żołądku i okolicach...
My szykujemy się na wesele kuzynki. O 17 jest ślub i trzeba dojechać jeszcze. Niby niedaleko, ale i tak już zaraz trzeba się zbierać. Długo pewnie nie wysiedzę, ale mam nadzieję, że żarełko będzie dobre ostatnie dni wciągam wszystko co popadnie, taki mam atetyt
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości