Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-10, 15:47   #2701
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)

magnez i rutinoscskorbin 3 dni przed @ i podczas, wtedy skaraca sie @ i jest mniej obfita i bolesna. Moja siostra miała straszne @ i jej lekarstwem na zawsze był poród, od tamtej pory bez problemów

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:06   #2702
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
czasami to mi się wydaje, że lekarze zostawiają sobie tzw dupochron w postaci tych mcy do odczekania i jak przy kolejnej ciąży znów dojdzie do # to mogą powiedzieć : trzeba było czekać. Czytam rożne fora i niejednokrotnie kobiety zachodziły po wyznaczonym przez gin czasie ( 1, 3,6,12 mcy) i tez roniły a lekarz mowił: trzeba bylo czekac DŁUŻEJ a są i takie, które nie doczekały pierwszej @ i urodziły szczęśliwie. Są też przypadki odwrotne. Tu chyba nie ma reguły a lekarzom często łatwiej jest powiedzieć, że trzeba czekac niż zaangażować sie bardziej w opiekę nad pacjentem. Nie rozumien tylko dlaczego po porodzie połóg trwa krócej niż powrót do starań po#? Kobiety często psychicznie nie są gotowe na kolejna ciążę długo po # i czekają dłużej niż zaleca gin i tez zdarzają sie poronienia, wiec mi się wydaje, że tu chodzi głownie o psyche.

znów żem się rozpisała....
miłej niedzieli
Też mi sie wydaje ze to dupochron.. po co mają mowic ze wczesniej mozna jak pozniej beda pretensje do nich a im zwisa ze trzeba czekac, wiec sobie mowią pol roku co dla mnie brzmi jak wyrok bo chyba odechcialo by mi sie konkretnie. Poszlabym wtedy do pracy itd. a tak to nie ide bo wiem ze bede miec dzidziusia, predzej czy pozniej Co do psychiki to moze niejedna nie chce myslec o staraniach ale z tego co widze więkoszość dochodzi do siebie właśnie z myślą że ma nadzieje na dzidziusia. Ja psychicznie napewno jestem gotowa, a strach o ciaze zostanie tak jak kazdej aniołkowej mamie.. i nic na to nie poradzimy, ale chyba im dalej od tego tym wiekszy bedzie strach.. Predzej bym zniosla drugie niepowodzenie odrazu niz po roku czekania na samo staranie i znowu lipa to chyba bym sobie w łeb szczeliła, bo nas staraczki bardzo charakteryzuje niecierpliwość

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-10, 19:37   #2703
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Też mi sie wydaje ze to dupochron.. po co mają mowic ze wczesniej mozna jak pozniej beda pretensje do nich a im zwisa ze trzeba czekac, wiec sobie mowią pol roku co dla mnie brzmi jak wyrok bo chyba odechcialo by mi sie konkretnie. Poszlabym wtedy do pracy itd. a tak to nie ide bo wiem ze bede miec dzidziusia, predzej czy pozniej Co do psychiki to moze niejedna nie chce myslec o staraniach ale z tego co widze więkoszość dochodzi do siebie właśnie z myślą że ma nadzieje na dzidziusia. Ja psychicznie napewno jestem gotowa, a strach o ciaze zostanie tak jak kazdej aniołkowej mamie.. i nic na to nie poradzimy, ale chyba im dalej od tego tym wiekszy bedzie strach.. Predzej bym zniosla drugie niepowodzenie odrazu niz po roku czekania na samo staranie i znowu lipa to chyba bym sobie w łeb szczeliła, bo nas staraczki bardzo charakteryzuje niecierpliwość
i w pełni się z tym zgadzam!

już myślałam, ze dzis jest ten dzień i @ wreszcie nadejszla a tu doopa....chyba
podczas wizyty w kibelku w czasie załatwiania potrzeby fizjologicznie-niecierpiącej-zwłoki zauważyłam plamę krwi pomieszanej ze śluzem jajowym. Sę myślę : hip hip... po jakims czasie znów poszłam do kibelka ( i nie myślcie sobie, że znów z tym samym, bo przeca nie sr..am tyle!) a tym tylko na wkładce jasnoróżowy śluzik i jakoś dużo tego. I tak do teraz.
Brzuch mnie już wcale nie boli ani na @ ani na owu. Szyjka krótka i już nie pulchna tylko miękka I JUŻ KURNA NIC NIE KUMAM!!!!!!!!!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-06-10 o 19:39
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:28   #2704
monini2507
Zakorzenienie

Hej kobietki
Ale się rozpisałyście ale to dobrze jest co czytać
Witam nowe dziewczyny u nas na wątku.
U mnie weekend bez zmian minął szybko.
Dziś zaobserwowałam u siebie biały śluz taki jak płodny tak mi się wydaje. Ale z drugiej strony to dopiero 10dc cyklu czy tak wcześnie to mozliwe. Nigdy tak nie miałam to mój pierwszy raz z tak wczesnym śluzem nigdy tak nie miałam.
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:17   #2705
pszczoua
Zakorzenienie

Ja już zawsze kilka dni po okresie mam śluz który wygląda na płodny. Jest to podobno spowodowane wysokim poziomem estrogenów. W cyklu w ogóle nie mam dni suchych, tylko śluz się zmienia. Dziś mam 13dc, śluz ładny, szyjka wysoko ale jeszcze chyba za wcześnie na owulację, tym bardziej że póki co testy negatywne. Jutro idę do gina i będę miała czarno na białym jak wygląda sytuacja. Oczywiście, na wszelki wypadek przytulanko było
Stary 2012-06-10, 21:51   #2706
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ja już zawsze kilka dni po okresie mam śluz który wygląda na płodny. Jest to podobno spowodowane wysokim poziomem estrogenów. W cyklu w ogóle nie mam dni suchych, tylko śluz się zmienia. Dziś mam 13dc, śluz ładny, szyjka wysoko ale jeszcze chyba za wcześnie na owulację, tym bardziej że póki co testy negatywne. Jutro idę do gina i będę miała czarno na białym jak wygląda sytuacja. Oczywiście, na wszelki wypadek przytulanko było
A ja właśnie nigdy tak nie miałam a jesli już to w połowie cyklu mniej więcej i wg mnie była to owulacja. Choć ostatnio cierpiałam na brak sluzu mialam sucho cały czas jedynie przed @ śluz się pojawiał.
A powiedz ten wysoki poziom estrogenów to źle czy jak bo ja się nie znaju
Stary 2012-06-10, 22:08   #2707
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
A ja właśnie nigdy tak nie miałam a jesli już to w połowie cyklu mniej więcej i wg mnie była to owulacja. Choć ostatnio cierpiałam na brak sluzu mialam sucho cały czas jedynie przed @ śluz się pojawiał.
A powiedz ten wysoki poziom estrogenów to źle czy jak bo ja się nie znaju
Z tego co mi mówiła p. doktor, jeśli stosunek poziomu estrogenów i progesteronu jest zachowany to w porządku. Ja miałam jakiś czas cykle bezowulacyjne, ponieważ miałam właśnie za mało progesteronu. Ale teraz jest w porządku wszystko i śluz nadal taki jak był poprzednio więc się tym nie martwię. Tym bardziej, że przecież plemniki potrzebują śluzu żeby dostać się do komórki jajowej (a on powinien pojawić się już na kilka dni przed owulacją), więc ciesz się że jest

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 06:57   #2708
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co mi mówiła p. doktor, jeśli stosunek poziomu estrogenów i progesteronu jest zachowany to w porządku. Ja miałam jakiś czas cykle bezowulacyjne, ponieważ miałam właśnie za mało progesteronu. Ale teraz jest w porządku wszystko i śluz nadal taki jak był poprzednio więc się tym nie martwię. Tym bardziej, że przecież plemniki potrzebują śluzu żeby dostać się do komórki jajowej (a on powinien pojawić się już na kilka dni przed owulacją), więc ciesz się że jest
Cieszę się cieszę bo ostatnio jak pisałam nie było go
A tak w ogóle to dzien dobry
Była u Was wczoraj burza bo u mnie tak i to o 22 a ja tak się boje burzy że szok ale wtulilam się do Tż i było ok miłego dzionka Wam dziewczynki życzę
Stary 2012-06-11, 07:38   #2709
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dziewczyny!
Sąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą dwie kreski!

Miałam zrobić test jutro aby się nie rozczarować jeżeli coś za wcześnie by było i by nie wyszło - a tu niespodzianka
Dziękuję za wsparcie zwłaszcza ostatnio kiedy wyszła tarczyca
Jesteście wielkie
Nikomu nie chcemy narazie mówić, dopiero ok 3 mc, tylko muszę jakiś bajer wykombinować na panieński, który mam w sobotę, dlaczego nie pije
Stary 2012-06-11, 07:42   #2710
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Gratulacje Oj... bajer musisz mieć dobry, bo ciężko będzie się wymigać od picia na panieńskim
Stary 2012-06-11, 08:15   #2711
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!

Miałam zrobić test jutro aby się nie rozczarować jeżeli coś za wcześnie by było i by nie wyszło - a tu niespodzianka
Jesteście wielkie
Nikomu nie chcemy narazie mówić, dopiero ok 3 mc, tylko muszę jakiś bajer wykombinować na panieński, który mam w sobotę, dlaczego nie pije
Gratulacje kochana bardzo się cieszę
Stary 2012-06-11, 08:23   #2712
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny!

Jesteście wielkie
Gratulacje No w końcu jakieś fajne wieści, bo już dawno żadna u nas nie informowała o 2 kreseczkach To czekamy na relacje na bieżąco
Stary 2012-06-11, 08:38   #2713
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!

Jesteście wielkie
Hahaha Gratulacje jak miło przeczytać to z rana
Bardzo dobrze ze ok. 3 mies! A wymowke na urodziny miałam antybiotyk, i Ty mozesz powiedziec ze nie chcesz byc przed weselem chora wiec tym bardziej. Ewentualnie migreny od paru dni i zazywasz ibuprom max

Cytat:
i w pełni się z tym zgadzam!

już myślałam, ze dzis jest ten dzień i @ wreszcie nadejszla a tu doopa....chyba
podczas wizyty w kibelku w czasie załatwiania potrzeby fizjologicznie-niecierpiącej-zwłoki zauważyłam plamę krwi pomieszanej ze śluzem jajowym. Sę myślę : hip hip... po jakims czasie znów poszłam do kibelka ( i nie myślcie sobie, że znów z tym samym, bo przeca nie sr..am tyle!) a tym tylko na wkładce jasnoróżowy śluzik i jakoś dużo tego. I tak do teraz.
Brzuch mnie już wcale nie boli ani na @ ani na owu. Szyjka krótka i już nie pulchna tylko miękka I JUŻ KURNA NIC NIE KUMAM!!!!!!!!!
Kurczaki po # podobno czasami jest plamienie zamiast @, ale oby to nie było to testujesz jutro?

Cytat:
Hej kobietki
Ale się rozpisałyście ale to dobrze jest co czytać
Witam nowe dziewczyny u nas na wątku.
U mnie weekend bez zmian minął szybko.
Dziś zaobserwowałam u siebie biały śluz taki jak płodny tak mi się wydaje. Ale z drugiej strony to dopiero 10dc cyklu czy tak wcześnie to mozliwe. Nigdy tak nie miałam to mój pierwszy raz z tak wczesnym śluzem nigdy tak nie miałam.
Wiesz mi sie wydaje, ze różnie bywa.. Nie zawsze przeciez owulacja jest tak samo, a nuż widelec przytrafiła się wczesniej? Co Ci szkodzi pobaraszkować

Cytat:
I tak ma być

Cytat:
Cieszę się cieszę bo ostatnio jak pisałam nie było go
A tak w ogóle to dzien dobry
Była u Was wczoraj burza bo u mnie tak i to o 22 a ja tak się boje burzy że szok ale wtulilam się do Tż i było ok miłego dzionka Wam dziewczynki życzę
Burza byla straszna w nocy, ja sie boje panicznie, ale w domu to lubie bo mam piekne widoki wtedy Jednak ramiona TŻ tak mnie ululały że tylko jeden błysk widziałam heh a on nie spał przez całą burze

a tak wogole Dzień dobry wszystkim
Leje dalej caly czas, zaraz wybieram sie na egzamin, oczywiscie ze sciaga nie wiadomościami

Moja wymiana smsowa z TŻ jak poszedł do pracy:
ja-Ja chce dzidziusia
TŻ-Ja też chce z Tobą dzidziusia
ja-To nam kup jak będziesz wracał z pracy
TŻ-jak przyjde to zrobimy
ja- Chciałabym a tu trzeba tyle czekać
TŻ-Nie ucieknie nam bobasek niedługo będziesz mamą

No kochany jest tylko kłuciłabym się co do tego "niedługo"
Chyba nie ma nic gorszego niz czekac na starania

aaa i wogole zakupiłam 15 testow na allegro, bo i tak wypada mi zrobic teraz czy beta zmalała, a jak juz zamawiałam to akurat będe miec na kiedyś...

Aniołek 25.05.2012

Edytowane przez Luna0
Czas edycji: 2012-06-11 o 08:39
Stary 2012-06-11, 08:57   #2714
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny!

Jesteście wielkie
no i pięknie!!!! GRATULUJĘ :roz a:
może znów się zacznie dobra passa dla naszego wątku

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Kurczaki po # podobno czasami jest plamienie zamiast @, ale oby to nie było to testujesz jutro?

a tak wogole Dzień dobry wszystkim
Leje dalej caly czas, zaraz wybieram sie na egzamin, oczywiscie ze sciaga nie wiadomościami

Moja wymiana smsowa z TŻ jak poszedł do pracy:
ja-Ja chce dzidziusia
TŻ-Ja też chce z Tobą dzidziusia
ja-To nam kup jak będziesz wracał z pracy
TŻ-jak przyjde to zrobimy
ja- Chciałabym a tu trzeba tyle czekać
TŻ-Nie ucieknie nam bobasek niedługo będziesz mamą

No kochany jest tylko kłuciłabym się co do tego "niedługo"
Chyba nie ma nic gorszego niz czekac na starania

aaa i wogole zakupiłam 15 testow na allegro, bo i tak wypada mi zrobic teraz czy beta zmalała, a jak juz zamawiałam to akurat będe miec na kiedyś...
nie testuje, stwierdzilam, że poczekam na rokręcenie @. Narazie to plamienie coraz bardziej przypomina @ . To jest tak jakby czysta krew rozrzedzona wodą.... tak to wyglada aLe nie jest tego dużo- cienka wkladka narazie wystarcza. Brzuch nie boli.

fajne takie smski... też sobie tak piszemy i połówek zawsze ze 100% pewnością pisze, że dzidzius będzie choby skały stały
a jeszcze miałam wam napisać jaki zestawik tableteczek sobie dziś z rana przygotowałam...
NA DZIDZIUSIA:
folik, magnez z wit. b6, 3 x oeparol femina ( wiem, ze nie powinnam brać tego ' naraz')
NA WCZASY:
belissa sun, biotyk
i vitapil na włosy... łącznie 8 tabletek
nadmienię tylko, że od dziś dodalam tylko oeparol, bo @ jest, a pozostałe od#
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-06-11 o 09:12
Stary 2012-06-11, 09:03   #2715
Luna0
Zakorzenienie

No nic zobaczyMY co ta Twoja @ lub nie wyprawia
Nasi TŻci to takie lekarstwa na zwątpienie

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-11, 09:18   #2716
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

ahh dziekuję kochane Mam nadzieję, że rozpocznie się dobra passa - mobilizacja i same zafasolkowania

Kochane mam do Was pytanie, ponieważ się nie orientuje, a chcemy jechać po ślubie od razu na miodowy gdzieś w ciepłe kraje - jak to jest ze słońcem, opalaniem? W ogóle nie można? W zdrowym rozsądku, w stroju jednoczęściowym? Tylko pod parasolem? Wybaczcie lecz się nie orientuje
Stary 2012-06-11, 10:02   #2717
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
ahh dziekuję kochane Mam nadzieję, że rozpocznie się dobra passa - mobilizacja i same zafasolkowania

Kochane mam do Was pytanie, ponieważ się nie orientuje, a chcemy jechać po ślubie od razu na miodowy gdzieś w ciepłe kraje - jak to jest ze słońcem, opalaniem? W ogóle nie można? W zdrowym rozsądku, w stroju jednoczęściowym? Tylko pod parasolem? Wybaczcie lecz się nie orientuje
z tym opalaniem to jest tak, że niektóre kobiety maja bardziej wrażliwą skórę na promienie UV i mogą wystąpić plamy i/lub podraznienia, uczulenia. Dobry krem z filtrem załatwi sprawę. Ja będąc w ciąży byłam w Chorwacji i opalalam się na całego ( z filtrem 30) a jestem bladziuch i nic mi nie wyskoczylo. Moja gin odradzala tylko Egipt, Tunezję, Maroko itp ale to z powodu ew zemsty i groźby odwodnienia. Kraje europejskie polecala.
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-06-11, 10:12   #2718
dedra
Zadomowienie

Nazeczona gratulacje!!! Oby to faktycznie było rozpoczęcie dobrej serii przez Ciebie i żeby nam się tu zaraz posypały teściki dwukreseczkowe.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:14   #2719
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
z tym opalaniem to jest tak, że niektóre kobiety maja bardziej wrażliwą skórę na promienie UV i mogą wystąpić plamy i/lub podraznienia, uczulenia. Dobry krem z filtrem załatwi sprawę. Ja będąc w ciąży byłam w Chorwacji i opalalam się na całego ( z filtrem 30) a jestem bladziuch i nic mi nie wyskoczylo. Moja gin odradzala tylko Egipt, Tunezję, Maroko itp ale to z powodu ew zemsty i groźby odwodnienia. Kraje europejskie polecala.
No właśnie tak myślałam, TŻ napalił się na Maroko, ale wybije mu ten pomysł z głowy dla dobra fasolki W Chorwacji nigdy nie byłam, a wiele znajomych poleca
Stary 2012-06-11, 10:27   #2720
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Nazeczona gratulacje!!

A ja się rozchorowałam, grypę chyba mam, głowa mi peka, z nosa leci.
i jak tu się starać o dziecko? owulacja już tuż tuż.
nie daj boże się nam uda i co? jak ja za tydzień antybiotyk będę miała?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 10:42   #2721
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie tak myślałam, TŻ napalił się na Maroko, ale wybije mu ten pomysł z głowy dla dobra fasolki W Chorwacji nigdy nie byłam, a wiele znajomych poleca
ja byłam raz i nie polecam , też znajomi zachwalali ale to jednak nie dla nas. My lubimy doopkę na pisaku wygrzac i czuć pod stopami tą miekkosc a te skały to tylko uwieraly. Nie powiem, bo kraj piękny ale jak dla mnie na wypad kilkudniowy a nie na cały urlop. Ja byłam tam w trakcie tegorocznej majówki i wróciliśmy przed czasem....
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-06-11, 10:53   #2722
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
ja byłam raz i nie polecam , też znajomi zachwalali ale to jednak nie dla nas. My lubimy doopkę na pisaku wygrzac i czuć pod stopami tą miekkosc a te skały to tylko uwieraly. Nie powiem, bo kraj piękny ale jak dla mnie na wypad kilkudniowy a nie na cały urlop. Ja byłam tam w trakcie tegorocznej majówki i wróciliśmy przed czasem....
hmm kurczaki my piaseczek też lubimy ciepły w zeszłe wakacje byliśmy w Bułgarii, w Turcji też już byłam a Cypr może? Do Grecji mnie jakoś nie ciągnie Strasznie dużo teraz pytań mnie nachodzi, wiem że ciąża to nie choroba, ale np co z fitnessem? Ja kocham fitness pewnie jakieś Brzuchy intensywne odpadają, ale inne rzeczy chyba, nie?
Stary 2012-06-11, 11:58   #2723
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!

Jesteście wielkie
gratulacje
a ja sobie od wczoraj czekam na @ póki co cisza w eterze
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:21   #2724
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
gratulacje
No to tak trzymać niech nie przychodzi wcale
A tak na marginesie wszytskiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy ślubu
Stary 2012-06-11, 12:26   #2725
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
gratulacje
Ja również dołączam się do życzeń z okazji pierwszej rocznicy Podglądałam wcześniej Twojego bloga, a nie wiedziałam, że Ty to Ty
Stary 2012-06-11, 12:32   #2726
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
No to tak trzymać niech nie przychodzi wcale
A tak na marginesie wszytskiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy ślubu
ale chyba przyjdzie bo ogólnie bardzo rozbita jestem i do tego głowa mnie boli jak na @ ale brzuch nic a nic

Dziękuję za życzenia

Cytat:
Ja również dołączam się do życzeń z okazji pierwszej rocznicy Podglądałam wcześniej Twojego bloga, a nie wiedziałam, że Ty to Ty
Dziękuję za życzenia
Ja to ja
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:57   #2727
fasolka124578
Rozeznanie

nazeczona gratulacje!!! Super!
ja też do 3 miesiąca nie mówiłam o ciąży, chyba że ktoś mnie wprost zapytał to już nie zaprzeczałam. Oprócz oczywiście rodziców. Po mnie widać było szybciutko, bo zrobiłam się blada.
Mam nadzieję dziewczynki, że wszystkim Wam się uda w najbliższym czasie zafasolkować!
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 15:08   #2728
Luna0
Zakorzenienie

Ja juz po egzaminie, 3,0 takze szału nie ma ale zdany
Zaraz będę się uczyc do następnych

Cytat:
fajne takie smski... też sobie tak piszemy i połówek zawsze ze 100% pewnością pisze, że dzidzius będzie choby skały stały
a jeszcze miałam wam napisać jaki zestawik tableteczek sobie dziś z rana przygotowałam...
NA DZIDZIUSIA:
folik, magnez z wit. b6, 3 x oeparol femina ( wiem, ze nie powinnam brać tego ' naraz')
NA WCZASY:
belissa sun, biotyk
oo zestawik fajny ja mam problem, bo odkąd nie mam motywacji-dzidziuś to nawet kwasu foliowego nie chce mi sie zazywać, wiem ze juz powinnam ale ciagle odkładam na poźniej
Co do belissy sun jak najbardziej polecam, pieknie po niej opala

Cytat:
Ja bym radziła cos w stylu Chorwacji gdzie jest gorąco ale nie tak strasznie i bywa wietrznie. Bo dla fasolki to bardzo zle jesli bedzie Ci duszno itp. nie bez powodu nie mozna chodzić na saune

Cytat:
hmm kurczaki my piaseczek też lubimy ciepły w zeszłe wakacje byliśmy w Bułgarii, w Turcji też już byłam a Cypr może? Do Grecji mnie jakoś nie ciągnie Strasznie dużo teraz pytań mnie nachodzi, wiem że ciąża to nie choroba, ale np co z fitnessem? Ja kocham fitness pewnie jakieś Brzuchy intensywne odpadają, ale inne rzeczy chyba, nie?
Wiesz, jesli fasolka byla planowana to pewnie zdajesz sobie sprawe ze teraz bedzie trzeba sobie odmowic pare rzeczy. Pierwszy trymest jest najgorszy wiec fitness, tance itp odpadają, ale jak bylam w ciazy to dowiadywalam sie i w drugim trymestrze mozna chodzic na fitness tylko nie wykonywać ciężkich ćwiczeń Narazie dla dobra fasolki wstrzymaj sie z wszystkim nad czym się wachasz, bo uwierz mi ze nie warto ryzykować. Gdybys miala jakies watpliwosc to pisz, napewno ktoras z nas zna odpowiedz
a i jeszcze co do opalania, to brzucha nie wolno opalać bo się nagrzewa i z nim wody plodowe itd. reszte mozna ale troche na wlasne ryzyko bo hormony wywoluja wtedy przebarwienia, szczegolnie na twarzy
No i najwazniejsze zebys w tym sloncu czyla się ok, a nie siedziala na sile zdychając w upale

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-06-11, 15:17   #2729
pszczoua
Zakorzenienie

Dziewczyny ja po wizycie u gina. Dziś 14 dc, więc byłam dobrej myśli. Najpierw pani dr kazała usiąść na fotel i mówiła, że piękny śluz i jest owulacja, ale dla pewności zrobiła USG i okazało się, że owulacji nie ma i najprawdopodobniej nie było, bo nie ma śladu po pękniętym pęcherzyku ani śladu płynu Dla lepszych efektów przepisała CLO i luteinę, ale mówiła żeby być dobrej myśli, bo może akurat jej maszyna nie pokazała śladu owulacji a jeśli była to była wczoraj i wczoraj też było przytulanko. Wszystko się wyjaśni w ciągu następnych tygodni
Stary 2012-06-11, 15:53   #2730
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny!

Jesteście wielkie
Super,gratulację!

Cytat:
no i pięknie!!!! GRATULUJĘ :roz a:
może znów się zacznie dobra passa dla naszego wątku

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

nie testuje, stwierdzilam, że poczekam na rokręcenie @. Narazie to plamienie coraz bardziej przypomina @ . To jest tak jakby czysta krew rozrzedzona wodą.... tak to wyglada aLe nie jest tego dużo- cienka wkladka narazie wystarcza. Brzuch nie boli.

NA DZIDZIUSIA:
NA WCZASY:
belissa sun, biotyk
Ja też wczoraj zakupilam kwas foliowy i magnez tak jak dziewczyny radziły

U mnie na razie jeszcze brązowe plamienia... coś ta @ się długo rozkręca.. już byłam przygotowana na poranny ból brzucha a tu miła niespodzianka..., chociaż wolę nie krakać żeby jutro to mnie nie spotkało...
W ogóle to jestem dziś tak wkurzonaaaaa..., powiem Wam tylko żeby nie przynudzać że chodzi o NFZ(miałam umówioną wizytę na którą się nie dostałam) i cholernie miłą rejestratorkę która próbowała ze mnie zrobić idiotkę!!! wrrr, głupia krowa chyba siedziała tam za karę...!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości