|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
magnez i rutinoscskorbin 3 dni przed @ i podczas, wtedy skaraca sie @ i jest mniej obfita i bolesna. Moja siostra miała straszne @ i jej lekarstwem na zawsze był poród, od tamtej pory bez problemów
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do psychiki to moze niejedna nie chce myslec o staraniach ale z tego co widze więkoszość dochodzi do siebie właśnie z myślą że ma nadzieje na dzidziusia. Ja psychicznie napewno jestem gotowa, a strach o ciaze zostanie tak jak kazdej aniołkowej mamie.. i nic na to nie poradzimy, ale chyba im dalej od tego tym wiekszy bedzie strach.. Predzej bym zniosla drugie niepowodzenie odrazu niz po roku czekania na samo staranie i znowu lipa
|
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już myślałam, ze dzis jest ten dzień i @ wreszcie nadejszla a tu doopa....chyba podczas wizyty w kibelku w czasie załatwiania potrzeby fizjologicznie-niecierpiącej-zwłoki zauważyłam plamę krwi pomieszanej ze śluzem jajowym. Sę myślę : hip hip... po jakims czasie znów poszłam do kibelka ( i nie myślcie sobie, że znów z tym samym, bo przeca nie sr..am tyle!) a tym tylko na wkładce jasnoróżowy śluzik i jakoś dużo tego. I tak do teraz. Brzuch mnie już wcale nie boli ani na @ ani na owu. Szyjka krótka i już nie pulchna tylko miękka I JUŻ KURNA NIC NIE KUMAM!!!!!!!!!
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-06-10 o 19:39 |
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Ale się rozpisałyście ale to dobrze jest co czytać ![]() Witam nowe dziewczyny u nas na wątku. U mnie weekend bez zmian minął szybko. Dziś zaobserwowałam u siebie biały śluz taki jak płodny tak mi się wydaje. Ale z drugiej strony to dopiero 10dc cyklu czy tak wcześnie to mozliwe. Nigdy tak nie miałam to mój pierwszy raz z tak wczesnym śluzem nigdy tak nie miałam.
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już zawsze kilka dni po okresie mam śluz który wygląda na płodny. Jest to podobno spowodowane wysokim poziomem estrogenów. W cyklu w ogóle nie mam dni suchych, tylko śluz się zmienia. Dziś mam 13dc, śluz ładny, szyjka wysoko ale jeszcze chyba za wcześnie na owulację, tym bardziej że póki co testy negatywne. Jutro idę do gina i będę miała czarno na białym jak wygląda sytuacja. Oczywiście, na wszelki wypadek przytulanko było
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz ten wysoki poziom estrogenów to źle czy jak bo ja się nie znaju |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzien dobry ![]() Była u Was wczoraj burza bo u mnie tak i to o 22 a ja tak się boje burzy że szok ale wtulilam się do Tż i było ok miłego dzionka Wam dziewczynki życzę
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
Sąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąąą dwie kreski! Miałam zrobić test jutro aby się nie rozczarować jeżeli coś za wcześnie by było i by nie wyszło - a tu niespodzianka ![]() Dziękuję za wsparcie zwłaszcza ostatnio kiedy wyszła tarczyca Jesteście wielkie Nikomu nie chcemy narazie mówić, dopiero ok 3 mc, tylko muszę jakiś bajer wykombinować na panieński, który mam w sobotę, dlaczego nie pije
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
Oj... bajer musisz mieć dobry, bo ciężko będzie się wymigać od picia na panieńskim
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak miło przeczytać to z rana ![]() Bardzo dobrze ze ok. 3 mies! A wymowke na urodziny miałam antybiotyk, i Ty mozesz powiedziec ze nie chcesz byc przed weselem chora wiec tym bardziej. Ewentualnie migreny od paru dni i zazywasz ibuprom max ![]() Cytat:
testujesz jutro?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jednak ramiona TŻ tak mnie ululały że tylko jeden błysk widziałam heh a on nie spał przez całą burze ![]() a tak wogole Dzień dobry wszystkim Leje dalej caly czas, zaraz wybieram sie na egzamin, oczywiscie ze sciaga nie wiadomościami ![]() Moja wymiana smsowa z TŻ jak poszedł do pracy: ja-Ja chce dzidziusia ![]() TŻ-Ja też chce z Tobą dzidziusia ja-To nam kup jak będziesz wracał z pracy ![]() TŻ-jak przyjde to zrobimy ![]() ja- Chciałabym a tu trzeba tyle czekać ![]() TŻ-Nie ucieknie nam bobasek No kochany jest Chyba nie ma nic gorszego niz czekac na starania ![]() aaa i wogole zakupiłam 15 testow na allegro, bo i tak wypada mi zrobic teraz czy beta zmalała, a jak juz zamawiałam to akurat będe miec na kiedyś...
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-06-11 o 08:39 |
|||||
|
|
|
#2714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() może znów się zacznie dobra passa dla naszego wątku ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
fajne takie smski... też sobie tak piszemy i połówek zawsze ze 100% pewnością pisze, że dzidzius będzie choby skały stały ![]() a jeszcze miałam wam napisać jaki zestawik tableteczek sobie dziś z rana przygotowałam... NA DZIDZIUSIA: folik, magnez z wit. b6, 3 x oeparol femina ( wiem, ze nie powinnam brać tego ' naraz') NA WCZASY: belissa sun, biotyk i vitapil na włosy... łącznie 8 tabletek nadmienię tylko, że od dziś dodalam tylko oeparol, bo @ jest, a pozostałe od#
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-06-11 o 09:12 |
||
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
No nic zobaczyMY co ta Twoja @ lub nie wyprawia
![]() Nasi TŻci to takie lekarstwa na zwątpienie |
|
|
|
#2716 |
|
Zadomowienie
|
ahh dziekuję kochane
Mam nadzieję, że rozpocznie się dobra passa - mobilizacja i same zafasolkowania ![]() Kochane mam do Was pytanie, ponieważ się nie orientuje, a chcemy jechać po ślubie od razu na miodowy gdzieś w ciepłe kraje - jak to jest ze słońcem, opalaniem? W ogóle nie można? W zdrowym rozsądku, w stroju jednoczęściowym? Tylko pod parasolem? Wybaczcie lecz się nie orientuje
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Nazeczona gratulacje!!! Oby to faktycznie było rozpoczęcie dobrej serii przez Ciebie i żeby nam się tu zaraz posypały teściki dwukreseczkowe.
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W Chorwacji nigdy nie byłam, a wiele znajomych poleca
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Nazeczona gratulacje!!
A ja się rozchorowałam, grypę chyba mam, głowa mi peka, z nosa leci. i jak tu się starać o dziecko? owulacja już tuż tuż. nie daj boże się nam uda i co? jak ja za tydzień antybiotyk będę miała? |
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, też znajomi zachwalali ale to jednak nie dla nas. My lubimy doopkę na pisaku wygrzac i czuć pod stopami tą miekkosc a te skały to tylko uwieraly. Nie powiem, bo kraj piękny ale jak dla mnie na wypad kilkudniowy a nie na cały urlop. Ja byłam tam w trakcie tegorocznej majówki i wróciliśmy przed czasem....
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie jakieś Brzuchy intensywne odpadają, ale inne rzeczy chyba, nie?
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja sobie od wczoraj czekam na @ póki co cisza w eterze
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie wszytskiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy ślubu
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podglądałam wcześniej Twojego bloga, a nie wiedziałam, że Ty to Ty
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ogólnie bardzo rozbita jestem i do tego głowa mnie boli jak na @ ale brzuch nic a nic ![]() Dziękuję za życzenia ![]() Cytat:
![]() Ja to ja
|
||
|
|
|
#2727 |
|
Rozeznanie
|
nazeczona gratulacje!!! Super!
ja też do 3 miesiąca nie mówiłam o ciąży, chyba że ktoś mnie wprost zapytał to już nie zaprzeczałam. Oprócz oczywiście rodziców. Po mnie widać było szybciutko, bo zrobiłam się blada. Mam nadzieję dziewczynki, że wszystkim Wam się uda w najbliższym czasie zafasolkować!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po egzaminie, 3,0 takze szału nie ma ale zdany
![]() Zaraz będę się uczyc do następnych Cytat:
ja mam problem, bo odkąd nie mam motywacji-dzidziuś to nawet kwasu foliowego nie chce mi sie zazywać, wiem ze juz powinnam ale ciagle odkładam na poźniej Co do belissy sun jak najbardziej polecam, pieknie po niej opala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Narazie dla dobra fasolki wstrzymaj sie z wszystkim nad czym się wachasz, bo uwierz mi ze nie warto ryzykować. Gdybys miala jakies watpliwosc to pisz, napewno ktoras z nas zna odpowiedz ![]() a i jeszcze co do opalania, to brzucha nie wolno opalać bo się nagrzewa i z nim wody plodowe itd. reszte mozna ale troche na wlasne ryzyko bo hormony wywoluja wtedy przebarwienia, szczegolnie na twarzy ![]() No i najwazniejsze zebys w tym sloncu czyla się ok, a nie siedziala na sile zdychając w upale
|
|||
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja po wizycie u gina. Dziś 14 dc, więc byłam dobrej myśli. Najpierw pani dr kazała usiąść na fotel i mówiła, że piękny śluz i jest owulacja, ale dla pewności zrobiła USG i okazało się, że owulacji nie ma i najprawdopodobniej nie było, bo nie ma śladu po pękniętym pęcherzyku ani śladu płynu
Dla lepszych efektów przepisała CLO i luteinę, ale mówiła żeby być dobrej myśli, bo może akurat jej maszyna nie pokazała śladu owulacji a jeśli była to była wczoraj i wczoraj też było przytulanko. Wszystko się wyjaśni w ciągu następnych tygodni
|
|
|
|
#2730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie na razie jeszcze brązowe plamienia... coś ta @ się długo rozkręca.. już byłam przygotowana na poranny ból brzucha a tu miła niespodzianka..., chociaż wolę nie krakać żeby jutro to mnie nie spotkało... W ogóle to jestem dziś tak wkurzonaaaaa..., powiem Wam tylko żeby nie przynudzać że chodzi o NFZ(miałam umówioną wizytę na którą się nie dostałam) i cholernie miłą rejestratorkę która próbowała ze mnie zrobić idiotkę!!! wrrr, głupia krowa chyba siedziała tam za karę...!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Co do psychiki to moze niejedna nie chce myslec o staraniach ale z tego co widze więkoszość dochodzi do siebie właśnie z myślą że ma nadzieje na dzidziusia. Ja psychicznie napewno jestem gotowa, a strach o ciaze zostanie tak jak kazdej aniołkowej mamie.. i nic na to nie poradzimy, ale chyba im dalej od tego tym wiekszy bedzie strach.. Predzej bym zniosla drugie niepowodzenie odrazu niz po roku czekania na samo staranie i znowu lipa