|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2009 cz.XXXIII
Cytat:
![]() http://allegro.pl/nowosc-sukienka-do...427852461.html |
|
|
|
|
#2582 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielu moich znajomych z pracy było w Polsce, są zachwyceni zwłaszcza Krakowem i Gdańskiem, do tego górami i polskimi dziewczynami Jeden się nawet w Polce zakochał i twierdzi, że Kraków ładniejszy niż włoskie czy hiszpańskie miasteczka ale to pewnie miłość przez niego przemawia . Pomijając nakręcaną przez media zadymę z Rosjanami (gdzie trzech kopiących się gości fotografowało z siedmiu fotografów - nie wiem, podjudzali ich czy co????? ) to są bardzo bezpieczne mistrzostwa, nawet porównując z ostatnimi.Mam tylko nadzieję, że miasto Kraków pozwie pewiem holenderski tabloid, który pierwszy napisał że na stadionie Wisły miały miejsce zachowania rasistowskie, co okazało się nie prawdą ale fama poszła w świat Prawdę mówiąc, po tym co się działo w mediach przez ten czas na tyle straciłam do nich zaufanie, że w ogóle przestałam zaglądać na strony gdzie wcześniej uaktualniałam informacje, bo to chyba nie ma sensu, skoro wszystko sprowadza się do newsa... Onet obecnie wygląda jak strona pewnej agencji, same praktycznie gołe baby i wiadomości: ma 30 lat ale jak się trzyma tak sobie myślę - dobrze, że się jeszcze laska trzyma, bo tak to by pewnie upadła Jaki artykuł taka myśl Przykre tylko, że przy takiej okazji nie ma praktycznie info jak się bawią kibice, co im się podoba, a co nie, co ich zadziwia a co by zmienili. Po paru zdaniach na ten temat zaraz się pojawia baaaaaaaaaaardzo długa analiza "eksperta" co jest poszło źle, jaka to tragedia i jaka to porażka rządu ![]() No to się opisałam....ale już nie mogłam... Anika - pij dużo np. lekko osłodzoną herbatę, unikaj słońca, na głowe na zewnątrz obowiązkowo coś. Wrzuć plan pokoju i co tam chcesz mieć to Ci raz dwa przemeblujemy chatę! ![]() Marta - tylko w ogrodzie byliście czy jeszcze gdzieś? Zawsze mnie zadziwia ile taki mały człowieczek potrzebuje rzeczy na wyjazd Ale na kwaterach mają już często łóżeczka, wanienki więc może warto wcześniej zadzwonić się dopytać?---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
A tym, że robisz blędy się nie przejmuj, gadaj do niego ile wlezie, zawsze możesz powiedzieć, że uczysz się od niedawna Masz konwersacje za darmo, korzystaj!
"A teraz szybko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu. Tako rzecze ja, król Julian!" Never regret something that once made you smile Edytowane przez iwka28 Czas edycji: 2012-06-18 o 20:38 |
||
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka ciężko o taką kwaterę co by te rzeczy były
Nie spotkałam się z takim co by te rzeczy były na stanie.
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
moj maz jest bohaterem w swoim domu - prasuje sobie wlasnie koszule
|
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka nie sprawdzałam takich ofert, chyba się porozglądam
![]() Jeśli chodzi o angielski to ja po prostu się wstydzę, co chwilę mi brakuje słow i czuje się głupia... no ale przynajmniej siedze z nimi się osłuchuję i czasem wtrące swoje 3 grosze
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Babeczki, pamiętacie o mnie w k.?
![]() India Twój stres związany z mówieniem w obcym języku jest zupełnie naturalny. Uwierz, że ja - filolog - też miewam dużego stresa, jak mam się odezwać, czy po angielsku czy po hiszpańsku. A przecież zajęcia na studiach miałam z obcokrajowcami, którzy po polsku ni w ząb i trzeba sobie było radzić. Na tym polega sztuka konwersacji w obcym języku, by po prostu mówić. Jak słucham nieraz "angolszczyzny" mojego brata, który od 5 lat jest w IE, to jego gramatyka przyprawia mnie o zawał serca, ale on dogaduje się rewelacyjnie. Pomijam oczywiście fakt, że większość Irlandczyków mówi masakrycznie niepoprawnie Także nie martw się i korzystaj z tego, że tak jak Iwka pisze, masz konwersacje za darmo! Bo Ci przeokrutnie zazdroszczę
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-06-18 o 21:22 |
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
a co do kibiców, u nas jest baza Irlandczyków i tez pokochali Polske i Toruń i obiecują tu wracać. No i kochają polskie dziewczyny
![]() kumpel szwagra po poworcie ze starówki był zszokowany, że u nas tyle ładnych dziewczyn i powiedział, że wsdyt mu za jego kraj bo tam same brzydule ![]() a więc Polski rzeczywiscie musza mieć to coś ![]() wow
|
|
|
|
#2588 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przyznam się bez bicia że w sob nawet komputera nie włączyłam
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() Nadrabiam na szybko.. Scio - spozniony zyczenia zdrowka i radosci dla Agatki! Ktosia - pamietam w k. zrobione !Mam chyba juz zapalenie krtani i niedlugo strace glos! a jutro caly dzien w pracy... Dzis mielismy mega aktywny dzien-rano odbiór naszego auta z serwisu, zakupy w dwoch centrach hendlowych-mamy nowego grilla taki http://allegro.pl/gril-duzy-grill-pr...409523578.html tylko tanszy bo w praktikerze byl poi 69zl! Potem grupa zabawowa i padlam...
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge zasnac z tego upalu... masakra
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy identycznego grilla Ale nasz po 3 latach juz taki ładny nie jest No i płacilismy za niego zdecydowanie więcej wtedy
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam strone w zakladkach i wlaczam codziennie ![]() To jak Wam juz 3 lata sluzy tzn ze jest OK-sezon grillowy na naszym nowym duzym grilu czas zaczac
|
|
|
|
|
#2593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko tam, bo oni są za mali na dłuższe chodzenie, 3h w zupełności im wystarczy ![]() ![]() no brawo ![]() właśnie skończyłam ksiązkę http://www.empik.com/zlosc-miecznick...7695,ksiazka-p Złość - Magdalena Miecznicka, ksiązkę polecała M. Kasperowicz w kontrkulturze w radiu czwórce i mnie zaintrygowała jej recenzja, sięgnęłam i.... REWELACJA czyta się bardzo szybko, narasta napięcie, nie możesz nadążać z przewracaniem kartkami, świetna ksiązka o dorastaniu -w sensie psychicznej zmianie dziewczyny, ale jest na prawdę super, punkt kulminacyjny przewidziałam ale na 2-3 strony przed wybuchem, acz zakończenia sie nie domyśliłam ![]() ooo i świetnie opisana psychika ludzka, zestawienie charakterów, proces zmiany, dla mnie ojciec miażdży, do tego Marta cholernie mądra błyskotliwa ironiczna dziewczyna zestawiona z Mają infantylną, naiwną, no i totalnie pustą...ale nie zdradze wam nic tylko powiem CHOLERNIE CHOLERNIE POLECAM ![]() wrzuce to jeszcze do książek
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-06-19 o 00:19 |
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#2595 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tęsknie Aniczko Cytat:
![]() Cytat:
Co do języka, to znam ten ból. Jeździłam na obozy językowe z amerykanami, na pierwszym, oprócz "hello" nie powiedziałam ani słowa, na drugim miałam w pokoju genialną dziewczynę ze Stanów i mi puściło. Przestałam się przejmować - ważne aby być komunikatywnym Także korzystaj, korzystaj ile wlezie!Właśnie sobie uświadomiłam, że od kilku lat nie używałam angielskiego... podejrzewam, że lęk przed gadaniem powróciłby ze zdwojoną siłą... haha, BoCHater! ![]() ![]() Kochana, ja tęsknię! Cytat:
Fajny dzień wczoraj mieliście! Witajcie, My wczoraj pojechaliśmy na zakupy i wróciliśmy z niczym. Na pocieszenie kupiliśmy sobie piwko i cheetosy
|
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! |
||
|
|
|
#2597 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
mój jeszcze nigdy nie pracował
ostatnio doszłam do wniosku, że sama go tego przyzwyczaiłam, bo jak zamieszkalismy razem to jak szedł na rozmowe w sprawie pracy to mnie poprosił o wyprasowanie, a o potem już tak poszło... Cytat:
![]() Nie mam czasu przeczytać wszystkie Wasze posty tyle dokumentów leży na biurku...w piatek wziełam wolne i zaczęłam malować biblioteczkę... zmiana totalna bo z ciemnego brazu na siwy na razie nie zachwyca mnie ( nadal nie skończona ) i martwię się czy dam radę. A jeszcze środek stwierdziłam, że nie będe malować tylko nakleję jakiś ładny papier a nigdzie nie moge znaleźć odpowiedniego- wszstko sa albo w jakieś kwiatki albo mocne kolorowe wzory geometryczne, albo postacie z bajek... pamietacie jak się Was pytałam czy 100 zł to dużo czy mało za wieczór panieński... okazało się że skłądka na kawalerski to 250 nie doceniałam świadkowej.... do tej pory zresztą mi nie odpisała co za to będzie, ani gdzie się to odbędzie... więc chyba nie idę
|
|
|
|
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć i czołem
![]() Cytat:
jak średnio zmrożone to wolę lecha bo ja nie bardzo smaczek piwa a mocność jednak czuc ale wiesz, lodówka działa więc...tylko wiesz, ja jestem stronnicza bo zwykłe piwo jest dla mnie niedobre, musisz kupić koniecznie zmrozić i spróbować ![]() jakieś doświadczenie to na pewno jest ![]() dodaj dodaj myślę że ci sie spodoba ![]() ![]() india miłego jeżdżenia super że jednak transakcja zakończona pomyślnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ho ![]() Cytat:
a kiedy ten panieński?
|
|
|
#2600 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj powtórka?
![]() Hej! |
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście ![]() Dzidziuś dospał, a ja wykorzystałam wolną chwilę i dokończyłam czytać trzecią część "Cukierni pod Amorem" - polecam! Całość bardzo mi się podobała, wielowątkowa powieść, trochę o współczesności, trochę o dawnych czasach. Zakończenie tylko takie o, bo w zasadzie nie wyjaśniło niczego, ale może tak własnie miało być, by pozostawić pole do popisu dla wyobraźni czytelnika. A teraz bym poczytała sama nie wiem co Ciągnie mnie do książek w stylu "Jezioro osobliwości", czyli takie wiecie, książki dla młodzieży, ale nie współczesne, a takie z lat 70-tych. Mam moją ukochaną "balladę dla Anny Marii", ale ileż można czytac to samo
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
papier? nie, chcę kupić zwykły ładny papier do prezentów i użyć go do wyklejenia wnętrza a potem go polakierować (tak jak decoupage)
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu z młodzieżowych to polecam "Zapałka na zakręcie"Siesickiej -b.lubię i na dodatek ma wakacyjny klimat
|
|
|
|
#2605 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2609 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
goldi to kolejne cuda będą
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Jak my w ubiegłym roku 

) to są bardzo bezpieczne mistrzostwa, nawet porównując z ostatnimi.
tak sobie myślę - dobrze, że się jeszcze laska trzyma, bo tak to by pewnie upadła